- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Androidos fejegységek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Drenadar #45924 üzenetére
HWmonitor nem ad hiteles infót a proci maghőmérsékletéről. Tudod, hol méri a hőfokot?
Mondjuk lehet HDD hiba is, vagy valami progi foglalja a HDD taszkokat. Pl. McAffe, vagy ilyesmi
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz Drenadar #45921 üzenetére
Nem zárhatod ki a túlmelegedést, mert ha a proci és a hűtőtönk között nincs rendes hőátadás, akkor a proci a bootolás végére már bőven túlmelegedett.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz Drenadar #44609 üzenetére
Megéri, nagyon szép gép. Itt most ne gyertek nekem azzal, hogy inkább egy EliteBook, mert nem ez számít. Itt a design a lényeg, az pedig nagyon király. Amíg eladok 1 Elitebookot, addig 5 Spectre-t
-
Dhampir
félisten
válasz Drenadar #38770 üzenetére
Windows 7 alatt hasít a legutóbbi foltozó-keddi frissítések után is.
-
crysis88
tag
válasz Drenadar #34012 üzenetére
Szia.
Először úgy csináltam hogy az integráltat telepítettem majd a dedikáltat de nem működött csak az integrált.
Aztán mérgemben megint újraraktam a Windows 8.1-et de akkor mar a dedikáltat raktam fel először de így sem volt jó...Amúgy melyiket kellene előszór felrakni?
Sehogyan sem tudom működésre bírni a dedikált GPU-t
Esetleg valakinek valami más ötletAsus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
Nevil2
tag
válasz Drenadar #33895 üzenetére
Mindenkinek köszönöm az infókat (máshol is kérdeztem, de senki nem reagált).
Végül ez lett:Pavilion 15-e010
i5 + 8GB RAM + HD8670 + 1TB HDD + 5 évre kiterjesztett garancia
160k-ba fájt (hitelre + 10%-kal)... sztem jó vétel.Holnap kapjuk kézbe (ráhegesztik még a win8-at)!
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
-
veterán
válasz Drenadar #33648 üzenetére
Ez benne van a pakliban, de ha így lesz, akkor már legalább azt tudja, hogy a hővezető cső jó.
Ha nem vállalja be, akkor el kell vinni szervizbe, ahol van hozzá tesztalkatrész, stb. Persze ez is pénzbe kerül.
-
veterán
-
veterán
válasz Drenadar #33608 üzenetére
Ne haragudj, de ez nem megoldás.
A géppel hűtési probléma van, meg kell keresni mi miatt kevés a hűtés, és megcsinálni/kicserélni, ennyi.
Az, hogy eladja valakinek, nem megoldás, hanem átverés.
[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
-
426os
őstag
válasz Drenadar #33592 üzenetére
Hűtőpadot nem használok, de kb 3 cm-re meg van emelve a gép, tehát a levegő tud járni. Egyébként szerintem borzasztóan rossz a hűtés kialakítása ennél a gépnél, nagyon alul van méretezve. Eddig egy laptopnál sem tapasztaltam ilyen szintű melegedést, pedig a legtöbbjük csak simán asztalon feküdt.
Azért érdekelne hasonló procis gépek tulajának tapasztalata is melegedés kapcsán..
-
veterán
-
veterán
válasz Drenadar #33462 üzenetére
Nem lehet letölteni, rendelned kell, ha elveszett.
Te tudod mihez nyúltál hozzá próbáld meg kiírni a recovery managerrel, egyből kiderül.
-
veterán
válasz Drenadar #33460 üzenetére
A recoveryt minden esetben ajánlott kiírni dvd lemezekre, mielőtt hozzányúlsz a windowshoz. Később erről visszaállítható a gyári állapot.
-
veterán
-
Dhampir
félisten
válasz Drenadar #33000 üzenetére
Többet kellene ajánlani az Envyt, ha ennyire jó.
Sajnos az Envy számomra "terra incognita", azaz "ismeretlen terület".
Személyes tapasztalattal csak egyes ProBook-típusokkal, 8710w és egy régi Compaq gépről rendelkezem.Persze sokat ajánlgatunk olyan gépeket, amelyeket csak tesztekből ismerünk és visszahallunk valamennyit a megbízhatóságáról.
Sajnos minden gépet nem próbálhat ki egy hétköznapi ember, csak abban az esetben, ha közel áll hozzá a foglalkozása, mert szervizes vagy kereskedő.
-
veterán
válasz Drenadar #33000 üzenetére
Jaja
Csakhogy többet adnak el a világon végfelhasználóknak a Pavilionokból, mint a probook vagy Elitebook sorozatból. Ezt itt azért nem mindenki tudja, és fanatikusan üzleti szériásak. És milyen érdekes, ugyanaz a kijelző van bennük, meg stb...
Kíváncsi leszek majd a reagálásokra ismét, mint már 25X korábban
Az elitebooknak a garanciája komolyabb, ez vitathatatlan, de úgy megkérik az árát...
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz Drenadar #32984 üzenetére
Semmi baj, néha ki kell adni.
Igazából nagyjából jól gondolod. Már mint a szívás dolgot. De nem sürgős mert még meg van az előd és amíg megcsinálom addig azt használja. De akkor is furcsa, ahogy a HP intézi a dolgait. Azt megérteném, hogy ha XP-t nem támogatná, mert NA azért lassan tényleg ki fog kopni, de, hogy a Windows 7?
Meg én is azért hagytam ott a win8-at, mert pl ageof2 vel már a win7-nél is voltak problémák, nem beszélve az olyan kőkorszaki játékokról amik még lehet, hogy 98-on is futottak, de haverokkal néha jó nosztalgiázni, és nem feltétlenül akar az ember VirtualBoxozni.<<<KEEP IT REAL!>>>
-
veterán
-
Robert1987
tag
válasz Drenadar #32766 üzenetére
A win telepitését megoldottam, az volt a gondja, hogy az usb3-as pendriveot (arról telepitettem a wint) nem ismerte/ismeri fel. Most már fent van a win, de az usb3-as pendrive-ot nem tudom használni egyik usb3-as portal sem Drivert sem találtam hozzá, valakinek nincs ötlete honnan tudnám letölteni (a termék honlapját néztem, ott persze nincs ilyesmi). A másik problémám az, hogy a funkciógombokat (pl. wifi ki-be) sem tudom használni, mert ahhoz sincs driver...
Ha valaki tudna ezekhez egy linket nagyon megköszöném!robert1987#2387
-
veterán
válasz Drenadar #32753 üzenetére
Érdemes, a dualchannel miatt is. Legyen a két 4GB-os modul egyforma.
A z és y betűket pattintsd át, a többit fel lehet matricázni olyan profin, hogy nem is veszed észre
-
veterán
válasz Drenadar #32751 üzenetére
Elvileg igen, hasonló vagy egyforma a kijelzőjük. Az Envy dv6-nak világít a billentyűzete, ezen kívül sok különbség nincs közöttük. Nagyon jól kiforrott széria, de árban a magyar piacon nem volt versenyképes, ezért - ahogy sok más prémium gépet - nem forgalmazta itthon a HP. "Kicsit" kemény árréssel dolgoznak, és túl drága lett volna a szegény magyar piacra
-
veterán
válasz Drenadar #32749 üzenetére
Én már évek óta mondom ezt, és évek óta tapasztalom is. Teljesen egyetértek veled.
Egy dolog legyen mentségükre mondva, hogy vannak nagyon gagyi konzumer gépek, amit a delikvens a teszkóban megvesz 90 ezerér akcióban hitelre a gyereknek. Na ezek tényleg borzalmasak. De egy jó konzumer gép szeritnem sokkal jobb és jobban használható a mindennapos multimédiás feladatokra, mint egy üzleti notebook. És mennyivel szebb a képük, hangjuk, megjelenésük...
Forza Envy, Forza HDX!
[ Szerkesztve ]
-
Répapüré
tag
válasz Drenadar #32743 üzenetére
Én már vásárlás után keveredtem ide,sok hasznos tanácsot adtak itt.
Viszont nehéz laptopot ajánlani bárkinek,mert nagyon eltérőek az igények és a pénztárcák.
Mostanában nézegettem laptop teszteket a Ph tv-n ha jól emlékszem és engem pl. a remek anyaghasználat menő VGA sem győzött meg arról, hogy 300 000 fölött nekem bármilyen gép megérné.
Ha valaki garantálná, hogy 10 évig nem lesz vele gondom persze nem gondolkodnék, de ha netezgetésre, ritkán játékra,infó szerzésre használunk egy gépet...bármennyire erőlködöm, magasnak tartom az árat míg mások áradoznak, hogy mennyire jó vétel
No meg az a két év körüli gari is jól hangzik, én örülök, hogy most nem akarok újat venni, nehezen tudnék dönteni...Végül is hosszasan fejtettem ki, hogy igazad van, érdemes itt érdeklődni, esetleg vásárolni. -
veterán
-
veterán
válasz Drenadar #32738 üzenetére
nem igazán lehet
maximum szereléssel, forrasztással, ahogy bármilyen alkatrészt is
Autógumikkal foglalkozik valaki, vagy alkatrészekkel? Van rá kereslet, és nagyon életben tartaná a topicot ez is ...
-
Ice&Lime
veterán
válasz Drenadar #32675 üzenetére
szerintem nem sokkal kevesebbet.
de van itt egy nagy bibi, mert már nem kapcsol le amikor leveszem töltőről, pedig a program nem is fut a háttérben sem. újraindítás után sem. uninstall után sem.
a másik meg hogy nem kapcsolgat a fokozatok között, csak egy sebességen megy.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Drenadar #32622 üzenetére
szerintem is így van, vagyis kellene lennie.
egy elitebook vállalati géphez, ami olyannyira elit hogy az már nem is igaz,.. ott nincs benne az árában egy pici opció a biosban?....hogy hadd döntse már el az a szerencsétlen vevő, ráadásul ha már kiperkált annyi manit az asztalra, hogy ugyan akarja e hogy a hp passzívra tegye a hűtést vagy inkább nem e szeretné hogy menjen folyamatosan hogy a golyói ne melegedjenek...? vagy egy ilyen gép mennyibe kerül, mennyit kell kiperkálni érte fél milliót, talán 1 milliót hogy bele kerüljön a bios listába az a pici kis opció?....
bocs ezt nem neked írom, csak hangosan elégedetlenkedek.
töltőről 38fokon menne és ilyennek kellene lennie akksiról is, sőt még kevesebb, mert lecsökkent minden minimumra, de természetesen a bios nem engedi, mert nem megy a venti csak 55 foktól, ameddig a gép teljesen átmelegszik és az egész gép 55fokos. egy 55 fokos átmelegedett lapot nem jó ölben tartani.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Drenadar #32609 üzenetére
alig használt, zsír gép, tök tiszta., olyan mint az új. 2013-as gyártású.
nem kell újrapasztázni sem kitisztítani, mert ennek semmi köze a hűtési házirendhez, vagy bekapcsol a venti a bios parancs által vagy nem.a paszta és a beszorul cica (ha lenne) nem válogat, hogy töltőről megy vagy akksiról megy a gép. töltőről normális a gép hűtési házirendje.
[ Szerkesztve ]
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz Drenadar #32597 üzenetére
Én kerenék hozzá külföldi fórumokon tört/módosított bios-t. Ha ígyhagyod és a melegedés miatt elszáll, akkor majd cserélik a hibás alkatrészt gariban.
::::::Xiaomi Mi11i SnapDragon Powered::::::pü-t hamarabb észreveszem! Ha nem veszem fel a telefont, írj pü-t! {30/912-7553}
-
Ice&Lime
veterán
válasz Drenadar #32597 üzenetére
még nem volt bios update, de ahogy nézem a hp nem csinált olyan biost, hogy fan always on while on battery én ilyenről nem tudok, ha ezt a beállítást konkrétan nem tették bele, akkor ugyan olyan marad.
biosban csak on ac power ott tudom ki be kapcsolni a hűtést, de olyan már nincsen hogy on battery....ezt tudja egy vállalati felső kategóriás gép, hogy nem lehet beállítani a hűtést aktívra akksiról és sülhetnek a golyók alatta.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Drenadar #32393 üzenetére
Ha a caps és scroll villog és nem indul el a gép, akkor ott lehet komolyabb baj is. Kérdés milyen gép, és hányat villognak, ez alapján a service manualban meg lehet nézni a hibakódot.
-
veterán
válasz Drenadar #32382 üzenetére
nem, ezeket meghagyom az ügyfeleknek, mert sok az olcsó kínai selejt, amiket meg lehet venni, és nem akarok szívni velük
mármint az odd helyére tehető keretekkel
nincs szomorúbb, mint egy elitebookba betenni egy pár ezer forintos kínai vacakot. Ez olyan, mintha a 300 lóerős V8-as Mercibe etanolt tankolnál...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Drenadar #32374 üzenetére
BIZTOS. Bakker, általában a fémutánzatú műanyagra hiszik azt, hogy alu, nem fordítva
Igen, nekem elég sok ilyenem van általában bár a sonyk mostanában sokkal jobban fogynak, a hp lement az olcsóság felé a g6 g7 és pavilion 14-15 sorozattal. Hangsúlyozom, nem a Pavilion dv6 vagy dv7-tel, ezek nagyon kiforrott, jó minőségű gépek. Bátran odateheti bárki a probook vagy elitebook mellé.
Nekem is Pavilion HDX-em van, és hidd el, bármelyik HP-t megvehetném magamnak, ha akarom. Az istencsászár elitebookok közül is. De nem kell, mert gyenge a képminőségük FullHD kijelzővel, az én gépem még 4 évesen is leveri őket. A nagy 17-es Envyk is. A Sony SVS15-ről már ne is beszéljünk, az fényévekkel jobb egy elitebooknál képminőségben. És sokkal-sokkal megfizethetőbb, pedig magnéziumból van, stb-.stb
-
veterán
-
veterán
-
Ice&Lime
veterán
válasz Drenadar #32369 üzenetére
hát az illesztőprogramok szerintem tök rendben vannak, ugyanis nekem volt egy 6465b-m.
a foltokat? minden egyes érintés után letörlöd valamilyen tisztítókendővel. én nem vállalnám be mindig tisztogatni az biztos.
vannak kifejezetten ilyen laptop kellékek és vannak köztük ilyen tisztítószerek, kendők, stb...
vagy csak egy éppen nedves ruhával. -
Ice&Lime
veterán
válasz Drenadar #32365 üzenetére
egy komoly üzleti kategóriás gép nem abból áll, hogy gyors és sokat bír az akksija.
ezzel az erővel beteszel egy legolcsóbb gépbe egy ssd-t és gyors lesz, aztán rakhatsz bele egy nagyobb akksit, de attól még nem lesz üzleti kategóriás.egy komoly gép masszív, igényes és erős, strapabíró anyagokból van összerakva, sokféle külső behatási tényezőnek ellenáll és minőségibb a kivitelezése, tovább bírja, mint társai és jobb garancia is jár hozzá.
azért nem véletlenül hívják úgy őket és nem véletlen olyan drágák.egy konzumer és egy vállalati gép össze sem hasonlítható és említhető egyszerre, sőt, még egymás mellé sem érdemes letenni az asztalra.
a vállalati gépek egy laptopnál az alap szerintem, mármint minőségileg, árilag elvan szállva rendesen sajnos.(ami egyébként nem ér annyit, amennyibe árulják, túl vannak árazva, mondjuk már minden)
-
veterán
válasz Drenadar #32356 üzenetére
Sajnos van egy "mag" ami néhány emberből áll, és szerintük ezek a gépek szarok, csak a probook és elitebook a jó. Persze nincs igazuk, de mégis megvezetnek sok olyan embert, aki notebookot akar venni, és hallgat rájuk.
-
veterán
-
veterán
-
Ice&Lime
veterán
válasz Drenadar #32349 üzenetére
hát...optikai meghajtó már valóban nem sok mindenre jó manapság, én sem nagyon szoktam használni, egy évben megtudom számolni hányszor.
az ssd-k jók, mert nincs bennük mozgó alkatrész, szinte hangtalanok, hűvösebbek és elsősorban ég és föld a gyorsaságot illetően egy hdd-hez képest.
egy a hátránya a hdd-vel szemben, hogy drágább.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Drenadar #32293 üzenetére
én úgy tudom külföldi hp fórumról, ott azt olvastam, hogy a 8470 és 8570-ekből nem lehet kiütni csak chip csere a megoldás.
most ebből, hogy mi igaz azt nem tudom pontosan, de jó lenne tudni.például, hogy hp-nak tényleg van-e hozzá kiütő kódja egyáltalán vagy tényleg nincs ehhez a típushoz és csak a drasztikus chip csere lehetséges...
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
-
veterán
-
veterán
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OpenMediaVault
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest