- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ASUS ROG Ally
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen széket vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi_28
csendes tag
válasz
Saltwater #38871 üzenetére
Hello!
Én egyszer próbáltam meg, ahogy leírtam. Azóta tegnap előtt megpróbáltam egy dokkolóból elindítani. Ami nem járt sikerrel. Azóta semmit nem csináltam vele.
Mennyi esély van rá, hogy sikerüljön visszanyerni róla az eredeti formában az adatokat?
Tudsz esetleg valakit ajánlani?
Köszönöm a segítségedet!
-
-
Tutti-amigo
tag
válasz
Saltwater #38647 üzenetére
Megtettem, de nem jártam sikerrel. Win7 lemezkezelővel teljes formázást csináltam. Utána visszatéve is ugyanaz a helyzet. Találtam egy particionáló progit amit látta és végig is futtatta a particionálást de 100% után nem tudta menteni. Gondolom ez is az írásvédettség miatt van. Kezdek morcos lenni, na nehogy már ne legyen semmiféle megoldása
-
Tutti-amigo
tag
válasz
Saltwater #38647 üzenetére
Hali!
Igen az világos volt nekem is kezdésből, hogy lehetnek gondok. Azért vettem meg meg a kipróbálásnál tudta azonosítani a lemez adatokat drivert is pakolt fel egyből szóval gondoltam ha nem támogatná a vezérlés ezt a hdd-t akkor ennyit sem kéne neki csinálni. A megformázást windows kezelőben gondolod vagy valami más progival esetleg? Teljes formázás alatt gondolom nem a gyorsformázást érted jól hiszem?
-
Tidus
addikt
válasz
Saltwater #38529 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
Közben megodódott a probléma.Windows telepítő cd-vel leformáztam.
Ebben láttam hogy volt rajta egy partíció aminek 1800 Gb volt a mérete, csak nem volt létre hozva. Így nem látta a Win. csak 232 GB volt létre hozva amit látott.
Viszont megkérdezem az előző gagazdáját, hogy ez milyen célból jött össze.Egy 15 órát ment vinyóval?
-
válasz
Saltwater #37932 üzenetére
Kössz!
EaseUS-sal már átmásoltam, és látszólag tökéletesen műxik, viszont elmaradt az a WOW érzés, amire számítottam a régi winyóról újra váltástól.
Nem tudom, hogy ennyit tud az új winyó, vagy valami nem százas a másolással.
Ezt meg tudom valahogy nézni?
A Partition Wizard meg tudja mondani, hogy minden rendben van-e?
(most egy ideig nem vagyok windows-os gép elött, ezért nem magam próbálom ki)Kössz!
-
-
Alien4
tag
válasz
Saltwater #37825 üzenetére
mindenkinek akinek felkavartam a lelki világát:
Csak mert nem a brutális kőbevésett formában fogalmaztam elsőre
/amiért megköveztetek és bocsánatot is kértem/valamint másodjára meg is igyekeztem könnyen értelmezhetően is fogalmazni a véleményem, ezek után az ilyen stílusú válaszok már nem helyénvalóak... persze tudom, mert az ember elsőre ítél, utána már hiába kérek elnézést ha leírtátok a másikat, azt meg fölöslegesen is várnám el, hogy meg is bocsásson a világ elsőre és segíteni próbáljon...
a feladat komolyságáról és a probléma forrásával is tisztában vagyok, valaki szakit kerestem, aki esetleg megoldást tud.
engedjük el a beszélgetést, elcsúsztunk egy banánhéjon mind
további jó fórumozást, téma lezárva!
Kedves Saltwater: igen, tisztában vagyok a feladat komolyságával, de nem szeretném ragozni, mert a félreértés erőszakot szült, az erőszak meg csak még több erőszakot szül.
-
fonix93
csendes tag
válasz
Saltwater #37655 üzenetére
Csak egy szlovákiai kisvállalkozás. "A kattogás ütemes, vagy teljesen random?" : Random, bekapcsolásnál eszméletlen,vagy ha megnyitok valamit, játék közben, és a gépem is lassabb miatta és ha nem is csinál semmit a gép akkor is van halkabb kattogás .
Mi a merevlemez pontos típusa? : Az eszközkezelő ezt irja: Hitachi HDS721050LCA360 . -
Gyuszi83
tag
válasz
Saltwater #37532 üzenetére
Lefuttatam egy hdd regenerator-t dos alatt és rögtön az elején bad sector-os a winyó kb 60 bad sector-t írt ki amit nem is tudott javítani. Utána szépen végig futott a program. Másodlagosként beraktam a gépbe el is indúlt a windows. A C meghajtóra valami RAW fáljrendszert írt ki amit megpróbáltam formázni de nem tudta. A D meghajtó működik rendesen mint, ha nem lenne semmi baja. Ezzel mondok valami ujjat vagy marad a firmware hiba ?
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Saltwater #37541 üzenetére
Érdekes eset. Ha esetleg tudnál még néhány szót írni arról, hogy a program szintjén milyen bug váltotta ki ezt a jelenséget, azt szívesen venném. Köszi!
(#37542) liksoft: Didaktikai megfontolásból voltam kénytelen megkérdezni, mivel egy meglehetősen huszáros vágással jutottunk a konklúzióhoz. De a tapasztalat az nyilván tapasztalat.
-
-
adatfalo
senior tag
válasz
Saltwater #37398 üzenetére
Hello!
Adott egy kb 1éves Toshiba HDTB105EK3AA (500GB külső winchester).
A proéma a következő (több gépben is ezt produkálja usb 2.0 és 3.0-án is):Egyes mappák nem töltenek be, főleg képfájlok. De van olyan eset, amikor ki-be húzás után meg lehet nyitni őket. De azok is egyértelműen lassabban olvashatóak. Olyan mintha a wicnhester egyes szektorai hibásak lennének.
Ilyenkor mit kéne csinálni? HDDSentinel, meg lemeztöredezettség mentesítés, vagy van bármi más ötlet?
-
Sonja
nagyúr
válasz
Saltwater #37375 üzenetére
Viszem holnap, csak szerintem ezt nem fogják cserélni.
HD Sentinel nem írja, hogy rossz lenne. Futtattam a hozzá való SeaTools progit is (ugye már ez kell a Samsung vinyókhoz is), de az is azt írta 7 óra tesztelés után, hogy minden rendben. Nyílván egy próbát megér.
Jó lenne teljesen tönkretenni, külső sérülés nélkül. Akkor tuti cserélnék.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
Saltwater #37359 üzenetére
Igen, RAID0-ban.
A merevlemez amúgy egy Seagate Barracuda 7200.10 (pontosabban ST3160215AS). A teteje elég vékony, bármelyik másik merevlemezé sokkal vastagabb.
Nekem olyan, mint ha valami nekiérne valaminek és nem tud felpörögni. Ugyanolyan időközönként egy kicsit belassul, majd kattan egyet, majd felgyorsul, majd újra elölről.
Életbevágóan fontos adat nincs rajta (képek, zenék, filmek stb. külön helyen vannak), de a dokumentum mappát (meg pár mappát még) azért sajnálnám ha elveszne.
-
Ati1979
veterán
válasz
Saltwater #37363 üzenetére
Hopsz látom már.
Igen beütöttem a google-ba is. Ott is azt írják, hogy az író olvasó fej mechanikája a rossz, valószínűleg azért kattog.
Sajnos ennek annyi, úgy látom...
Azért köszönöm a segítséget.Szerencsére annyira azért nincsenek rajta fontos adatok. Jó drága dolog ez az adatmentés.
-
Ati1979
veterán
válasz
Saltwater #37360 üzenetére
Igen ezt én is így gondoltam.
Pótolhatatlan nincs, csak sok zeném rajta volt és azokat sajnálom.
Arra gondoltam, hogy esetleg talán egy próbát megérhet a szétszedés.Ha nem annyira komoly a baj, tehát nem maga disc károsodott talán egy másik merevlemez házban mehetne a winchester.
Csak nem tudom, hogy ilyen "tünettel" találkozott-e már valaki. Érdemes e egyáltalán megnézetni, vagy kuka?
-
gerype
csendes tag
válasz
Saltwater #37235 üzenetére
Saltwater --> köszi a tippet azt még megpróbálom.
Csak filmtárolásra használtam, Nem ragaszkodok a rajta tárolt filmekhez, de ha lehet akkor megpróbálom megmenteni.
Kipróbálom a Get Data back-et és majd írok hogy mi lett a vége.
Oké, nem dobom ki. megjegyeztem hogy igényt tartasz rá. :-) -
laidback
újonc
válasz
Saltwater #37191 üzenetére
Rendben figyelek, és még egy kérdés ha elkezdek másolni és a hard disk sentinelen megint jön a hiba üzenet meghibásodás várható "Raw Read Error Rate" leesik 0-ra a kondízió de másol tovább akkor hagyjam tovább futni vagy indítsam újra ? Azt figyeltem meg ha újra indítom akkor megint 70%-ot mutat a sentinel.
-
-
vandeminek
tag
válasz
Saltwater #37109 üzenetére
A videókban én sem bíztam nagyon, csak keresgéltem valamiket, hogy mégis mi lehet a baja szegény tárolónak. Ilyen hd103uj-m nincs másik, sőt szerintem a környéken se nagyon találok (dél-pest megye). Valamint még ilyen hdd elektronika cserével sem volt dolgom soha.
Írtam pü-t
-
mouzrr
őstag
válasz
Saltwater #36995 üzenetére
A sebességet a másik kábellel is mértem, 130-140 mb/s volt, szóval az nem gond, a letöltés sem lassabb, de pl. volt hogy néztem egy filmet és amikor átváltottam a böngészőre tökre lassan váltott át a kép, és a hang elcsúszott a képtől mikor visszaléptem.
Sok lassulás érzékelhető, pl. ha bezárok egy ablakot böngészőben
-
tomi-ka
csendes tag
válasz
Saltwater #36965 üzenetére
Mint írtam, a régi merevlemezen nem volt windows, csak adatok. A win egy másikon volt.
Az adatok attól mért tűnnének el, hogy kivettem az egyik gépből, és betettem a másikba?
A vinyónak nincs semmi baja, csak valamiért a windows nem akarja látni. Bios-ban lehet látni, eszközkezelő, lemezkezelő látja, de nem hozza be a partíciókat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Saltwater #36821 üzenetére
Majd ha a kereső rendszerek nem TXT hanem FLV alapúak lesznek, és a szöveget ott is megtalálják, akkor elhiszem. Egyébként kifakadásom általános volt, mert híreket sem lehet olvasni, azt is nézni kell az utóbbi időben. Így sajnos kevesebb információ jut el hozzám, mert nincs időm ülni, és nézni, hanem szeretnék gyorsan olvasni. Ja, hogy az nekem jobban megy, mert sok száz könyvet olvastam ki és régen az egy órai oldalszámom 100 körül volt és nem 5-6 környékén mint a mai ifjúságnak? Értem. Itt lehet az ok.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Saltwater #36631 üzenetére
Ha hibás tápellátás miatt került a felületre hibásan írt adat, akkor azt minek tiltod ki? Először stabil írással kellene a felületet tesztelni, és a kitiltások a maradékra már mehetnek. A sok hibás terület sem tesz túl jót a drive-nak működés közben. Sebessége változhat egy mérték fölött. Ráadásul nem egyenletesen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Saltwater #36629 üzenetére
Ha viszont erre a területre írt hibás tápellátás mellett, akkor míg a drive "kimatekolja" a helyes adatot, ugyanígy viselkedik. A megoldás, hogy az összes érintkezési felületet tisztítani kell, majd írás és olvasás ciklusból 3-4-et végighajt a drive-on. Utána célszerű az átvitelt megnézni, mert korrekt tápellátás és érintkezés mellett eltűnhet ez a hiba. Persze ettől a drive SMART-ja nem változik, de lehet tudni, a hiba alapvetően nem a drive-ban, hanem a környezetben volt. Igaz, vakrepülés ilyent használni, de hurcimba drive-nak még jó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Honda topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Windows 11
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest