- 3D nyomtatás
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- DUNE médialejátszók topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
urbanjozsi
senior tag
A rendszer a helyén és elindult:
1
2
3Közben azért történt egy kis baleset. A rendszerhűtő az alaplapra volt rákötve. A ventillátornak van egy ledkapcsolója ami ha zár akkor világít a venti ledje. Na most a kis fém érintkező rácsúszott a ház oldalára, letestelt, villant, füstölt és leállt az egész
Az ijedelem után a csatlakozót lehúztam és akkor láttam hogy elszált egy szál ami system fan connectorhoz vezetett. Magyarul most a csatlakozó nem keap áramot. Újraindítottam és mükszikFuttattam egy evereszt rendszerstab tesztet, hibát nem jelzett.
-
válasz
urbanjozsi #396 üzenetére
Szép mint mindig!
Mivel fújtad le? Pl: Kompresszor vagy sima flakon? -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #396 üzenetére
Látom már: Járóbeteg osztályra költözött az intenzívről . Szép lesz
Én meg 3 napja azon agyalok,hogyan rögzítsem egy 5.25-ös helyre a slim dvd írómat.
Már előkerült egy kislemez meghajtó is, így lettek rögzítő csavarjaim és nem kell lemennem az óráshoz kuncsorogni. -
Mingyá lészen video!
-
válasz
urbanjozsi #390 üzenetére
Mondjuk te arra használod a htpc-t amire eredetileg ki találták én meg gammer htpc-t csináltam, Csak lenne már kész!
-
válasz
urbanjozsi #388 üzenetére
Hát ember nem vagy semmi! Nagyon király lett!!!
A másik: Vissza vonom a rács fikázást! Mert nagyon jól néz ki így! -
urbanjozsi
senior tag
Na a mai műveletek:
Rések kitöltése
Festés
Festés2Folyt köv.....
-
Miért mi baj van a vízzel? Full néma a gép kb 8-10 decibel a hangja!
Azon gondolkoztam még hogy rakok bele egy dupla radit meg még egy pumpát mert bőven elfér! És ha netalántán meghalna az egyík pumpa akkor viszi a rendszert a másik.
A másik h a Reseratornak külön van kapcsolója és párszor el felejtettem bekapcsolni!
De nem gáz mert az Asus próbát be állítottam h 48foknál riasszon (olyankor visít a sziréna)
Így nem gáz ha meg huzamosabb ideig meleg akkor ki kapcsol a gép! -
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
FID, köszi az invitálást, nagyon jó cuccok készülnek itt, és látom más is épít Denon CD-játszóból, így ajánlom Nektek is Logoutos cikkemet amelyben Xboxból készül médialejátszó.
Egyre inkább kezdek ráérezni a HTPC építés ízére, így lehet, hogy a következő készülékem már standard PC-ből fog készülni, csak a szoftveres oldaltól félek egy kicsit, bár már több biztató frontendet láttam. A másik fontos dolog a fogyasztás lenne, itt még nem tudom, hogy merre induljak, de eddig igazából egy Eee box lenne a legszimpibb megoldás, persze kiegészítve egy optikai meghajtóval és egy LCD-vel, valami szép házba építve.
Üdv, -
Na most tudtam csinálni jó minőségű képeket!
Most legfontosabb a csendesség ami sikerült is mivel csak a tápot hallom ami el hanyagolható!
A 12centis venti mint már írtam a fed lapra lesz rögzítve most szükség megoldásként csak beleraktam mivel izzott a chipset.
Képek vga:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Ezt meg zodonak:
Az I-Mon panelről a volume tekerő mögött és az infra kivezetése:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
válasz
urbanjozsi #378 üzenetére
Istenem de rég láttam már ilyet! Grat!
Rács: A mi régen a fed lap volt az nem rácsozott? ÉS azt kivágni neki
Vagy valami régi hifi cucból kivágni aminek rácsos? -
urbanjozsi
senior tag
A skálamegvilágítás cseréje ledes-re:
1
A jó öreg Weller munkában
2
mükszikfolyt köv......
-
M@nH.
aktív tag
Nah ma behajítottam a gépbe a VU-t. Igaz kár hogy van ajtaja a gépházamnak, de ez van
A portól tessék most eltekinteni, majd holnap kitakarítom már szegényt
Ha minden jól megy, akkor majd én is összedobok egy ilyen HTPC konfigot.Tetszenek amiket itt csináltok, jól néznek ki. Grat
kép -
válasz
urbanjozsi #374 üzenetére
Szép mint mindig! Bár nekem az a rács nem jön be.
Valami sűrűbb nem lett volna jobb? -
urbanjozsi
senior tag
Hi All!
A héten addig jutottam, hogy behegesztettem a szellőzőrácsokat a hátsó hátlapra és a házra.
1
2
3
4A házszellőztető ventit nem bírtam normálisan felfogatni így annak külön hajtottam egy keretet
1Holnap remélem le tudom glettelni a réseket és a hegesztési nyomokat, aztán jöhet a festés.
Folyt köv......
-
Jam zsöme a vu-ról beszélek!
A másik h már tök jól haladok bár a ki jelző nincs rendesen a helyén.
de már elkezdtem kábel harisnyázni meg ilyenek.
Meg elgondolkoztam h veszek másik tápot ami márkás és harisnyázott.
Meg szereztem egy néma tt 12cm-es ventit ez lesz a fedlapra belülről rögzítve, mert eléggé izzanak a dolgok így h majdnem mindenen víz van.
A cpu blokk is meg lesz Tody forum társtól, elég pofás lesz! -
M@nH.
aktív tag
válasz
urbanjozsi #368 üzenetére
thy
Igen raktam elé egy 10 KOhm-os ellenállatot (poti nincs itthon), mert anélkül kivágná a mutatót max-ra. Így egy kicsit több mint a 3/4-éig megy ki a mutató max. A videón a led miatt csak a feléig ment a mutató. Viszont még a kondit nem próbáltam.
-
M@nH.
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #366 üzenetére
Köszi
és még egyszer köszi a segítséget
-
M@nH.
aktív tag
Nah kész is van
Itt 1 gyors vidi róla. igaz nem a legjobb minőségű, de azért meglehet nézni -
M@nH.
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #363 üzenetére
Rendben és köszi a segítséget.
Gondolom akkor ez nem tesz kárt az alaplapban, ha rákötöm a hdd led helyére.Igazából ettől féltem még egy kicsit. -
M@nH.
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #361 üzenetére
Köszi a gyors választ.
És ezt hogy tudnám megvalósítani a legegyszerűbben? Mert a mérő az megvan, csak nem tudom hogy kell e elé kötni valamit? Vagy hogy azt pl. a led helyére lehet e kötni, meg ilyenek? -
M@nH.
aktív tag
Helló!
Szerintetek 1 analóg vu meter-t belehet kötni HDD aktivitás jelzőnek? Vagy csinált már ilyet valaki? Légyszi nem hülyézni
-
válasz
urbanjozsi #357 üzenetére
Látom a napi 2óra bőven elég!
Te is ugyan azt a táp elrendezést alkalmaztad mint én!
Ma pont bele néztem a táp ba, És elég kegyetlenűl szedi a port meg a szöszt 2x jobban mintha lefele lenne a ventije.
Más: Nem értem mért fikázzák a reseratort mert tegnaptól ma hajnalig lanoztunk több mint 1napja megy a gép és a proci max 40fok volt a magok pedíg 42-43.
Mondjuk más kérdés h mi lesz ha bekötöm a 2chip setet és a vga-t is a vizes körbe.
Meg ha ezt a nagy thermaltake cpu blokkot lecserélem eredeti zalmanra.
De letettem h szétvágom a fedlapot mert csúnya lenne.
Viszont találtam embert aki eladja nekem az összes gyári tartozékot
Csak kérdéses h a lefogató jó e 775re -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #355 üzenetére
Azok jó elképzelések. Gondolom odd nem lesz benne ?
(azért kérdezem ,mert ha jól láttam a táp alatt még pont elférne egy notis verzíó,persze ugyanúgy a ház oldala felé nézzne,nyilna miint a notikba) -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #353 üzenetére
Mint mindig!
Későbbiekben a tuner kimenete rá lesz kötve akár a mic bemenetre vagy valami kapcsolat lesz a pc-vel ?
-
tukko1
aktív tag
válasz
urbanjozsi #351 üzenetére
Én is porszóratni akarok majd! Segíthetnél nekem ebben, akár priveben is!
-
válasz
urbanjozsi #349 üzenetére
És ez mennyibe fáj?
-
válasz
urbanjozsi #347 üzenetére
Látom engem mindenki be előz!
Bár rám 1hónapja jött rám megint. Én is majd kábel harisnyázok és festek utána jönnek a vizes blokkok mindenre.
De ez nagyon szép lesz! -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #344 üzenetére
Már be is költöztettem a hardvereket, nem bírtam kihagyni.
Ha beteszem az asztal lábához ,egész pofássan nézz ki.
Ha elforgatom látszik a hiányossága.
Noti dvd-ek még nincs felfogatása, de megoldottam ideiglenessen egy pizzás doboztetőből (dupla réteg) ,méretrevágott kisegítő asztalkával. -
válasz
urbanjozsi #335 üzenetére
Ez kegyetlen jó! Kijelzőről még nincsenek képek mert nincsen a hején
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #341 üzenetére
Úgy volt ,hogy......
Feladtam ezt a hirdetést.
Amire csak Soni jeletkezett ,de 2 nap múlva kaptam egy privit Ches-től , hogy darabokban is kiárusítja a házát ,ha gondolom megbeszélhetjük.
Így sikerült hozzájutnom.Teljesen tip top csak egy oldalapja szorul cserére. Kép
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #339 üzenetére
Köszönöm.
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #337 üzenetére
Nincsmit. Jó lenne ha én is így tudnék, kedvemre valót hajtogatni.
Ok. köszi, de pontossan melyiket is vagy mindegy , jó lesz a legolcsobb is ?
(mert kb. 25 négyzet cm-re való kell) -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #335 üzenetére
Aztaaa.
Nagyon szép ,már most .
Más:
Én meg vettem egy ilyen házat ,csak az előlapi kivezetések végett 1,5k-ért. (kártyaolvasós panel nélkül)
Egy baja van,hogy az előző tulaj plexi oldallaposnak képzelte el, belevágta a plexit ,de abba egy venti helyet is szeretett volna ami nem sikerült, eltört a plexilap. Szóval azt kellene csak cserélnem, de nem fogom. Jó ez így is.Viszont milyen gittel tudnám egybefüggő, sima felületűre varázsolni a lenti szellőző rács fölötti részt ?
( 4x5,25 és 1x3,25-ös helyek ill. gyári flopy meghajtó, nyílásait eltüntetni. Telibe kenném ezeket ,hogy később esztétikusabb legyen) -
-
nb18
tag
válasz
urbanjozsi #326 üzenetére
FID: Leszóltad a kábelezést, ezért behúztam mindent kábelharisnyába, egész jó lett
-
válasz
TESCO-Zsömle #324 üzenetére
Inkább veszek egy gyári zalman blokkot 775re bár mennyire is tetszik ez nagyon nagy!
Nem vagdosok. Pedíg itt a gravirozó simán lehetne.
Max elteszem a kövi gépembe 1x csak egy pumpa kell hozzá -
nb18
tag
Köszi
Érintésre kb olyan melegek a táp hűtőbordái mint a vinyó, everest szerint 40fok,mármint a vinyó.Érdekes, de több órás filmnézés és másolgatás után sem melegebbEkkora helyen nagyobb rendet nem tudtam kreálni
Még a tápkábel összekötegelőzésén gondolkodom vagy valami kábelharisnya még nem tudom. A tervezés, és az eredeti dolgok kiszerelése 1-2óra volt, a lemezmunkák durván egy fél nap, összességében egy hétvége volt ( péntek du.,szombat, vasárnap már ketyegett
)
-
-
nb18
tag
Sziasztok!
Elkészült a moddingolt HTPC-m, alapja egy Philips DVD Recorder volt, ami már nem olvasta a lemezeketÍgy nézett ki
Hátulról
Tervezgetés
Elrendezve
Már kész
Készen elölrőlTervezés alatt egy 20gigás őskövülettel teszteltem az elrendezést
A belseje egy Dual-Core E5200 prociból 2G ramból egy Asrock dvi-s lapból, egy terrás vinyóból és egy 350W-os microatx(?) tápból áll. A procihűtő egy gyári e8400 hűtőbordája egy 8dB-es SilenX ventivel. Folyamatban van a hátsó 6centisek lecserélése is, jelenleg levannak szabályozva, épp hogy csak elindulnak -
válasz
TESCO-Zsömle #318 üzenetére
Ebben egyet értek!
Bár venti nincsen rajta. Full Passziv az egész vga-val még kezdek valamit!
Ötleted h hogy legyen h szép legyen? Mert csak végső esetben szeretnék más cpu blokkot
A chipset hűtés már keményebb dió mert ez az intel féle kampós vacak
Viszont para h a chipset hőmérséklete elvileg 41fok.
De az ujjam nem bírom most rajta tartani! Szerintem melegebb, mondjuk nincs is ami fújja.Szerk: A beömlő amugy nem azért lesz h ott szívja a léget hanem azért gondoltam h el tüntessem azt a 4zetet amit a fedlapra kéne vágnom a blokk miatt.
-
válasz
urbanjozsi #316 üzenetére
Valahol el kell kezdeni!!!
Na itt vannak a víz hűtés képek!
Csak a cpu blokk nagyon túl lóg a gép tetején.
És lehet h lemondok a lég beömlőről mert vagy 5centire túl lóg!
És para h csúnya lenne. De várom az ötleteket!
Vagy veszek másikat.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Mint mondottam megpróbálok egy Rotel tunert átalakítani HTPC-vé. Ma megérkezett az alany
És elkezdődött az átalakítás
Folyt köv -
Pista0001
addikt
Ez lesz a végleges helye kábé fél centivel megemelve a szellőzés végett. Ha elfordítanám akkor a procihűtő alá is benyúlna. Azt a részt mindenképp szabadon akarom hagyni hogy elég levegőhöz jusson a proci és környéke, illetve ha szükséges lesz akkor kívülről tudjak odavezetni friss levegőt.
Az a wrc beömlő imitáció jó hely lehet akár a kijelzőnek is
-
válasz
Pista0001 #312 üzenetére
Nagyon komoly! Hatalmas up! Várom h megcsináld az előlapot is!
Kérdés? A vinyónak az a végleges hely?
Azért kérdezem mert nem lenne jobb ha a 90fokban még elfordítanád és akkor rendesen áthúz allatta a lég?!Más: ma megkaptam a vízhűtésem
végülis Zalman Reserator Plus lett.
+ Egy thermaltake cpu blokk majd lesznek képek csak nem kaptam meg a back Plate-et
a blokk hoz és nem bírtam összerakniDe ma megkapom.
Hátránya a blokknak h 15cm magas és ki kell vágnom egy kockát a gép tetejéből.
Majd csinálok rá egy wrc-s lég beömlőt szépen és akkor jó lesz!
Kijelzőt is kedden kapom meg postán
Szóval haladok -
Pista0001
addikt
Hát még nem tudom. Igazából tényleg csak azért álltam neki hogy kikísérletezzem a dolgokat meg hogy lássam hogy mi hogyan fér el megy ilyesmik. Jó néhány hibát elkövettem ezzel, látom most már a buktatókat meg az apróságokat amik miatt újra kéne vágni több lapot is. Ebből tanulva az aluval remélem nem fogok szívni majd.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #259 üzenetére
A projekt folytatódott a héten. Szerdán összehegesztettem a korábban elkészült darabot a fenéklemezzel, majd az oldallapok és a hátlap is a helyére került. A fedél végül nem nyitható lesz hanem simán leszedhető mert nem akartam vacakolni a hátlap átalakításával (az I/O shieldet magába foglaló résznek a fedéllel együtt kellett volna nyílnia) meg a zsanér kialakításával. Ma hazahoztam a cuccot és rá kellett döbbennem hogy elk.rtam. Hál' isten nem nagyon, csak egy kicsit. Az I/O shield helyének kivágásakor nem számoltam az oldalfal anyagvastagságával és ugyan ezt a hibát elkövettem az alaplap rögzítőfuratainak kimérésekor is a fedélen. A megoldás szerencsére elég egyszerű, a fedél másik két oldalát kell dupla anyagvastagsággal megkurtítani és akkor a fedél nem az oldalak tetején lesz hanem becsúszik majd közéjük. A hátlapon vétettem egy nagyobb hibát is. A 8 cm-es venti helyét rossz helyre vágtam ki, még töröm a fejem hogy hogyan fogom korrigálni (nincs kedvem másikat csinálni
)
Képek is lesznek amint feltöltődtek a fényképezőgép akksijai.
-
Gergő_
őstag
válasz
urbanjozsi #291 üzenetére
Sajnálom szegény Rotelt
,Igazi kincs
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy egy kicsit off, de azért megkérdem.
Szeretnék építeni egy imac szerűséget, egy 22colos moncsi hátuljára raknék egy miniITX alaplapot, nem tűnik túl bonyolultnak, viszont a tápot sehogysem tudom, hogy hogyan oldjam meg, nincs valami tippetek?
Kb 100W bőven elég lenne az egész konfignak...Üdv.:
Misi -
urbanjozsi Üdv Szaporodjunk szaporodjunk!
Szépek a képek! Nagy grat!
Elvileg még nem biztos de lehet sikerül itt ph-n szerezni kompletten vízhűtést!
Ami a lényeg h csövem nem leszHol tudok venni itt 4kerbe?
A másik h arra gondoltam h nekem a táp fölött van némi helyem, és 12cm-es dual radi van a szettben. Mi lenne ha beraknám a táp fölé (Bár lehet h a tápot lejjebb kell tenni mert most kb 3cm magason van) és az ugye leszívja a hőt a hűtő végéről a másik venti helyére berakom a 12cm ventit. a hűtő ugye rá lóg a vinyómra de kb 10cm hely lesz köztük és ott elfér a cső is.
Attol nem félek h a táp amit leszív levegő nagyon meleg lesz és fölmelegíti a tápot mert elég levegős a ház.
Remélem érthető
Már csak az a para h ami cső kijön a pumpából az magas lesz és nem tudom rátenni a fedelet.
Remélem érthető voltam -
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #293 üzenetére
Jó ez a rajz. Kiderült hogy az aktuális kreálmányom majdani alu verzióját át kell majd méreteznem. Ezt mikro ATX szélességű de mini ATX mélységű laphoz méreteztem (P3)
. Talán éppen hogy bele lehetne szuszakolni egy rendes mikro ATX lapot de akkor sok minden másnak nem maradna hely
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #301 üzenetére
Nagyon szép ,igényes munka, nekem tetszik.
Fára kitérve egy kicsit ,én is kreáltam anno egy "gányt" ,de most valami hasonló kategória lesz a cél, mint a tied.
-
urbanjozsi
senior tag
Köszi
Eddig jutottam+az oldalak és a teteje van kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest