Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Riasztó topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz fpeter84 #58472 üzenetére
Ha önmagában, rövidre zárt bemenettel nem búg, csak bekötve, akkor földhurok is okozhatja.
Ha benne ered a búgás, akkor így távolról nehéz megmondani, lehet egyéb kondi, esetleg megnőtt nyugalmi áram, de akkor már melegszik is a végfok is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz fpeter84 #58465 üzenetére
Itt vannak hasonlók, de ilyen szuperkapacitások a digitális beállítások tárolásában játszanak szerepet, az áramszünet áthidalására. Hangminőséghez nincs köze.
Gondolom, párhuzamosan kapcsolódnak, ha kisebb kapacitást teszel be, akkor kevesebb ideig tárol és fordítva.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
csabyka666
veterán
válasz fpeter84 #47344 üzenetére
Igen, a jelölt lábon sípol, a tőle jobbra lévőn egyet pittyen, és változó értékeket ír, a felsőn nem pittyen, csak változó értékeket mutat.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz fpeter84 #47330 üzenetére
No, a föld megvan, zöld négyzettel jelöltem. A másik két lábon folyamatosan változó értékeket mutat a szakadásvizsgáló.
Nézzem meg, hogy a föld és az egyik, majd a föld és a másik láb közül melyik pároson van feszültség? Itt mit tudok összezárni, amiből baj lehet?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz fpeter84 #47327 üzenetére
Akkor ha megvan, hogy melyik lába a föld, akkor ahhoz a lábhoz képest nézzem meg, hogy a mellette lévő lábak valamelyikén van-e stabil feszültség? Vagy hogy...?
-
csabyka666
veterán
válasz fpeter84 #47307 üzenetére
Igazad lett! DVI-os monitorra kötve tökéletes a képe - legalábbis a színek rendben vannak. Néha gondol egyet, és elkezdi csíkozni, hát esélyes a ramhiba. Érdekes, hogy a D-SUB kimeneten egyáltalán nincs kép.
Van rá esély, hogy ráforrasztom az SMD kondit, akkor ez megváltozik? Mármint nekem az is elég, ha a DVI-on ad képet, csak ne csíkozzon. Max megy a sütőbe.
-
csabyka666
veterán
válasz fpeter84 #47305 üzenetére
Az lesz, kerítek egy ilyen kondit a napokban, és ráforrasztom! Ezt a léptéket szerencsére még tudja a multiméterem.
Egyelőre csak DVI->D-SUB átalakítóval próbáltam, azzal elszínezi. Néztem többel is (kevés- és soktüskéssel), de ugyanaz. Most bontottam ki a csomagolásból az átalakítókat, szerintem jók, bár más kártyával nem próbáltam még őket. Megnézem majd DVI-os monitorral is!
Igen, ramhibával pöttyözne/csíkozna, eddig ez nem csinált ilyet, azért furcsa nekem is. A kártya így került hozzám, nem tudom az előéletét, és igazából nem is egy nagy értékű VGA, de a HD támogatás miatt jó lenne YouTube-ozós gépekbe.
Ha BIOS gondja van, azon lehet segíteni házilag?
-
szoke12
őstag
válasz fpeter84 #47067 üzenetére
No, gondoltam egy merészet, és szétkaptam az átalakítót. Úgy látom, ki van rajzolva benne a lehetősg az audióra is, csak nincsenek ráforrasztva dolgok. A hdmi ground-jára ráforrasztottam egy fülhallgatót, a másik vezetéket pedig hozzáérintettem a forrasztásokhoz, és bár zavarosan, de szól a hang az egyiken
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
válasz fpeter84 #47067 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igazából vettem egy ilyesmi átalakítót, csak az a baj vele, hogy nincs rajta hang kimenet. (microHDMI-ről alakít át vga-ra) És nem tudom hol kéne megcsapolni, hogy kijöjjön a hang
Kernel:
Az akksis dolognál az a baj, hogy nekem ez így még bonyolult. Ha pl tudsz linkelni egy kapcsolási rajzot, abból már lehet el tudok indulni, de így nem tudom, miből mekkora kell"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
FireKeeper
nagyúr
válasz fpeter84 #47034 üzenetére
OSH park-nál az 5x8cm-es panelemet kb 7,5kért gyártanák. egy rendelés, 3 panelt kapsz, és elég jó paramétereket vállalnak (6miles vezeték, 6miles szigetelés, 13/7-es furatok). - de ahogy látom ez a tied még olcsóbb.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
dave0825
őstag
válasz fpeter84 #46970 üzenetére
Enyém is klón, és tényleg AMS1117 van rajta. Akkor a mostani használatra simán rákötöm, de ha autón, motoron szeretném használni, akkor érdemesebb gondolom külső fesz.szabályzót alkalmazni, és úgy kötni a 27-es portra, nem? Ebben az esetben milyet tudnátok ajánlani, ha később így szeretném használni? Följebb már linkeltem egyet, az mennyire ismeritek, jó lehet?
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
csabyka666
veterán
válasz fpeter84 #46588 üzenetére
Nem szedtem szét, de kétlem, hogy lenne benne ilyen. Nekem azért furcsa, hogy "DC kell neki és mégis jó lehet az AC", mert az több alkatrész, drágább felépítmény, esetleg nagyobb panel, több ón, több hibalehetőség, stb.
Persze igazat adok Neked, de a mérnökök szempontjából mindenképp furcsa, amikor minden arra játszik rá, hogy minél olcsóbb legyen, épp hogy még stabilan működjön...Szvsz ha én tervezném, biztos fixre tenném!
-
-
válasz fpeter84 #46493 üzenetére
Megmondom az öszintét mikor megvettem már akkor éreztem, hogy vmi nincs teljesen rendben, de elhessegettem, mondván, hogy csak paranoiás vagyok.
Héten visszakapom az akksit és magam járok a végére. Még tart a gari idő. Max kivégzem a végéig vhogy.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
csabyka666
veterán
Ha nem is alapjáraton pötyögve, de a motort felpörgetve, neadjisten az izzók bekapcsolása nélkül szerintem elmehet 14,6V-ig, még ha az nem is szerencsés. Hosszútávon lehet, hogy nem jó, de párszor ki kell bírnia.
Ami biztos, hogy ha csak alig az akksi nyugalmi feszültsége fölött vánszorog járó motornál is, akkor ott nincs rendben a töltés! Ez alól kivétel pl az én 25 éves motorom, ami egy kétütemű, egyhengeres, 250ccm-es gép, ott alapjáraton alig van (de inkább nincs is) töltés, magas fordulat kell hozzá, hogy a generátor életre keljen.
-
Kernel
nagyúr
14,4 V-ot tartják a vízbontási küszöbnek (de elvileg 14,34 V) ami felett fokozódik a buborékolás, bontja a vizet vagyis durranógáz képződik.
Ennek ellenére vannak állítólag autók, ahol 14,4 V vagy kevéssel felette üzemel a generátor, és olyan akku van benne, ami ezt elbírja, noha elvi alapon nem a legszerencsésebb.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz fpeter84 #46425 üzenetére
Egyedül a WiFi shield mondható melegnek, de ez sem forró, csak langyos. A többi IC még csak kézmelegnek sem nevezhető.
-
csabyka666
veterán
-
csabyka666
veterán
válasz fpeter84 #46394 üzenetére
Ja a stabilizálatlant a 9V/1A-es adapterre értettem, mert olyanom van 9V-osba, terheletlenül 12,6V körül van a feszültsége. Nem tudom, ez jó lehet-e.
-
csabyka666
veterán
válasz fpeter84 #46389 üzenetére
A 10V-os és a 25V-os kondi párhuzamosan van kapcsolva, a "+"-uk van a tekercsre kötve. Hogy dióda van-e ott a közelben, jó kérdés, én csak C és R alkatrészeket látok a kondik lábain.
A képen a pirossal karikázott lábak a fekete és a barna (10V és 25V) kondik lábai, a zöld a tekercs lábai:
-
csabyka666
veterán
válasz fpeter84 #46387 üzenetére
A barna kondik 25V-osak, az egy darab fekete pedig 10V-os (hogy melyik a be- és melyik a kimenet, jó kérdés...). Megnéztem, a panel hátoldalán nincs IC.
Szerinted...?
-
csabyka666
veterán
-
csabyka666
veterán
válasz fpeter84 #46377 üzenetére
SMCWBR14-G2 a router típusa. Ha működne 12V-ról, az lenne a legjobb, mert abból van egy zsákkal.
-
mezis
félisten
válasz fpeter84 #46377 üzenetére
A D-Link-nek van olyan routere, amelyikek a felirata szerint 7,5 V kell, dokumentációja szerint 5 V. Support válasza: mindegy, működik ezzel is, azzal is.
csabyka666: Ha barkácsolni van kedved, akkor a 9 V-os AC adapter után Graetz, elkó, feszültség stabilizátorral készíthető megfelelő tápegység.
(Sok munka, alkatrész beszerzés. Legolcsóbb az eBay, bolhapiac.)
Távol kelet: a routered eredeti adapterát is ott gyártják. Megméred, ha rendben a feszültsége, jó esélyed van rá, hogy rendben fog működni a router vele.[ Szerkesztve ]
mezis
-
Kernel
nagyúr
válasz fpeter84 #45920 üzenetére
Nem teljesen 100-as a figura, ezért nem is lehet úgy értékelni, mint másokat, de maga a mentalitás, ami viszont máshol is előfordul: amikor valaki hülye egy témához, de olyan magabiztossággal adja elő, mintha tudná, miről beszél. Soha nem értettem az ilyen hantás fazonokat.
Végén is kijelenti, hogy ugyan nem sikerült, de legalább kiderült a hiba, amit nyilván nem is tudhat, meg nem is igaz. A tuner részére szolgáló 33 V hangolófeszültségről levezetett fejtegetések is szédületesek voltak.
Ennél a sasszinál / alaplapnál a sorvégfokban szokott valamelyik impulzuskondenzátor kikészülni, emiatt megnövekszik a nagyfeszültséggel együtt a többi szekunderfeszültség is, ami azután kinyír további alkatrészeket.
Ha már itt tartunk, hazai szakfórumokon sasszénak is nevezik (tánclépés), ettől is hülyét kapok néha, nem beszélve számtalan helyesírási hibás változatról: cassi, sashi, sorolni sem tudom a rengeteg variációt, amiket láttam már.
Írja le eredeti formában (chassis), ha meg nem tudja, akkor mit kínlódik, használja a magyarított változatot (sasszi), ami már az autószerelő szakmában is régen így terjedt el, amikor az alvázról beszélnek. Vagy-vagy, a kettő keveréke nincs.
Nem ide kapcsolódik (a videón a helyesírás no comment kategória / invertel), csak azért írtam le, mert sokszor zavaró tud lenni, főleg szakemberektől nagyobb precizitást várna az ember.
-
Kernel
nagyúr
válasz fpeter84 #45865 üzenetére
Ha a bemenetnél az előerősítést, kimenetnél a relé illesztését leszámítom (amire a PIC-nél is szükség van), maga a műveleti egység minimális ezeknél is.
Például innen törlöm az elejét, csak ennyi marad:
Vagy például ebbe is beletörölgettem, maradt a komparátor, osztó, tápszűrőkondik, diódás csúcsegyenirányító, ahol az ellenállás és kondenzátor változtatásával elég könnyen belőhető a kívánt késleltetés:
[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
válasz fpeter84 #45865 üzenetére
Ahhoz kell némi programozási gyakorlat, meg kell oldani a
PC-hez való csatlakozást, + egy stabilizátor sem árt.
Egy szó mint száz, azért ez így még alkatrész szintjén
is egyszerűbb.
De azt persze nem vitatom, hogy sok probléma megoldására
korrektebb egy mikrovezérlőt alkalmazni.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
fpeter84
senior tag
válasz fpeter84 #45679 üzenetére
Erre nincsen jobb tippetek? Nem dől össze a világ ha a drágább marad, de ha lenne költséghatékonyabb megoldás akkor alapból azzal terveznék... A sok tranyó, fet, stb csatornánként nem alternatíva, mert amúgy is rettentő sokat kell majd forrasztgatni a projektben, nem akarom ilyennel tetézni még...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2 év garanciás Iphone 15 fehér 128 Gb kártyafüggetlen 2026.12.11-ig garancia
- AMD Ryzen 7 2700
- Western Digital 1TB Merevlemez HDD Winchester
- Apple MacBook Air 2020 Retina 13 i5 / 8GB / 256GB SSD magyar billentyűzet
- Asus VivoBook E510 - 15.6" FULLHD / N4500 / 4Gb DDR4 / 128Gb eMMC / HUN backlit / 2 ÉV GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest