- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ASUS PRIME Z890-P WIFI
- OLED monitor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszgé100
őstag
válasz
urbanjozsi
üzenetére
mennyibe került a kis aranyos? ha meg szabad kérdeznem?
-
eszgé100
őstag
válasz
urbanjozsi
üzenetére
nekem is valami ilyesmi jutott eszembe, esetleg egy kör alakú plexivel helyettesíteném, és bele valami "hangulatvilágítást".
igazából olyan elképzelésem lenne a plexire, hogy nagyobb lenne, mint az oldalán levő lyuk és olyan kis magasítókkal felszerelném, mint amilyen az alaplapé (sajnos nem tudom mik a nevük), így kapna levegőt is a gép, plusz még az elejébe valami ventit.
szerencsére a gombok adottak, a tekerőgombot is be lehet nyomni, és még van benne egy lcd is, arra is biztos ki lehet íratni valamit.
az odd-t viszont száműzöm, amúgy sem nagyon használom, max telepítés erejéig.
nár csak azt kellene kitalálnom, hogy milyen konfigot rakjak bele, ami lehetőleg elbír minden tartalommal, ha már htpc-t építek -
eszgé100
őstag
válasz
urbanjozsi
üzenetére
sajnos fa doboz, és a mélynyomó kerete is úgy van beleragasztva.
sajnos szerintem mindenképp szükség lesz erőszakra, remélem nem lesz semmi baja kívülről -
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani nekem, hogy az alaplap rögzítését milyen módon lehet a legjobban megoldani? Gondolok itt arra, hogy csak simán ki kellene fúrni a lyukakat, vagy esetleg menetfúróval, és pontosan milyen méretű legyen a fúrószár, vagy a menetfúró?
Üdv.:
-
Oldmobil
aktív tag
válasz
pjanika
üzenetére
Azt kell, hogy mérlegeljed, mi fog beleférni és mi nem. Sokszor nem érdemes mindenáron az otthon lévő cuccba építeni, hanem inkább nézni kell az ismerősi körben vagy a Vaterán vagy ócskapiacon olyan hibás párezer forintos készüléket, aminek tényleg jó a háza, jó helyen van benne az optikai meghajtó nyílása, megvan a megfelelő magassága, elég masszív stb.
Üdv, -
pjanika
csendes tag
Sziasztok ! Lévén kezdő vagyok a témában,a kérdésem a következő: van egy samsung hr-757 asztali dvd felvevőm, kis fabrikálással lehetne ez egy htpc ? vagy nem igazán érdemes hozzányúlni..? Előre is köszi a hozzászólásokat.üdv.pjanika
-
TESCO-Zsömle
titán
-
imanoob
csendes tag
válasz
urbanjozsi
üzenetére
A JVS-t látatlanba megvettem volna de túl licitáltak 1.25Eu-val
Holnap egy ilyet próbálok be
Sony
Ebben a 7TB-ot képzelném el ,egy működni képes LCD-vel ami irja a torrent adatait
és ehhez egy CD-lejátszó jól nézne ki amiben az agya lenne.[CD]
Csak egy Sony 5.1 -es házimozi erősítő[Erösítö] és méretes hangfalak
-
imanoob
csendes tag
Sziasztok.Sajna kinőttem a PC -imet,és elkezdtem gondolkozni most merre tovább.Van vagy 7 TB összesen és vagy egy laptoppal nézünk filmet vagy a nagy gépet cipelem be vagy film kimásol mobilrackre és cipekedés helyett inkább a laptopos megoldás ami valjuk be nem egy gusztusos látvány ahogy hever a stokin miközben megy egy full HD xxx

Az a helyzet hogy rég megtalálhattalak volna titeket de sosincs késő.
Szóval a kérdés adott.Mit miből hogyan mennyiért.A htpc gyári házas megoldása azért nem jön be mert 1.ami jól néz ki drága
2.itt be is fejezném a felsorolást . Nem akarok még egy sehova se illő ékszeres dobozt.Jó lenne valami kiszuperált hifi toronyba berakni minden kütyüt
[sony]
Az elképzelésem a következő:egy htpc Win7-el ,de valami lebutított verzió hogy gyors legyen (nem tudom még hogy van e ilyen .Anno win xp-vel már próbálkoztam pár éve,linux-hoz meg nem értek).
Ehhez valami jó kis program pl Win Media Center,vagy az XBMC amit a minap volt képem felrakni és nagyon bejött.Valami testet kellene ehhez találjak és bele pedig egy zotac,vagy asrock alaplap (de még nem vagyok ezekkel tisztában csak itt a fórumról szedtem össze mindent
Az alaplaphoz egy kis ssd-t szeretnék mert kizárólag net és film nézést szeretnék a gépen.Ram tekintetében meg persze az egész projektel még nem vagyok teljesen tisztában ezért is írom le ezeket Bízom benne segítetek szakmai kérdésekben
Ehhez a kis gép szörnyhöz szeretném csatlakoztatni azt a 7 TB-ot meg egy kicsit mert mint írtam kinőttem.Ennek is egy csinos kis dobozkát és a kettőt valahogy összehangolni.
Hát röviden ennyi most keresgélek tovább és amint tudok teszek fel képeket ,hogy mégis milyen "dobozokat "néztem ki.
PL:[JVC]
Ha nem kompakt akkor egy ilyen:[a felsőnek jó az elosztása,kevés gomb és tálca is jó helyen] -
urbanjozsi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Jóóó

És nagy UP a lapnak
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Na fogjuk rá, hogy elkészültem.
A hűtésen még dolgozni kell, mert a proci most 80°C-os, és a vinyók becsomagolva verik a 60-at. Persze még sok meló van a géptesttel, mivel az eredeti tervekben csak a kisebbik ház szerepel egyetlen vinyóval.
-
TESCO-Zsömle
titán
Ma nekiláttam gépet faragni az egyik régi műholdvevő dobozából.
Mivel nagygép híján most 3-5 vinyó van rákötve arra a lapra ami belemegy, holnap nekiállok a másik műholdvevő dobozába beleapplikálni 4-et, aztán 10:00-tól izzítom a Dremelt és folytatom az egyes számút.
További képek holnap, ha el nem felejtem.

-
fkenny
senior tag
Lessétek meg Véleményt írni kötelező!
-
Oldmobil
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Vegyétek meg, igazán jó kis HTPC ház, a DCD-715, nekem nagyon bejött!

-
TESCO-Zsömle
titán
Ajánlatokat PÜ-ben.
-
Oldmobil
aktív tag
válasz
tomi319
üzenetére
Jó, nagyon sok kód van benne, könnyen tanítható is, nem is néz ki rosszul, makrózható, bár azt én nem próbáltam, egyetlen bajom van vele, hogy ami a navigáló gombok mellett van Exit gomb, az csak akkor viselkedik Exit-ként, ha valamilyen előre beprogramozott készülék utasításkészletét használom. Tanítani viszont nem lehet rá, mert a távirányító saját menüjében is Exit-ként működik, de ezt mondjuk írja is a használatija. Nekem viszont két olyan készülékem is van, amit tanítani kellene (T-home iptv táv, és Xbox táv) ahol fontos lenne, hogy menjen az Exit funkció is.
Ha kell valakinek 1000-ért odaadom, gyakorlatilag használatlan, dobozában, leírásokkal, tokkal vonóval. -
Zsolti23
tag
Nem tudom figyelte-e valaki hogy a merevlemez a gépemben ilyen gumibabákon van amitől 0 a hangja. A tápnak is szinte alig van hangja. Nekem drága az ssd meg relatíve kicsi is. De amit oldmobil művelt a távirányítóval az tetszik lehet én is csinálok még valami ilyesmi modot ha lesz egy fölös. Meg szeretnék egy kijelzőt is csak a srác aki itt árulja tojik a fejemre.
-
Zsolti23
tag
válasz
tomi319
üzenetére
Hali winfost használok.
A mikrókapcsolók megvoltak a lejátszón igazából csak vezetéket forrasztottam rá amit egy régi házból szedtem ki. Az a baj az atomos alaplappal hogy a full hd film alatt megizzad rendesen ami még nem is lenne baj csak egy olyan valamire való lap kb. 40. Nekem meg volt itthon minden elfekvőben csak alaplap kellett. -
törölt tag
picit off:
hol lehetne szep bekapcsologombot venni? legyen mondjuk szogletes, vilagithat is (de akkor lilan!) es legyen minosegi kinezete. raadasul be kene sullyeszteni, hogy egy szintben legyen az elolappal. sima atx power on gomb lenne.
tobb oldalt vegigbogarasztam mar (conrad, arwill, elektroexpressz, stb), de ilyet nem talaltam.koszi,
&rew -
Zsolti23
tag
válasz
tomi319
üzenetére
Szia
első nekifutásnak én is atomban gondolkodtam csak azzal nem lehet a fullhd filmet rendesen nézni akadás mentesen így maradt ez de nem bántam meg. Ha te is abban gondolkodsz akkor ezt a lapot vedd meg valami kétmagos procival. Igazából divx-et tudok a házimozin is nézni. Arra be se kapcsolom a gépet csak rátolom egy cd-re a filmet azt kész. -
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
Elkészítettem saját moddingomat, nézzétek meg itt!
Kritika jöhet :-)
Üdv, -
SAIKON
tag
Sziasztok!
Pár napja olvasgatom a topic-ot. Még nem értem a végére, de már nem bírok magammal...Nagyon nagy okosságokat találtam itt

Egy JVC deck-et kaptam szét, amiből HTPC-t építenék. ill. van itthon pár PC alkatrészem kezdetnek.
Szeretnék tanácsot kérni az elrendezésben, meg úgy általában...775 alaplap
3.2 P4 HT (nem végleges)
2GB DDR2
noti vinyó
ATI HD2400Pro 256MB low profile
225W HIPRO táp
noti, vagy 5,25-ös ODDSzóval a gondom az, hogy a nagy ODD vagy a proci hűtésébe ér bele, vagy a VGA-ba
Van alacsonyabb hűtőbordám, akkor az 5,25-os ODD és a proci között lenne 2 cm hely. De lehet hogy az is kevés neki?
A noti ODD pedig nem tudom mennyire strapabíró. Ráadásul még a csatlakozást is meg kell oldani, mert nem sata, hanem slim ATAPI, ill. az eject gombot
Fotók:
Előre is köszi a hozzászólásokat!
-
Zsolti23
tag
Láttam a képeid közt hifi talpat. Hol lehet ilyesmit beszerezni?
Meg még azt akartam kérdezni hogy a festés mivel csináltad ecsettel vagy fújtad, mert én is lefújtam a tetejét de megreped a hőingadozástól. Tudsz valami festéket ajánlani ? -
Zsolti23
tag
Nem rossz habár nekem nincs ennyi időm vacakolni. A házat amibe bele lett rakva azt is vaterán vettem kemény 2500 magyar valutáért. Még akarok bele egy vfd kijelzőt.
Amúgy, a tálca nyitó gombja meg a bekapcsoló működik csak egy kis forrasztás kérdése.
Nekem az volt a lényeg, hogy szép legyen meg halk meg , hogy vigye az mkv videókat. Asszem ez maximálisan megvalósult. -
Zsolti23
tag
Üdv mindenkinek.
Remélem jó helyen járok, csak gondoltam bemutatom nektek htpc-m képekben. De ha van kérdés tegyétek fel. -
Zefír
őstag
JA és lemaradt az előzőből:
Valaki megy holnap a win7 átadásra csepelről? -
Zefír
őstag
Sziasztok!
Igazából nem htpc de gondoltam, valamien szinten is is illik a dolog.
Még 2kép
A szürke dvd ben van a gép egy része, vagyis csak az ODD de még a hdd is lehet hogy bele fog kerülni, de most amíg egy sima házban van a gép többi része a szekrény háta mögött ezért most így csak az odd kapott benne helyet
-
fkenny
senior tag
Pista, FID:várunk itt jöv.hét szombaton!
-
-
lolller
tag
Sziasztok,tud valaki segíteni plexi lézervágásban?
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Kíváncsian várjuk, legalábbis én biztos az új és remek ötleteket!

-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Nagyon ügyes, mint mindig!
A "deluxe"-os pack lesz benne?
-
Pista0001
addikt
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Ha te egyszer neki állsz valaminek...

Nagyon jól haladsz! Azt ugye tudod hogy ha alut szépre akarsz festeni akkor alu alapozó ajánlott? Csak az vele a bibi hogy egy kicsit drága. A sima 400 ml-es spray-t 3200 forintért vettem
. Talán nem túl nagy veszteség hogy ha kész van szétfúrod az egészet és a darabokat eloxáltatod. Szerintem szebb mint a festés és tuti hogy nem jön le róla. Lehet kapni fekete (meg sok egyéb más színű) szegecset is, és azzal szépen össze lehet újra rakni.A következő projekt nekem is (újra) egy alu ház lesz. Az előzővel ellentétben ennek váza lesz és szerelhető oldallapjai mert máshogy nem lehetne hozzáférni a belsejéhez. Eredetileg rézből akartam csinálni de sajnos arra most nincs lehetőség úgyhogy marad az alu. Úgy terveztem hogy a vázat hegesztem majd (újra), mert akkor egyben lehet eloxáltatni. Nekem a váz 15*15*2-es szögalu lesz, a burkolat 2,5-es vagy 3-as alu lemez. Utóbbinak szeretnék valami ridegebb ötvözetet szerezni mert az Al 99,5-el abszolút nem voltam megelégedve és az AlMg3 se ridegebb ha jól tudom. Két szintes konstrukció lesz, alul táp, slim ODD, 3,5-es HDD, felül az alaplap meg amit abba kell szerelni. A felső felének a hátlap egy részét leszámítva plexi burkolata lesz hogy a lényeg látszódjon
. Ki fogok még alakítani a felső részen egy 2,5-es HDD helyet SSD-nek, remélem hamarosan sikerül szerezni belevalót is. -
urbanjozsi
senior tag
Élesszük fel egy kicsit a topikot

Új konfigot kap a Rotel-em, így gondoltam ráfér egy kis ráncfelvarrás
A terv egy full alu váz, és borítás, matt feketére fújva.
Hozzávalók: 20x20-as szögalumínium, 1,2-es alulemez és sok szabadidő.Itt tartok most: Rotel vol2
Folyt köv
-
Pista0001
addikt
válasz
jookomak
üzenetére
Szerintem az oldalak maradhatnak az eredetiek, csak az egyik oldalára - ami így az alja lesz - kell lábakat szerelni, az előlap helyére meg valami egyéb anyagból sík lapot vágni és azt szálcsiszolt alu mintás fóliával vagy öntapadós tapétával bevonni. Ha hi-fi szekrényben lesz akkor az oldalai és a teteje úgy sem fog látszani.
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
A következő ötletem támadt: öcsémnek van egy hamarosan felszabaduló codegen háza. Magassága 43 cm, amit ha elborítanék, ideális hifi szélesség lenne. Igazából csak a vázát tartanám meg. Meg lehetne azt oldani egyszerűen, hogy lecseréljem az oldal, és előlapokat valami szálcsiszolt alu hatású cuccra? Az erősítő, és a dvd lejátszó ilyen előlapú, ehez kéne passzolni. Természetesen minél olcsóbban kéne kijönnöm a dologból, mert hát sok pénzből bármit meg lehet csinálni, de az nincs. Odd-t nem tervezek, nem kell led, lcd kijelző sem.
Várom az ötleteket! üdv -
lolller
tag
Az az igazság hogy erre már nem igazán költenék.Most is win7 van fent elég jól eldöcög.
Igazából a Bátyámnak készül.
-
lolller
tag
Sziasztok,Csütörtök óta ma értem a végére a topicnak!

Szóval én is belevágnék egy HTPC építésébe.
A hardver ebből állna:
-abit an52 alaplap
-4200+ amd proci
-1gb ram
-8500Gt
Filmekre,zenére kéne leginkább.
Egy meg lévő pc házat használnék fel,ördögi céljaimra.Magyarán néhány helyen "lefogyasztanám".
Routertől vásárolt LCD lenne az elején.
Fekete Tükörfényesre fényezve.(természetesen alapozással stb.)
Halk hűtéssel.
Valami tanács így neki kezdés előtt?(tisztában vagyok hogy nem lesz könnyű dolgom.)
Üdv.: LoLlleR -
az nem jó az reset gomb powa! Remélem megint találkozunk igérem akkor pihentebb leszek mint a versenyen voltam de az 1500örök!

-
nikilauda
senior tag
Sziasztok!
HTPC-t építenék.
Egy Fujitso Siemens Amilo(Pentium Centrino, 9600GT) laptopom van amin nem jó a kijelző tartó zsanér, el van törve.
Ebből érdemes?
Csak VGA és kompozit kimenet van rajta.
PC távirányítóm van.
VGA-HDMI átalakító egy kisebb vagyon(23 -25 ezer) ezért ez kilőve.Szóval érdekel a véleményetek!
Szóval első ilyen gépem lenne,csak film és zenére.
Linuxot vagy Windows használjak? -
Pista0001
addikt
Nekem is van most egy mini-ITX-es elgondolásom, de egyelőre jegelve van a projekt. Talán majd az év második felében... Én se láttam még olyan mini-ITX házat amire azt mondtam volna hogy "na ez így jó". A mostani elgondolás egy ismerős egyedi mATX házterve alapján született, egész pontosan annak a háznak a kicsinyített változata.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001
üzenetére
Köszi!
Alu ház.
Az még akkoriban meg is dőlt, mert nincs hozzá felszereltségem.
Technics deckbe való építkezés követte, de sosem készült el.
Ez az Ipaq-os ötlet, már előtte motoszkált a fejembe csak lassan készült el.
Mini-itx topikban kesergünk, mert nincs egy gyártó sem aki minden igényt kielégítő házat tudna kínálni. Ezért lehetséges, hogy készül, majd egy házikó, de ahhoz kellene egy külső tápot szereznem: Nagyon olcsón.
-
zodo
nagyúr
Na, de rég jártam erre.

Lassan, de biztosan elkészül a gépem. Akár htpc is lehet, ha gondoljátok.
Vélemény? -
Ghandi
aktív tag
Hopp!
Mostmár azt hiszem irhatok ebbe a topicba én is
Nemrég fejeztem be én is a házi készítésü HTPC-m.A Logoutomban lehet róla olvasni.
Véleményetek? -
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun
üzenetére
Korábban valamelyik topicban téma volt és bizony létezik PCI-os korszerű VGA. Ezek mind sima PCI-osok, de nem tudom hogy itthon kapható-e valamelyik. Sok sikert a keresgéléshez!

-
Iga007
tag
válasz
devisionhun
üzenetére
Kukkants be ide
-
Iga007
tag
válasz
devisionhun
üzenetére
Azon a deszkán DVD és DivX kocog el normálisan (néha 1-2 DivX is szaggat nekem, bár ez lehet, h a HDD töredezettsége miatt).
AGP-s nVidia kártyát sem nagyon látok újat, csak ATI-t.
Nem láttam - bár nem is kerestem eddig - PCI-os sínbe HD felbontást támogató kártyát legalábbis kicsiny hazánkban...
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG RYUJIN III 360 ARGB EXTREME - 6 év Alza garancia - 2031.04.18.
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ 3 év garancia
- Sharkoon WPM500 Bronze ATX moduláris tápegység 500 Watt 80+
- Plexi oldalú, alsó tápos Cooler Master ATX ház leárazás!!!
- Chieftec GPA-400S8 400W, 80+ minősítésű tápegység
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3855
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

most tervezem hozzá a szekrényt, hogy méltó helyre kerüljön 

Holnap egy ilyet próbálok be
és ehhez egy CD-lejátszó jól nézne ki amiben az agya lenne.

. Talán nem túl nagy veszteség hogy ha kész van szétfúrod az egészet és a darabokat eloxáltatod. Szerintem szebb mint a festés és tuti hogy nem jön le róla. Lehet kapni fekete (meg sok egyéb más színű) szegecset is, és azzal szépen össze lehet újra rakni.
. Ki fogok még alakítani a felső részen egy 2,5-es HDD helyet SSD-nek, remélem hamarosan sikerül szerezni belevalót is.

Az még akkoriban meg is dőlt, mert nincs hozzá felszereltségem.