- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Pánik a memóriapiacon
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
urbanjozsi
senior tag
A rendszer a helyén és elindult:
1
2
3Közben azért történt egy kis baleset. A rendszerhűtő az alaplapra volt rákötve. A ventillátornak van egy ledkapcsolója ami ha zár akkor világít a venti ledje. Na most a kis fém érintkező rácsúszott a ház oldalára, letestelt, villant, füstölt és leállt az egész
Az ijedelem után a csatlakozót lehúztam és akkor láttam hogy elszált egy szál ami system fan connectorhoz vezetett. Magyarul most a csatlakozó nem keap áramot. Újraindítottam és mükszik
Futtattam egy evereszt rendszerstab tesztet, hibát nem jelzett. -
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Szép mint mindig!

Mivel fújtad le? Pl: Kompresszor vagy sima flakon? -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Látom már: Járóbeteg osztályra költözött az intenzívről . Szép lesz

Én meg 3 napja azon agyalok,hogyan rögzítsem egy 5.25-ös helyre a slim dvd írómat.
Már előkerült egy kislemez meghajtó is, így lettek rögzítő csavarjaim és nem kell lemennem az óráshoz kuncsorogni.
-
Mingyá lészen video!

-
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Mondjuk te arra használod a htpc-t amire eredetileg ki találták én meg gammer htpc-t csináltam, Csak lenne már kész!

-
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Hát ember nem vagy semmi! Nagyon király lett!!!
A másik: Vissza vonom a rács fikázást! Mert nagyon jól néz ki így!

-
urbanjozsi
senior tag
Na a mai műveletek:
Rések kitöltése
Festés
Festés2Folyt köv.....
-
Miért mi baj van a vízzel? Full néma a gép kb 8-10 decibel a hangja!
Azon gondolkoztam még hogy rakok bele egy dupla radit meg még egy pumpát mert bőven elfér! És ha netalántán meghalna az egyík pumpa akkor viszi a rendszert a másik.
A másik h a Reseratornak külön van kapcsolója és párszor el felejtettem bekapcsolni!
De nem gáz mert az Asus próbát be állítottam h 48foknál riasszon (olyankor visít a sziréna)
Így nem gáz ha meg huzamosabb ideig meleg akkor ki kapcsol a gép! -
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
FID, köszi az invitálást, nagyon jó cuccok készülnek itt, és látom más is épít Denon CD-játszóból, így ajánlom Nektek is Logoutos cikkemet amelyben Xboxból készül médialejátszó.
Egyre inkább kezdek ráérezni a HTPC építés ízére, így lehet, hogy a következő készülékem már standard PC-ből fog készülni, csak a szoftveres oldaltól félek egy kicsit, bár már több biztató frontendet láttam. A másik fontos dolog a fogyasztás lenne, itt még nem tudom, hogy merre induljak, de eddig igazából egy Eee box lenne a legszimpibb megoldás, persze kiegészítve egy optikai meghajtóval és egy LCD-vel, valami szép házba építve.
Üdv, -
Na most tudtam csinálni jó minőségű képeket!
Most legfontosabb a csendesség ami sikerült is mivel csak a tápot hallom ami el hanyagolható!
A 12centis venti mint már írtam a fed lapra lesz rögzítve most szükség megoldásként csak beleraktam mivel izzott a chipset.
Képek vga:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Ezt meg zodonak:
Az I-Mon panelről a volume tekerő mögött és az infra kivezetése:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Istenem de rég láttam már ilyet! Grat!
Rács: A mi régen a fed lap volt az nem rácsozott? ÉS azt kivágni neki
Vagy valami régi hifi cucból kivágni aminek rácsos? -
urbanjozsi
senior tag
A skálamegvilágítás cseréje ledes-re:
1
A jó öreg Weller munkában
2
mükszikfolyt köv......
-
M@nH.
aktív tag
Nah ma behajítottam a gépbe a VU-t. Igaz kár hogy van ajtaja a gépházamnak, de ez van
A portól tessék most eltekinteni, majd holnap kitakarítom már szegényt
Ha minden jól megy, akkor majd én is összedobok egy ilyen HTPC konfigot.
Tetszenek amiket itt csináltok, jól néznek ki. Grat
kép -
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Szép mint mindig! Bár nekem az a rács nem jön be.
Valami sűrűbb nem lett volna jobb?
-
urbanjozsi
senior tag
Hi All!
A héten addig jutottam, hogy behegesztettem a szellőzőrácsokat a hátsó hátlapra és a házra.
1
2
3
4A házszellőztető ventit nem bírtam normálisan felfogatni így annak külön hajtottam egy keretet
1Holnap remélem le tudom glettelni a réseket és a hegesztési nyomokat, aztán jöhet a festés.
Folyt köv......
-
Jam zsöme a vu-ról beszélek!
A másik h már tök jól haladok bár a ki jelző nincs rendesen a helyén.
de már elkezdtem kábel harisnyázni meg ilyenek.
Meg elgondolkoztam h veszek másik tápot ami márkás és harisnyázott.
Meg szereztem egy néma tt 12cm-es ventit ez lesz a fedlapra belülről rögzítve, mert eléggé izzanak a dolgok így h majdnem mindenen víz van.
A cpu blokk is meg lesz Tody forum társtól, elég pofás lesz! -
M@nH.
aktív tag
válasz
urbanjozsi
üzenetére
thy
Igen raktam elé egy 10 KOhm-os ellenállatot (poti nincs itthon
), mert anélkül kivágná a mutatót max-ra. Így egy kicsit több mint a 3/4-éig megy ki a mutató max. A videón a led miatt csak a feléig ment a mutató. Viszont még a kondit nem próbáltam. -
M@nH.
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Köszi
és még egyszer köszi a segítséget 
-
M@nH.
aktív tag
Nah kész is van
Itt 1 gyors vidi róla. igaz nem a legjobb minőségű, de azért meglehet nézni -
M@nH.
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Rendben és köszi a segítséget.
Gondolom akkor ez nem tesz kárt az alaplapban, ha rákötöm a hdd led helyére.Igazából ettől féltem még egy kicsit. -
M@nH.
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Köszi a gyors választ.
És ezt hogy tudnám megvalósítani a legegyszerűbben? Mert a mérő az megvan, csak nem tudom hogy kell e elé kötni valamit? Vagy hogy azt pl. a led helyére lehet e kötni, meg ilyenek? -
M@nH.
aktív tag
Helló!
Szerintetek 1 analóg vu meter-t belehet kötni HDD aktivitás jelzőnek? Vagy csinált már ilyet valaki? Légyszi nem hülyézni

-
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Látom a napi 2óra bőven elég!
Te is ugyan azt a táp elrendezést alkalmaztad mint én!
Ma pont bele néztem a táp ba, És elég kegyetlenűl szedi a port meg a szöszt 2x jobban mintha lefele lenne a ventije.
Más: Nem értem mért fikázzák a reseratort mert tegnaptól ma hajnalig lanoztunk több mint 1napja megy a gép és a proci max 40fok volt a magok pedíg 42-43.
Mondjuk más kérdés h mi lesz ha bekötöm a 2chip setet és a vga-t is a vizes körbe.
Meg ha ezt a nagy thermaltake cpu blokkot lecserélem eredeti zalmanra.
De letettem h szétvágom a fedlapot mert csúnya lenne.
Viszont találtam embert aki eladja nekem az összes gyári tartozékot
Csak kérdéses h a lefogató jó e 775re
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Azok jó elképzelések. Gondolom odd nem lesz benne ?
(azért kérdezem ,mert ha jól láttam a táp alatt még pont elférne egy notis verzíó,persze ugyanúgy a ház oldala felé nézzne,nyilna miint a notikba) -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Mint mindig!

Későbbiekben a tuner kimenete rá lesz kötve akár a mic bemenetre vagy valami kapcsolat lesz a pc-vel ?
-
tukko1
aktív tag
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Én is porszóratni akarok majd! Segíthetnél nekem ebben, akár priveben is!

-
válasz
urbanjozsi
üzenetére
És ez mennyibe fáj?
-
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Látom engem mindenki be előz!
Bár rám 1hónapja jött rám megint. Én is majd kábel harisnyázok és festek utána jönnek a vizes blokkok mindenre.
De ez nagyon szép lesz!
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Már be is költöztettem a hardvereket, nem bírtam kihagyni.
Ha beteszem az asztal lábához ,egész pofássan nézz ki.
Ha elforgatom látszik a hiányossága.
Noti dvd-ek még nincs felfogatása, de megoldottam ideiglenessen egy pizzás doboztetőből (dupla réteg) ,méretrevágott kisegítő asztalkával.
-
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Ez kegyetlen jó! Kijelzőről még nincsenek képek mert nincsen a hején

-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Úgy volt ,hogy......
Feladtam ezt a hirdetést.
Amire csak Soni jeletkezett ,de 2 nap múlva kaptam egy privit Ches-től , hogy darabokban is kiárusítja a házát ,ha gondolom megbeszélhetjük.
Így sikerült hozzájutnom.
Teljesen tip top csak egy oldalapja szorul cserére. Kép
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Köszönöm.

-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Nincsmit. Jó lenne ha én is így tudnék, kedvemre valót hajtogatni.
Ok. köszi, de pontossan melyiket is vagy mindegy , jó lesz a legolcsobb is ?
(mert kb. 25 négyzet cm-re való kell) -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Aztaaa.
Nagyon szép ,már most . 
Más:
Én meg vettem egy ilyen házat ,csak az előlapi kivezetések végett 1,5k-ért. (kártyaolvasós panel nélkül)
Egy baja van,hogy az előző tulaj plexi oldallaposnak képzelte el, belevágta a plexit ,de abba egy venti helyet is szeretett volna ami nem sikerült, eltört a plexilap. Szóval azt kellene csak cserélnem, de nem fogom. Jó ez így is.Viszont milyen gittel tudnám egybefüggő, sima felületűre varázsolni a lenti szellőző rács fölötti részt ?
( 4x5,25 és 1x3,25-ös helyek ill. gyári flopy meghajtó, nyílásait eltüntetni. Telibe kenném ezeket ,hogy később esztétikusabb legyen) -
-
nb18
tag
válasz
urbanjozsi
üzenetére

FID: Leszóltad a kábelezést, ezért behúztam mindent kábelharisnyába, egész jó lett

-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Inkább veszek egy gyári zalman blokkot 775re bár mennyire is tetszik ez nagyon nagy!
Nem vagdosok. Pedíg itt a gravirozó simán lehetne.
Max elteszem a kövi gépembe 1x csak egy pumpa kell hozzá
-
nb18
tag
Köszi
Érintésre kb olyan melegek a táp hűtőbordái mint a vinyó, everest szerint 40fok,mármint a vinyó.Érdekes, de több órás filmnézés és másolgatás után sem melegebb
Ekkora helyen nagyobb rendet nem tudtam kreálni
Még a tápkábel összekötegelőzésén gondolkodom vagy valami kábelharisnya még nem tudom. A tervezés, és az eredeti dolgok kiszerelése 1-2óra volt, a lemezmunkák durván egy fél nap, összességében egy hétvége volt ( péntek du.,szombat, vasárnap már ketyegett
) -
-
nb18
tag
Sziasztok!
Elkészült a moddingolt HTPC-m, alapja egy Philips DVD Recorder volt, ami már nem olvasta a lemezeket
Így nézett ki
Hátulról
Tervezgetés
Elrendezve
Már kész
Készen elölrőlTervezés alatt egy 20gigás őskövülettel teszteltem az elrendezést
A belseje egy Dual-Core E5200 prociból 2G ramból egy Asrock dvi-s lapból, egy terrás vinyóból és egy 350W-os microatx(?) tápból áll. A procihűtő egy gyári e8400 hűtőbordája egy 8dB-es SilenX ventivel. Folyamatban van a hátsó 6centisek lecserélése is, jelenleg levannak szabályozva, épp hogy csak elindulnak
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ebben egyet értek!
Bár venti nincsen rajta. Full Passziv az egész vga-val még kezdek valamit!
Ötleted h hogy legyen h szép legyen? Mert csak végső esetben szeretnék más cpu blokkot
A chipset hűtés már keményebb dió mert ez az intel féle kampós vacak
Viszont para h a chipset hőmérséklete elvileg 41fok.
De az ujjam nem bírom most rajta tartani! Szerintem melegebb, mondjuk nincs is ami fújja.Szerk: A beömlő amugy nem azért lesz h ott szívja a léget hanem azért gondoltam h el tüntessem azt a 4zetet amit a fedlapra kéne vágnom a blokk miatt.
-
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Valahol el kell kezdeni!!!
Na itt vannak a víz hűtés képek!
Csak a cpu blokk nagyon túl lóg a gép tetején.
És lehet h lemondok a lég beömlőről mert vagy 5centire túl lóg!
És para h csúnya lenne. De várom az ötleteket!
Vagy veszek másikat.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Mint mondottam megpróbálok egy Rotel tunert átalakítani HTPC-vé. Ma megérkezett az alany
És elkezdődött az átalakítás
Folyt köv -
Pista0001
addikt
Ez lesz a végleges helye kábé fél centivel megemelve a szellőzés végett. Ha elfordítanám akkor a procihűtő alá is benyúlna. Azt a részt mindenképp szabadon akarom hagyni hogy elég levegőhöz jusson a proci és környéke, illetve ha szükséges lesz akkor kívülről tudjak odavezetni friss levegőt.
Az a wrc beömlő imitáció jó hely lehet akár a kijelzőnek is

-
válasz
Pista0001
üzenetére
Nagyon komoly! Hatalmas up! Várom h megcsináld az előlapot is!
Kérdés? A vinyónak az a végleges hely?
Azért kérdezem mert nem lenne jobb ha a 90fokban még elfordítanád és akkor rendesen áthúz allatta a lég?!Más: ma megkaptam a vízhűtésem
végülis Zalman Reserator Plus lett.
+ Egy thermaltake cpu blokk majd lesznek képek csak nem kaptam meg a back Plate-et
a blokk hoz és nem bírtam összerakni
De ma megkapom.
Hátránya a blokknak h 15cm magas és ki kell vágnom egy kockát a gép tetejéből.
Majd csinálok rá egy wrc-s lég beömlőt szépen és akkor jó lesz!
Kijelzőt is kedden kapom meg postán
Szóval haladok
-
Pista0001
addikt
Hát még nem tudom. Igazából tényleg csak azért álltam neki hogy kikísérletezzem a dolgokat meg hogy lássam hogy mi hogyan fér el megy ilyesmik. Jó néhány hibát elkövettem ezzel, látom most már a buktatókat meg az apróságokat amik miatt újra kéne vágni több lapot is. Ebből tanulva az aluval remélem nem fogok szívni majd.

-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001
üzenetére
A projekt folytatódott a héten. Szerdán összehegesztettem a korábban elkészült darabot a fenéklemezzel, majd az oldallapok és a hátlap is a helyére került. A fedél végül nem nyitható lesz hanem simán leszedhető mert nem akartam vacakolni a hátlap átalakításával (az I/O shieldet magába foglaló résznek a fedéllel együtt kellett volna nyílnia) meg a zsanér kialakításával. Ma hazahoztam a cuccot és rá kellett döbbennem hogy elk.rtam. Hál' isten nem nagyon, csak egy kicsit. Az I/O shield helyének kivágásakor nem számoltam az oldalfal anyagvastagságával és ugyan ezt a hibát elkövettem az alaplap rögzítőfuratainak kimérésekor is a fedélen. A megoldás szerencsére elég egyszerű, a fedél másik két oldalát kell dupla anyagvastagsággal megkurtítani és akkor a fedél nem az oldalak tetején lesz hanem becsúszik majd közéjük. A hátlapon vétettem egy nagyobb hibát is. A 8 cm-es venti helyét rossz helyre vágtam ki, még töröm a fejem hogy hogyan fogom korrigálni (nincs kedvem másikat csinálni
)Képek is lesznek amint feltöltődtek a fényképezőgép akksijai.
-
Gergő_
őstag
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Sajnálom szegény Rotelt
,Igazi kincs -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy egy kicsit off, de azért megkérdem.
Szeretnék építeni egy imac szerűséget, egy 22colos moncsi hátuljára raknék egy miniITX alaplapot, nem tűnik túl bonyolultnak, viszont a tápot sehogysem tudom, hogy hogyan oldjam meg, nincs valami tippetek?
Kb 100W bőven elég lenne az egész konfignak...Üdv.:
Misi -
urbanjozsi Üdv Szaporodjunk szaporodjunk!
Szépek a képek! Nagy grat!
Elvileg még nem biztos de lehet sikerül itt ph-n szerezni kompletten vízhűtést!
Ami a lényeg h csövem nem lesz
Hol tudok venni itt 4kerbe?
A másik h arra gondoltam h nekem a táp fölött van némi helyem, és 12cm-es dual radi van a szettben. Mi lenne ha beraknám a táp fölé (Bár lehet h a tápot lejjebb kell tenni mert most kb 3cm magason van) és az ugye leszívja a hőt a hűtő végéről a másik venti helyére berakom a 12cm ventit. a hűtő ugye rá lóg a vinyómra de kb 10cm hely lesz köztük és ott elfér a cső is.
Attol nem félek h a táp amit leszív levegő nagyon meleg lesz és fölmelegíti a tápot mert elég levegős a ház.
Remélem érthető
Már csak az a para h ami cső kijön a pumpából az magas lesz és nem tudom rátenni a fedelet.
Remélem érthető voltam
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Jó ez a rajz. Kiderült hogy az aktuális kreálmányom majdani alu verzióját át kell majd méreteznem. Ezt mikro ATX szélességű de mini ATX mélységű laphoz méreteztem (P3)
. Talán éppen hogy bele lehetne szuszakolni egy rendes mikro ATX lapot de akkor sok minden másnak nem maradna hely 
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Nagyon szép ,igényes munka, nekem tetszik.

Fára kitérve egy kicsit ,én is kreáltam anno egy "gányt" ,de most valami hasonló kategória lesz a cél, mint a tied.
-
urbanjozsi
senior tag
Köszi
Eddig jutottam+az oldalak és a teteje van kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Xbox Series X|S
- Gyúrósok ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Xbox Series X /// 2 TB Model! // Számla + 1 év garancia
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Futtattam egy evereszt rendszerstab tesztet, hibát nem jelzett.

Amit még tudtam volna az 5mm-es lyukú perf lemez, de az nekem nem jön be.

Nagyon szép ,már most .
Csak úgy kellene ,szerintem jól nézz ki.