Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
Tegnap teljesen összef.sta magát dv5-ön a vista.
Gondoltam kipróbálom a win7-et
Vista alatt ha felraktam az nvidia driver hdmi részét is,akkor ha rádugtam hdmi-n keresztül a gépet lcd tévére ,akkor a hangot nem vitte át ,a laptopon szólt és nem is tudtam beállítani.
A rendes vista driverrel ment rendesen.
Most viszont win7 alatt már a wines és az nvidás driverrel sem megy ki a hang a tévére.
Az írja a hang beállításoknál,hogy nincs csatlakoztatva a hdmiVan valakinek valami ötlete,hogy kellene beállítani,mert így nem frankó filmet nézni?
-
kozyadam
tag
http://oo-software.com/home/en/products/oodiskimage/index.html
én az OOtól csak a töredezettség mentesítőt használtam eddig, de szerintem ez is megér egy próbát.
én nem mentettem ki külön a rescue partíciót, ha borul a bili, akkor úgysem az oprendszert fogom sajnálni, az bármikor visszarakható, böngészőt, bármit vissza lehet állítgatni. a személyes adatok miatt kell inkább aggódni szvsz (képek, zenék, filmek, munka stb)
-
Scrym
tag
Uupsz, ez a képlinkelés valahogy nem jön össze!
-
Scrym
tag
kozyadam, lujo2, Csabee!
Köszönöm gyors válaszotokat!
Nos nálam így néz ki a helyzet!
250 GB-os a vinyó, 3 partíció
C: 222 GB
D: 9 GB HP_RECOVERY
F: 1 GB HP_TOOLSÉs ezek vannak a partíciókon:
Értelem szerűen, a C-n van a rendszer, a D-n a Recovery. Akkor, ha jól sejtem elegendő lenne a D-ről egy mentést csinálni. Viszont a C-n is találtam rejtett mappákat, szóval elbizonytalanodtam. Milyen progit ajánlotok Vista alá, amivel tudnék biztonsági mentést csinálni a partícióról? Esetleg Ghost?
Írtatok egy lehetőségről amivel Recovery lemezt tudok létrehozni. Ezt valamelyik HP szoftverrel tudom megoldani? Ami integrálva volt a rendszerhez?
Hát elég sok minden HP cucc volt a rendszerhez, mondjuk annak nagy része már kuka. Esetleg a program neve?
Igazából szeretném úgy megoldani, hogy mindenképp legyen egy Recovery CDm vagy DVDm amivel vissza tudom állítani működőképesre a rendszert gáz esetén, viszont ha ez megvan utána szeretném teljesen 0-ról kezdeni, az egész vinyót újra partícionálni.
Mégegyszer köszönöm segítségeteket! -
-
insyde01
csendes tag
Köszönöm a válaszokat
.....
-
válasz
insyde01 #8192 üzenetére
Az a kis kábel csak átalakító, hogy nagyobb antennával vagy kábellel is tudd fogni a TV-t. Pl. családi házban, ahol 1 antenna van, és szét van osztva a szobákba, a fali csatlakozókba. Attól az még DVBT-tuner.
Kívülrúl nem ismered fel a hidridet sem, csak onnan, hogy ott megjelenik az analóg funkció is.
-
golyani
őstag
analóg TV-t sehogy. csak DVB-T tuner van benne.
-
-
insyde01
csendes tag
válasz
SeniorTilla #8190 üzenetére
HP ..tv tuner dvb t ennyit ir
-
-
kozyadam
tag
válasz
insyde01 #8188 üzenetére
tévedsz. a notiban a tuner az csak digitális, az antenna az tudja venni az analóg jelet, de azzal nem sokra mész, ha a tuner nem érti. én is gondolkoztam már, hogy hogy lehetne analóg TVt nézni vele, de nem jutottam semmire.
esetleg ha találsz vmi kerülő utat, akkor szólj
-
insyde01
csendes tag
válasz
SeniorTilla #8187 üzenetére
HÁT EZ AZ
ez egy hybrid tuner, és nemtom mi a szosznek nincs ott az analog lehetoség, kaptam kulon antennát és kaptam kulon koax átalakiot is...már rég használtam, vmikor akkor amikor vettem a gépet, de azota már volt egy reinstall... azota viszont csak most probáltam osszehozni és az analog eltünt
, probáltam szoft frissitéssel is..
-
-
insyde01
csendes tag
Hali...
1 kérdés:
nem tudja vki véletlenül hogy hogyan lehet analog TV t nézni a notin ? ( dv-1180eh) ,mert nekem mikor ki akarom választani a Jel tipusát csak a DVB t enged, vkinek hasonlo problámája volt már?
-
-
lujo2
csendes tag
igaz, nekem csak xp-m volt, de azon is hasonlóvolt
a lényeg addig keresgélj a HP menük közt, amíg nem csinálsz, nekem két dvd-t, amire a hdd rejtett partícióját, meg a vistát helyreállítja!
amikor kicseréltem a hdd-t nagyobbra, akkor ezon is elkészítette a rejtett partíciót, amiről gyorsan újra lehetett telepíteni az xp-t
gondolom, a vistánál is agy van, esetleg 3 dvd krll írnod -
kozyadam
tag
hogy van felosztva? nekem pl 10 GB volt a recovery és azt megtartottam. Vista van rajta, ha vmi gubanc lenne, élesben viszont én is 7est használok. szvsz ha bármilyen biztonsági mentős progival csinálsz egy mentést erről a visszaállítási partícióról az használható lesz a későbbiekben.
ahogy néztem a recovery partícióm, gyakorlatilag egy Vista telepítés csak minden fájl el van rejtve
-
Scrym
tag
Üdv. ismét!
T-Mobilnál vettem a Noti-m és gyárilag Vista van hozzá. 3 partícióra van osztva. Nem kaptam Recovery CD-t hozzá, az is a vinyón van.
Na most a következő a helyzet. Valahogy ki szeretném menteni a visszaállításhoz szükséges dolgokat, mert gondoltam újra partícionálom magamnak a vinyót, mivel szeretném kipróbálni a Win7-t, csak attól tartok, hogy ha valami beáll a Noti-ban és visszaviszem, arra hivatkozva, hogy nem az eredeti rendszer van rajta, nem fogják megcsinálni. Szóval tutira szeretnék menni. És valahogy le kéne mentenem róla a Recoveryt. Vagy esetleg nem lehet valahonnan letölteni?
Előre is köszi a Help-t! -
kozyadam
tag
még aktuális a kérdés?
én is nézegettem nemrég a hp dv5-öt, azon belül is a 1180ast, de végül 1190-et választottam. azóta vígan használom, win7 fut rajta, semmi különös problémát nem tapasztaltam eddig.
a 3 notiból melyiket nézted leginkább, milyen célra használnád? mekkora keret van rá?
-
tukko1
aktív tag
Te vagy a második aki ezt mondja (akkor biztos igaz
). Megoldottam letiltottam az eszközkezelőben, mert aksiról ritkán fogom használni!
De akad egy másik problémám! 4 megabites netem van és csak 2.7-et tudok belőle használni az nx6310-el, próbáltam wifin, saját hálókarin és egy usb hálókarival is. Az összesnél ez a jelenség. Az asztali géppel megy rendesen a net! Ez is az xp miatt van? -
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Hp nx6310 notebook-om és nem tudom mit kell telepíteni a battery-hez!
[link] -
Tonya82
csendes tag
Sziasztok!
Van egy eladó Hp 6735B KU214EA notebookom, ha valakit érdekel, fent van a hirdetéseim között. Csere nem érdekel.
üdv. Misi
-
CimbiX
aktív tag
válasz
Csabee. #8170 üzenetére
Volt fenn W7, de a taviranyitot nem birtam vele müködesre birni, es van meg nehany aprosag, ami erdekes modon Vista alatt müködik, W7 alatt viszont nem. A Mirror´s Edge viszont megoldodott, lepöccintettem a beallitasokat mediumra, es ma csodak-csodaja 30-40 FPS között szepen fut. Hogy tegnap miert nem volt erre hajlando, az rejtely marad...
-
Csabee.
nagyúr
Szia! nekem megvolt az a játék kipróbáltam az fps-t nem tudom hogy menyi volt ,de nekem nagyon szépen futott dv5 1160eh -m van 4gb memóriával 9600gt-vel 32-biten!
nem lehet hogy a vga drivert kéne újratelepítened és menne rendesen? meg egy directx-et tegyél fel, de lehet a 64bit miatt van
-
CimbiX
aktív tag
Hali,
erdekes helyzet allt elö. Beruhaztam a Mirror´s Edge c. jatekra, de nem igazan kepes ertelmes FPS-t produkalni. Barmit is allitok, 25 körül alakul az FPS, ha akcio van, akkor 10-20 között ingadozik. Ami meg furabb az az, hogy mindegy, milyen beallitasokat eszközölök a jatekban, lowest es highest között alig van valami különbseg. A gep ugye egy dv5, 2gb ram, 9600m GT DDR2, Vista x64. Driver: 185.85
Van valakinek valami ötlete?
-
attika89
senior tag
Helló!
Boldog tulajdonosa lettem egy pavilion dv7-nek!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a HP Health Check-t hogyan tudom életre kelteni? Mert rákattintok és nem történik semmi.
Azért lenne fontos, mert elvileg van egy shortcut-ja ami nálam bezavar egy progiba, ezért beállításaiban ki kellene iktatni ezt a shortcutot.
Előre is köszi a tanácsokat!
Üdv, Ati -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Feltettem az NX6310-re az Win 7-t.
A hangon kívül minden eszközt felismert.
Kérdés. Xp-s vagy Vista-s driverrel próbálkozzak? -
sakeee82
aktív tag
válasz
2Bálint #8158 üzenetére
Ez nem telepítős progi.
Benne van egy usage.txt nevű fájl, ott van leírva mit és hogyan.
Egy xml fájlba kell beleírni a dolgokat amit a program az exe-re kattintás után futtat a legközelebbi rendszer restart után. Sokaknak működött, de sajnos Win7-el nem megy.Ez az egyetlen progi ami műkszik ezzel a procival.
-
t-bali3
senior tag
Szeretném frissíteni a hangkártyám driverét (DV5-1160), csak a hp oldalán kidob kb 20 féle 1160-as dv5-öt. Ezeknek ugyan az a driverük mind1 melyikét töltöm le?
Közben észrevettem 1160-eh.... kérdésem semmissé vált..
-
sakeee82
aktív tag
válasz
2Bálint #8147 üzenetére
Innen lehet leszedni:
http://sourceforge.net/projects/pumastatectrl/
Ha sikerülne valahogy működésre bírnod, mindenképpen írd meg. Bár nálam a WinSeven miatt lehet, hogy nem is menne.
Én most azt csinálom, hogy az energiagazdálkodásba visszavettem a proci teljesítményét 60%-ra, így is képes volt mondjuk 85 fokra pl Call of Duty alatt, de amúgy alapban torrent, zene, net, msn mellett nem éri el a 60 fokot. Valamivel lassabb így a gép, de amíg nincs hűtőpadom jó ez! HD filmekkel 62 fok környékén van, akkor már bekapcsol a zajkeltője. -
2Bálint
tag
no, hát ma szó nélkül visszahozták a laptopomat. Nem hívtak, nem üzentek, csak jött a futár. Mi van, ha itt sem vagyok, stb. Azért egyeztetni kellett volna. Munkalapon szó sincsen memóriahibáról, csak annyi hogy procit cseréltek. Viszont tegnap azt mondták, hogy jövő hétre jön az alkatrész. Most vagy hazudnak, vagy szar a belső kommunikáció.
-
xcbiker
addikt
válasz
Napfénysüti #8144 üzenetére
ok, már megtörtént.
-
xcbiker
addikt
válasz
Napfénysüti #8133 üzenetére
én be tudok szerezni hp és egyéb notebook alkatrészeket.
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, ugyanis az elmúlt napokban a dv5-ös HPm egyfolytában 100%-ban hajtja a RAM-jait, köszönhetően vmi:
Windows hangeszközgrafikon-elkülönítésnek - audiodg.exe 1,3 gigát foglal el.
Ez mi és miért teszi? -
adalbert1
veterán
Ill. még 2 egyéb kérdés:
Os indulásnál normális az, hogy egy pillanatra fekete képernyő, utána pedig normálisan megy minden (xp sp3)?
És az, hogy ha csak akkumulátorról megy, és néha mintha beremegne a kép egy pillanatra? Hálózatról nem csinálja ezt. Esetleg akksi hiba, vagy az OS energiagazdálkodása körül nézzek szét? -
adalbert1
veterán
Na én is beléptem a HP tulajok topicjába, egy használt nc2400-al (még van rá 11 hónap gari).
Rögtön lenne is egy kérdésem: szervizzel kinek milyen tapasztalata van? HDD cseréről lenne szó, egyelőre tökéletesen megy, de már van rajta pár bad sector amit áthelyezett másik területre. Így kicserélik szó nélkül, vagy várjam meg amíg bedöglik teljesen?
-
vammil
tag
válasz
Napfénysüti #8135 üzenetére
nem cak neked szántam de azért kössz
-
vammil
tag
válasz
Napfénysüti #8133 üzenetére
na de tudsz?
-
2Bálint
tag
Most hívtak a HP-tól!
Processzort is cserélni kell, az is tönkrement. 1hónpos sem volt a gép.
Hihetetlen... -
mustad1
tag
válasz
Csabee. #8128 üzenetére
amúgy lehet egy kicsit használni a keresőt
(5417) kiskakas
(#5597) amir
nekem innen volt
még anno valaki lonkelte ide be mer énis vadásztam é s letölöttem! 151 mb az xp driver.
azért kéne telefonon, mert nem fogom sehova feltölteni, hanem kiiírom és eljön érte vagy feladom postán de nem töltök fel mert lassú a feltöltésem... -
highness
tag
Sziasztok!
Eddig nem használtam az akkut a gépemhez, most viszont mikor beraktam 2% töltöttségnél nem megy feljebb.
Próbáltam bekapcsolva, és kikapcsolva is tölteni. 2 napja benne van a gépben, ennyi idő alatt fel kellett volna töltődnie. Van valami ötletetek mit tegyek?
A segítséget előre is köszönöm. -
mustad1
tag
akinek kell dv5-1020 hoz xp driver hívjon fel:
0630 292 10 30 -
Luda
csendes tag
Sziasztok! Most jutottam nemrég én is egy dv-5 géphez. Eddig nagyon tetszik. Viszont van egy-két dolog amire még nem jöttem rá. Először is hogy kell működésre bírni a távirányítót? Másodszor meg nekem külföldi bill. van a géphez és a windowson belül kétfajta bill. nyelvezet van: a magyar 101 gombos és a magyar. Nekem a sima magyar lenne jó, mert ott nincs felcserélve a y meg z és hasonlók, viszont hiába állítom át, egy idő után mindig visszaugrik a másik beállításra. Ha vki tudna ezekre a kérdésekre válaszolni, azt nagyon szépen megköszönném.
-
tökkky
csendes tag
köszi srácok,
akkor veszek még egy asztali pc-t is, hogy tudjak játszogatni. -
tökkky
csendes tag
sziasztok,
2 kérdésem lenne:
1.hp pavilion dv5-1040eh gépemben a geforce 9200-ast ki lehet e cserélni 9600gt-re?(az 1080eh-ban ez van)
2.a képernyő az utóbbi időben vibrál,elmosódik...ez minek a hibája lehet?(videókártya,szalagkábel??? az akksi nem valószínű.)
köszi -
focibarat
csendes tag
Üdvözlet!
Laptop: HP 6735 S
Probléma: TVU Player installálva, viszont kép teljesen elmosódott, bár hang van, amikor nézni akarnám.. Egyéb videó fájlok jól nézhetőek.
Win Xp-m van, K-lite kodek is telepítve. Fontos lenne, hogy képe is legyen a TVU playernek, mert sokszor csak azon tudok vmit nézni.
Mi a rosseb lehet vele? Megoldásokat és válaszokat előre is köszönöm.
Üdvölettel: focibarat -
2Bálint
tag
válasz
Napfénysüti #8108 üzenetére
én vagyok az író! :-D
-
Csabee.
nagyúr
-
-
adalbert1
veterán
Elkezdtem nézelődni pár apróhirdetési portálon használt hp notik ügyében, és ez jutott az eszembe:
A HP-nak van valami oldala amin a serial number alapján utána lehet nézni a gépnek?
Keresgéltem google-ben de nem igazán jutottam semmire. -
Skyer
senior tag
Most akkor tényleg küldjem be a gépet 1 hét után 3 hétre szervizbe???csak azért hogy cseréljenek benne egy bagatel dolgot?basznék rá ha asztali gép lenne..miért kell az egész cuccot egybe árulni?mértnem tudja az ember maga összeépiteni a gépet miért kell ehhez egy komplettet venni?
-
2Bálint
tag
-
Jégkokó
veterán
válasz
Digitalis #8099 üzenetére
Szerintem senki se álltatja magát azzal, hogy ezek a nozik játékra lettek volna kitalálva, én legalábbis nem szoktam. Legutóbb a Panzers 1 2 . részével járszottam és gond nélkül futtatta minden akadás nélkül, engem nem különösebben izgat a mindenféle lövöldözős hülyeség.Már rég kinőttem az ilyen játékokból
-
adalbert1
veterán
válasz
xcbiker #8076 üzenetére
Ennél rosszabbra számítottam, de ha szerintem majd még megvizslatom élőben is.
Arról van valakinek információja, hogy régebbi modellek alkatrész-ellátottságában hogy áll a magyarországi hp szervíz? Néztem hogy NC4200/4400/2400 vehető még használtan, viszont gari nélkül eléggé szívás lenne ha behal az alaplap én meg dobhatom ki vagy túrhatom a netet egy új után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest