Új hozzászólás Aktív témák
-
Coleszi
tag
válasz
SeniorTilla #33640 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Szokott fura dolgot csinálni, általában az asztalom össze vissza rendezi, volt mikor nem mindig működött a touchpad és most ez.. -
Coleszi
tag
válasz
SeniorTilla #33638 üzenetére
Ezt a váltásos mizériát akkor kezdte el mielőtt frissítettem volna bármit is. Az egyik bekapcsolásnál úgy gondolta, hogy neki olyan opció már nem lesz, hogy átváltsak Intelről és csak feldob egy ilyen hibaüzit.
-
Coleszi
tag
válasz
SeniorTilla #33636 üzenetére
Még azzal nem próbálkoztam, most visszaállítottam 2 nappal korábbira a rendszert (azzal értem el, hogy angol lett a szöveg). A teljes újratelepítés alatt a chipsetet és minden kipipálását érted?
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #33611 üzenetére
azért írtam, hogy hűtőpaddal adja el...
Már kipróbált minden félét, ha csak nem rontotta el a pasztázást, mi lehet a baj? a gép kitakarítva, azt mondja a ventilátor rendesen üzemel... -
dh66e
veterán
válasz
SeniorTilla #33596 üzenetére
Köszi a segítséget,próbáltam már mindent amit lehet.
Annyit sikerült kiderítenem hogy egy samsung ezeréves pendrive-al van baja szerintem az kavar be a windowsnak mert azt egyáltalán nem ismeri fel csak jönnek a hibaüzik.A többi 2.5"külső(WD) vinyóval nincs baja
Az mondjuk érdekes hogy a médiaplayer felismeri és látja is az adatokat rajta. -
426os
őstag
válasz
SeniorTilla #33597 üzenetére
A ventillátor fúj mint az állat, egy youtube videó alatt is felpörög maxra és olyan hangja van, mint egy MIG29-nek. Bios a legfrissebb. Hűtőt nem igen hiszem, hogy tudnék cserélni, tudtommal nem csereszabatosak a rendszerek, mint az asztali gépek esetében. Egyébként én arra tudok gondolni, hogy a gyárban a legkisebb teljesítményű verzióhoz méretezték a hűtést, aztán eszükbe jutott, hogy árulhatnák picit erősebb procival is, de a hűtést nem igazították hozzá..
-
FRENK1988
veterán
válasz
SeniorTilla #33599 üzenetére
Hazudnék ha azt mondanám, hogy a munkámhoz kellene, de már elég kényelmetlen telorol netezni állandóan
-
heby86
újonc
válasz
SeniorTilla #33575 üzenetére
Hardveresen letiltottam, de sajnos így is megcímezi. Virtuális gépről már hallottam, tudsz segíteni benne, hogy pontosan mit kell ahhoz letölteni és hogyan kell használni?
-
sagit
veterán
válasz
SeniorTilla #33534 üzenetére
tehát?
-
Nixon18
senior tag
válasz
SeniorTilla #33547 üzenetére
8560w. A notebookstoreban is ezt mondták és a manual is azt írja. Aztán ki tudja...
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #33549 üzenetére
Bő 4 hónapja használok minden nap 8470p-t és a hozzá fűzött remények és elvárások után egy nagy csalódás a gép.
Tőlem nem kapott volna elite jelzést, jelzőt, hanem az árához és hírnevéhez mérve inkább egy gagyibook cimkét. (és még jól is hangzik ráadásul, sőt, jobban). -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #33547 üzenetére
Ezt én is megakartam kérdezni, de elmaradt.
-
bexzy
csendes tag
válasz
SeniorTilla #33538 üzenetére
Ha a gépet akkuról használom és vissza dugom töltőre, akkor nagyon nehezen akarja elkezdeni tölteni. Ez akkor ezért is lehetséges, mert gyenge az adapter?
-
bexzy
csendes tag
válasz
SeniorTilla #33530 üzenetére
Értem és köszönöm!
Ha így használom a gépet lehet valami károsodása, vagy pedig csak annyi, hogy lassabban tölti az aksit?
Akkor ha látok egy 120-ast akkor egy olyanra pályázok majd, lehetőleg nem utángyártottra. -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #33534 üzenetére
Igen, még az antenna is fontos tényleg.
-
sagit
veterán
válasz
SeniorTilla #33533 üzenetére
Biztos béna vagyok de nem találom, hányadik oldal?
-
bexzy
csendes tag
válasz
SeniorTilla #33520 üzenetére
Igazad van, tényleg 65 w-os. Ez akkor valami utazó töltő lenne?
Akkor majd egy 90 w-ost beszerzek hozzá. -
Peczek
aktív tag
válasz
SeniorTilla #33482 üzenetére
Még egy kérdés:
mennyit fogyaszt az alvó állapot a normál word-ös használathoz képest (ha az a 100%)?
Gondolom a hibernálás 0%
-
Peczek
aktív tag
válasz
SeniorTilla #33478 üzenetére
És a 0% ? A kisütéssel nem csapod agyon ?
-
Peczek
aktív tag
válasz
SeniorTilla #33476 üzenetére
Ja, és első töltés alatt lehet használni a gépet, vagy akkor csak töltés van ?
Sok okosságot írnak, kell -e Lithium ionos aksit az elején kalibrálni, vagy nem. Mindenki mást mond.
-
bexzy
csendes tag
válasz
SeniorTilla #33471 üzenetére
Értem, akkor nem keresem a világítást hozzá.
És a hangszórót, hogy lehetne tisztítani vagy kicserélni? Drága az ilyen csere?
Esetleg még annyi, hogy az eredeti drivereket amik vannak ehhez a típushoz, honnan tudnám megszerezni?
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #33461 üzenetére
más gyártónál van lehetőség letölteni a gyári lemezképet, vagy hogy mondjam... a HP-nál is?
és arra nem válaszoltál, hogy azzal hogy engedtem a 8.1-et települni "hozzányúltam" vagy sem?
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #33458 üzenetére
csak feltettem a 8.1-et... ez így még gyári winnek számít?
Amúgy köszi, megtaláltam, végül nem nyomtam rá...
Azért akartam a visszaállítást, mert a catalist controll center "eltünt" a 8.1-es frissítés után, valamint az a menü is hogy mikor melyik kártya menjen... ráerőltettem újra a vga driert, utána meg elég furán viselkedett... csak az egér látszott, minden más fekete volt és néha felvillant pár fehér folt... nah ekkor kicsit beparáztam... újraindítottam 2x, a win letiltota az amd-t, és úgy már jó lett...
de pl a vlc playert nem tudtam rávenni hogy működjön... amint elindítom, crashel (legfrissebb)
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #33446 üzenetére
Szia!
Az új HP ProBook 450 G1 gépről mi a véleményed?
-
FRENK1988
veterán
válasz
SeniorTilla #33446 üzenetére
Remek...
-
FRENK1988
veterán
válasz
SeniorTilla #33439 üzenetére
Egy alaplap csere kb mennyi idő?
-
FlashLed
senior tag
válasz
SeniorTilla #33357 üzenetére
Igen.
Minden driver fent van! -
sagit
veterán
válasz
SeniorTilla #33309 üzenetére
Nem a noti kijelzőjéről szól a link, csak az első találat az UWVA keresésre, mert hogy őszinte legyek fingom se volt mi az.
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33261 üzenetére
Én se tudom mennyi, de nem találgatni szeretnék hanem valahol megnézni.....de eddig nem találtam normális oldalt vagy árlistát.
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33250 üzenetére
Nyilván nem élőben.
Valaki tud valami jó site-ot, ahol nagy a választék hp elitebook-ból? 17" matt FHD dreamcolor lenne az alany.
HP-nál állítólag nincsen előre konfigurált termék. Egyedileg legyártják....no de ennek milyen felára van? Sokra megy vele az ember, ha a végösszegtől égnek áll az ember haja.
Egy olyan HP lista lenne jó, amin a fent említett kritériumoknak megfelelő notik vannak, és abból tud választani az ember.
-
válasz
SeniorTilla #33248 üzenetére
mármint élőben sehol, ha arra gondoltál
-
Gesta28
tag
válasz
SeniorTilla #33214 üzenetére
A baj csak az, hogy az eredeti konfiggal már nem tudom megfelelően használni, mivel a déli híd kezdi megadni magát, ami eleve befolyásolja a normális működést.
Még esetleg megpróbálhatnék egy javítást, de mint ahogy albi mondta nem garancia a hosszabb távú kifogástalan működés. Ez így viszont zsákbamacska
Nem tudom mi lenne a legjobb megoldás. -
gerii
addikt
válasz
SeniorTilla #33185 üzenetére
Pont hogy nem jár jobban. A C2D procis gépek pedig mik, ha nem normálisak? Teljesen jó még a pár éves járékokhoz is. Csak az SSD dob vagy 50.000 Ft-nyi processzor+RAM+VGA sebességet ha a használt gépeket nézzük.
Azért nem mindegy hogy egy böngészőt 5mp alatt nyit meg egy 60.000-es gép vagy egy 600.000-es gép, vagy azonnal megnyitja. Ugyanez pl Office-nál is megvan.
Nem kell zsír új SSD-t beletenni, de ha már egy 60GB-ost adnak 20 alatt újonnan, akkor használtan mennyi lehet, 10-11? -
dragonfx
veterán
válasz
SeniorTilla #33177 üzenetére
mert csak onnan szolkéne a másikbol is??
-
Prof01
veterán
válasz
SeniorTilla #33165 üzenetére
Ok, köszi! Már csak a caddy-nek kell megérkeznie.
-
sagit
veterán
válasz
SeniorTilla #33169 üzenetére
a 3d guard ugyan úgy müxik nekem a caddyben lévő vinyón mint a gyárin működött a gyári helyen
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #33165 üzenetére
a HDD-jük van CADDY-ba,nem az SSD!
-
Prof01
veterán
válasz
SeniorTilla #33163 üzenetére
Ó, ez remek, köszi!
Még arra lennék kíváncsi, hogy az elképzelésem, miszerint a gyári hdd-t egy caddy-be tenném az optikai meghajtó helyére, az SSD-t pedig a hdd gyári helyére, rendszer meghajtónak, helyes, működőképes megoldás, igaz?
-
reggiee
csendes tag
válasz
SeniorTilla #33133 üzenetére
Köszönöm a segítséget a két ismeretlen eszköz kipipálva.
Az egyik tényleg a merevlemez védelem volt, a másik pedig HP Wireless Button volt.
Azt javasoltad, hogy az amd videovezérlőt frissítsem. Az amd honlapjáról tegyem? -
reggiee
csendes tag
válasz
SeniorTilla #33131 üzenetére
Pedig fel kellett telepíteni a bluetooth drivert, addig nem látta a win8. Az az érdekes, hogy látja mindkét videokártya drivert, az intelt is és az amd-t is. És még mindig van 2 ismeretlen eszköz, mi lehet az ?
-
szabeska
addikt
válasz
SeniorTilla #33122 üzenetére
Köszi
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33116 üzenetére
Tessék. Ezt lentebb linkelték. Így már talán nem tudsz mibe belekötni.
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33112 üzenetére
Le se reagálom ezt a ferdítés halmazt. Tisztára mintha magadról írnál. És pont az ellentettje annak amit én "képviselek".
"Be kellene fejezni ezt a vitát, szerintem neked nincs igazad, szerinted meg nekem."
Nem. Te hajtogatod hogy neked van igazad, én meg észérvekkel kommunkálok mindig a közölt dolgaidra reagálva, ego-t mellőzve, logikus vitát folytatva. De borzasztó egyoldalú a dolog, és egy szakadék van a kettő között. Ezért kell befejezni."Olyan jó sosem lesz neked, mint amilyen nekem van."
SVS 15 matt színtere: [link] kontrasztarány 1:555
SVF15 glossy színtere: [link] 1:500
Acer 772G IPS matt sRGB színtere [link], kontrasztarány 1:1000
Dell 8770w sRGB színtér [link] Elitebook. -
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33110 üzenetére
Szó sincs sértődésről, csak stílusról.
" A gyakorlat engem igazol, mert sokkal többen használnak fényes kijelzős gépet, mint mattot. Ez tény, és az emberek többsége nem hülye, hogy a rosszabbat válassza."
1.: Nincsen reprezentatív mintád, kik használnak többet. 2.: Még ha lenne is, abból sem lehet konzekvens következtetéseket levonni (azért vettek többet mert olcsóbb, vagy jobb volt a marketing, és egyéb külső befolyásoló tényezők hatására.....és ezek hány %-át teszik ki a tudatosan választó vásárlóknak). 3.: De még ez a két pont együtt sem jelente semmit. Csupán azért mert többség, még nem fogadható el automatikusan észérvként.
A piacot 95%-ban tükrössel telítették a gyártók, és főleg a közép-alsó szegmenset, mattot szinte egyáltalán nem lehetett kapni, nem volt választásuk az embereknek, kénytelenek voltak tükröset venni, mert ez volt kint az MM polcain. --> majd ebből te levonod azt a következtetést, hogy jobb a tükrös, mert abból többet adtak el mint mattot??
Na ez is egy újabb félremagyarázás."Félremagyarázásokkal, a gyakorlattal ellentétes állításokkal lehet dobálózni persze, de nem kell azt mondani, hogy csak az jó, amit te szeretesz."
Ebből az összetett mondatodból kapásból két állítás nem igaz.
1.: Gyakorlati példát írunk, nyilván tapasztalatból.
2.: Szinte minden hsz.-ben amit írtunk ki lett emelve a tükrös előnye. Még ebben is "politikailag korrektek" voltunk. Javíts ki ha tévedek."Most is a reggeli nap besüt az ablakon a kijelzőmre, és - mivel kép van rajta - semmi tükröződés nem látható, se fényerő csökkenés, se szem-erőltetés. Aki nem hiszi, járjon utána"
Mint írtam, újra írom. Ízlések és pofonok. A reggeli nap besüt a tükrös kjelződre, és ez neked így megfelel és tetszik... Használd egészséggel."Ez egyébként jellemző az elitebook és business vonal fanjaira, szerintetek minden más szar."
Ez se igaz. Én is szemztem pl. vaio E17-el. Sőt Acer V3-772G. S15-öt is szimpatukus, ha lenne belőle 17"-os. És egyik se elite se nem business. Valaki azt mondta hogy az acer hulladék, szét fog esni, nem tartós, máshol meg azt hogy ez régen volt igaz....nem tudom. Kipróbálni sem tudom tartósan. Árban kedvező a papír-tudás mellett. IPS-es Matt kijelzője 1:1000, viszont színtere nem a legjobb, sRGB-t ilyen szinten fedi le: [link]
Ez pedig a Vaio S15 Tükrös [link] Ez se jobb. Csak egyenletesebben hiányos.
Eddig az Acer a befutó. De ha valaki tud mutatni jobbat, miattam hívhatják azt trabantnak is, akkor az lesz a favorit. De egyenlőre nem tudok olyat, ami lenyomná az Acer V3-772G: 17" FHD Matt IPS 1:1000 kontraszt kb.80-90% sRGB színtér, i7-4702MQ, 1TB, GTX760M, és olyan 280br ár.
(Az ideális egy Dell 8770w lenne DreamColor kijezővel, 1milliárd szín, 30bit/pixel, messze túlnyúlik az sRGB színteren, és még az adobe-ot is majdnem tökéletesen lefedi. Csa fél milla felett van az ára.)"Volt már ilyen vita párszor itt a fóumon, és biztos lesz is. Egyiknek sem lett lezárása, nem lettek a vélemények közelítve."
Mert nem tudtok vitázni. Az is egy műfaj. A másik közelendőjére reagálj. Cáfolj észérvekkel, vagy fogadd el. A személyeskedést és ego-t kerülve, helyett, a logika útját követve. Ez ilyen egyszerű.Lewezke azt mondta hogy a szokásosnál jobban. Nyilván erre értette. Erre te meg azt reagálod neki, hogy "minden kijelző fényerejét meg kell növelni túl világos helyen". Na ez a ferdítés, meg az ehhez hasonlók.
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33107 üzenetére
Csak óvatosan fogalmazz....tőlem mikor olvastál személyeskedést, vagy hogy lebutáztalak volna?
Azt hittem értelmes szakmai diskurálást folytatunk...lehet túl sokat vártam.
Főleg ha én megadom a tiszteletet....ehhez tartsd magad." SeniorTilla: A vertikális látószög miatt kell a nem ips kijelzőket állítgatni, nem a felület fényesége vagy mattsága miatt."
Ezt reagáltad arra, amit írtam, azaz:"Jazz: És autóban, vagy bárhol, lámpa mellett, állandóan állítani kell, helyezkedni kell a kijelzővel, hogy ne tükröződjön bele semmi."
Alany, tárgy, állítmány. Tükröződés kompenzálását kiküszöbölő állítgatásról beszéltem. Azaz 90°-ban nézed a kijelzőt, ideális szögből, de egy felkapcsolt lámpa, vagy szabadtéren a nap, vagy autóban az üveg stb.... pont olyan szögben verődök vissza, hogy szembesüt. Mit csinálsz? Helyezkedsz, vagy állítod a dőlésszöget.
Mellesleg amit írtál, az sem igaz. Ugyan mit kéne állítgatni mondjuk egy gyenge TN panelon? A legjobb amit tehetsz, hogy 90°-ban nézed. Ez nem állítgatás, ez egyszeri beállítás.
Na ki a buta? Itt én le is zárom. Részedről a hsz.-ek az ego-ról szóltak, és nem a szakmaiságról. Sajnálom, mert úgy mond tiszteltelek, mert rengeteg laptop fordult meg a kezeid között, de az első lebutázásnál ezek semmivé foszlottak.... -
Lewzke
őstag
válasz
SeniorTilla #33106 üzenetére
a kompenzálást arra értem, hogy a tükrüződő napfény erősebb mint maga a kijelző fényereje és nem látod rendesen a képet, ezért növelem a fényerőt. nem értem miért olyan nehéz ezt felfogni, vigyél ki a napra egy anti-glare bevonatút és egy a nélkülit, fordulj a napnak hátat és nézd meg, hogy melyiket látni jobban. a professzionális monitorok és notebookok területén szinte mindegyik tartalmaz anti-glare bevonatot, ha jól emlékszem az Apple és pár ritka kínai gyártó árul anti-glare bevonat nélküli IPS monitort. ezt technológiai haladásnak nevezed én meg visszalépésnek, attól ,hogy ez megy jobban manapság még nem jelent haladást. pont az Apple volt az aki az ilyen fényes felületeket becsempészte a piacra és mindenki átvette tőle, ez simán trend szerintem. Nem mindegy, hogy erőlteted a szemed vagy sem. Én egyedül sötétebb helyekre vennék, bevonat nélkülit. Pont.
-
Lewzke
őstag
válasz
SeniorTilla #33101 üzenetére
tudom milyenek voltak régebb, van egy 11 éves Toshiba notim, amit apumnak adtam, az is matt kijelzővel rendelkezett. a fényes kijelző inkább trendből jött be, nem valami extra technológiaként, hogy javítson is valamit. én tudom miről beszélsz, mert tényleg élesebb a képe a glare bevonat nélküli kijelzőnek, de az a kis plusz nem ér annyit, mert nagyon tükröződik fényes helyiségben. a fényerőnek meg annyi köze van hozzá, hogy kompenzálnod kell a fényerővel a tükröződés fényét.
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33103 üzenetére
Csak simán szubjektív. Én elhiszem hogy neked jobban bejön a fényes.
Nem értek egyet a használhatósággal amit írtál. Amúgy szerintem egy felnőtt önálló ember eltudja dönteni hogy mi a jó neki.Csupán arról van szó, hogy jeleztem, hogy a lentebb hozzászólóval értek egyet, és bizony, a szemet is fárasztja a folyamatos szelekció a tükröződő kép és a kijelző között, a többi hátrányáról nem is beszélve.
És autóban, vagy bárhol, lámpa mellett, állandóan állítani kell, helyezkedni kell a kijelzővel, hogy ne tükröződjön bele semmi.Szerintem teljes tévedés laptopra, de még asztali kijelzőre is. Azok is mind mattok. No akkor hogy van ez? Pedig azok aztán egy helyben állnak. Még oda is vicc egy tükröződő kijelző.
Notira meg aztán végképp, aminek pont a mobilitás a lényege.
Nem a felhasználók akartak tükrös kijelzőt, a gyártók nyomatták. Szinte mindenki mattot keres, és kénytelen a pro kategóriában vásárolni, eme buta trend miatt, vagy minek nevezzem.De ahogy a kollega is mondta, ízlések és pofonok. Sötét szobába jobb a tükrös, mert ott úgy is mindegy.
No de hogy az összes többi szituációban nincs hátránya, vagy elenyésző, ez egyszerűen nem igaz. Mindent meglehet magyarázni, de azért ne vezessük félre az embereket. -
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33101 üzenetére
Én is utáltam a fényeset. Rüheltem amikor behozták és nem lehetett mattot kapni. Egyszerűen katasztrófa. Szabadban meg egyenes használhatatlan.
A bevonat miatt amúgy fényerő is csökkent valamelyest.
Ha meg az ember csak sötét szobában laptopozik, minek laptop? És nappal is zavaró szobában. Egyszerűen egy elvetélt ötlet, hogy egy kijelző úgy tükröződjön mint egy tükör. Aláírom hogy teltebbek a színek meg jobb a kontraszt, no de milyen áron.
A lényegét veszíti el a laptop. Csak barlangba meg pincébe viheted magaddal. Bányászoknak kiváló. Ja nem. Tükröződik benne az alagút lámpa....(#33099) Lewzke: sony S15, Acer V3, HP Dell workstation-ök, meg egyéb verziók. Ha rendelésre veszed, össze is állítják neked, és úgy gyártja le a HP. A HP-nak az 1milliárdos színtere 30bit-en meg magáért beszél, dreamcolor. Ezek a mattok. (amikről én tudok).
-
Lewzke
őstag
válasz
SeniorTilla #33098 üzenetére
ízlések és pofonok, én nem szeretem a tükröt és nem nevezném technológiai újításnak, a régi CRT-m is őrületbe kergetett amikor rásütött a nap. Napsütötte fényes szobában jóval nagyobb fényerővel kell járasd a háttérvilágítást, ahhoz, hogy láss is valamit, a matt kijelzővel ellentétben. Sötét környezetbe én is a tükrös felületet javaslom, de fényes helyekre semmiképp.
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33086 üzenetére
tudom hogy az svs15 ips. de az 15". az e17-ről meg csak egy ellenőrző kérdést tettem fel, hogy ugye az tényeg nem az és nincs belőle ips változat.
Akkor úgy néz ki, hogy a matt 17" fhd ips kategóriában, egyedül csak az acer aspire V3-771 vagy 772g szerepel. (300alatti áron) -
Zozi100
csendes tag
válasz
SeniorTilla #33088 üzenetére
9,5 mm-es mindkét merevlemez magassága.Csak a kollégámnak volt egyszer olyan problémája,hogy nagyobb kapacitású merevlemezt mint ami gyárilag benne volt nem támogatott a masinája,az is HP volt,ez miatt van aggodalmam.Ha támogatja az nagyszerű lenne
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33084 üzenetére
Nem találok normális keresőt / szűrőt.
A Hp oldala is katasztrófa.:
Válassz kategóriát, üzelti felhasználó, otthoni felhasználó. Üzleti: Kifinomult kép, kiemelt fontosságú, mindennapi hatékonyság, egyszerűen hatékony.
Otthoni: Felső kategóriás számítástechnika, Teremtés és szórakoztatás, Hétköznapi számítástechnika, Biztonságos és egyszerű.
De ha végignézem az összes 17"-osat, ott is csak annyi van hogy felbontás, meg LED háttér. De hogy TN panel, vagy IPS, vagy fejlett tn....
Most ez komoly? Emberek így választanak laptopot? Rettenetes. És még egy részletes kereső sincsen.
Általános kereső site-okon is csak annyi az opció hogy 17". Ne adj isten felbontás. Aztán kifújt.
Valahol egyszer találkoztam egy pro keresővel, ahol a matt-tól kezdve a numerikus billentyűzetig mindent belehetett állatani. Nem tudjátok melyik volt az?
(A Vaio E17 amúgy nem IPS?)
Ami IPS 1920x1200, matt, a hp elitebook-on kívül egyedül még az Acer Aspire V3-772G, és kifújt? -
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33063 üzenetére
Talán mert nem lehet?
Tudsz valami alternatívát? Ami tudja minimum azt amit egy 8740w dream color 17" (és lemondok a 16:10-ről is). Lehet használt is.
-
lupakgabor
csendes tag
válasz
SeniorTilla #33054 üzenetére
És hol lehet elérni, ezeket a jó embereket?
Valaki egy e-mailcímet vagy telószámot?
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33046 üzenetére
Egy rakat panelt lehet venni a neten, újak, már rég nem gyártott notikhoz is....igaz dream colort nem találtam.
Én most itt gondoltam pl. egy hp szervízben lévő upgrade-re is.
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33041 üzenetére
Köszi.
És a 8740w-nél, utólagos panelcserére, upgrade-re van lehetőség? IPS Dream Colour-ra. Akár hp szervíznél, vagy bárhol. Vagy valahol megvenni, aztán manuálisan is kicserélem ha kell.
-
dangerzone
addikt
válasz
SeniorTilla #33040 üzenetére
Banyek, hogy ez nekem nem jutott eszembe..
Köszi
-
apukám72
csendes tag
válasz
SeniorTilla #33026 üzenetére
Köszönöm hogy kioktatsz hogy ki a barátunk
,de mint már leírtam nem megy.
-
petya1495
tag
válasz
SeniorTilla #33029 üzenetére
köszi a választ, akkor kellően mellényúltam videókártya téren.
-
petya1495
tag
válasz
SeniorTilla #33025 üzenetére
és ezt valahol tudom szabályozni? vagy automatikusan csinálja, annak függvényében, hogy mennyire van szüksége?
-
petya1495
tag
válasz
SeniorTilla #33014 üzenetére
kár..pedig a "játékra szolgáló videókártya" kapta a legtöbb pontot az élményindexnél, érdekes
-
heim
tag
válasz
SeniorTilla #33003 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget! A cégbe eddig csak HP business laptopok voltak és nagyon meg vagyok velük elégedve, (az első 2005 ős 6310 es volt ami még ma is működik a gyerekek jól elszórakoznak rajta hiba nálkül, a szervízzel sem volt problémám...) úgyhogy nem szívesen váltanék. Az Áfát levonom a befizetendőből úgyhogy a 260.000 HUF szerintem vállalható...
-
heim
tag
válasz
SeniorTilla #32992 üzenetére
akkor a 334.490 est ajánlod igaz?
-
heim
tag
válasz
SeniorTilla #32988 üzenetére
a 319.900 és a 334.490 es között vacillálok ez mindkettő i5-ös. csak az egyik két magos 2,5 GHZ a másik egy magos 2,6GHZ-s de nem tudom elyik lenne a jobb... ez az utolsó kérdés és utána nem zaklatlak többet ezzel....
-
heim
tag
válasz
SeniorTilla #32975 üzenetére
Köszi. Egy Civ V. Gondolom elfut majd rajta az elég. Akkor a 2 magosat vagy a 2,6 GHZ t vegyem?
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #32979 üzenetére
Én lusta voltam hozzá... a start menü helyén elérhető minden lényeges dolog, amit én használtam a start menüben, csempéken meg egy gombbal továbblépek, egy gomb miatt nem fogok feltelepíteni semmi vackot a gépre ami teleszemeteli a registryt
-
heim
tag
válasz
SeniorTilla #32973 üzenetére
az összehasonlítás második része. Én is az ElitBook felé hajlok az lenne igazándiból a kérdésem hogy a két 8570p közül melyiket válasszam, az egyikben 2 mag van, a másik 2,6 GHZ-s Mivel nem értek hozzá csak ezt a különbséget látom. Szerinted melyik a jobb?
-
sagit
veterán
válasz
SeniorTilla #32969 üzenetére
két nap és megjon a kis 2530p-be is az affs
-
salieri.
őstag
válasz
SeniorTilla #32967 üzenetére
Everestnek mit kell írnia a dreamcolor panelra?
-
Dickassman
csendes tag
válasz
SeniorTilla #32946 üzenetére
Én nem várok el sokat, szerintem amit leírtam ez nem sok.
Csak tapasztalatokra gondoltm, mert valószínűleg csak ez fér bele a keretbe. -
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32937 üzenetére
mármint a 8800GTX?
Passsz,de ha valaha kiadták a Sárkányt azzal is,akkor biztos!
Persze h nem tudom fejből az MXM-s VGA-kat,de Zsoca nagyon jól ismeri! -
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32926 üzenetére
na de az eladó általában érti a dolgát,és csak miután mindent tisztáztak,mehet az üzlet!..én így szoktam!
-
kopogo
tag
válasz
SeniorTilla #32926 üzenetére
ez így van
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32921 üzenetére
persze hogy az,nem?
-
simonlaci55
tag
válasz
SeniorTilla #32922 üzenetére
Nemtaláltam bontott vga-t -.- am a vga a rossz nem a lap az a baj h kise tudom probálni
-
simonlaci55
tag
válasz
SeniorTilla #32918 üzenetére
Az a baj h bedöglött a vga -.- nem eladó a sárkányod , de a tied milyen tipus ?
-
simonlaci55
tag
válasz
SeniorTilla #32890 üzenetére
a távolság miatt sajnos nem tudom kiprobálni vásárlás előtt
-
poero
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32904 üzenetére
Gratulálok!
-
poero
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32901 üzenetére
És úgy gondolod hogy 3GB-ot lefoglal?
Azt hiszem egy integrált Inteles videókártya egy ideig még nem fog igényelni 3GB-nyi memóriát...
Valakinek valami értelmes gondolata?
Asztalin is 32bit-est használok 4GB Ram társaságában...látja mindet, mivel a 32bit-es windows 4GB RAM-ig kezeli le!ui.:
nem nem felelnek meg, hanem amiket eddig írtatok alapjában téves, ezért kérdeztem mivel ezekkel tisztában vagyok, és nem értem miért csak 929MB ram-ot használ akkor is ha 2GB van a notiban és akkor is ha 4GB. -
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32894 üzenetére
Na ja!
-
SirKero
őstag
válasz
SeniorTilla #32846 üzenetére
Jajj de jó
És honnan tudok hozzá drivert letölteni. A google csak driver kereső programokat kínál. -
Agyasima
őstag
válasz
SeniorTilla #32827 üzenetére
Elnézést a késői válaszért. Szóval van hozzá lemez, de kinyitás után egyből félre is dobtam, mondván, ha van is rajta driver, úgyis kijött azóta 4 újabb. Most megnéztem tüzetesen. Csak felhasználói kézikönyvek vannak rajta. De legalább több nyelven.
-
NEMO1968
őstag
válasz
SeniorTilla #32820 üzenetére
Gonosz!!!
-
artiny
őstag
válasz
SeniorTilla #32810 üzenetére
Nem tudom mi lett vele, hasznaltan vettem és csak most vettem észre (idáig nem mukodott a gep és most megy igy fel tunt )
Olyan mintha leesett volna es visszalenne ragasztva.
-
artiny
őstag
válasz
SeniorTilla #32794 üzenetére
Helo. koszi a valaszodat
ezt amugy szerintetek tulmelegedés miatt csinálja?
kéken világito laptop tarton 3 drb ventilator van es az egyiket a laptop szellozohez tettem.
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32774 üzenetére
tudod hogy a heatpipe-n lévő szellőző lamellákba hamar összejön,már persze ha tényleg forgalmas út vagy egyéb nagyobb szennyeződéssel járó helyen lakik az emberfia!
-
sagit
veterán
válasz
SeniorTilla #32756 üzenetére
Szerintem a dual channel simán megy 4+2gb-os felállással is, már az én régi GS45-ös lapkészletemnek se okoz ez problémát.
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #32752 üzenetére
eleinte sajnáltam a világító billt, de szerintem (ha lehet) úgyis kikapcsoltam volna, főleg, hogy gépelni majdnem vakon gépelek... sajnos fel van cserélve a Z és az Y, de ez akkor baj, mikor már ideül a géphez
(angol billentyűzet- és nem, amíg az op rendszerben be lehet állítani a magyar nyelvet, addig nem zavar, nem kell nekem, hogy ki legyen "matricázva" hogy hol van az üöűáé stb... sztem minden józaneszű tudja ezt
)
A legtöbb elérhető géppel nekem az volt a bajom, hogy intel hd4000 van benne...
érdemes a 6GB ramot bővíteni 8ra?
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #32750 üzenetére
90 ezres gépben én sem hinnék... és tényleg szép a kijelzője, és gyors az i5
Mivel én még nagy gyerek vagyok ezért én a VGA alapján választottam, de eleve DV6-ban gondolkodtam... DV6-ban nem találtam nekem megfelelőt, de állítólag az m6 kijelzőben ugyanaz -
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #32739 üzenetére
irónia off?
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32733 üzenetére
de azért nem harapunk meg senkit sem!
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32725 üzenetére
vagy egyszerűen a mechanikai mozgástól(hogy szét lett szedve)jött elő a BGA-s probléma.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #32685 üzenetére
Olcsóbb lett. Windows 8, 3 év garancia alapból.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #32688 üzenetére
AMD-mániás vagyok.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #32685 üzenetére
Szerintem is drága, feltehetően a Windows és a belépő üzleti kategória miatt. Viszont 3 év garancia adott hozzá, ami biztonságosabb. A 6-os széria minőségétől jócskán elmarad a 4-es.
Trinity AMD A8-4500M-el van tapasztalatom, nem érzem azt, hogy sokkal rosszabb lenne, mint egy belépős Intel i5, az integrált grafikája pedig kenterbe veri a HD4000 integráltat.
Sajnos 4545s AMD A8-as verziót nem lehet simán Linuxszal kapni.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #32680 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, de nem tudom, hogyan lehetne utánanézni egy termék hirdetése alapján.
Csak gyártói cikkszámot tüntetnek fel, amely ebben az esetben: TC_14383754
Például a mysoft oldalán is csak ennyi szerepel: "MS Windows 8 64bit"
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #32677 üzenetére
miért most akkor mi van ilyenkor?
beírta magát a biosba? de az hogy lehet?
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32570 üzenetére
A BD lemezeket az asztali géppel írom, notiba nekem bőven elég az olvasó. Az, hogy lejárt-e a lemezek ideje, az csak nézőpont kérdése szerintem. Én speciel nagyobb biztonságban érzem az adataimat dvd-n, bd-n, mint a mai modern 2-4tb-s hdd-n. Nem mindegy, hogy buksz 8,4 (dl dvd)-23,6 (bd)GB adatot, vagy 2,3,4Tb-ot egy kattogó fej miatt, ami bármikor bekövetkezhet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Napelem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest