Hirdetés
- Bevásárolná magát az Intel Foundry-ba a TSMC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #293 üzenetére
Üdv!
A hátlap I/O+bővítőkártya elhelyezkedéséről nincs ilyen méretezett rajzod??? -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #294 üzenetére
Igen ,láttam a szálcsiszolt aludat, nagyon szép lett.
Nekem is ilyen problémám adodott a pio deckemnél,hogy kicsit rövídebb a mélység terén.
Azóta is úgy áll darabokban ,semmit nem haladtam vele.
Asszem, ha lesz ídőm beízzítom a "fából pc-t" topikot. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
urbanjozsi #296 üzenetére
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #295 üzenetére
Úgy számolom, hogy a hátsó részt 1,5cm-el megtoldom úgy, hogy az eredeti burkolatra ráépítem.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
urbanjozsi #294 üzenetére
Ha az adataid pontosak, azt oda nehéz lesz betenni...
Helyet kell még hagyni az I/O-Shield-nek, illetve a csatiknak, amiknek oda be kell férniük.
-
urbanjozsi
senior tag
Szia!
Még nem készült el, mivel már nincs annyi időm mint eddig volt! Ott a szálcsiszolt alut én csináltam csiszolóvászonnal és elég sok időt vesz igénybe. Annál már csak ez előlap hiányozna, de most kedvet keptam ehez a tuner átalakításhoz.
Ez azalaplap megy bele+egy Corsair táp. Odd nem lessz benne azt valami külső csatlakoztatásúra tervezem(csak szükség esetére) -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #291 üzenetére
Szia!
Nem követem a gányolós topikot,egy darabon követtem a spéci htpc-d alakulását.
Ezekszerint elkészült ?Ebbe milyen lapot tervezel ?
Gondolom, matx-es pont nem fér bele vagy méllyítesz rajta ?Amúgy szép darab és még mükődik is.
-
urbanjozsi
senior tag
Belépek Én is eme klubba!
A kiszemelt áldozat amibe beépítem a HTPC-m:
A méretei: 43cmx13cmx24,5cm -
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #287 üzenetére
Zodo Pikk pakk szét lehet kapni 10perc.
Zsöme te soha nem fogysz ki az ilyenekből? -
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #283 üzenetére
Az ok de nem illik a képbe!
-
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #281 üzenetére
Zodo Mért nem? (Már volt gépem kifújva feketére meg uv aktív zöldre is jól nézett ki.
Zsöme Nem egy egyszerű alaplapod van! És a 2 között árban is van külöbség q6600al
semmi bajom de nem kell. valami 8400 vagy ilyesmiben gondolkodom.
Régebben volt vizhűtésem és azon gondolkoztam h szerzek valami magasabb pl dvd vagy cd lejátszót ami kinézetben illik ehez valami nem túl régi fajtát és belerakom a radikat 2db dual 12es ha nem 3 simán beleférne és belemegy az egész vízhűtés.
És ezt betenni a gép alá. És a gépből kimenő csövekre gyors csatikat tenni.
Szerintetek? -
TESCO-Zsömle
titán
Végülis ja. Én azt tudom, gogy Q6600-alatt komolyan droopolt a kicsike és bizonyos fesz fölött egyszerűen kifagyott. Szvsz Quad-procihoz kevés az a négy analóg fázis.
Mostani deszkán teljesen digitális 8-vázisú VRM van, olyan fajta, mint az ATI karikon.
Atomstabil feszeket ad.
-
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #278 üzenetére
Arra lehet tenni hűtést! Meg majd lesz jobb
Mert ez még az a konfigból való amit az elején írtam: Ha netalántán belebuknék akkor nem bukok sokat! Valami ilyesmi volt.
Most 2x1es ddr 115es ocz reaper-en (aszem) Töröm a fejem proci a legutolsó Ut3 fullon így is elfut! Bár bánom h anno eladtam az ageia karimat jó volt az ut-nál
Szerintetek érdemes kifújni feketére a belsejét? Mert a fedlapot mindenképp le kell. -
TESCO-Zsömle
titán
FID: Neked jó, mert keveset eszik a procid, de egy QUAD már erősen izzasztaná a VRM-et.
zodo: Használd egészséggel.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #140 üzenetére
-
zodo
nagyúr
Lehet viccelődni, de szerintem egy igen is jó tápegységről van szó!
Anno itt a ph-n vettem Sergio's -tól egy Hp D530 sff konfigot ,amiben ugyanilyen táp van.
Kis házban dondolkoztam ,így kiraktam a gyári alkatrészeket és beraktam (vga kari nélkül) a mostani konfigomat.Szóval az a táp (185W) simán elbír egy ilyen konfigot:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H (AMD 780G) int. vga HD3200
Amd 4850E
2x1 GB Geil 800mhz
Pioneer 110D dvd-rw
Samsung 160Gb-os vinyó
Néha mellé kelett raknom egy másik vinyót is , még így sem volt gond.Mindemelett a táp igen halk, inkább gyári 6cm-es ház ventit érdemes valami halkabb típusra cserélni, de ami igaz az igaz ,tényleg hosszú.
-
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #274 üzenetére
De lehet h valakinek szélcsatornába kell
Más: Az alaplapon nincs d-ram fsb raito opció
Anyira nem gáz de jó lett volna. -
FID
őstag
Táp segítség ha valakinek netán kicsi kéne:[link]
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #267 üzenetére
Mienk is több ,mint 25.
Írtam pü-t !
Probiker : Megoldható a 360-al is.
-
Probiker
aktív tag
Van egy jó mod. ötletem. Lenne egy Xbox házam (sima, nem 360, ami picit nagyobb).
Szerintetek jó ötlet? -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #265 üzenetére
Akkor a tietek biztos újjépítésű , nálunk sincs földelés.
-
Pista0001
addikt
zodo: Autóalkatrész javítással foglalkozok. Minden hónap utolsó pár napja ilyen szokott lenni. A földelésen gondolkodtam már én is, szerintem összevezetékelem a földelendő holmikat és rákötöm a táp kasznijára. Jobb ötletem nincs.
FID: A hátulja valóban ferde de mint írtam az csak oda van támasztva. Mivel ez csak a prototipus ezért nem ügyeltem nagyon a szépségre. Majd a többi rész a helyére teszi a dolgokat, a hézagokat meg eltünteti a hegesztés
Amúgy a többi része is ugyan ilyen műanyagból lesz, csak nem tudom mikor lesz újra időm barkácsolni.
-
Pista0001
addikt
Lett ma egy kis szabaidőm a munkahelyemen, sikerült elég sokat haladnom a kis kuckóval (leírás a #166-os hsz-ban, amiben rosszul írtam mert a táp a jobb oldalon lesz
). A lapokat már korábban leszabtam, és múlt héten mindent kimértem és előrajzoltam. A mai nap eredménye képekben:
A hátlapot csak a képek kedvéért támasztottam oda de a többi lap már össze van hegesztve.
-
zodo
nagyúr
Találtam egy ilyet ,hátha valakit érdekel: Link
-
szacsee
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #252 üzenetére
Mennyibe fáj?
Nem lehet betársulni? -
szacsee
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #234 üzenetére
Hol lehet venni ilyet?
Kajtatok már jó ideje és nem találtam itthon sehol..Jó lett az avatarod mester.
-
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #247 üzenetére
Mi az a kis thm? Egy ilyen gép meg valósításáért?
Engem nem zavarna h még halálom után 10évvel is jön a provident h a heti törlesztőt megkapja. -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #245 üzenetére
Kijön az olcsobban is. Int. vga-al is lehet játszani.
-
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #245 üzenetére
Providentesek jelentkezését várom!
"Kis méretű, játékra is alkalmas HTPC-t építenék 250-300K-ért!" -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #241 üzenetére
Én már el is utaltam.
-
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #241 üzenetére
10.-én megtámogatom 5k-val
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #232 üzenetére
Hát és még a Sapphire editon is túl hosszú.
Érzem, hogy egy ilyen lesz belőle...
Bár, mire meglesz a rávaló, addigra kint lesz az 5xxx széra is...
sz: zodo: Én megépítem, csak finanszírozzátok!
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #237 üzenetére
Ok ,te vagy a nagy építő mester. Kívánom ,hogy készüljön el és láthassuk.
-
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #237 üzenetére
És mi lenne ha alkalmaznál 6cm es ventiket? Nem valami hangosak.
-
FID
őstag
válasz
A Risert nem említetted.
Így már értem csak meg kell valósítani! -
zodo
nagyúr
válasz
Szép ötlet, remélem meg is valósul valaha.
Részemről is csak amd vonalon.Szerk:
Bocs,hogy kötőzködtem , de szerintem bent attól még meleg lesz akárhogy is állítod az ellenkezőjét. Minden házon kivűlről szívja a hideg levegőt (ez ok ) ,de bent felmelegszik azt ki kell kergetni. -
TESCO-Zsömle
titán
Igen. Mi ezen az érthetetlen?
sz:
Ha össze jön akkor gondolom bele megy egy q6600Áhh. Ki van zárva. Valami alacsony fogyasztású cuccot kap.
De ha van félmagas vga, akkor a 6cm magassághoz negyed magas vga kell
Nehéz lesz találniA VGA full-magas lesz, az alaplap mellett fog feküdni* és a ház alól szívja a levegőt.
*És egy ilyen lesz köztük:
-
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #232 üzenetére
"FID: Áhh. Ki van zárva. Valami alacsony fogyasztású cuccot kap. A VGA full-magas lesz, az alaplap mellett fog feküdni és a ház alól szívja a levegőt."
És a full magas vga-t a műhold vevőbe akarod be tenni? (vagy fére értettem valamit?) -
TESCO-Zsömle
titán
zodo: Memónak elég ami a prociról lejön fuvallat, a noti-HDD meg ha 2W-ot eszik, akkor sokat mondtam...
FID: Áhh. Ki van zárva. Valami alacsony fogyasztású cuccot kap. A VGA full-magas lesz, az alaplap mellett fog feküdni és a ház alól szívja a levegőt.
Am ilyen táp menne bele.
Nem fogtok ki rajtam, itt van elöttem az 1:1-es skicc. Ezen már minden rajta van.
sz: Mielött belekötnétek a VGA hosszába, nézzétek meg a Sapphire Edition kártyák hosszát.
sz2: Becsült összköltség: 250k.
-
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #223 üzenetére
Ez komoly!
Azoknak az átalakítóknak a linken az adapter alatt aranból van a nyák h ilyen drága?
Ez a mini itx lap bejövős de =re jobban bejön az matx.
Ha össze jön akkor gondolom bele megy egy q6600
De ha van félmagas vga, akkor a 6cm magassághoz negyed magas vga kell
Nehéz lesz találni -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #229 üzenetére
Jól van akkor is kötekedni fogok!
Hdd ? Memória ? Azé ezek még melegszenek,pláne ekkora helyen.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #227 üzenetére
Jól van ,tényleg.
Szerk: És a házhűtés ?
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #225 üzenetére
És a cpu hűtés ?
Gondolom valami hasonló méretű kell ,majd hozzá.
Szerk: Ezen a lapon 16x -os vagy csak a szokásos 4x-es pci-e támogatás van ?
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #223 üzenetére
De néha eljátszok a csere gondolatával... A decka jó, csak 40k...
Látom ,nagyon akarod az a Zotac lapot.
Táp sem olcsó mulatság mint tudjuk ,de mindezt félre téve a Sat ház 6 cm-es magassága elegendő lesz, szerinted ?
Egy kicsit necces nek érzem a dolgot, bár a Msi wind se egy toronyház.
-
FID
őstag
Vu: Igen kinlódtam és mint az elején is írtam h nem kell nekem lcd bele mert h "ne mondja már nekem senki h azokat a pici betűket 4-6m-ről látja 2sorban" kb ezt írtam anno.
De azóta Gammer htpc lett. És jó elgondolásnak tartottam a vu-métert, de ez az lcd dolog megtetszett nagyon! És ha megvan a gyári helye akkor mért ne! -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #217 üzenetére
Tényleg szép darab
,de mit raksz bele
Csak 20 cm mély ?
Lehetett volna pár centivel nagyobb,hogy beféjen egy matx lap.FID:
Vu-ról lemondtam
Nem kevesett kínlódtál ,hogy legyen és most lemondasz róla vagy nem értem ?
Ahogy kiveszem ,te se mostanában leszel kész.Szerk: MiniITX : Én is elgondolkodnék rajta ha lenne egy pci-e csati valamelyiken!
Van olyan mini lap
Szerk2: de a 780g int. vga-a lapok is jók, szerintem
-
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #217 üzenetére
Ez szép! Ha van fölösbe otthon egy lcd-tv akkor igényt tartanék rá!
Táp is van olyan ami belefér?
mITX: Én is elgondolkodnék rajta ha lenne egy pci-e csati valamelyiken! mert akkor tényleg lehetne izom kockát csinálni.
Kinézetre állat! -
FID
őstag
-
TESCO-Zsömle
titán
Höhöjj! Gyerekek...
Ma találtam itthon egy olyan "dobozt", ami még a vaskos Szatelit-vevő dobozánál is jobb egy mITX-es HTPC-kek.
Mit áld isten, ez is egy műhold-vevő. Ez pont annyival magasabb az előzőnél, hogy befér egészségesen a gyári I/O-Shield, 5mm-el szélesebb, és kb 5-6cm-el rövidebb.
Méretei: 33.5x20x6cm
A sötétített plexi mögött egy műanyag fal van, amin csak a 3-digites 7-szegmens kijelzőnek van nyílás kialakítva, illetva a bal alsó sakkában elő van fúrva 4db 5mm-es LED-nek. Egyszóval főnyeremény a kicsike!
-
zodo
nagyúr
Nem vagyok annyira rajta ezen a témán,hogy minden nap csináljak valamit ,ráérek.
Épp volt egy kis ídőm ,mikor szétkaptam a pio-t.Ha elkezdem (egyszer) akkor haladni fogok ,tempóssan.
De ehhez sok ídő kell ,ami elég kevés mostanság, max. a vázlatterveket tudnám rajzolgatni. Van egy másik fő probléma is ,hogy szét kell szednem a mostani gépem,ha másikat akarom építeni, de addig nincs gépem. Slimsata kábel még beszerzés alatt , ki tudja ,szerintem 2-3 hét is kellhet Tesco úrnak,hogy megkapjam. Vu meter prototípusát sem sikerült még tesztelni. Talán vasárnap összerakom a régi gépem és akkor legalább a ház kinézetén elkezdhetem törni a fejem. ( asszem fából lesz a-z-ig, pio előlap nem játszik ,de még tényleg nem tudom ) Sajnos, így állok. Amint lesz kézzelfogható eredmény, hozzom a topikba.tukko1 Eject gomb, úgy már tetszetős. Nincsmit.
-
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #211 üzenetére
"Nézz rá a gépre, ahogy most áll és fogalmazd meg, mi hiányzik, mi kell, hogy jobb legyen. Ez megadja a választ kérdésedre.
"
Ezt mind megcsináltam és rájöttem h a válasz 1x ű!
PÉÉÉÉÉÉNZ!
Tukko:Már emlékszem! -
FID
őstag
Tukko: Ez pontosan mihez lesz?
Zsömle: Komoly az avatar!
Zodo Haladtál valamit?
Valakinek ötlete h én hogy folytassam tovább mert kifogytam az ötletekből.
Persze a kijelzőn kivül. -
-
FID
őstag
válasz
Pista0001 #206 üzenetére
"ha egyszer hozzáért a padlóhoz akkor többet onnan nem mozdul." Ha hajszárítóval melegíted elenged és utána ugyan úgy vissza ragad. Én nekem régebben volt kb 1cm széles tekercs. A amit le kellett róla húzni védő az zöld volt. Maga a ragadós rész fekete.
Ez 2004ben fogta a tápom. És eltünt, azóta is olyanra vadászom!
Itt a gépem amibe beleraktam 4éve a tápot:
[link]
[link] -
Pista0001
addikt
zodo: Festék eltávolításra tehetsz egy próbát a mosogatószivacson levő dörzsi bigyóval. Nekem bevált. Ja, és bocs hogy az ötletemmel felborítottam a lelki békédet
Amúgy én ezt az elrendezést úgy találtam ki, hogy a szélességet az Onkyo cuccok szélességében határoztam meg, a magasságot adta a táp, a mélység meg az alaplap mélysége + egy pici (a 25 centi szép kerek számnak tűnt
). Miután ezt kitaláltam előszedtem a belevalókat és a szoba közepén elkezdtem rendezgetni őket. Ha valaki látott volna közben tuti azt hiszi hogy fogyatékos vagyok és azt se tudom mi micsoda
. vagy 3 órát pakolgattam és méregettem mire ez kialakult.
FID: Brutálisan erős némelyik kétoldalas ragasztószalag. Amikor a laminált padló és a járólap találkozásához vettem takaró díszlécet (a két szélén van 1-1 csík kétoldalas szalag) arra is azt mondta az eladó hogy nagyon figyeljek hogy rakom le mert ha egyszer hozzáért a padlóhoz akkor többet onnan nem mozdul.
-
FID
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #202 üzenetére
Először azt hittem h kamion. Komoly cucc! De látom moddingolt vagy tévedek?
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #202 üzenetére
Asszem ezért a pár darab szöveg módosításért nem fogok elmenni egy céghez, mert még az se 100 ,hogy ez az előlap lesz ,pedig szeretném. De köszi ,hogy jelezted.
Hihetetlen miket szedsz elő.
-
zodo
nagyúr
Persze.
Úgy is terveztem,hogy meghagyok jópárat.
Kapcsolók helyét már kitárgyaltuk, megmarad szellőző nyílásnak (amihez ajánlottál piaci magnó rácsot ) vagy még usb ajzat helyéül is szolgálhat.
Még nem mertem rákérdezni,hogy halad ? Bíztos jelentkezik,ha kész lesz vele.
Nekem meg, ráér egyenlőre. Jövőhéten legkésőbb csörögni fog a telefonja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest