Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ASUS notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz
gyurmagyuri #18081 üzenetére
Poiplaza.hu
Innen ki válogatod ami kell neked. -
SimonYana
addikt
válasz
gyurmagyuri #10601 üzenetére
Haha!
Én is szoktam azon járni Kistelekre Pestről és egyszer elfelejtettem letérni.
Majd rá kell jöjjek , hogy nincs is rajta , mert minden áron le akar fordítani minden földúton ami nincs is csak gondolom volt a pálya építése előtt!
Látjátok! Olyan gyorsan épül fejlődik az Országunk , hogy nem győzik követni a szakemberek! -
kelepce
tag
válasz
gyurmagyuri #10601 üzenetére
Ejnye-bejnye, de türelmetlen vagy. Az az 1-2 év hamar elrepül és rajta lesz, mert mi van ha kiderül, hogy mégsem arrafelé kellett volna építeni és lebontják?
Na ugye? Alig telt el pár év az M6-os autópálya teljes szakaszának az átadásától és az idén már rajta is lett a térképen a teljes pálya.
-
gyurmagyuri
csendes tag
válasz
gyurmagyuri #10409 üzenetére
Akkor jó!
-
hovajk
tag
válasz
gyurmagyuri #10395 üzenetére
Gondolom mindenki a 2.0-t várja .
-
istvan20806
csendes tag
válasz
gyurmagyuri #7401 üzenetére
A WayteQ által gyárt Royaltek TMC vevőhöz a sys.txt-be a kövekező kell:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="948"
saved_last_tuning_mode="1" Ezzel müködik köszi a segitségett -
stancy
tag
válasz
gyurmagyuri #8672 üzenetére
garminon csak garmin..
de irja. garmin dezl-560LT
-
TRob1
veterán
válasz
gyurmagyuri #7924 üzenetére
Leginkább semmit, és akkor tuti jó lesz (persze 1 save törlés se árt utána)
-
Szanyo74
tag
válasz
gyurmagyuri #7586 üzenetére
Na és ott van a pozíciómentés!
-
M1Bali
tag
válasz
gyurmagyuri #7569 üzenetére
Én épp Németország felé jártam a héten. Gépemen 1.2 megy TeleAtlas térképekkel.
Hegyeshalom felé nem akart átvinni a határon, csak is Pozsonynak, pedig a magyar és az osztrák térkép is TeleAtlas.
Ha Hegyeshalomnál megyek át nekem is elveszti az utat, és lehet ismét beírni neki az úti célt.Németből Olaszország volt a cél. Kapásból olyan úton vitt át a határon ahonnan a teherautó ki van tiltva, hivatkozzak a GPS-re a rendőr megkérdezi mit keresek erre ahol kamion még véletlenül se jár.
Remek játékszer. -
dopeman1
csendes tag
válasz
gyurmagyuri #7569 üzenetére
Akkor is tervez útvonalat ha oda a kresz szerint nem hajthatsz be, vagy olyan helyen vagy ahol nem lehetnél. Pontosabban van egy 3,5t felett behajtani tilos-ezt tudja a progi de alatta ott a kiegészítés "kivéve célforgalom, áruszállítás stb) ezt már nem.
Ezért oda vagy onnan nem tervez a SYS bejegyzés nélkül. -
Karelke
csendes tag
válasz
gyurmagyuri #7551 üzenetére
Faterom is kamionnal jár, egy hétre kipróbálta ezeket az új térképeket, és a hozzájuk tartozó kamionos adatbázissal együtt. Szinte tökéletesen ugyan ezeket a hibákat sorolta fel, mint te. Semmitérő vacak ez a kamionos része, mindig nyavajog, hogy nem tervezi meg ezekkel a paraméterekkel az utat, ha van egy 7,5-es tábla, de ott a cég és a célforgalom miatt bemehetne az ember, erről sincs fogalma a programnak. Ki is szedtem egyből a kamionos fájlokat, mert egy szutyok. A pláne, h egy 90km-es utat 240-nek tervez, mert elkerül minden szart, ami neki nem tetszik. Romániában meg mégúgy esélytelenebb a kamionos része, mint tőlünk nyugatra
-
Badboys
őstag
válasz
gyurmagyuri #7551 üzenetére
Kelet Európában TM térképet kell használni.Ott az a legjobb.Románia meg egy külön kategória mert ott sosem az van amit látsz.
-
drotifuti
aktív tag
válasz
gyurmagyuri #7455 üzenetére
hiányzik a sys-ből ez:
[sound]
csv_voice_enabled=1
ding=0
mute_os_key=1
click_sound_on_tooltip=1
wheelsound=1 -
_kanga_
csendes tag
válasz
gyurmagyuri #7405 üzenetére
Még jó, hogy jóban vagy magaddal
Nos több, mint valószínú senki nem tudja, hogy neked mire lenne szükséged, ugyan is skinfüggő, meg még sok minden függő a sys beállíása, TMC-d van, mert az is belejátszik, egyes data-val vagy brandiggal összemosot skiek nem igénylnek a készülék nevén kívül semmilyen beállítást stb.
Én elküldhetem az enyémet, ami az én beállításaimnak meffelelően müxik, de lehet, hogy semmire nem mész vele. -
KZ_3D
tag
válasz
gyurmagyuri #7350 üzenetére
Szerintem a műhold adatok alapján számolja ki a magasság értékét.
-
drotifuti
aktív tag
válasz
gyurmagyuri #6709 üzenetére
hát az igazság az h nem tökéletes a sima sem...tehát utcanevek,kanyar jobra,balra..kb enyi..TTS funkció még nincs(ill van de magyarban nincs,ami már terjengene warez oldalakon)
-
TRob1
veterán
válasz
gyurmagyuri #5006 üzenetére
Szerintem kicsit tisztázásra szorulnak itt a dolgok!
Soha nem volt skinem, és nem is lesz. Színes ikonos branding-et csinálgatok, amiből létezik 320x240, 480x272 és 800x480 is.
plajos viszont skin-t készít, de branding-be beleépítve, és ebből szintén létezik olyan verzió, amiben benne vannak az általam összerakott ikonok, de a skinjét (branding formájában) ő csak 480x272-ben készíti.Úgyhogy a kérdésed helyesen: TRobnak van színes pois ikonos brandingje 800*480-as felbontásra is?
Viszont ha skin-t keresel, akkor meg olyat keress ami a skin mappába való, és akkor a brandinget is tudod szintén használni. -
m.jeno
senior tag
válasz
gyurmagyuri #5006 üzenetére
Igen van !
#4593 hsz
Ha már nem olvastok vissza, akkor legalább a keresőt használnátok
-
Szanyo74
tag
válasz
gyurmagyuri #5003 üzenetére
Nincs, ő csak 480×272-es felbontásban készít.
-
kuksa90
őstag
válasz
gyurmagyuri #4995 üzenetére
[interface]
show_exit=1
resolution_dir="480_272"
vga=0
extra_settings=1[rawdisplay]
highres=0
screen_x=480
screen_y=272
stretch=1Evvel megy a 480_272 800_480 felbontáson,csak kicsit pixeles(ebb) a kép.
-
m.jeno
senior tag
válasz
gyurmagyuri #4995 üzenetére
Szerinted?
Természtesen lehet, csak a képernyő egy részén fog megjelenni, nem tölti ki a teljes képernyőt. -
kisspista
senior tag
válasz
gyurmagyuri #2922 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy rosszul használod a mapchanger-t, rosszul konfigurálod!
A utility v2.20 mappában lévő mapchanger ugyanaz, mint a korábbi, nem változtattak benne semmit (2010.11.08.-as kiadású mindkettő)Szerintem próbáld meg a következőt:
- save mappát törlöd egészben
- felteszed a GJA 2.19.1-es verziójú skint
- Primo mappába /gyökérkönyvtár/ létrehozod a "utility" mappát
- utility mappába bemásolod a mapchanger.ini, MapChanger.exe és MapChanger.nfrun fájlokat valamint a set.wav audió fájt. (Kis- és nagybetűkre figyelj, így legyenek ahogy itt feltüntettem!!!)
- mapchanger.ini fájlba az alábbiakat írod:[mapchanger]
swpoi=0
DirContent=\Storage Card\\content ;ezt módosítod
DirSave=\Storage Card\Primo\save ;ezt is módosítod
ExeName=iGO.exe
Sound=set.wav(Az elérési utat a PNA-d elérési útvonalához megfelelően átírod!)
- content mappán belül létrehozol egy "map", egy "map_nt" és egy "map_ta" mappát.
- "map" mappába a TopMap térképeket belemásolod
- "map_nt" mappába a Navteq térképeket belemásolod
- "map_ta" mappába a Teleatlas térképeit belemásolod
(Ilyenkor a rendszerindítást követően TopMap térképekkel fog automatikusan indulni. Ha a "map" helyett "map_ot"-t csinálsz, akkor Primo indítását követően nem fogja felismerni a térkép mappát és hibaüzenettel elszáll! Erre figyelj!)
- poi-khoz egyelőre ne nyúlj, mivel .ini fájlba a poi váltás lehetőségét letiltottuk!Elindítod a Primo-t, először az Egyebek \ Beállítások \ Kijelző menüpont alatt behívod a GJA 2.19.1 DAY és Night fájlokat behívod.
Majd Beállítások \ GJA Skin beállítások \ Rendszerbeállítások, itt legördíted a sávot, kipipálod a Bluetooth és Térképcserélő gombok a főmenüben (pipa), Térképcserélő megjelenítése (pipa). Kilépsz, újraindítod Primo-t s elvileg kész!
Én így konfigoltam be, s működik. Ha ez alapján neked nem jó, akkor a mapchanger.ini fájlban keresd a hibát!
-
snowdog
veterán
válasz
gyurmagyuri #2913 üzenetére
Ezt #2880 olvastad, és kipróbáltad?
-
TRob1
veterán
válasz
gyurmagyuri #2913 üzenetére
Tegyél bele ilyen nevű txt-t a megfelelő mappába: pl. !map_ta.txt - a teleatla mapokat tartalmazó mappába. Ez lehet üres txt fájl is, a név a fontos.
-
Imre964
csendes tag
válasz
gyurmagyuri #2904 üzenetére
Milyen skint használsz?
-
Imre964
csendes tag
válasz
gyurmagyuri #2873 üzenetére
Akkor kezdjük újból az egészet:
1. A content mappából alul töröld a felesleget:
Hungary.3dc és Hungary.poi (nem ide való)
2. map könyvtár:
svéd navteq térkép nem ide való, ftr, fpa fájlok ezekhez a térképekhez nem jók törlendő.
Nevezd át: map_ot -re
3. map_nt: a térképek és a többi jó a verzió számok változatossága miatt egy része nem fog működni: Q1, Q2, el kell dönteni melyiket használod.
4. map_ta nevezd át map -ra
Az ini-t hagyd az jó.
És lássuk ez után mit csinál. -
M1Bali
tag
válasz
gyurmagyuri #2871 üzenetére
Szia!
Én szintén így görcsöltem és nem történt semmi, amíg nem tettem bele egy memória kártyát. Azóta működik a térképcserélőm. Próbáld ki, nem kell hogy legyen rajta bármi is csak a kártya jelenléte kell.
-
snowdog
veterán
válasz
Próbáld meg ezek alapján (az útvonalakat írd át a sajátodnak megfelelően):
\iGO Primo 8.5.11.155811\utility\mapchanger.ini
[mapchanger]
swpoi=1
DirContent=\SDMMC\iGO Primo 8.5.11.155811\content
DirSave=\SDMMC\iGO Primo 8.5.11.155811\save
ExeName=\igo.exe
Sound=set.wav\iGO Primo 8.5.11.155811\utility\utility.ini
[utility]
SpeedCamPath=\SDMMC\iGO Primo 8.5.11.155811\content
TempHidePath=\SDMMC\iGO Primo 8.5.11.155811\~temp_2
Sound=set.wavEzeket a mappákat hozd létre: map, map_nt, map_ta, poi, poi_nt, poi_ta
Minden mappában legalább egy állomány legyen! -
snowdog
veterán
válasz
A license mappádat nem kellene ekkora nyilvánosság előtt reklámoznod!
-
kisspista
senior tag
válasz
gyurmagyuri #2873 üzenetére
A korábban leírt mód szerinti eljárás eredményeképp, helyesen kéne működni a térképcserélőnek. Valamit mégsem csinálsz jól, vagy nem helyes a mapchanger.ini fájl, talán egy kettőspont, vagy elérési útvonal-beli helyesírási hiba!
Olvass vissza a fórumon, tuti meglesz, mi a hiba!
-
plajos
aktív tag
válasz
Ha a PNA-d belső memóriájába van a Primo akkor mindenképp a \ResidentFlash\Primo\conten
a jó. Sajnos nincs több ötletem, elvileg jó a mapchanger.ini és jók a térképmappák nevei is.
A map, a map_ta, és map_nt mappákban vannak térképek, és azok különbözőek? Mert elvileg cseréni kellene a térképeket. -
plajos
aktív tag
válasz
gyurmagyuri #2865 üzenetére
Pontosan kitöltötted a mapchanger.in i-t a leírásnak megfelelően?
Légyszíves másold ide be, és hogy a Primo melyik meghajtón, milyen könyvtárban van.
Wayteq 950-en próbálod ? -
hovajk
tag
válasz
A 2300-2400 közötti hozzászólásokban sok hasonló magyarázat van , nézd át őket lehet hogy valami elkerülte a figyelmedet .
-
Imre964
csendes tag
válasz
1 Milyen map... nevű mappákat hoztál létre?
2 Mindig a map nevű mappát használja, csak a térkép változik benne.
3 A sys.txt-be tedd be ezt:
[mapchanger]
map="Top Map és Egyéb térképek"
map_nt="Navteq térképek"
map_ta="Tele Atlas Térképek" -
Imre964
csendes tag
válasz
gyurmagyuri #2863 üzenetére
Ha az eredeti "ResidentFlash" elérési utat benn hagyod és térképet váltassz, a tartalmát meg tudod nézni a térképváltó jobb ablakában. Ott változnia kell újraindulás után.
-
TRob1
veterán
válasz
gyurmagyuri #2855 üzenetére
Mindig a sima map mappát használja, azt nézd meg hogy váltás előtt és után is egyezik e a tartalma.
A 2.19 dafunk honnan szerezhető be? (én még csak 2.18a-val találkoztam)
-
hovajk
tag
válasz
gyurmagyuri #2852 üzenetére
Probáld meg átírni "SDMMC" elérési utat "Storage Card"-ra , és a map_ot-t nevezd át map-ra , majd a beállításoknál ezt add meg TM térképhelynek . Majd inditsd ujra a programot és probáld váltani a térképeket.
-
kisspista
senior tag
válasz
gyurmagyuri #2844 üzenetére
Minden mappában kell, hogy legyen egy db fájl: üres nem lehet. Mindegyikben legyen a Basemap.fbl fájl, s megfelelően hozd létre a map_ot, map_ta és map_nt. A poi-knál úgyszintén ezek: poi_ot, poi_ta és poi_nt.
map_nt és poi_nt: NAVTEQ
map_ta és poi_ta: TELEATLAS
map_ot és poi_ot: TopMap...stb.A program az újraindítást követően maga átnevezi a mappákat, s az aktuális gyártó térképeit map könyvtárrá alakítja, s a Primo ezt kezeli.
Ha ezeket nem állítod e helyen, akkor nem működik. Utility mappa a Primo gyökérkönyvtárában legyen. a mapchanger.ini fájlt pedig helyesen tölsd ki a Te könyvtáradnak elérési útvonalára.
-
Imre964
csendes tag
válasz
gyurmagyuri #2830 üzenetére
Ne nekem köszönd, az érdem Lajosé,
valamint a többieké akik dolgoztak vele (honlapon felsorolva) -
Imre964
csendes tag
válasz
gyurmagyuri #2827 üzenetére
PLajos honlapján (riks.fw.hu) megtalálod a teljes utiliti mappát, és a pontos (magyar) leírást hozzá.
Tudtommal skin nélkül nem megy. De ott van az is. -
hovajk
tag
válasz
gyurmagyuri #2713 üzenetére
Én úgy tudom , hogy amelyik készülék nincs a hivatalosan támogatottak között , azoknál előfordul , hogy ha nem a kártyáról megy , kilépéskor ujra inítja a készüléket . (nálam két készüléknél is ez volt Amigonál és Primonál is .
-
wolfati
csendes tag
válasz
Szia!
Be kell rakni egy micro sd-t és megszünik a probléma!
Üdv! -
DM43
Topikgazda
válasz
Valószínűleg azért mert nem legálisan használod
(amúgy olvass privit!)
-
kisspista
senior tag
válasz
gyurmagyuri #2283 üzenetére
Zöld útvonal tervezésének lehetőségét ki is lehet kapcsolni a Gurjon skin beállításainál.
-
BeregiZs
csendes tag
válasz
gyurmagyuri #2283 üzenetére
Valami a data-val lehet, mert alapesetben, ha minden cucc ehhez van, működnie kellene a zöld útnak! (A skin-nek nincs köze hozzá, ha csak te ki nem kapcsoltad ezt a funkciót)
-
m.jeno
senior tag
válasz
gyurmagyuri #2272 üzenetére
Elméletileg a számított érkezési időhöz való idő túllépést (piros pötty) vagy korábbi érkezészt (zöld pötty) mutatja, de ez nálam nem mindig volt igaz eddig.
-
m.jeno
senior tag
válasz
gyurmagyuri #2100 üzenetére
Ez nem TMC liszensz fájl!
A primo-hoz így néz ki :Hungary-TrafficNav.tmc
Ennek a content\TMC mappában kell lennie. -
m.jeno
senior tag
válasz
gyurmagyuri #2096 üzenetére
Hol akarod használni - Bp- vidék?
A frekvenciának nincs jelentősége,abban az esetben ha Gurjon skint használlsz és engedélyezed a folyamatos keresést, illetve akkor sincs, ha a programban adsz meg egy adott frekvenciát.
-
BeregiZs
csendes tag
válasz
gyurmagyuri #2094 üzenetére
Én először is a saved_last_frequency="1078" helyett a 948-at írnám be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- EAFC 25
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- Aktivitáskövető és füles is érkezett az új Motorolákkal
- További aktív témák...
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest