Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Saltwater
aktív tag
válasz
anorche1 #45548 üzenetére
Hiren's Mini Windows alól kellene indítani a "LowLevelFormatTool" programot, és azzal teleírni nullákkal.
Ha nincs kedved live rendszerről formázni, akkor a Windows autopmount funkcióját lődd ki a DISKPART programmal az "automount disable" paranccsal.....utána felcsatlakoztatod a winchestert, és indítasz egy HD Sentinel felület inicializálást. -
liksoft
nagyúr
válasz
anorche1 #42410 üzenetére
Mivel bárhol (otthon vagy cégnél) az adatok mentése külsérelmi nyommal jár, és nincs olyan adat ami létfontosságú, így meg lehet próbálni a garanciát. A fontos, hogy garanciális matrica ne sérüljön, külsérelmi nyom ne legyen. Tapadást okozhat mechanikai behatás (ütés, ejtés, stb...), de hibás tápellátás is.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
anorche1 #42410 üzenetére
Igen, a SMART adatokból meg tudják mondani, ha akarják. De nem tudom, hogy a Lenovonál (vagy a Samsung, vagy a Medion, akárki intézi) mi az az érték, ami felett nem rendeltetésszerű használatnak minősül a dolog. Én mondjuk attól függően, hogy mennyi garancia van még hátra simán bepróbálkoznék - nem minden szervizes ér rá pepecselni ilyen apróságok kivizsgálásával, van aki lemeózás után csak rávágja, hogy "Önnek igaza van" és már rakja is bele az újat.
(#42412) XP NINJA: Hát ezt senki meg nem mondja, én 2 éve használok egy 42%-ról 53%-ra "feljavított" WD-t, azóta ott áll, nem hajlandó romlani az állapota. Nyílván 100% alatt semmi nem mondható stabilnak, figyelgetni kell, de használat függő is a dolog - ne ez legyen a "fő" merevelemezed és tarts biztonsági mentéseket.
-
Kernel
nagyúr
válasz
anorche1 #42407 üzenetére
Letapadhatott a fej, vannak videók is egyfajta házilagos adatmentésről, ami nem 100 %-os, sérülésekkel járhat, részleges vagy teljes adatvesztéssel:
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
anorche1 #42402 üzenetére
Természetesen van benne egy rakat szenzor, tudja mekkora erőhatás hatott rá, s elvileg van is egy szint, ami fölött nem jár a garancia, mert arra nincs felkészítve a gép. Ugyanakkor fszságot még nem csináltál - az adataid akár menthetőek is lehetnek - már ha tényleg a HDD adta be a kulcsot. Mert az is simán lehet, hogy csak kilazult az alaplapi foglalatból a táp vagy adatcsatlakozó, rosszabb esetben eltört. Én első körben erre tippelnék, mert attól, hogy mechanikailag tönkrement valami, a vinyó elektronikáját látnia kéne a BIOS-nak, hogy "nini, ott van egy merevlemez, csak épp nem működik". Notebook típusától függően egy egyszerű vagy bonyolult szétszedés - kikapod a vinyót és megpróbálod asztali gépben beolvasni róla az adatokat és ami fontos lementeni, eztán lehet próbálkozni visszailleszteni a laptopba.
Ui.: Mindenképp közvetlen SATA porton keresztül próbáld. De egyébként igen, elvileg vannak különféle adatvédelmi modulok, amikor a firmware nem engedi a vinyót indulni és úgymond lezárja magát, hogy a fej ne tudjon kárt tenni a lemezekben és még visszaszerezhető legyen róla a nagyja. De ehhez a részéhez én már annyira nem értek, nagyjából itt ér véget a tudásom (és itt kezdődik az adatmentő szakik terepe).
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Autós kamerák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Windows 11
- További aktív témák...
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Samsung 9100 Pro 1TB M.2 PCIe5.0 14,7gb/s - ÚJ, 5év gari
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- Micron 3500 2TB M.2 Gen4 nvme SSD 7000-7000MB/s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest