Hirdetés
- Akciókamerák
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Micro Four Thirds
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
becuszabi
aktív tag
Nem vagyok szakértő (azokat még várjuk), de pár gondolat, meg infó.
- Azok a hp-ok, amik a számítógépekből ismerősek rendszerint víz(gőz)zel működnek és rézből készülnek. Ha jól emlékszem ezeknek a max. alkalmazási hőfoka 250°C. A maximális hőfokot két dolog határozza meg: maga a töltet minősége és a cső anyaga.
A töltet minősége (azaz, hogy milyen anyag végzi a hő szállítását) azért fontos, mert az anyag az adott körülmények között fázisátalakuláson megy át, folyadékból a hő hatására gőz lesz, ami aztán kondenzáció közben leadja a hőt, majd kezdődik elölről a folyamat. Minden anyagnak van egy ún. kritikus hőmérséklete, amely felett már nem gőzről, hanem gázról beszélünk. Mindaddig, amíg a kritikus hőmérséklet alatt vagyunk, addig rá lehet bírni az anyagot arra, hogy kondenzáljon.
A cső anyagának szerepe egyértelmű, bírnia kell a hőt és a nyomást.
A feltételeknek egyszerre kell teljesülnie, tehát vizet használva még acél csővel se nagyon lehet 200°C fölé menni (a szerkezet bírni fogja, csak a hőszállítás nem fog működni).- A hőáram szabályozására nincs ötletem, amiről eddig hallottam az úgy működik, hogy a hp-on belül van egy szelep, amely adott hőmérsékletnél kinyit, így a gőz el tud jutni a kondenzáció helyére. Ez viszont nem rendelkezik olyan fokozatmentes tartománnyal, amit te szeretnél.
- Fórumokon eddig olyat láttam a "porózus" rétegre, hogy vékony fém (réz) szálakból szőtt harisnya (olyan, mint a jobb minőségű koaxiális kábelek árnyékoló rétege) volt a csőben. Házilag ez a legegyszerűbben kivitelezhető.
Te közvetlenül a tűztérből szeretnéd elvezetni a hőt hp-pal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest