- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Monitor hiba topik
- Amazon Kindle
- Apple MacBook
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
soldi3r #21971 üzenetére
szerintem is, árban tényleg nagyon jó az a T61, de 35-ért a T60 is szinte ingyen volt, viszont jobban összerakott gép. ettől függetlenül nagyon jó vétel, de nekem az agyamra menne megint a hülyeségeivel, már az hogy elöl vannak a jack csatik kizáró ok, aztán nyekereg az egész, még ahogy lecsukódik fedél is olyan fura, inkább nyekereg egyet a zár, mint hogy megszokott módon élesen kattanna, ráadásul nálam az egyik "lába" a levegőben volt, többet nem kérek belőle, főleg 1400x1050 után.
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r #21849 üzenetére
szerintem nem fogják, de érdemes lehet verni az asztalt hátha mégis.
gondolom ez nem a hexában-átírok-két-számot kategória, szóval szerintem modbios erre nem csinálható. de nem ismerem a részleteket.
nem pontosan értem miért kéne pontosabb mérés. pláne hogy szerintem atto nincs ubuntura.
más kérdés, hogy mikor én párszor próbáltam régen win alatt olyan bénázásokat csinált hogy öröm volt uninstallálni.
asszem winen régen a boot.ini-ben megadhattad melyik lemez melyik partíciójáról induljon. hogy a drivert hogy töltöd be az jó kérdés. google, én is ott fogom kezdeni.
-
brd
nagyúr
válasz
soldi3r #21660 üzenetére
Nekem egy Kingston SVP100S2/96G van. Idle-ben gyakorlatilag mérhetetlen a fogyasztása (lásd korábban a lapa által leírt teszt alapján készített mérésem). SSD mivoltából fakadóan az adatforgalom közbeni fogyasztás pedig nem sokat számít, ha csak nem adatbáziskezelő fut a gépen, folyamatos működéssel, vagy nem video-t konvertál folyamatosan a gépen az ember (vagy egyéb hasonló, nagyobb állandó adatforgalommal járó művelet).
-
brd
nagyúr
válasz
soldi3r #21651 üzenetére
CPU, és egy bizonyos beállításában a RAM tesztelésére is alkalmas (de utóbbinál figyelni kell, hogy a HDD-t ne nagyon használgassa a pagefile-nak, mert úgy nem sokat ér a teszt). Viszont a számolás, amit végez a program, egy viszonylag egyszerű algoritmus, így a CPU alapos tesztelésére alkalmatlan. Inkább arra érdemes használni, hogy tuningnál, ha a CPU durva hibákat csinál, azt kimutassa. Vagy másképpen: még tuningolt CPU-nál is előfordul olyan, hogy a Prime95 hibátlanul fut akár napokat, de pl. egy videotömörítésbe belefagy az ezt végző program. (Tudom, erre sokan hörögnének, de hadd hörögjenek, ez tapasztalat, nem elmélet.
)
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r #21581 üzenetére
ebben pont az a király, hogy elfér mellette a tera hdd, elég annyi hogy az os fusson. a 32 gb 107 eur, csak szokás szerint elvertem már a paypalos pénzt kannásborra. most malmozok mire átmegy az utalás.
meg figyelj arra, hogy 2 féle van. nekem jó lesz az mlc is (80mb írás), de van slc is (220mb írás).
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #21510 üzenetére
Láttam, de kijelző 1024, gyanítom egy 1400-es ips kijelző ebbe a gépbe használtan is 20k körül van, akuja gyenge, az megint olyan 15k-s tétel, máris nem olcsó...vagy tudom, ebyay
Meg azt se tudom biztosan ez tabletpc, vagy csak sima pc? De sztem utóbbi. Ha jól vettem ki "s" végződésűek közt nincs tábla. Sima x61-ből meg láttam táblát, meg normál pc verziót.
lapa: 300 euróért ez se olyan olcsó, + még rájönne erre is gondolom szállítás + illetékek? és ennek is csak 1024-es kijelzője van.
-
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
soldi3r #21483 üzenetére
Nem, egyszerű kábel nincs hozzá. Bonyolult elektronika kell az analóg (DSUB) - HDMI konverzióhoz és nagyon drága (~30e++)
Egy sima Advanced-Mini Dockot teszel a T61 alá, azon van DVI-D, amiből egy 2e ft-os kábel csinál HDMI-t. A dokkoló 8-10e ft-os történet, így max 12-ből megvagy. -
Cyberpunk
félisten
válasz
soldi3r #21359 üzenetére
Amúgy meglepően nehéz eladni. Személyesen szeretném adni postában nem bízok. Senkinek sincs pénze ez ma Magyarország
Pedig 45k ért szinte ajándék szerintem.
A legviccesebb szitu az volt hogy mondja az illető 90k ért már inkább vesz egy új Acer eMachines-t mert az új stb.. Hát én inkább futkározok pár évvel öregebb gépekkel, de azok olyanok is. -
Cyberpunk
félisten
válasz
soldi3r #21345 üzenetére
Hát én meg a másik véglet vagyok. Van egy X60s-em amit remélhetőleg hamarosan cserélek valamire. Ez még nem dőlt el mire ha sikerül egy jó T400-ast felhajtani akkor szerintem maradok a Thinkpad-nél.
De van egy asztali gépem is 24"-os monitorral persze IPS ez. Ezt használom elsődleges gépnek ha itthon vagyok.
És van egy okostelefonom is amit telefonálásra ritkán használok ellenben mindig online tudok lenni vele.Ja és filmnézésre meg itt az Optoma HD200x a 92"-os vászonnal
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r #21345 üzenetére
szerintem egyszerűen lehet akármilyen fotelhez / kanapéhoz egy kisasztalt rakni. persze nem egy hagyományos elrendezés, de elég triviális tud lenni. nem azt mondom, hogy 1:1 alkalmasak, de van sok ilyesmi megoldás (vagy még több). én a legutóbbit egyetlen darab vasból csináltam, azóta is kitűnően műx.
mikor néha irodában nyomulok én is meg szoktam őrülni a sok kényelmetlen széktől, amiben mindenki mintha karót nyelt volna. aztán ennek okán küzdenek a laptopmagasító állvánnyal meg ilyenek. ikea fotel rulez.
-
azbest
félisten
válasz
soldi3r #20825 üzenetére
naja, de az ssd-n legfeljebb a rendszer férne el, meg pár dolog... a winyó lenne az adattár akkor is.. .de ha ki kell venni a winyót, akkor miről írom ki az adatot
(#20826) adorjant:
no akkor még inkább hajlok egy ilyen beruházás felé... ha meg hdd keretet is veszek mindjárt megvan egy hdd/odd külső keret szülség esetére... attól tartok egyre inkább eltávolodom a nagy asztali gépemtől -
Chaser
legenda
-
[O]-[C]-[B]
tag
-
válasz
soldi3r #20687 üzenetére
Mondjuk ezt nem írtam ugyan, de nem HP/thinkpad gépem van. Ezért vagyok bizonytalan a csatlakozóban. Az adatlapomon lévő 6 éves gépezetem van aminek a DVD-je gyakorlatilag önálló életet kezdett élni, ezért kiszedtem és akkor láttam, hogy milyen a csatlakozója. Ha alkalmas ilyen keretre akkor lehet tervbe venném a második winyó belepakolását is.
Amúgy Google-ben találtam egy képet ami tisztán látszik az a csati ami nekem van:
[link]
Az UB 2K-s van nekem. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
soldi3r #20594 üzenetére
Az utángyártott akksik használata garanciavesztéssel jár.
Jártam már úgy, hogy ilyen-olyan kínai akksi kicsapta a savat és szétégette a burkolatot az alaplappal együtt.
Nagy munka árán szereztem egy hasonlóan szétfolyt gyári akksit, és bevittem garira a gépet.
Közölték, hogy a power manager logban arra utaló jelek vannak (amire egyébként figyelmeztet a power manager is, hogy nem genuine akksit detektált) hogy nem gyári akkuval használtam és mindenféle garanciális ügyintézés alól kivonják magukat.
Ez volt eletem első TP-jének rövid, 2 hónapos, 200e ft-ba kerülő története. Itt megtanultam, hogy 15e ft-ért (ennyi a különbség a gyári nem gyári között kb.) kockára tenni egy drága gépet fölösleges, és egyébként felelőtlen húzás. Ráadásul úgy, hogy akksit az ember legrosszabb esetben is 1-1.5 évre vásárol. Az havi ezer forint.
Természetesen mindettől függetlenül mást nem gátolok meg, hogy utángyártott cuccot vegyen, de gondoltam elmondom, hogy ilyen is van / volt. -
lapa
veterán
válasz
soldi3r #20518 üzenetére
a kérdés feltevésének módja alapján én azt mondanám: ha nem romlott el ne javítsd meg.
hogyha úgy írtad volna, hogy "úristen 130 fokos a cpu az xyz szerint", akkor az más téma lenne.
a rácsot viszont érdemes lehet pár havonta kiproszívózni, hogy a nagyja dzsuva kijöjjön. esetleg előtte kompresszorral leveretni a felületről és utána porszívó.
@[O]-[C ]-[B ]: miért lett nehezebb a kijelző? maga a panel lett nehezebb? alapból a 4:3-nak nagyobb az erőkarja.
@audi100td: de, csak minden nagyágyú az aktuális x szérián dolgozik. hozzáteszem hála istennek.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
soldi3r #20356 üzenetére
ÁFA és vámkötelezettségi limitek (10. oldaltól) €22-tól ÁFÁ-t fizetsz, €150-tól ÁFÁ-t és vámot is.
Nomenklatúra (tárgykódok)
2007-es ÁFAtörvény
Javaslom olvasásra az szakértő hozzászólásaid előtt...
Kizártnak tartom, hogy a VPOP ezt válaszolta volna neked, hiszen ezek a törvények 2-4 éve hatályban vannak.
Leülhetsz, egyes. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
soldi3r #20334 üzenetére
Ez egyrészt nem így van, másrészt pedig hiányos.
Ugyanis tartalomfüggő, hogy mi vámköteles és milyen határértéktől, Van ami $1 értéktől vám és áfaköteles, nincs alapilletmény limit.
Jelen esetben (IT eszközök) 3%, ill. 0% az vám. Van mire kell, van amire nem kell fizetni.
Azonban nem a vám a sok hanem a 25% ÁFA, amit vámmal terhelt összegre fizetsz.
Egy példával illusztrálva:
Adott egy $500 értékű adattároló eszköz, aminek a szállítási díja ~$50.
Amint belép az országba:
- fizetsz: $550 x 0.03 = $16.5 vámot
- majd fizetsz $566.5 x 0.25 = $141.6 ÁFÁ-t
Így lesz az $550-ből $691.6 értékű legálisan behozott SSD-d pld.
Ez azt jelenti, hogy egy ~105e ft értékű termékre, állam bácsi élből rátesz 30e ft-ot. -
thomasvold
őstag
válasz
soldi3r #20338 üzenetére
Na várj akkor,mert arra emlékszem,hogy van ott valami... mármint a bal felső sarokban,mert már szétszedtem tisztítás céljából. Van két lelógó vezeték,ami semmihez nem kapcsolódik de az az egér elektronikája fölött van és egész hosszúak,felnyúlnak a monitor aljáig ha jól emlékszem.
Úgy néz ki szétkapom mégegyszer és készítek képeket róla hátha tudtok nekem segíteni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Gitáros topic
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Fotók, videók mobillal
- Milyen autót vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Renault, Dacia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Monitor hiba topik
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1165G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo legion y520 1050ti
- Thinkpad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMeIR kam gar
- Szinte új,garanciás Acer Predator Helios Neo 16 gamer laptop/Core i5 14450HX/RTX 4050/32GB DDR5
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest