- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dauphin
aktív tag
Köszönöm.
Ránézek a T400-ra, amit javasoltál. Egyébként a munkahelyemen egy R400-ast nyüvök és eddig nagyon jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Erről a gépről mit gondolsz/tok, ha találok egyet korrekt áron bevállalható otthonra is (az elvárások ugyanazok mint az R61-nél)?
(#69220) venember83: Köszönöm szépen neked is.
-
eddie1978
senior tag
chrome://plugins alatt le lehet tiltani a sajátját. A chrome://gpu alatt van két software renderes dolog nálam (rasterization, video decode). Régi vezérlő/driver miatt ha jól olvastam valahol.
A html5 az flasht használ? Én úgy tudtam, hogy nem. Gépen nincsen flash feltelepítve. IE11 is html5-öt mond youtube alatt. Elméletileg vimeo is html5.Én már ennek is örülök, hogy így mennek a videók.
Köszi az infót
-
scarbantia
aktív tag
Így van, és abból is a v4-es, ami RGB LED-es. Ennél jobb nem, nagyon van. A koreai Thinkpad fórumon láttam egy W520 IPS moddot, de semmi infó nincs, még google transzléttel se tudtam semmit összeszedni. Pedig transzba esnék, ha meg lehetne csinálni.
rgeorge: lehet, hogy én vagyok ilyen vájtszemű
, de nekem is és a feleségem munkájához is fontos a dolog, még ha nem is ez a fő eszközünk. Akárhogy nézem, nem üti meg a mércét. Pedig azért léteznek sokkal jobb laptop panelek, csak a Tp-ről is nehezen mondok le.
-
Tim82
félisten
Be is jött a terv, upgradeltem X201-re (Core i5-520m -> áttettem bele mindent az X200-ból, aminek volt értelme, kijelző, szalagkábel, billentyűzet, akku, SSD, RAM). BIOS-jelszót kellett kiüttetni a roncs X201-ből, ennyi plusz költség még felmerült.
Egy napig volt rajta Windows 8.1, azzal nem ment a webcam, de aztán felkerült CentOS 7, azzal meg megy, szóval szerencsére a szalagkábel tényleg okés.
Egyébként látszik, hogy Lenovóék kb. az utolsó generációs Core 2 Duo-s gépek után húzták meg a support határait: X201-re nem volt nagy etvasz drivereket feltenni, igaz, az SU ott is csapnivalóan működik. AC, PM meg kompatibilitási módban felmegy, a Gobi 2000 beaktiválása meg okozott pár ősz hajszálat, de végül az is ment (nem tudom, hogy pontosan hogyan sikerült, mert a Lenovo Mobile Broadband Activator pl. nem megy 8.1 alatt).
Ami maradt az X200-ból, az hamarosan felmegy apróra.
-
hxd2ODR
csendes tag
Szia! Igen, szerintem jól van betéve, ugyan úgy ahogy a T5600-as is volt.
Ha a gép elejéről nézem, akkor fejjel lefelé.
Az a gáz, hogy 3 db r60-as is van itthon, és egyikben sem indul el.
Remélem csak azért mert mindegyiknek módosítva van egy kicsit a bios-a és az nem tetszik neki..
Viszont még nem tudom hogyan kell visszaállítani, resetelni a biost... -
DJ. Ru$y
nagyúr
Köszönöm srácok!
Közben kivettem a merevlemezt és megpróbáltam adatmenteni dokkolóval, de valószínűleg meghalt a HDD benne, szóval az adatmentés miatt jött gépet el is vitte már a gazdája, szerintem megy e-halladékba, mert költeni nem akar rá, ha az adatai nincsenek meg.
-
Én is szeretem az E71-et, bár hasonló kialakítású csak egy Benq P50-em volt anno, de az nagyobb volt, fejnehéz, így lassabban tudtam csak írni vele.
Az E71-nél gyorsabban csak N900-on tudtam és HTC Universalon, amiket szintén visszasírok, előbbit a GUI, másikat a bazinagy billentyűzet és a duplás akkuval epikus üzemidő miatt#68477. Chaser: én a W500-at is viszem mindenhová
-
Chaser
legenda
Munkaeszköz, persze saját zsebből, amúgy elég lett volna bármilyen dual teló. Kicsit figyelek ezen nem ütök mellé, pont kezemre áll. Amennyit melléütök annyit x200-on is
Ha csak úgy "legyen" célra kellett volna utólag akkor is megvenném, a MIUI nagyon ott van, + a hw, kijelző, extrák. Azt hittem droidnál alap pl, hogy akkujelzős fenn legyen egy teljes csíkban, ne kis ikonban, meg az asztali effektek, hát kiderült nem, kezelni is teljesen más mint az alap droidot. Igaz lenovo telót szerettem volna de tavalyhoz képest már nem jó olyan jó ár/érték arányúak. A xiaomi meg ha így folytatja első 3 gyártó közt lesz. Pont az olyan andorid hülyéknek való mint én is
-
Chaser
legenda
Tudom, de vannak megbízható helyek. Nekem 4,7 kicsi, nagy kezeim vannak, 5,5-en már tudok írni
tablet meg, azt már nem lehet zsebbe rakni, telefonálni se a legtöbbel, de ha igen nem dual, számomra nincs értelme. Most láttam cikket, egyre jobban terjed a phablet, sokan lehetnek úgy vele mint én.
A 7 színű értesítő ledről el is felejtkeztem a telóban -
Chaser
legenda
Nyilván magamnak gondoltam, mert mindenkinek mások az igényei
Nekem olyan teló kellett, ami ha nincs gép pár órán át tudja helyettesíteni kommunikációban. Legyen dual sim-es, legyen szép kijelzője - ez 5,5" HD IPS -, legyen gyors, ne akarjam földhöz vágni 5 perc után - 8mag/2GB -. Legyen minőségi, akkuja 1 napot intenzív használattal is tudjon. Jó legyen a GPS-e , MTK ellenére összehozták. Legyen benne iránytű, sok érzékelő, vakku. És ne alap droid legyen, mert attól hányok, ez MIU rendszerű. Extraként a kapacitív gombok pirosan világítanak
A kisebb 4,7-es verziója volt először, de az nekem kicsi, ez tökéletes.Jobb kezelni mint a WP-s telómat volt.
-
-
-
barnam_
nagyúr
megvan a 2504, tudja amire kell
Más téma:
Lehet a gépben 3G modem, ha SIM foglalat van? Nem szerepel az eszközkezelőben.
Ugyancsak kíváncsi lennék hogy van-e benne dedikált vga, mivel az eszközkezelőben nincs, viszont a típuskódnak megfelelően lehozza a letöltések között a Switchable graphics meghajtóját. Viszont nem települ fel. -
dabgergo
őstag
Köszönöm!
Akkor pl. ez az A-Data tökéletes lenne bele?Ha ezt a HDD helyére szeretném átrakni, a HDD-t pedig a optikai meghajtó helyére, akkor még milyen cuccok fognak kelleni h be is tudjam ezeket rakni?
Illetve tud vki olyan programot javasolni amivel a jelenlegi HDD tartalmát 100%-ban át tudom másolni az új SSD-re úgy h ezzel meg tudjam előzni h újra kelljen rakni a windowst?
-
dauphin
aktív tag
Köszönöm.
(#67975) Dhampir:
Látod, amíg nem hívtátok fel a figyelmemet arra, hogy AMD processzor a lelke a választottamnak, nem is tudtam róla!Nem feltétel, hogy AMD-s legyen, sőt én inkább az Intel felé hajlok (ez teljesen szubjektív, nincs okom arra, hogy az AMD-t bármi okból kifolyólag leírjam). Még egy apró kérdés: sokszor látom, olvasom a fórumokban, hogy ezekhez a gépekhez ajánlják az SSD beépítését. Valóban nyerek azzal, ha még erre is fordítok egy kis kápét, ezzel valóban (érezhetően) gyorsabbá tehetem a rendszert?
-
Aethelstone
addikt
Nos, este kicsit nyomogattam.
Szóval, a hűtése zajosabb alapjáraton, mint a T400 volt. Persze, az Nvidia GPU miatt is lehet, hogy jobban melegszik a szentem, de majd a nyaka közé csapok
Külsőre, billentyűzet, általános érzésre nekem jobban tetszik és nyilván az I5 miatt gyorsabb is
-
-
-
scarbantia
aktív tag
-
scarbantia
aktív tag
Nyilván ez már egy játék az szent őrülteknek. Amúgy itt már bagatell tétel a 8GB DDR2 RAM, én anno 16e Ft-ért vettem(szerintem bőven megérte), egy ilyen négymagos csoda meg legalább 40e Ft, egy QXGA panel meg legalább 100e Ft, ha kapsz egyáltalán(jelenleg ennyiért van új).
Átlag netezésre tényleg nem kell sok, de pl. a Lr-ot már kinőttem a T9500/8GB RAM párossal.
Persze valószínű nem fogom meglépni ezt az őrültséget. Részleteket nem tudok, tegnap este találtam, azt se, hogy miért nem megy alapból a 8GB RAM, fórumon van ott olyan tag, akinek 8GB van benne.Milyen az az UXGA+-os panel? Olyan én nem ismerek. Vagy UXGA, vagy QXGA.
Amúgy azért ha valaki ezt így fullosra összerakja, az mai szinten is nagyon kemény cucc, komoly teljesítmény+QXGA panel, az nem gyenge.
"Amint az közismert." Attól tartok, hogy gúnyolódsz!
-
lakkusjj
aktív tag
Tudom, hogy csak TN, amit linkeltem, de azok közt elég jó, a nagy felbontás miatt elfogadhatók a betekintési szögek, és jók a színei (igen, volt róla szó a fórumon).
Akkor szerencsés vagy a gépeddel, én a belinkelt ebay-es gépre reagáltam, ami azért jócskán túlárazott szerintem, akármilyen átalakított darabról is van szó.
-
atesss
addikt
Üdv !
Mivel így hogy mondtátok hogy nem lehetett itthon normális ár/érték arányút kapni, közben annyira még sem sürgős az X200s akksi. Szóval OK Ebay-ről is.
Csak kéne valamit találnom és megrendelni minél hamarabb, hogy egyszer azért ideérjen végre !
Nővérem UK-ból mostanában nem fog hazajönni, okt. 23. meg azért sokára van...
Talán más ismerőssel is meg tudom oldani, de ez kétséges. Szóval csak UK-ba szállító eladót csak végszükség esetén, ha nagyon nincs normális a HU-ba is szállítók közt.
6 cellás kellene.
Mit ajánlanátok konkrétan ? -
kistewe
tag
Köszi!
Az a gond , hogy mióta felmerült az igény azóta nem sok régi lapos fordul meg a kezemben..
sajna az automata butulás 2.0-ról 1.1-re nem müxik, asztali alaplappal már próbáltam, asztali alaplapnál létezett olyan P4-es amin volt ilyen opció BIOS-ban... laposnál sosem néztem ilyet mert nem volt rá igény...
soldi3r: D630 -as kolléga szabin van, ha van esetleg egy neked kéznél megnéznéd nekem a BIOS-t?
stewe
-
-
-
-
-
-
Tim82
félisten
Na, mivel senkinek nem éri el az ingerküszöbét (hiszen nyilván mindenki vadiúj Thinkpad-et használ itt), akkor leírom:
Úgy néz ki, hogy Lenovo-ék záros határidőn belül leveszik az oldalukról a 7 évnél idősebb Thinkpad-ekkel kapcsolatos kontentot. Ez elvileg a T400/T500/R400/R500/X200 generáció előtti notikat jelenti jelen pillanatban és azt, hogy kb. minden, hozzájuk kapcsolódó anyag (driver, HMM stb.) nem lesz a Lenovo oldalán elérhető hamarosan.
Ha minden igaz, az lesz a jövőben a policy, hogy tartják ezt a 7 éves időablakot, tehát minden évben várhatóan újabb "elavult" Thinkpad modellek anyagai kerülnek le.
Az infó gyakorlatilag hivatalosnak tekinthető, legalábbis megerősítést kapott a lentebb linkelt topik alapján a Lenovo részéről.
Van arra kezdeményezés, hogy felkerüljenek torrentre ezek a lekerülő anyagok, erről szól a lentebb linkelt thinkpads.com-os fórumtopik, de azért újra linkelem: [link]
-
-
Dhampir
félisten
Én ugyan nem. Windows 8.1-et használok.
(#67259) Tim82
A kezdeti rögös megismerkedés után ugyanúgy használom, mint bármelyik korábbi MS Windowst, én nagyon megszerettem.
Van, amit külső szoftverrel oldottam meg a Lenovo hiányzó programja helyett, ami nem ugyanaz, de egyszerű feladatra megfelelő.
Még így is kényelmesebben használható egy Linux disztrónál, de természetesen mindenki olyan rendszert futtat, amelyik neki a legjobban bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest