-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
lócitrom #110614 üzenetére
Pár nap kelleni fog, amin belül lesz kis időm előtúrni és átnézni az alkatrészpakkból a neked kellő dolgokat, de úgy emlékszem, hogy lesz csavar, zsanér és HDD fedél is. Nyilvánvalóan ingyen felajánlásról van szó, nem gondolom úgy, hogy ezek pénzt érő dolgok - én örülök, ha valaki hasznát veszi a nekem nem kellő dolgoknak, valamint mivel budapesti vagyok, feltehetően az átvételt is viszonylag egyszerűen megoldjuk majd.
Félreértés ne essék: mSATA SSD-re gondoltam, azt tudsz bele átalakítóval tenni, a normál HDD helyére. Átalakító alatt ilyesmire gondolok: [link] - példának linkeltem, nincsen tapasztalatom a konkrét bolttal és termékkel.
Normál, 2,5" méretű SATA SSD csak úgy fog menni, hogy az ODD helyére teszel egy caddy-t és abba teszed. Amiket megtaláltál, azok elvileg jók, a gyakorlatban viszont én még nem találkoztam olyan változattal, amelyiknél át kellene tenni az ODD fedlapját a caddy-re, szóval ebben nincsen tapasztalatom.
Ha az utóbbi megoldásban gondolkodsz (tehát mondjuk az általad linkelt Kingston A400 SSD lenne a rendszernek szánt meghajtó az ODD helyére tett caddy-ben), akkor viszont ajánlom figyelmedbe Flashcash fórumtárs tapasztalatait a témában: [link]
Sebességre szerintem mindkét megoldásnál a PATA busz lesz a korlátozó tényező: mind a HDD hely, mind az ODD hely PATA csatlakozót használ (utóbbinál ne tévesszen meg a speciális csatlakozó, attól még PATA az).
Ha olyan SSD-t használsz, amelyik tud magától, az OS közreműködése nélkül trim-et és/vagy garbage collection-t, szerintem Windows 7-nél régebbi Windows esetén sem kell különösebben tartanod attól, hogy hamar elhullana a meghajtó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Pro 7 Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1035G4 8/256 Retina
- ASUS ROG Strix G15 144Hz / AMD Ryzen 5 / RTX 3050Ti / 16GB RAM / 512GB SSD
- Microsoft Surface Pro 7+ Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1135G7 16/256 Retina
- Lenovo Legion - i7 7700, GTX 1060 és 12gb RAM + GARANCIA
- P17 Gen1 17.3" FHD IPS i7-10875H T1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3512
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- Apple iPhone Xs 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest