Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Valami nagy gáz van ott. 1,7TB-nál nem hinném, hogy hibás az a winyó.
Vagyis az IDE kábel környékén lehet gond. Legyen egyedül a kábelen, annak végén master-ként. Nézd meg, a csatlakozó nem sérült-e a winyón és a kábelen sem. Esetleg másik adatkábelt is próbálhatnál.
kem: A DMA errornak a boot szektorhoz semmi köze.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Biliskmer
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, remélem segíteni tudtok.
Van 1 p3-as konfigom: Abit vp6 dual cpu-s alaplap na ez a lap maximum 136Gb-os vinyót tud kezelni.
A kérdésem az lenne , hogy nagyobb (pl 300-500Gb-os) külsó usb-s vinyót (usb 2.0-ás cpi bővítő krtyával) tudna-e kezelni (mert szerintem tudna, csak nem vagyok benne biztos)?
Azért kérdeztem meg itt, mert nem szeretnék potya vinyót venni.
Elörre is kössz a vállaszt.
-
revcsongor
csendes tag
Hello !
Van egy problémám vettem egy seagate barracuda 500 gb 32mb (ez nem probléma sőt), de volt egy 160 gb-os wd merevlemezem is de a gépem csak 127 gb-ot ismert fel belőle azt hittem hogy ez a merevlemez hibája és nem érdekelt, de most megvettem az újat és ebből is csak 127 gb-ot lát.
Szeretném kérni segítségeteket.
a konfig nem egy régi darab: Intel c2d e4500, 3GB ram (csx2gb, kingmax1gb), asus p5k szerintem csak ezek a lényegesek
előre is köszönöm az ötleteket[ Szerkesztve ]
...
-
liksoft
nagyúr
válasz revcsongor #7258 üzenetére
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan hdd-m, ami azt csinálja, hogy ha rendesen berakom a gépbe (pl: rendes ide kábellel, slave-ként), akkor a számítógép azt írja kihogy primary slave disk error vagy valami hasonlót, ha erre F1-et nyomok, hogy menjen csak tovább a boot, akkor pedig azt írja ki, hogy nincs OS telepítve vagy valami hasonlót, pedig a primary masteren van egy windows, ami önmagában (e rossz winchester nélkül) rendesen megy.
Ha pedig egy külső keretbe rakom, mely USB-n csatlakozik a géphez, akkor a számítógép még csak az USB-s eszközt sem veszi észre (kipróbáltam a keretet egy másik hdd-vel, azzal ment).
Szerintetek javítható valahogy a szóban forgó hdd?
Előre is kösz a segítséget:piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz liksoft #7264 üzenetére
ha a jumper be van rakva masterra vagy slave re, akkor hot mindegy, hogy hogy áll a kábel, általában úgy szoktuk, hogy a közelebbi a hdd, távolabbi a optica.
Ha csak 1 ide csati van a gépben
Ha 2 akkor meg egyiket egyikre másikat másikra, masterként.A satanál megy úgye nincs ilyen gond.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
A hdd legyen a master a kábel közepén, optika szlév a végén
80 eres kábelt használj, kéket kell a lapra dugni.
Ha meg modern vagy, akkor tessék sata s cuccokat beszerezni, ide-t elfelejteni.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Dusee
őstag
válasz Core2duo6600 #7267 üzenetére
elvan felejtve, csak meghalt a sata2es seagatem és kell valami amig megjön a 2hetes garicseréből!
-
Dusee
őstag
válasz Core2duo6600 #7267 üzenetére
és ez szerinted megoldja a problémám?
-
Core2duo6600
veterán
válasz piadex2 #7270 üzenetére
Ha pontosan ugyanolyan típusú hdd ről származik, de mindenben egyeznie kell, és ha ugyesen rá tudod tenni, akkor igen
(#7269) Dusee
Ha nem sikerül mélyformázással sem helyreállítani, akkor valszeg sérült a bootrésze
Ilyen progit a samu oldaláról tudsz letölteni
ESTOOL nak hivjak
Több verziot is szedtem le.
egyik nem bootolt a másik meg megy.
holtt hivatalos oldalrólMost belinkelem neked.
De ha nem megy akkor csak csendben szidj , és kapd le a sami oldalárólMind a 2 valami ilyesmi :
http://rapidshare.de/files/40586414/20080925100744140_estool_for_CD_ROM_Drive.iso.html
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Dusee
őstag
válasz Core2duo6600 #7271 üzenetére
már leszedtem az estool-t, futtattam is, pár hsz-szel feljebb linkeltem képeket is!
a mélyformázásnál fojton kidobott ojat, h: Error: LBA:xxxxxxxxxxxxxxx
a diagnosticnál meg ojat irt rögtön h DMA error!
képek feljebb láthatoak ezekről!
mod: ittvannak a képek:
kép1
kép2[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
DMA a direct memory errort jelent
Valami kommunikácios probléma
Próbáld meg, hogy a biosban erőszakkal Pio mode ra állítod a hdd ét
Ugye 80 eres kábelt használsz ?
Ennek a 2 kék végét kell a lapra dugniGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Dusee
őstag
válasz Core2duo6600 #7273 üzenetére
miből állapitom meg h 80eres?
számoljam meg rajta a kábeleket vagy mi?
sorry de ezt nem vágom!
és az a Pio mode?állitsam be h csak hddről bootoljon? -
Core2duo6600
veterán
40 és 80 eres kábelt szemmel lehet látni.
A 80 eresen sokkal vékonyabban sütübben vannak az erek
40 eresen ritkábban
Tapintásra is lehet érezni.Itt van egy kép, amin látható a különbség
az oldal alja felé
[link]Pio mode, biosban ahol a hdd ek Ott ez neked most auton van, ezt át lehet állítani kézzel pio ra
Így lényegesen lassabb lesz.[ Szerkesztve ]
-
Dusee
őstag
válasz Core2duo6600 #7275 üzenetére
még ennél is lassabb?!
az elég tréfás lesz...
80eres kábelem van!
tehát akkor röviden:
tegyem át masternak a hdd-t és slavenek a dvd-t, és állitsam Pio-ra?
ugy kéne müködnie?
nem baj ha nemsokáig megy, csak kb 2-3 hetet huzzon ki!
télleg köszi, és bocsi a tudatlanságomért! -
Core2duo6600
veterán
biztosnak nem biztos, de egy próbát megér.
Igen mindenképp a hdd legyen a master
Egy teszt erejéig próbáld ki, hogy úgy le tudod - e formázni.
Aztán ha eddig sata hdd volt, akkor nem kizárt, hogy döglött a pata cucc a lapon, annak ellenére, hogy a dvd onnan megy.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Dusee
őstag
válasz Core2duo6600 #7277 üzenetére
biztos h nem döglött, mert most is egy patás hddről megy a system, csak az a 10giga elég húzos lenne 2-3hétre nekem!
na akkor megyek és kiis próbálom!
még egyszer NAGYON KÖSZÖNÖK MINDENT!
jóéjt!
majd holnap jelentkezek, h mivolt! -
Csalamade
csendes tag
Na tegnap írtam ide hogy szarakodik a Maxtor vinyóm. Ilyen kattógós hangot ad ki néha néha "tik, tik". Volt már kék halálom, újraindulásom meg minden szar. Reggel pl arra ébredtem, hogy kattog megint a drágám és fekete hátteren kiírt valami hibaüzit hogy nem tud bootolni ezt vettem ki belőle félálomban. Most eléggé be is van lassulva az egész rendszer, 1,5 perc alatt bootol be a winfos is, pedig pár napja fél perc se volt. Leellenőriztem Sentinel-el: kb fél perc ellenőrzés után kiírja, hogy: "sikertelen, olvasó egység hibája miatt" sőt a Kondícióhoz is csak 98%-ot ír ki. Megnéztem a gyártó honlapjáról leszedett progival is (SeaTools) ott egy Long Drive Self Test-et lefuttatva 0,5-1 óráig csinál valamit majd Fail hibával abba marad a dolog. Letöltöttem még a HDD life pro-t. Kondíció: 57% teljesítmény 57% (érdekes hogy ezekre az adatokra azt írja hogy OK és hogy Kitűnő) A felpörgetési idő: 99% Seek hiba arány: 57%. A kérdésem az lenne, hogy ezt most ha én elviszem ma szervízbe (aqua) akkor ezt most ki fogják e nekem cserélni. Mert nem igazán akarom fölöslegesen benn hagyni napokig (és vinyó nélkül maradni). És ha elviszem akkor mit kéne mondanom, hogy szakszerű legyek Előre is köszi a válaszokat.
-
Core2duo6600
veterán
válasz Csalamade #7280 üzenetére
Én samum is ugyanezt csinálja, és szintén aqua, most azon töprengek, hogy tunám felgyorsítani, hogy totál behalljon de kicseréljék, azaz másra fizessek rá.
Nekem is kattog néha, de mostanában nem.
Érdekes, hogy a 2 progi külömnöző adatokat ír ki egyazon hdd ről.
Akkor melyiknek van igaza ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Csalamade
csendes tag
válasz kisninja #7282 üzenetére
Hát most kicseréltem a dvd író sata csatlakozot a winchesterével. De Sentinel bácsi ugyanazt a hibát jelzi. Felraktam újra a windowst is de semmi. Bár most nem kattog... De tartok tőle hogy újabb pár nap használata után ismét elkezdi a faszságait. Most még lefuttatom a seatools-t is. De szerintem az sem fog végig menni.
Mod: jaja ez is kb fél perc után leállt. Status: DST FAIL
Elvileg ilyenkor vissza kéne, hogy vegyék nem?
[ Szerkesztve ]
-
Csalamade
csendes tag
válasz Core2duo6600 #7281 üzenetére
Hát az a "baj", hogy nekem se halt be teljesen csak tudom, hogy valami nem kóser vele. Amúgy én meg pont samsungot néztem, hogy maxtor helyett azt veszek. De akkor mit érdemes? Mert csak 3 fajta van WD, Samsung meg Seagate (de már ezek a maxtoros fajták).
-
Core2duo6600
veterán
válasz Csalamade #7284 üzenetére
Samuból az F1 est istenitik
WD ből, meg hogy hogy csak 3 fajta van ?
Legalább 5 szeria különöző méretekkelAzt találtam ki, hogy beszerelem a kulső rackba amiben garantáltan meleg, és ott hagyom 1 hétig, csak besul a motorja
-
priti
addikt
Helo arra van orvossag, ha az ftool engedélyezni tudja az AAM-et, le is tudom venni a seek-elési sebességet, de a következő újraindításkor visszaáll az Acoustic Level 254-re.
Mi állítja vissza? A hitachi weblapján a letölthető ftool-os júzergájd-ban full régi a kompatibilitási lista, ultrastar generáció nincs is még benne. Létezik, hogy ehhez a vincsihez nem jó? Nem hiszem.Végtére is akkor eleve nem engedélyezné az AAM-et nem?
(HDD: Hitachi Ultrastar A7K1000, 1TB)
Becarok, ha kiderül, hogy a régi 500GB-os Maxtor-ommal ment, ezzel a Hitachival meg nem, amikor a Hitachi-é a program, hát eret vágok magamon.
Hardverlesen
-
Csalamade
csendes tag
válasz Core2duo6600 #7285 üzenetére
Úgy értettem, hogy összesen 3 márka van aqua-ban sata-s winyókból. 1. a wd 2. a samu 3. a Maxtor-Seagate
-
priti
addikt
Erre manapság nincs egy általános progi? Biztos hogy ez gyártó specifikus? Azért kérdem, mert emlékszem, hogy még a 386-os alaplapomnak a Bios-ában benne volt ez a szolgáltatás. Azóta (kb. 16 éve) nem használtam. Nem mint ha égető szükségem lenne rá, de azért HDD eladás előtt nem ártana, hogy a kiváncsiak ne tudják visszaállítani az adatokat.
Hardverlesen
-
Core2duo6600
veterán
válasz Csalamade #7287 üzenetére
jahh hát igen
Még nézd meg a http://www.moddingcomputer.hu - t is.(#7286) priti
Próbáld meg a samu progijával2 féle is van a neten
az egyik rossz, nem indul el kifagy a progi.
Hogy az angol vagy a magyar oldalon van a jó azt nem tomDe még 1 oldalon belul is több van probálkozni kell.
Szerintetek hogy lehetne frelgyorstani a 400 as samu elhalálozását úgy hogy a gari megmaradjon, tehát a kalapács nem játszik, már betoltam a gép alá, hutése nincs
Több 5let ?[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
ne add el
De a mélyformázás után már 2 lem, hogy visszaálltsanak bármit is, mert
csak akkor lehet visszaálltani, ha a disken még ott van de a letorolted
mert amikor deletet nyomsz az adatok nem törli ki, csak a tartalomjegyzéket.
A régi norton commander asszem az letörölte de ugye az ma már nem játszik.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
priti
addikt
válasz Core2duo6600 #7289 üzenetére
Oldalára fordítod, adsz neki egy kis bencsmárkot és menet közben megküldöd az elektronikát hajszárítóval garantáltan nincs nyoma. De miért akarod kinyírni?
Ha a hajszárító se elég, hogy besüljön, akkor marad a vékony aluminimum lemezdarabka a csipre (csak ráteszel egy akkorát, nem nagyobbat, hogy ne legyen zárlat és a lemez tetejét kitámasztod egy forrasztópákával, az tuti beteszSamunak is van progija? Na megsasolom. Köcce a tippet.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
válasz Core2duo6600 #7290 üzenetére
Pont emiatt vetettem fel, hogy eladás előtt mélyforma és akkor tuti nem lehet visszaállítani. Másra nekem nem kéne.
Nézd meg a FAR commandert, egy az egybe norton és szépen megy win alatt, számos eset van, amikor jobb, mint a totalcmd. Én a total-ban pl. azt utálom, hogy ha lenyomsz egy betűt, akkor nem ugrik oda az adott betűvel kezdődő file-ra, hanem bevési a betűt a "parancssorba". Annyi van csak a FAR commander-re hogy néha behülyül és EGA módban indul és a fele nem látszik, ha esetleg nem emlékeznél a nortonból ALT+F9-el lehet átdobni a módot.(a pákás módszernél arra figyelj, hogy azért elég vastag legyen a lemez ahhoz, hogy ne égesse meg a chip tetejét, vagy ha vékony, de nem alu az se baj és mindenképpen menet közben melegítsd megszakításokkal óvatosan, de a forró levegő a legtutibb, azt próbáld először.)
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
válasz Core2duo6600 #7289 üzenetére
Most jut eszembe, hogy lehet hogy rossz chipet fogsz melegíteni a lemezzel és emiatt bebuksz vele, nem láttam még samu beégett elektronikát, nemtok biztosat, szóval inkább a hajszárító közvetlen közelről, fél centiről, az a tuti, elég kell hogy legyen, meg az minden háztartásban van.
Hardverlesen
-
Core2duo6600
veterán
TC ben ezt be lehet állítani
Azért, hogy akkor ki tudom cseréltetni egy másikra talán jobbra, biztos, hogy gázos a hdd, ,mert a másik ugyanolyannnal a hd sentoinel szerint nincs semmi baja.
Az csak hangos, de ettől még mukodik jól
és nem is melegszik annyira mint ez
tök egyforma a 2 annyi a különbség, hogy egyikben 8 a másikban 16 mb gyorsítótár van.
És a 8 as azzal van a gond, hangosabb is a motorja.
Pedig a másikat ejtettem egyszer le, szönyegre.[ Szerkesztve ]
-
Csalamade
csendes tag
Na csak úgy megjegyzem visszavittem a vinyót és szó nélkül kicserélték. Kérdezte a srác, hogy levásárolom e vagy adjon helyette egy ugyanilyet. Vettem helyette egy 500-as Samsung-ot (3 év garival). Remélem ez tovább bírja mint 10 nap Minden esetre már ma lefuttatok rajta egy diagnosztikát biztos ami biztos.
-
Isten88
senior tag
Sziasztok!
Van egy WD vinyóm, 2 hónapos, 30 napos használtsággal, 500 GB-os, SATA II. Annyi lenne a baj vele, hogy már van 59 szektorhiba rajta...azt hogyan tudnám javítani (garis, de nincs kedvem várni 2 hónapot, amíg "megjavítják" a gyárban)? Légyszi segítsetek, parázok... Amúgy Hard Disk Sentinel írta, hogy "59 gyenge szektor"-ral rendelkezik már...várom az ötleteket...előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Öregszem
- PlayStation 5
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok