- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
OldMike
őstag
válasz
m.jeno #18614 üzenetére
A Save-ben lévő poi_visiblities.txt fájlhoz tartozik egy pontosan ugyanakkor keletkező CKS kiterjesztésű bináris fájl is. Nem értek hozzá, de bizonyosan összefüggnek egymással. Amikor megpróbáltam néhány dolgot átírni a poi_visiblities.txt-ben, akkor a navi program alapbeállítással indult, azaz nem fogadta el a változtatásaimat.
Sajnos ahogy korábban írtam az én programom - feltételezhetően a gyári portolás miatt - nem tartalmazza a láthatósági távolság beállításának lehetőségét. Pontosan innen indult az egyéb lehetőségek keresése. Mivel a normális módon nincs lehetőségem a módosításokra, csak az alapbeállításokban próbálhatok meg más értékeket beírni. A gond az hogy egyelőre csak - valószínűleg egyébként megalapozott - feltételezések vannak a két számérték jelentéséről.
-
Lionel_North
csendes tag
Szép napot mindenkinek.
A következő nyűggel fordulnék hozzátok.
A vas: Wayteq X950 Bt HD idáig hibátlan minden. A gond ott kezdődik, hogy vettem hozzá egy
RTA-3000 TMC-vevőtItt a forumon talált sys.txt (köszönet m.jeno)
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="948"
saved_last_tuning_mode="1"modósításokat elvégezve meg is talája a vevőt a megfelelő ikonok meg is jelennek csak hogy:
- többnyire csak a "keresés 0.0Mhz" felirat látható ha megnyitom a tmc ikonját ;( néha keres is de max 10ből egyszer és akkor se tudom miért pont akkor? Viszont:
- ha éppen olyanja van hogy hajlandó állomást keresni, akkor piszkosul a magyar állomásokat scanneli, ezzel csak az a baj, hogy az egyesült királyságban tanyázom (próbáltam kitörölni a TMc könyvtárból az összes többi országot, de nem segít rajta)próbálgattam más forumokon talált systxt is,
[tmc]
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_port="4"
auto_tuning="10"ez elvileg pont ahhoz a confighoz való amit én használok, de ez működik.
(illetve állomáskeresés nincs)
van valakinek mentő ötlete mit csinálok rosszul?
üdv
Lionel -
snowdog
veterán
válasz
m.jeno #11085 üzenetére
Gondolom azért kérdezett rá az installálásra, mert egy PDA-ról van szó, és még az iGO-s telepítés lebeghetett a szeme előtt. A telepítésnek is megvoltak a maga előnyei, pl. a telepítő kitett egy indító ikont az asztalra, elvégezte a megfelelő registry beállításokat, stb.
Ezek szerint nem tudta, hogy a Primo-t nem adták ki PDA-hoz, ezért nincs is telepítős változata.
-
srudi
tag
válasz
m.jeno #10630 üzenetére
Azt had kérdezzem meg, hogy tudok térképet cserélni. Gondolom, hogy a buildingnél és a poiknál is külön mappákba kell tenni a fájlokat. Több helyen olvastam, hogy TopMap , Teleatlas , Navteq , ez a sorrend. Én azt tapasztalom, hogy a Navteqnél megadható a házszám. Igaz, hogy én eddig nem használtam hosszútávon, ezért kérdezem tőletek, mert úgy néz ki, most majd szükségem Magyarországon és külföldön is.
-
nzoli2
tag
Ezt most ugye csak beírtad rutinból...Mert idáig tényleg így volt.
De ellenőrizd a ZoZo indítókép cserélő működését... (amiről írtam)
A [loading] szekciót keresd..TMC:
Inkább csak külföldön éri meg a befektetést...
Ausztriában nagyon jól funkcionál, Németeknél a TMC-Pro ami használható... -
snowdog
veterán
Ja, egyformán sz@r, mint az előbb írtam.
u.i. az egyetlen egyszer jelzett alatt az értettem, hogy az útvonalamon jelzett egyszer, pedig rengeteg akadályon átmentem. Máshol voltak riasztások, csak azok engem nem érintettek. Mostanában nem is használom, mert csak a nyűg van vele. Mindenhol lógnak a kábelek, a semmiért.
-
-
stancy
tag
Lejárt az időlimitem..
Szóval most olvastam el újból hogy neked mi a bajod a brandinggel.
Az autópálya poi mutatás csak a kategóriát tudja mutatni, de szerintem ezt már múlthéten is leírtam. Azt nem tudja hogy shell, vagy mol, ezt csak akkor látod, mikor rányomsz erre a részre a navin ahol a aktív ikon van. Már bánom hogy nem csináltam képernyö mentést erről, pedig szépen megmutatta milyen kút..stb következik.. -
SimonYana
addikt
Én hamar feladtam az 1.2-esel való küzdelmet!
Nekem erre nincs időm és energiám! Még a végén eljárom az indián táncot a Wayteq-n , miközben nem is tehet róla!
Beérem az 1.1-el! Az legalább rendesen megy a Plajos extraival.
Remélhetőleg nem kell enyit kinlódni a 2.0-al ha kijön! -
stancy
tag
ne szidd te is az 1.2-est, gyönyörűen müködik minden benne..
a megjelenést a poi_.icons fájlban lévő sorokkal tudod szabályozni. ha jól rémlik az 5-6ik sor az autópálya ikon. ha csak 2-3 sorból áll. akkor nem is fog sose itt látszani. Én ezért csak a fő kategóriákat rendeltem ide, mert ha ráböksz az autópályán a következő pihenőre, akkor új ablakban úgy is részletesen megmutatja mi fog következni. jelzi hogy burgerking az étterem, shell a benzinkút.. stb
A branding cserét ha csináltál, akkor a poi_visiblitiest is töröld.
A speedwarn pedig a speedcamera adatbázishoz tartozó figyelmeztető képek listája. A skinek tartalmazzák általában.. nem lehet hogy branding skined volt, és abba tették a speedwarnt, és a brandinget is. Te meg lecserélted, és ezért a skin hibás lett?
-
Mawerik
tag
Üdv Jenő!
Kipróbáltam az általad felajánlott betü1.rar betűtípust.
A következő gondom van:
Jelenleg ZoZo 1.2.7 skin-jét használom
A betűk szépek, de egyszerűen nem volt hajlandó az M3-on lévő táblákat (útvonal táblák) mutatni, illetve a TMC vevő is lehalt, bár amikor visszaraktam az eredeti betűtípust (töröltem az újakat) a táblák visszajöttek, a TMC nagyon nagyon gyöszösen.
Neked volt ilyen tapasztalatod? -
kisspista
senior tag
Köszi, megpróbálkozom vele! Amúgy Szanyo kolléga tuti tudja a megoldást a problémára, szerintem konfigurációval megadható, hogy mekkora méretben jelenítse meg a betűtípust.
A Ft pénznemet az Útvonalbeállítások\Jármű --> Beállítások menüpont alatt tudod megadni, ha jól emlékszem. Vagy pedig ott, ahol a km/h, illetve a fogyasztás kijelzését lehet beállítani (nincs előttem a navi).
-
nemcso
őstag
Ki is próbáltam, az udvaron álló kocsinkban : beírtam Bp.Pozsonyi utat célpontnak, és talált is egy rakat eseményt.
A sys.txt- be írandót már kipróbáltam, de amint látom nálam a lényeg - nem kisebbítve a #8900 beírás alapvető fontosságát - a frekvencia megfelelő beállítása volt (94,8).Nagyon köszönöm mindkettőtök segítségét.
-
-
nzoli2
tag
A program alapból feltételezi, hogy rendes adófizető és stb. polgár révén betartod a maximális sebesség határokat és azokkal az értékekkel kalkulál.
Viszont ha mégsem akkor a számítás pontatlan..
Ha pontosabb eredményt szeretnél hát add meg, hogy megrögzött gyorshajtó vagy, vagy sem...
CarascO Milyen datát használsz?
Tedd fel inkább az új primot... -
M_AND_Ms
veterán
Ja, meg délkörönként, meg éghajlatonként .
Jobban örülnék ha az útvonal beállításokat lehetne országonként beállítani, pl.: hogy tervezzen-e fizetős útra vagy sem. Pl.: van magyar éves autópálya matricám, tehát Magyarországon tervezzen fizetős útra, de Ausztriában ne! Ha mondjuk Bécsbe akarok utat terveztetni, akkor nem tudom, hogy engedélyezzem-e a fizetős utat, vagy sem.
-
kisspista
senior tag
Régi, nappali sémáddal az útvonal:
Új nappali sémáddal (narancs) az útvonal:
Éjszakai sémád, narancs útvonal:
Azt kell leszögeznem, hogy a hegyekről és dombokról végleg eltűnt a barna szín. Az Alpokalján a "zöld" hegyekből, hirtelen lesz hófedte fehér hegycsúcs. Megmondom őszintén, nekem kicsit erős, mert a tényleges barna hegyek, most zöld dombokká alakultak át.
Esetleg a színsémát kéne kicsit visszább állítani, mert nekem élettelenek a kopár hegycsúcsok, pl. Horvátország sziklái szintén zöldek! -
kisspista
senior tag
Egy érdekesség a sémával kapcsolatban: korábban, egyik kedves fórumtársunk közzétett, egy nagyon szép sky égboltot, amit én összefésültem a sémáddal. Működik is, azonban újraindítást követően újra alapértelmezett lesz az égbolt, így belenyúltam a sémádba és az alábbi részt módosítottam:
background_picture_0="sky_night.bmp"
background_picture_1=""
background_picture_2=""
background_picture_3=""
background_picture_4=""Erre:
background_picture_0="sky_night.bmp"
background_picture_1="sky0.bmp"
background_picture_2="sky1.bmp"
background_picture_3="sky2.bmp"
background_picture_4="sky3.bmp"Így már működik a dolog! (Témacserélőt nem használok, így ennek hiányában a sky képek a branding.zip -be kerültek!)
-
gipsztigris
addikt
Egyetértek! Azonban egy apró észrevétel a színekkel kapcsolatban. Számomra, egy színséma nem akkor jó, ha pl. a domborzat árnyalása élet-és valósághű, hanem akkor jó, ha a színek-kontrasztok úgy vannak összeválogatva, hogy a lehető legjobban és leggyorsabban le tudom venni az információkat a kijelzőről. Egy tervezett út mindenképpen markánsan térjen el az alap út színétől. A széle legyen elütő színű az alaptól. Nálam piros út fekete széllel, vagy piros út kék széllel szokott lenni.
És pl. a nappali fényben tükröződő, vagy gyengébb fényerejű készülékeknél mindenképpen sötét tónusokat használok, mert ezzel a láthatóságot jelentősen meg tudom javítani. És nem feltétlenül a valósághűségre törekszem. Aki látott már TomTom vagy Garmin készülékeket az láthatta, hogy azoknál alkalmazott színeknek semmi köze a valósághoz, mert csupán a láthatóság a cél és semmi más. De természetesen kinek a Pap, kinek pedig a Paplan!CNS Globe HD-re csináltam egy Dark sémát, nálam így néz ki.
-
-
neonx
csendes tag
Hát ezzel vagyok bajban semmit nem csináltam feltelepítem az igo 1.2 primot alábbi sys beállítással és ez jön be.
[device]
type="navon_N750"[tmc]
saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_port="5"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="948"
saved_last_tuning_mode="1"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest