- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
csusza`
senior tag
válasz atideath #1912 üzenetére
Köszönöm.
Miért értelmetlen? Az adatbázis maga sérülhet, azért arról jó, ha van egy mentés. Illetve, mind a 3 adatbázisról kell majd csinálnom backupot.
Pont nemrég fordult elő, hogy a MariaDB adatbázis tartalma egyik napról a másikra kitörlődött - vagy kitörölték, ez azóta rejtély. Előtte 3 nappal csináltam egy backupot, csak vissza kellett állítanom.A kérdés még mindig a Windows Server verzió, egyre inkább a Foundation mellett teszem le a voksom. Összeszámoltam, jelenleg pontosan 15 gépről kellene elérni a szervert 10 felhasználónév/jelszó párossal. Ha jól értem akkor a licensz lefedi ezt, sőt, még a későbbiekben 5 felhasználót hozzá is adhatok.
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
lbarjak
csendes tag
válasz atideath #1892 üzenetére
Az esxi elsősorban tanulni jó, hiányzik egy fontos láncszem, az esxi-nek kellene biztonságos tárolón lennie, így is van ez kitalálva, esx, shared storage, vmfs... Adatbiztonság szempontjából így semmi redundanciát nem tartalmaz a rendszered, tképp hasonló a helyzet mint single hdd-s külön fizikai gépekkel lenne, úgy is kell gondolkodnod mintha ez lenne a helyzet. Ketté kellene bontani logikailag a rendszert, az egyik vm megkaphatna két diszket ZFS tükörben + erről egy harmadik ugyanekkora diszkre időszakos mentést készíteni másik fizikai gépen, ez lenne a biztonságos tároló rész, a másik rész pedig lenne a könnyen pótolható többi vm, amiket a biztonságos részre lehetne menteni és dolgoztatni.
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy egy freebsd vagy egy debian+zfs alaprendszer virtuális gépekkel + esetleg dockerrel nem nyújtana többet. Nálam mindenesetre ilyen megfontolások miatt esett ki az esxi, van egy atom stabil ZFS szerver azon fut bármi más.[ Szerkesztve ]
-
djgeg
őstag
válasz atideath #1534 üzenetére
Tudom pont ez a gond
Ebay-en nézegettem még ki lehet kapni 40-50 k körül egy egy jobb xeon-t, de hát akkor is, itthon nem nagyon látok használtan. (használt sőt gari nélkül is tök jól ellennék vele, úgy is csak teszt homelab-nak kéne)[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
M3kk
őstag
-
poolbig
aktív tag
válasz atideath #1291 üzenetére
Ezen elgondolkodtam én is korábban, de az alaplapi raid vezérlő nem tud raid5-öt, amihez minden ellenérv ellenére ragaszkodom, így vagy WIn2k12 alatt szoftveres raid5, vagy Xpeno alatt. Szóval így mindegy lett, de legalább az Esxi ingyé van. A fentebbi posztomban linkeltem az Xpen-ós problémámat részletesebben (egy inkább relevánsabb topikban), nézd meg légy szíves. De ide is linkelem, hogy tuti legyen: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
poolbig
aktív tag
válasz atideath #1282 üzenetére
A HP-s Esxi-vel én is szívtam, Xpenology-t akartam alá tenni, és folyton lefagyott (az esxi!, de durván), még telepíteni sem tudtam, a gyárival simán megy a telepítés, csak a korábbi raid (még natívan futó XPE alól) kötetemet próbálom adatvesztés nélkül bevarázsolni alá. Ezt próbálta már valaki, mert van egy elképzelésem, de nem biztos, hogy az jó.
-
atideath
tag
válasz atideath #1281 üzenetére
Úgy néz ki a Januári HP ESXI is elég k.ki. Feltettem a gyári ESXI6-ot és azzal visszaállt 12-13%-ra a venti, mostmár nem hajtja mint egy ökör. Viszont az az érdekes hogy VSphere-be nem látom a HDD-ket a Configuration -> Health status alatt, használni tudom. Másik hogy SMART infókat nem tudok lekérni a lemezekről? Ha nem akarok RAID-et használni akkor érdemesebb az AHCI-ként használni a vezérlőt? A váltás adatvesztést okoz? Vagy látok mindent ugyanúgy?
Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
rekop
senior tag
válasz atideath #1266 üzenetére
Köszönöm, a én is erre gondoltam. Marad akkor az ssd. Raid-et én sem fogok használni, a fontos dolgokról lesz egy időzített backup a második hdd-n, egy google drive szinkron, plusz néha lementem egy külső hdd-re.
Nem igazán ide tartozik de hátha van itt aki jobban otthon van a témában, erre a felhasználásra ssd-ből érdemes megvenni a drágább Intel-t,Samsungot vagy elég akár egy Kingson Fury is ami mondjuk 5k-val olcsóbb?
-
Snoop-y
veterán
válasz atideath #1266 üzenetére
Kérdésem hogy most én RAID-be használom a WD wincsiket de lehet feleslegesen mert lehet elég lenne valami időzített backup ami csak a fontosabb dolgokat mentegeti. Szerintetek melyik jobb megoldás?
A raid az nem helyettesit semmifele backupot. Ha mirrorban vannak nyilvan kisebb az adatvesztes lehetosege de lattam mar olyat hogy a ket hdd (egy sorozatbol) pont egyidoben halalozott el.
A lenyeges dolgokrol legyen a host geptol fuggetlen helyen tarolt backup is (felho masik kulso HDD vagy kliensre is lehet nyomni )
Ha a backup megoldott akkor lehet gondolkodni hogy kell e egyatltalan a mirror vagy siman lehet stripe -ban dolgozni.
Itt az a kerdes mire vannak hasznalva a DATA hdd-k.[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
krealon
veterán
válasz atideath #1193 üzenetére
"Valaki lehet szenvedett már ezzel és tud benne segíteni.
Van egy domain-em aminek van jó pár subdomainje. Természetesen a domain és a subdomain-ek is a jelenlegi IP-mre mutatnak. De szeretném azt hogy a router után a megfelelő domainre legyen átirányítva. Példa:vm1.domainem.hu -> Router -> 192.168.0.10
vm2.domainem.hu -> Router -> 192.168.0.11A hálózatom most úgy áll hogy van egy routerem (openwrt) és utána van a HP Szerver. A routerig elérek mindent (portforwardal még a vm gépeket is), de van olyan megoldás hogy a vm gépek minden szolgáltatását subdomain-on keresztül el tudjam érni?"
A kliensek ugy csatlakoznak, hogy a DNS-bol lekerik a a vm1.domainem.hu IP cimet es a megfelelo PORT-on csatkaloznak.
Honnan tudja a router, hogy melyik domaint kerdezted le, amibol a cel IP kijott, ha ugyanaz mindketto?(Kivetel ugye a HTTP, mert ott a lekerdezes fejleceben benne lehet ez az info)
-
-
Mykroft
tag
válasz atideath #1193 üzenetére
Ha jól gondolom ezt az openWRT tűzfalának kell megtenni, valahogy úgy, hogy a 80as portra megérkező csomagokból kolvasott subdomain/domain alapján forwardol a megfelelő ip-re. Ha van egyezés akkor beküldi a szervernek a kérést, ha nincs egyezés, akkor meg visszaad egy "error 404"-et.
Sosem wrt-ztem, csak az elméletet olvastam valahol. -
Mykroft
tag
válasz atideath #1171 üzenetére
A héten érkezett hozzám is a vas, most játszós időszakban van.
ESXI nem szerette a 4GB ramot, amiből csak 3,84et látott, ezt át lehet hidalni, tehát felmegy.
Most telepszik a debian, erre majd a proxmox. Csak azért nem direktben a proxmoxos telepítőt használom, mert egy 8GB-s sd kártyát tettem bele mindössze, ezen tesztelgetem ki a rendszereket, és nem ette meg a kártyát, mert kevesebb mint a meghatározott 8GB tárterület érhető el rajta.
Van a microsoftos virtulaizációs megoldás is, többen azt használják, de még nem próbáltam, nem láttam közelebbről.
-
jegesib
aktív tag
válasz atideath #1084 üzenetére
https://www.vmware.com/files/pdf/techpaper/vmware-horizon-view-graphics-acceleration-deployment.pdf
Sztem ez lesz az
szerk: vagy ez:
http://networkingbunny.co.uk/documents/vmdirectpath[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Szólánc.
- Facebook és Messenger
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Escape from Tarkov
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Villanyszerelés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- További aktív témák...
- Új állapotú M2 Mac Mini
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- Fractal Resign Ryzen 5600G ITX PC HTPC
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest