- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
pycur
tag
Mint mondottam tesztelésnek nyomtam rajta végig, ott láttam hogyan pakolja a darabokat, hogyan dolgozik. Amúgy persze le van tiltva az auto defrag is. Bár a win7 már van olyan okos hogy magától letiltotta. Azt akartam kihozni ebből, hogy én nem érzek nagy gyorsulást, mert nélküle is elég gyors volt a gépem.
Most tesztnek átmásoltam az ssd másik partícióról a c-re a 7 gb-os ghost fájlomat, és 150MB/s-ről indult a sebesség commander szerint, és szépen battyogott lefelé 60-55MB/s-re. A teljes másolás kb 50 másodpercig tartott ami azért jónak mondható. 7/50=140MB/s sebesség. De a kisebb program fájlokat nem így pakolja. HDD-ről ssd-re 60MB/s jött ki most. -
Régi tapasztalataim szerint az is jó, ha tiszta csapvízzel átmosod a teljesen áramtalanított (bios elem is) alaplapot, és utána alaposan kiszárítod. Mi anno 2-3 napot hagytuk a radiátor felett egy Gericom gép alaplapját, amit kintfelejtettek a monszunesőben a sátor mellett egy expedíción. Kicsit beázott. Azóta is hibátlanul megy, illetve sok évig ment, most már nem tudom mi van vele. Kóla, sör, kávé is lett így kimosva gépekből, és működtek.
Az idő viszont sokat számít, ha napokat várnak vele, akkor kevés az esélye.
-
-
buluska
újonc
Ezt igy meg is csinaltam, a vegen kiirta a telepitesnel hogy sikeres volt, de nem tudom beallitani a biosban, hogy pendriverol bootoljon a gep. Ebben elfogadnak meg nemi segitseget, ha nem gaz. A biosom tipusat nem tudom, de itt egy kep a boot menurol: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf-JAVA/Doc/images/325/c03768946.jpg
-
oliwire
őstag
Köszönöm! A linuxos telepítés végül sikerült, kicsit elkezdtem googlézni, az ubuntu is sikeresen futott, viszont olyat írt ki a merevlemez megnyitási kísérlete után, hogy valamilyen hiba és valamit futtatni kell a windows alatt, majd 2x indítsam újra. A bökkenő itt az, hogy a windowst nem tudja továbbra sem indítani.
-
oliwire
őstag
Köszönöm! A másik megoldás jöhet szóba most, mert se papírok nincsenek most itt, meg csak egy másik laptop áll jelenleg rendelkezésre, amibe csak 1 HDD-t tudok tenni. Meg szétszedni nem akarnám, míg lehet, hogy garanciális.
Viszont kellene egy kis segítség ehhez a live linux telepítéséhez, illetve letöltéséhez, még sosem volt dolgom linuxszal. Pendrive az van most. -
-
-
Ice&Lime
veterán
Félreértés ne essék! Egyikünk sem szídta, egyikünk sem tett ilyet, hanem tényeket állapítottunk meg és a tények az új elitebook tekintetében nagyon keserűek. A lényeg, hogy nem a megszokott elitebook szint. ...És ez minket is szomorúan érint.
(#33669) bexzy: az attól függ milyen proci és milyen gépről van szó.
ha viszont már régen volt karbantartva, akkor éerdemes kitisztítani és újrapasztázni, emellett egy friss os sem árt neki,,,,és így a laptopod élettartamát is növeled vele. -
maxXchip
csendes tag
Mikroszkópikus hajszálrepedésen is el tud tűnni belőle a cucc illetve a vákuum, nem biztos hogy van látható repedés.
Ellenőrizni tudod hőkamerával, de ha nincs kéznél, kiveszed és pár másodpercig pld öngyújtóval melegíted az egyik felét, a másik végének is szinte azonnal (1-2mp alatt) érezhetően melegednie kell.
Csak az érdekesség kedvéért, meg nem is biztos hogy a notikban ez a típus van, de van olyan heatpipe amiben 1 csepp alkohol másodpercenként több százszor párolog el meg hül vissza folyadékká ezzel hőt felvéve-leadva, azért ilyen hatékony a hővezetése.
Mennyibe fájhat itthon egy ilyen heatpipe?
Szerintem kb. 3000 jó ár egy komplett coolerért.
-
-
maxXchip
csendes tag
Lehetséges hibák még:
1. Eltömődött lamellák, nézd meg átlátsz-e a hűtőbordák lamellái között.
2. Eléri a hűtőtőmb a processzor tetejét? Teljesen felfekszik?
3. Lehet hibás heatpipe is, megtört, vagy üres, lehet hogy kimaradt vagy eltűnt belőle a hőátadó anyag (ammónia, alkohol, stb...), a nélkül pedig töredékére csökken a hűtőteljesítménye.Üdv: Ádám
-
Ice&Lime
veterán
1.Úgy nem tudsz alapjáratot csinálni, hogy ne fusson semmi, tehát a cpu használat 0-1% legyen?
2.Ennél az aljzat leszedéses-alátámasztós megoldásnál, hogyan tudsz gépelni kényelmesen a laptopon, mert elég kényelmetlennek tűnik.
3.így elénézve még mindig jobban járnál egy minőségibb hűtőpaddal. -
-
Ice&Lime
veterán
Apukámnak egy ilyene van 2005 óta és én is nyüstöltem rendesen 3-4 évig és mondhatom nagyon pöpec gép. (rendesen hűt, nem zajos, nem meleg, jó a wifije, átlagos felh.-ra tökéletes még mindig).
Mostaniak amik vannak a piacon 140-180 ezerért azokra sem cserélném le ezt a 2005-ös gépet.
Ennyire silányak a mostaniak. -
Ice&Lime
veterán
bocs megint nem fogok visszaolvasni, nézd el nekem, pontosan milyen gép is a tiéd?csak érdekel mi ez a forró gépezet...
(#33611) SeniorTilla: amúgy igazad van, egy ennyire gázos gépet nem szép dolog eladni. előtte megkéne csinálni, mondjuk utána meg már azért nem kell eladni...
-
-
Ice&Lime
veterán
bocs, nem olvastam annyit vissza.
hát, ha már pasztáztad és takarítottad és wolt win újratelepítés is, akkor érdekes a dolog.
én sem hiszem, hogy a paszta fogja akkor megoldani azt a durván 30fok különbséget alapjáraton..és megnézted már feleadatkezelőben, hogy alapjáraton milyen folyamatok/szolgáltatások mennek és hány %-on jár a proci?
-
-
albi31
aktív tag
Ha a ventilátort is kitakarítottad és a hűtőpadok ráérnek normálisan a hűtendő chipekre akkor ott vagy elszállt a gáz a rézcsőből vagy piros passz,de hogy régi paszta le,új paszta(csak vékonyan)fel,venti kitakarítva,és még akkor is horror hőmérséklet hát az több mint idegesítő..és a hűtőpad nem mindenhol működik,mert az hogy az alját fújatod hideg,de inkább langyos levegővel,hát attól nem fog lejjebb menni a hőfok....de egy próbát megér,normális helyeken ezt ki tudod próbálni,és kb 5percbe telik.
-
Répapüré
tag
Szia !
Nekem Hp dv 5 1120-asom van ,korábban írtam ide hasonló melegedési problémával és azt a választ kaptam, hogy nem normális.
Elvittem szervizbe ahol azt mondták, nem tanácsolják a pasztázást,(nem tudom, miért) és szerintük szét sem kell szedni,viszont ingyen kifújják levegővel.
Szétszedés nélkül átfúvatta levegővel, de fogalmam sincs, így hová távozhatott a kosz.
Azt mondták ha továbbra is fennáll a probléma, vigyem vissza és szétszedik, persze már nem ingyen.
Ugyanitt vetem egy Cooler Master Notepal D-Lite hűtőpadot ami egy nagy ventilátoros, nem több kicsi...
3900 Ft.
Fogalmam sincs a fúvatás ért e valamit, de a hűtőpad használatával csökkent a hőfok.Alapaból 55 fok körül van a procim, játéknál 70 fok körül.Soha nem tiltott le.
Hűtőpad előtt képes volt 90 fok közelébe is emelkedni a proci...
Még ezek is magas hőfokok, de egy hűtőpaddal annyit elérhetsz, hogy nem melegszik letiltásig. -
albi31
aktív tag
Hiába pasztáztad át,ha a ventilátort nem szedted szét,mert oda gyűjti össze a port a ventilátor,így szedd szét megint,és azt is szedd szét,3-4 kicsi csavar fogja össze..meg fogsz lepődni,hogy mennyi kosz,porcica lesz benne..és ez miatt nem tudott a hő eltávozni a gépből,ergo ezért ilyen meleg a CPU-GPU páros.
-
deathtania
senior tag
két lehetőséget tudok:
1. konnektor kihúz, akksi kivesz, bekapcsológomb 20-25sec-ig nyom (ezzel reseteled a biost), akksi vissza.
ha nem volna jó: 2. konnektor kihúz, akksi kivesz, hátlap lecsavaroz, alaplapból kis elem kivesz, vár pár percet, visszarak. nekem ez egyszer asztalinál bevált kolis-kincstári gépnél.
ha nem menne, akkor jobb ötletem nincs...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus Rog Strix G16
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest