Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- E-book olvasók
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Projektor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
Gregman
üzenetére
ZFS-hez nincs RAID kártya. És RAID kártyából is csak olyan tud a solarissal és alternatíváival együttműködni, ami egy az egyben át tudja adni az irányítást az oprendszernek. Így tulajdonképpen csak SAS/Sata vezérlőként működik. (IT mód).
Ramból a 8Gb-s ECC modulok eléggé horror áron vannak, úgyhogy szerintem marad a 8Gb-s ECC plafon.
Az igényeidnél ahogy néztem, lehet elég lenne azokra a feladatokra egy Linux is (net, office, email). Sőt a Solarisnak is van gui része (gnome), hogy ez mennyire funkciógazdag azt nem tudom.Processzor erő:
Szerintem erre a pár dologra, amire használnád elégnek kell lennie. DLNA, ha nem használsz transzkódolást, akkor nem megerőltető. Torrent szintén nem megerőltető, ha nem ipari méretekről beszélünk, de ez email, office, netre is elmondható.Áramszünet:
ZFS-nél igazából ami veszélyben van, az a ZIL, ezért szoktak itt Inteles SSD-ket használni, mert azokban van vmi kondenzátor, ami tárol áramot és áramszünet esetén még az ssd a cache-éből még a flash lapkákra írja az adatot. Így nincs adatvesztés, ám egy ZIL nélküli tisztán lemezes ZFS-nél nem tudom mi a helyzet. Ott !szerintem! "csak" annyi esély van az adatvesztésre áramszünet esetén, mint egy normál windowsos partíciónál. De nem vagyok túl járatos áramszünetes kérdésekben.
Ha érdekel a téma, sok jó dolgot lehet olvasni ZFS témában angolul, bár sok helyen sok a marketing bullshit...Bios:
Nem nagy kunszt a bios upgrade, mivel gyári cuccot használsz, csak kicsit van módosítva a folyamat.UPS:
Ha fontos az adat érdemes beruházni. Ez ilyen elővigyázatosság. Ám jó környéken (áramszolgáltatás) nem feltétlenül kifizetődő.Használt vs új:
Ezt neked kell eldöntened, hogy a gari az új hús megéri-e a többletet. Viszont ez közel szervercucc, így nem hajlamos lehalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- BestBuy topik
- Autós topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Egyre kevesebb döntést hagy az AI az ember kezében
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Macska topik
- Építő/felújító topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- 243 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest