- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Nekem is van most egy mini-ITX-es elgondolásom, de egyelőre jegelve van a projekt. Talán majd az év második felében... Én se láttam még olyan mini-ITX házat amire azt mondtam volna hogy "na ez így jó". A mostani elgondolás egy ismerős egyedi mATX házterve alapján született, egész pontosan annak a háznak a kicsinyített változata.
-
fkenny
senior tag
Mi a gond? Nem jó a kapcsolásom.? Tudod mit. Ha vista vagy win7 van a gépeden akkor megkérdezi mikor bedugsz valami audio csatlakozót hogy micsoda. bedugod pl a kékbe és mikor kérdezi mi az mondod neki hogy sima vonalkimenet. És műxik.....
(ha realtek hd-audiod van)
más: végre megy win7 alatt a távirányítóm...
. Ezt az üzit is azzal írtam.
-
Pista0001
addikt
Prevent matt fekete
Ezzel fújtam a HTPC-t is, de az lakkozva is van. Lakk nélkül kicsit fakó színe van, lakkal valahogy "feketébb".
Nem is tudtam hogy van PH! képtár. Na majd próbálgatom. -
zodo
nagyúr
Némi mentségül szolgál, hogy itt a panelba ilyen munkapadon kell dolgoznom.
Sajna semmi elfogadható ötletem nem volt a deck gyári előlapjának átszabására.
Ezért fából lesz, natur + színtelen, selyem-matt lakk: Kép
Igen, jól gondoljátok ez egy Bükk 120x2x12 cm-es küszöb.
Mivel keményfa, talán nem fog vetemedni és a barkácsáruházban nem találtam elfogadhatóbb darabot.
Ma mégsem farigcsáltam, mindösszessen az előlapnak szánt darabot vágtam méretére.
Ott van a kupi ball szélén, aztán csak tervezgettem, hogyan is álljak neki.
Így rájöttem, hogy talán a kapcsolók, potik helyeit meg kéne tervezni.
Még nem száz a téma, de első körben ezeknek a kupakjait is fából akartam megoldani, de az már tényleg macerás lenne. Ezért elővettem a régi Pio deck roncsait, amiben voltak a Vu müszerek és összekapartam a kupakjait és megtisztítottam őket.
Szerintem, ezek közül fogok felhasználni egy párat.Szerk: Sehogy nem tudtam normálissan lefényképezni a kupakokat, de nézzétek úgy, hogy mindenhol olyan fémszínű, mint az oldalaik és szállcsiszolt hatásúak.
-
fkenny
senior tag
öö én arra gondoltam hogy közvetlenül az előlapi kivezetésre dugni vagyis, úgy hogy ne jack dugókat dug össze hanem cseréld ki a kábeleket és a vu métereket a porméterek után rögtön kösd olyan csatival az alaplapra (már csak azért is mert így jobb "minőségbe jelenik meg a kép" (amúgy ez világítani is fog vagy nem? (mert csak sima elektronikát látok)
-
maxrad1580
aktív tag
Az király hogy az eredeti cucc az eredeti funkciót csinázza
Az ötletek pedig végtelenek én is mindig hozzáadok valami újat a gépekhez, mindig megálmodok valamit
Ezt tervezem most az LCD kijelző két oldalára [link]
megrendeltem már őket holnap itt lesznek aztán megint fúrás faragás -
-
dekoninck
aktív tag
Nem sok mindent tennék bele. Mivel van hdd dvd recorderem, tévécsatornám meg már nincs, tuner nem kell. Szóval kéne egy flex-atx vagy itx alaplap, proci. Sajnos fontos, hogy s-video kimenetem legyen*, mert csak egy sony crt tévém van... és nem akarok egyelőre másikat. Notebook hdd vagy ssd (egyre olcsóbbak). Geexbox oprendszer vagy valami más linux. Baromi izgalmas, hogy elvileg tudom majd használni a DVD távirányítóját, meg kis LCD kijelzőt is szerelhetek be, ami jól jön, ha erről hallgatok zenét. Nyammm.
Kb ennyi. Egyébként még nem tudom, hogy ki és hol fog segíteni a vágással meg az elektronikai cuccokkal, de amit látom, megoldható, én meg könnyen tanulok.* vagy scart csatlakozó - némelyik VIA alaplapon van, de azok sajnos horror árú cuccok.
-
hito
nagyúr
Ö...kis zavar van az erőben. Még nem képezi az én tulajdonomat sanjnos, de már csak keveset kell aludni
Épp költözik ki belőle.
Küldök majd nagyon szívesen képeket, de Isten ments, hogy más tollával ékeskedjek, a végeredmény az Ő munkáját dícsériFID: több mint valószínű...szvsz nagyon durva kis kuckó, nekem nagyon bejön.
-
Pista0001
addikt
Jó kis holmi a Geexbox. Nem kell hozzá semmi szaktudás, egyedül arra kell figyelni hogy az induló menüben a HD az alapértelmezett és csak 3 mp a várakozási idő, utána továbbmegy. Amúgy nagyon gyorsan indul és elég jól működik, bár .mkv-t még nem próbáltam vele, és nekem az AC3-as hangú divx-eket nem szereti.
-
Pista0001
addikt
A 7-est már csak viccnek szántam.
Amúgy egy 128 MB-os pendrájvról futó 20 MB-os Linux lesz az oprendszer.
ODD mindenképp szeretnék mert elég sok filmem van DVD-n, és ha már csináltam neki helyet a házban (ha nem is sikerült pontosra) szeretném oda rakni.
-
Pista0001
addikt
hát, ilyen gravírhoz én kicsi vagyok
Na igen, erre nem is gondoltam. Szerintem valami kicsi o-gyűrűt teszek majd a csavarra, mint te a vinyótartódnál. Az tuti elég lesz. Amúgy a ház szerintem elég merev (mégis csak 3 mm vastag alu összehegesztve
) de az ODD ami benne lesz elég csapágyas. Kicsit meg kell faragni hogy beférjen majd a helyére és egy jót nincs szívem tönkre tenni. Remélem nem fogja nagyon megrázni a házat felpörgéskor.
-
Dvd író ami macerás, de majd megoldom valahogy vagy nem is lesz benne.
Én nekem az erső elképzelés az volt hogy berakok egy slim dvd-írót az erősítő alá és aluról felcsavarozom.
Neked ilyen van és ha zavar h ott van egymagában lemezből vágsz neki egy előlapot a deck teljes szélességében és lefújod feketére. Remélem érted mire gondolok. -
Video: Arra gondoltam h menetközbe mint én és fel youtube-ra! Utána be az 1es hszbe urban jozsiét is vasárnap berakatom!
Hát eddig 4en járunk ide rendszeresen szerintem nem sokan tudják h létezünk. Bár logouton van még pár csoda!Szerintem vinyo lefogatás az a leg 1xübb amit én választottam. 500ft vinyo beépitő keret cdrom helyére. Vagy egy nem használt házból kivágod a vinyó tartót és az alját l alakban meg hajlítod h letudd csavarozni vagy popszegecselni. Jól haladsz!
Nemtudom h írtad e már de milyen alaplap az és mennyibe fájt? nagyon megtetszett!
Én jövő hónapban állok verseny elött igazán a gépnek remélem sikerül amit akarok! És meg lesz még a srácnak a pofás új piros kijelzőm! -
hogy érted h össze szedi? Magátol kileng?
Szerintem a kazettás deck nem jó választás!
Valami olyanból kéne ami nem old scool.
Amikor kerestem yamaha dvd-t akkor láttam egy csomo rossz kenwod cd lejátszót aszem cd táras jó széles és magasabb mint az én erölködőm szóval hellyel nem lenne gondod.
Meg próbálom meg keresni. -
Csak le fújtam bár néhol kellett volna rá még! De nem tudtam h kevés lesz rá 1 flakon fölleg h a fedlapot le se fújtam még. Meg rá se mertem tenni mert így is az alaplap tartó tálcával sikeresen meg karcoltam és rögtön le jött a festék bár 2mm nem vészes.
Csak felmerült a kérdés h vagy nem volt elég 30perc száradni vagy szar a festék. Mondjuk 730ft-ért nem vártam sokat. De vigyázok rá a fedlapra meg kitalálok valamit.
Pl: fekete öntapadós tapéta a két oldalára a gépnek h amikor le és fölrakom ne karcolja meg a festést. -
Hát én meg valósítom! Csak kéne egy yamaha dvd lejátszó! Vagy valami jól kinéző más márkájú!
Cd-decket nem akarok mert az nagyon magas és 1 cd-romért fölösleges.
Aztán ha ki akarom egészíteni a víz hűtésem akkor veszek egy videót is és bele rakom a hűtőket.
És lesz egy hifi tornyom -
Miért mi baj van a vízzel? Full néma a gép kb 8-10 decibel a hangja!
Azon gondolkoztam még hogy rakok bele egy dupla radit meg még egy pumpát mert bőven elfér! És ha netalántán meghalna az egyík pumpa akkor viszi a rendszert a másik.
A másik h a Reseratornak külön van kapcsolója és párszor el felejtettem bekapcsolni!
De nem gáz mert az Asus próbát be állítottam h 48foknál riasszon (olyankor visít a sziréna)
Így nem gáz ha meg huzamosabb ideig meleg akkor ki kapcsol a gép! -
Pista0001
addikt
Hát még nem tudom. Igazából tényleg csak azért álltam neki hogy kikísérletezzem a dolgokat meg hogy lássam hogy mi hogyan fér el megy ilyesmik. Jó néhány hibát elkövettem ezzel, látom most már a buktatókat meg az apróságokat amik miatt újra kéne vágni több lapot is. Ebből tanulva az aluval remélem nem fogok szívni majd.
-
urbanjozsi
senior tag
Köszi
Eddig jutottam+az oldalak és a teteje van kész.
-
urbanjozsi
senior tag
Szia!
Még nem készült el, mivel már nincs annyi időm mint eddig volt! Ott a szálcsiszolt alut én csináltam csiszolóvászonnal és elég sok időt vesz igénybe. Annál már csak ez előlap hiányozna, de most kedvet keptam ehez a tuner átalakításhoz.
Ez azalaplap megy bele+egy Corsair táp. Odd nem lessz benne azt valami külső csatlakoztatásúra tervezem(csak szükség esetére)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest