- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaby25
őstag
Most akkor U7 vagy U8
?
Amúgy ár miatt csak ez a kettő maradt versenyben:HISENSE 55U6NQ - 184k, 2 év garancia
TCL 55C805 - 203k, 5 év garanciaA TCL-nél vonzz a Google TV, a 120 Hz de Judder, de Blur, 240 Hz Mozgásgyorsulás illetve az 5 év garancia, megérnek ezek +20k-t?
Illetve van jelentős hátránya a HISENSE 55U6NQ-hez hasonlítva?
-
mdav88
aktív tag
Megtaláltam, hogy a hdmi jelátengedés a passthrough, be is állítottam, de az erősítő még nem fogad szót. hang átmegy, térhang is, de nem "vezérelt".
Netflixen keresztül megy a lejátszás, megnézem majd mi a helyzet xboxnál, hdmi-n keresztül.Plex lokál webplayeren keresztül remekül megy, a tv-n viszont megakad.
-
tocijozsi00
csendes tag
-
Rick4
félisten
Az amerikaifocis pillanat a másikon csak egy elkapott gyors mozgás látható, viszont ami a kép lényege, hogy a fekete és a többi szín jelentős torzulása nem látható, és nekem az összes VA paneles tévém ilyen volt, az egyetlen IPS-es viszont a képne láthastó színtozulást mutatta, ezekkel nyilván nem életszerű foglalkozni, viusoznt a szemből látott "világos feketével" és az alacosny kontraszttal már igen. Amíg a Va-nál némi fényerővesztés van, oldalról, addig az IPS bizonyos szempontokat előtérbe helyezve nekem konkrétan nézhetetlen.
A két készülék ugyanazokra az értékekre volt beállítva, ami persze elvben mérvadó, de mégis összehasonlítási alap, a fotók után az IPS-t próbáltam beállítani nézhetőre, ha sötétre vettem, nem látszottak a részletek, és a világos dolgok is sötétek voltak, ha világosítottam, nem volt fekete. A kép azért jó ebben a formában, mert egyféle értékekkel készül el automata módban a fotó, tehát nem egymás előtt- után, az aktuális vioszonyokhoz állítja be a telefon az értékeket, hanem egy érték van, és két nagyon különböző kép. Ha megnézed a képet, az alsó készüléken ugyanúgy ott áll egy autó, előtte egy ember. Az a VA paneles TV, a sötétebb háttér ellenére az előtte álló ember kabátján láthatóan már beég a részlet a fényerő miatt, vagyis nem csak hogy van rendes fekete, de még kontraszt tartalék is van benne.
Mindenki szeme más, de itt pont ugyanazt látod, mint amit én láttam a két készülék képén. Nem hitvita, ízlésről nem vitatkozunk, de nekem az IPS nem üti meg azt a szintet, amiért pénzt adok, kerülöm, mint vámpír a napfényt...
-
Rick4
félisten
Többek között én voltam, ki két éve totál véletlenül beleszaladt tévécsere okán egyx Samsung IPS-be, előtte a 65-ös VA volt, mondom lecserélem egy 75-ösre, itthon derült ki, hogy az VA, csináltam pár képet, és vissza is vittem, utána jött a 85-ös Samsung, amit most cseréltem le a 100-as Hisense-re.
Namost én csak azt tudom mondani most is, amit akkor én tapasztaltam az IPS kijelzővel, az valami borzalom volt.
Még a képek is itt vannak.
Felső az ips, látszik, hogy nincs fekete, a kontraszt is óráisi mértékben eltér, pedig mindkét készülék nullázva, magy ugyanazzal a távval egyszerre az összes képi érték ugyanoda beállítva.
És az oldalnézetről ne is beszéljünk.IPS
VA
Szóval én azért még midnig kétkedéssel fogadom ezt az ips nagy betekintési szög és szép színek dolgot, ott is kíváncsi léennék oldalról készült foróta, mert az én VA panelesem szó szerint 179 fokról nézhető, ninc színtorzulás, de pontilyen volt az elmúlt 10 évben az összes VA paneles tévém is. Ha most hergeltek az IPS-en valamit, azt aláírom, lehet, csak ilyen szüögből nem láttam még képet, aminek hinni tudnék.
-
plaszy
őstag
Nekem is most már jó, igen. A gyári visszaállítás segített rajta. Kértem a vissza futárt, de még nem jelzett. Ha elviszik majd, és meglesz a pénz, akkor újra rendelek egyet. Lehet, hogy átcsábulok a 75 colosra...ááá...nem, pedig elférne még, pont.
Bár, így meg bukom az 5 éves garit... -
tocijozsi00
csendes tag
Én a szineltolás,erősittésre tippeltem a fehéreggyensulynál.Hogy a piros piroslegyen.A kékes elszineződés inkább a fekete-fehér filmnél vettem észre valamelyik régi-filmes csatornán.Adaptiv kontraszt,helyi halványittást ugyhagytam.Kikapcsoltam a gyorsindittást.Igy bemenetiforrás váltás/youtube nél kikapcsolva marad az automatikus fényérzékelő.
-
zseko
veterán
Nem konkrétan a témához, csak ehhez: Bluetooth csatlakozásba bele zavar maga a tv
A9G tévém van, a fülesem is és a BT hangszóróm is tudja a multi csatlakozást, vagyis egyszerre felcsatlakozni két eszközre. Tablet-telefon-4K Max stick párosoknál ez tök jól működik, amelyikről indítom arról szól a hang. Ha a tévét bekapcsolom, akkor az kizárólagossá teszi magának a hangot és semmi más eszköz hangja nem megy át a fülesre vagy a BT hangszóróra, viszont a spotify vagy youtube, stb. stream szépen megy a telefonon, vagy tableten, csak hang nincs. Ha kikapcsolom a tévét, akkor sem engedi el továbbra sem még percekig a fülest vagy a BT handszórót.
-
zedok
őstag
Amugy pont ma reggel viszont a tvvel egyutt bekapcsolt a soundbar. Viszont alapesetben az opticalon van beallitva az lg sh4es soundbar (arc-t nem tudom manualisan aktivalni). Ha tv-n atrakom ujra arcra akkor aktivalja a soundbaron is. Illetve megtalaltam a gyors be kikapcsolast is tv-n azt most kilottem. De ujrainditas utan ujra opticalra kapcsolt a soundbar.
Csak hdmi kabellel van osszekotve a tv es a soundbar
-
Kiskutya
veterán
Megmondom őszintén én még soha nem láttam hogy a tv jelzett volna hogy így megy a film! Elméletileg a Disney+on vannak spenc iMax filmek. Amúgy a lényeg ez lenne:
Mi az IMAX Enhanced?
Az IMAX Enhanced program egyrészt olyan 4K HRD streaming és Ultra HD Blu-ray lemezen megjelenő tartalmakat jelöl, amelyek az otthoni környezetnek megfelelő digitális átdolgozásával biztosítják, hogy azok az alkotók szándékainak megfelelően zajtalanabb, élesebb, magasabb fényességű 4K HDR képet és erőteljes, magával ragadó hangot nyújtsanak. Az IMAX kamerával forgatott vagy kifejezetten IMAX mozikhoz készített tartalmak otthoni kiadásukban is megtartják eredeti képarányukat.
Az IMAX Enhanced logót viselő csúcskategóriás TV-k, vetítők, hangprojektorok, A/V vevőerősítők, előerősítő-processzorok és más házimozi készülékek megfelelnek az IMAX, a DTS mérnökei és vezető hollywoodi filmkészítő szakemberek által közösen felállított műszaki elvárásoknak és rendelkeznek az IMAX és DTS megfelelő technológiáinak licenceivel.
Az optimális képmegjelenítés és hangi megszólalás biztosítására az IMAX Enhanced tanúsítvánnyal rendelkező házimozi komponensekhez készül egy a digitálisan átdolgozott tartalomhoz gondosan kalibrált „IMAX mód” beállítás, ami automatikusan aktiválódik a minősített tartalom észlelésekor.
Miben jobb az IMAX Enhanced képminőség?
A fent említett, de pontosan nem részletezett műszaki elvárásoknak megfelelő „legnagyobb képernyőjű” TV-k illetve vetítők IMAX módja az alábbiak szerint fokozza a videó minőségét:
Az eredetileg IMAX formátumban forgatott tartalmakat vagy tartalomrészeket a TV vagy a projektor úgy használja, hogy azokat az IMAX képarányának (1.44:1 vagy 1.9:1) megfelelően jelenítse meg (lásd az alábbi képet).
A HDR tartalomból eredő maximális képfényesség az IMAX szabványokon és a TV vagy projektor fénykibocsátási képességein alapul. A tartalmak a HDR10 és HDR10+ formátumokat használják, de később állítólag a Dolby Vision is bekerülhet a támogatott formátumok közé, bár ezt azért kezeljük fenntartásokkal.
A képtisztaság javítása, a zaj és a nem kívánt képi hatások pontos észlelésével és csökkentésével. Ez azt jelenti, hogy a kis fényes objektumok, például a csillagok vagy a távoli fények fényessége pontosabban körülhatárolt, kevesebb a fényglória vagy a „zizegés” a kerek élek körül, és a vonalak egyenesebbek. -
Benhill
senior tag
Kibontás után egyből, ilyen volt gyárilag.
Mivel csak 128e volt, nem szívesen állok el a vásárlástól.
Ugyanakkor 30-40 napot se várok rá szivesen mire visszaküldik.enginev3.0:
Neked mennyi idő volt mire visszaküldték tévét? Halott pixel nem hiszem hogy javítható, vagy kicserélik a kijelzőt, vagy nem szórakoznak vele és küldenek másikat gondolom -
rainman72
nagyúr
Mind2 használok folyamatosan.
Az alap IPS panelek feketéje durván rossz sötétben,nappal nem feltünő.
Illetve a kontraszt szintén,de ez eléggé egyénfüggő ki mennyire veszi észre,aki 10 évente vesz tv-t meg szinte csak tv adás megy rajta annak szinte mind1.
De aki állandóan full sötétben használja meg csak filmekre az lehet eret vág magán egy IPS paneles tv vásárlás után.
A mini ledek megjelenésével az IPS paneles tvk is jobbak lettek de az meg más ársáv. -
Zsocy155
őstag
Köszi!
Ezek megvoltak. Vártam rövidebb, hosszabb idős, megpróbáltam pár nap múlva is. Sőt a Hisense e-mailben küldött egy "frissítést" ami segíthetett volna, de az sem sikerült.
Végül is a tv-t elvitte a szerviz (decemberig garanciális) csak a pasi azt mondta, hogy ha nem ha nem javítható akkor csereutalványt küldenek.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy valakinek volt-e már ilyen tapasztalata, hogy az ilyen hiba javítható-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged