- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Időnként túlmelegedhet a Switch 2?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tikakukac #70739 üzenetére
Hát ez elég szomorú.
Azt hittem, már az X61t-kben is 1600x1200-as IPS-ek repkedtek.
Azért egy tabletnél eléggé számít a betekintési szög, és mivel közelről nézed, a pixelszám is.. lehettek volna igényesebbek.
Itt Szegeden van kirakva egy kis üzletben egy X61t, valami alap procival, 50k felett, akkor kicsit ők is el vannak tévedve. -
Chaser
legenda
-
Hurkafej
aktív tag
válasz
Tikakukac #70340 üzenetére
Megkapta az új alaplap a kezdő lökést az elkövetkezendő életére...
Még nem tudom mi lesz, mert így a processzor és a gpu is bőven kapott a melegedésből...
Lehet előbb megkérdezem a fogyasztó védelmet, hogy mik a lehetőségek előttünk... Bár ahogy olvasom van pár eljárás ellenük! -
-
beloadjoker
őstag
válasz
Tikakukac #70308 üzenetére
köszi.
A gép anyumé nála wifi non stop be van nyomva de egyébként csak netezik, youtube néha kis office, viszont majdnem max fényerőn, csak azért kérdezem mert így a gép ezzel az akksival nem bír ki egy órát ennél azért többre számíthattok? reménykedhetem a 2, 3 órában is vagy ezt felejtsem el?
ja és konfigból a lényeg:
Intel Core 2 Duo P8700: 2,53GHz
Memória: 4GB RAM
és egy 7200as hdd van benne -
tothjozsi96
addikt
válasz
Tikakukac #70211 üzenetére
Tuti hogy a konnektor jól van földelve, mert előtte megnéztem fázis ceruzával a hátlapi panelt és világított de már nem, tehát az tuti hogy jó.
Másik kérdés.
Ti mennyi időközönként szoktátok tisztítani a laptop hűtőjét???
Nem igazán tudom hogy mikor érdemes vagy sem, nem megy non-stop. Kb. 3-4 órát egy nap.
Szóval nem tudom hogy ...
Jelenleg: 1826rpm-en megy és 29 fok. -
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #70107 üzenetére
Végiggondolva teljesen logikus.
Ami az építkezést illeti, pár apróság már úton van, de semmi komoly (HDD fedél, HDD keret + bak, RAM fedél, ja meg egy Intel 6205 (ebben alapból egy Realtek wifi van, ami meglehetősen necces, ha Linux alatt akarom használni).
A komolyabb dolgok majd a novemberi fizetésnap után...
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #70098 üzenetére
Én elhiszem, csak azt akartam jelezni, hogy van vele jónak mondható tapasztalat is. A Vaterás feedback-ek meg megérnek egy külön misét.
Mindezzel együtt nem tervezem tovább kísérteni a szerencsémet.
Jah, az egyértelmű volt, hogy villámár alatt nem is érdemes próbálkozni, de ez tipikus Vaterás/eBay-es "dörzsölt" hozzáállás.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #70050 üzenetére
Akkor lehet, hogy elkérem mégis a dokkodat (vagy valamikor elviszem hozzád a cuccot, ha az jobb).
Gondolom, ő is Vateráról vette, ugyanattól az eladótól.
Amúgy nálam is elindul, csak nem ad ki képet a D-Sub kimeneten (optimista vagyok, feltételezem, hogy nem jut el odáig, hogy "felismerje", hogy csak külső monitor van).
-
Peet91
aktív tag
-
i400
senior tag
válasz
Tikakukac #69990 üzenetére
Sajnos hasonlókkal nap mint nap találkozok, a leggázabbak a nők gépei, a legdurvább eset pedig egy sertésoltó folyadékkal telelocsolt Toshiba volt, amit kb 1 hét után hoztak be hogy hát a space néha működik csak. A fekete műanyagok kifehéredtek, a billzet domestosban ázott egy napot, sikerült kitakarítani, de gyászosan nézett ki a gép kívül belül.
Mi minden ilyen gépet fényképekkel dokumentálunk -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #69964 üzenetére
Akkor csak simán szerencsés vagyok?
legalább ebben legyek az
monitorból matt van, de az eddigi legszebbem egy xerox csilli IPS. az szegény még szobában is tükröződött, de este fény nélkül nem volt párja Tehát kell egy matt nappalra, kell egy csilli éjszakára
TV-ből is a legszebbek az antireflexek. x200 meg annyira filléres már, ha létszükség lenne kis gép lenne belőle 2-3.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #69962 üzenetére
Ezért jó ha nem leharcolt gépet vesz az ember, nem tudok ismert hibáról mert minden jó
nem kéne már matt kijelző, antireflex glossy a tuti, persze kinn necces, de nem is kinn használom. Tűző napnál meg mattot se látni, már telómon sincs matt fólia. Ha ez megadja magát akkor majd egy mac retina air, bár nem feltétlen van szükségem már ilyen kis gépre, de ha igen akkor olyan lesz. Nem kell pwm-es baromság.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #69960 üzenetére
Mikor x200 áron kapnék 220-at megvenném, eladnám, a hasznot elinnám, elcsajoznám
ahogy volt már rá példa
használnám továbbra is a 200-ast ahogy előtte is. Kijelző nem macerás sztem. 201-ből is van ccfl. Matt fólia nem kell..ha kell akkor 220-ra is kell, szóval mindegy
-
Gabesz87
veterán
válasz
Tikakukac #69874 üzenetére
Most érdekes módon jók a hőmérsékletek, CPU, és GPU is 70 alatt megy (facebook játék közben). Nem gyakran szokott ilyen sok lenni, mint tegnap...90 körül. Olyan mintha a hűtés néha elfelejtene dolgozni.
(#69876) Poo: köszönöm a személyes véleményedet. Tudom, hogy nem a legjobb, de amikor megvettem, 2 éve, akkor elég jónak tűnt. Amúgy csak a hűtésével van gondom, teljesítményben, minőségben nekem megfelel. Azért egy nagytakarítást, újrapasztázást majd eszközlök valamikor. Ártani nem árt.
Olvasgatva a hozzászólásokat, látom előszeretettel le van szólva az Edge.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #69775 üzenetére
Tehát akkor nem biztos, hogy akksi? Ma feltöltöm teljesen, utána lemerítem fullra. Hátha csak ez kell neki, mert sokáig állt a polcon. Ha megint csinálja, akkor átdobom a másik Tablet 2-ből az akksit, hál'Istennek tudom tesztelni másikkal. Hamar kiderül, hogy "ki" a ludas.
-
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #69762 üzenetére
Én tegnap próbáltam ki 1-2 órára egy Lenovo TP Edge S531-et, meglepően nem volt olyan rossz a billzet, viszont a touchpad-es megoldása szerintem katasztrófa, hogy az egész mozog, ha kattint az ember vele, ha meg TrackPoint-ozol, akkor a felső része fogadja a tapipadnak a kattolásokat, nagyon fura, plusz a pöcök olyan szinten érzéktelen és mélyen van, alig tudtam irányítani.
Pedig a full alu ház, billzet háttérvilágítás, illetve zaj, melegedés és kijelző szempontjából tetszene, de ez így nem túl használható.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #69737 üzenetére
Pénz vissza az nem gond, csak akkum attól nem lesz. Valami holland postával küldte, most elvileg az jó akkukhoz. De a track nem él mióta feladta, lassan egy hónapja. Mondtam ezen a héten vagy pénz vagy akku, vagy turnforebay'
pénz vissza jön, nála meg landol egy negatív ajándékba, eddig bevált. Piston2-ből faket küldtek, ott is segített
legalább össze tudom hasonlítani majd a gyárival.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #69707 üzenetére
Ne riogass
meglesed azt megköszönném
lajtika R500 vastagabb, én nem venném. T500-ak is elég emberi áron vannak, nem ritkán LG-P 1680-asok is. Elviekben nincs rollcage R-eknél fedlapban, de R500-nál van. Tehát érdemi különbség a tömeg/vastagság. Ha jól rémlik van abbaól is 1680-as, de lehet ebben tévedek. De a lényeg..T500 LG-P 1680-as panellel.
szerk: Lehet kérdeztem már és leet válasz is jött csak nem láttam. Úgy hallottam új szériás TP-k, pl T440, T540 nem kezelik az ugy. ultrabay optibayt, csak a gyárit. Ez igaz?
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #69575 üzenetére
Csináltam már én is SU-val, csak mivel T500-on a legfrissebb hotkey makkantja a hotkey visszajelzést, így azt külön intéztem, ha meg ott voltam akkor már kihagytam az su-t ahogy van...
Most nekiesek azzal majd.
Lehet ez fekete bárány, kiderül a komplett reinstall mese után. Majd max bios frissítés... csak a másik kb ugyanilyen gép mondjuk más rammal tök jól megy...
*MÁS: Az aidaban hol látom ha egy gépben van WAN kari? Vagy hol nézzem ezt meg?
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #69573 üzenetére
Bár (szerencsére) nem hivatásszerűen, de azért elég sok gépet intézek.. utóbbi egy hétben 5 telepítés volt kb (bár ez valóban nem a normális állapot)... mindegy. Amúgy olyan nincs hogy az SU kihagyja a kérdezős drivereknél a kérdezős részt? (Pl switch graphicsnál lehetne állítani ezt azt telepítés közbe mit rakjon fel stb...) Ezt csak úgy kérdem, rég volt hogy használtam...
Amúgy az 1600Mhz-es RAM tuti nem para ugye? Visszafelé simán kompatibilisnek kellene lennie és elműködnie gond nélkül 1066Mhz-en? *BIOS is lehet, hogy nem boldogul bizonyos modulokkal csak frissítés után. Csak azért mert minden driver fenn van rendesen. Persze lehet, hogy windows update kell, de azt integrated újrahúzással. Így kihullana a hajam, egy-másfél óra ssd szuperhiper módon is, akkor inkább az alapoktól rendjén legyen összerakva.
-
G-lader
tag
válasz
Tikakukac #69508 üzenetére
Jahhh így értetted
azt hittem úgy gondolod mint pl. a HP-nál hogy betelefonálsz, jön érte a futár meg hozza is vissza. Amúgy érdekes hogy az "alsóbb kategóriás" Lenovo gépekre a Lenovo is biztosítja ezt a szolgáltatást, csak a drágább gépeire nem. Fura.
Nekem is ez a tervem, viszont kell arra az időre míg megvizsgálják, berendelik az alkatrészeket, kijavítják cseregép.
Köszi, de már lebeszéltem igazából a smartosokkal, akik amúgy teljesen normálisak, sőt nagyon segítőkészek is. Pl. mikor 3 napos korában bedöglött a winyóm képernyőkép alapján küldtek egy új winyót.
-
G-lader
tag
válasz
Tikakukac #69488 üzenetére
ThinkPad T szériát is küldheted? Én úgy tudtam hogy azoknak más a szervizhálózata, és máshogy megy a gariztatás.
Lenovo oldala szerint:
"THINK termékek (ThinkPad, ThinkPad Tablet, ThinkCentre, ThinkStation, ThinkServer, ThinkVision)A Think termékek központi és helyszíni garanciális szolgáltatásait a hivatalos szerviz partnerek hálózata biztosítja (a készüléket ezekbe a szervizpontokba viheti be javításra). Ha szeretné, akkor a készüléket közvetlenül a kereskedőhöz is visszaviheti, aki érvényesíti Önnek a garanciális szolgáltatást. "
-
vétó
aktív tag
válasz
Tikakukac #69277 üzenetére
hát izé..., nem akarom lenézni a szobatársad munkáját, de ha ennyire kikészíti a sok telepítés, küldd el hozzám pár napra bálát pakolni, kukoricát törni, birkát körmölni, és utána beszéljünk újra
(tőlem egyébként pont nemrég downgrade-et kértek egy új gépre, mert win7 alatt állandóan szarakodott a képernyőillesztő - ismert vista/win7 hiba - és inkább XP-t kértek a gépre
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #69271 üzenetére
Hát ha Win8.1-en meg lehet oldani, akkor 10-en is meglehet majd a drivereket.
-----
(#69270) Shatterstar
Ha esetleg mégis váltanál, szívesen segítek a driverezésben.
-----
(#69274) dying_star
Én meg ezt a korlátoltságot nem értem. Miért ne menne? Kétlem, hogy a driver rendszerében olyan nagy újítás volna a 10-ben, de majd akkor felrakom a Preview-t, megláttjuk, hogy mi lesz.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #68892 üzenetére
Hallottam róla
de ez már egy éve megy, eddig úgy tapasztaltam ha elején kijön hiba utána már sokkal kisebb az esélye. Felhősödést még nem láttam ilyen panelnél, az inkább a korától függhet. Ez 1 év körül van. Én is vettem már negyed áron dolgokat, de azzal te nem vagy kisegítve ahogy én se a tieddel
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #68889 üzenetére
Nekem is érzékeny rá a szemem, de ez csak mint egy kis porszem
mivel van valódi porszem is így mindegy
szerk: fél áron volt mintha bayről megveszem, és ott is lehet gond, még több is, ez már legalább be van járatva, jó eséllyel már nem lesz rajta több, amíg még él a gép 1-2-3 évig jó ez, lehet szerzek tartalékba egy lapot, ez a gép 5 évig kiszolgálna
rendeltem bele akkut is kíváncsi vagyok...
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #68882 üzenetére
Legalább TP-ben legyen mákom
Én eddig se bontogattam tabletet, eztán se fogom, jó az egyben
Az én panelemmel mákom volt, x200-ban volt, nem vitték el a sráctól, én megvettem a panelt, gépet meg eladta olcsóbban. Egy fekete pixelhiba van rajta, ilyet még nem is láttam eddig. De egyáltalán nem vészes, pedig az ilyenre ugrok. Napokig észre se vettem
Rá kellett kérdeznem hol van
-
Akos1994
aktív tag
válasz
Tikakukac #68879 üzenetére
Köszönöm a kifejtő választ, akkor marad a TN panel és esetleg egy SSHD.. bár ha már SSD-vel lenne alapból valakinél eladó akkor egye fene maradhat..
T4xx illetve X2xx széria billentyűzete között van annyi különbség,hogy csak ezért megérje cipelni azt a +1 kilót?
Jelenleg az x60-nak csak egy picit keskeny számomra a bill.-je, gondolom akkor a 2-3 centivel szélesebb x201 pont jó lenne,ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- 830 G11 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 32GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IGZO érintő i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest