- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
h0o2a7j6
tag
válasz
Isten88 #8527 üzenetére
Köszi a tesztet. Tisztán látszik, hogy a tiéd egészen más alakú.
A minimum értéked is teljesen rendeben van, és az amit nem értek; miért esik le ~ 0-ra az én min. értékem?
Biztos a táp a rossz..., hát nem tudom. Elég rég óta használom az enyémet. volt már pár winch. rajta kisebb-nagyobb, mindegyik ment normálisan, csak ez szórakozik, de nem tudom miért. Ráadásul másik gépben is ugyanezt játsza...
Kifogytam az ötletekből. -
h0o2a7j6
tag
válasz
Isten88 #8517 üzenetére
Az normális, hogy a grafikonban ilyen sűrűn, ilyen mértékű minimumok (0MB) vannakm ha igen, akkor ez mitől van?
Ahogy néztem ennek a típusnak a HD Tune képeit nekem nem ez jött le...
Használat közben nem ép, 100 %-os hdd látszatát kelti, amikor másolok róla, rá (dvd-ről ,külső hdd ről) és a sebesség össze vissza ugrál pár kilobyte és több tíz megabyte között?
A szűz XP ben a sajátgépet kb fél-1 perc alatt nyitja meg? (E5200, 2GB, Giga P31 es lap)Nekem nem úgy tűnik hogy egészséges lenne
-
T.Jones
tag
válasz
Isten88 #8506 üzenetére
megnéztem mit ir ki hard disk,teljesitmény 100% kondició 0%
Meghibásodás várható - Attribútum: 184 Gyártó specifikus. Értékét és jelentőségét a gyártó határozza meg.
Azonnali merevlemez csere szükséges.Ajánlatos az adatok sűrű mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
-
Imco
őstag
válasz
Isten88 #8449 üzenetére
Nem is vitatom!
Arra probáltam utalni, hogy nem feltétlen proci hiba! A 2800 sempron bőven p4 kategoria! Szerintem nem az a gond! Röctön megnézem hogy az itthoni tákolt hálozatomon hogy megy a q9300-ról a P4 2 ghz-re. Pill! tesztelek!
Egyébként van egy 2,8 sepmronom is ha minden igaz és tesztelni kell! -
Imco
őstag
válasz
Isten88 #8446 üzenetére
Már bocsika, de ez egy tév hit hogy a proci nem birja fogadni!
Sok mindentől függ, kábelek, vinyók, rendszer, fájlok! Ha 1 helyen gáz van akkor már bukott is a projekt! A proci / ha nem 486-os/ akkor messze nem a leggyengébb láncszem! Elég jó masinám van, de 75 MB/sec volt a csúcsom vinyóról vinyóra! Van egy kisérletezős barátom neki már sikerült a 100MB/sec is, de nem ez a jellemző. 50-60MB/sec átlag már jó! Természetesen lehet gyorsabb is, ha minden stimmel! Szerintem...
-
liksoft
nagyúr
válasz
Isten88 #8433 üzenetére
Nincs. A SMART kívülről "zárt" területen található a drive adminisztrációjában. Csak adatmentéses eszközökkel lehet hozzáférni. (Azokkal azért megoldható.
)
Egyedül a régebbi IBM drive-ok esetén találkoztam egy-egy esetben (ha emlékezetem nem csal, ugyanis anno ezt nem figyeltem) redirektált szektorok eltűnésével a gyári DFT program futtatása után. Szinte biztos vagyok abban, hogy a gyár azért építette bele ezt a funkciót a drive-ba (a drive is partner ebben a műveletben!), mert rengeteg gagyi tápegység volt (ma is sok szerezhető be!). Az IBM fejlesztésű drive-ok (Hitachi is) (2,5; 3,5 is) kényesek a zaj és ingadozás mentes névleges feszültséget adó tápra! Így ha hibás tápon "lógnak", íráshibát tudnak "elkövetni". Mivel sok ilyen volt, de ez NEM a drive hibája, így "javítottak", ami kevesebb garanciális problémát jelentett. Korrekt tápellátás mellett ilyen hibás szektorok nem keletkeztek, vagyis valóban nem a drive a hibás.
-
Muton
addikt
válasz
Isten88 #8380 üzenetére
köszi. nem lustaság volt, csak nem hittem, h többe kerül a posta, mint a vinyó, ezért kérdeztem, h valaki küldött-e vinyót és mennyiért, mert lehet, h benéztem a táblázatban valamit
azóta voltam postán és kiderült, h nem, viszont azt is mondták, h nem csomagként kell küldeni, hanem levélként és így már megfizethető árat kapok -
Yso
tag
válasz
Isten88 #8160 üzenetére
Sziasztok.
Nekem maga az 1TB-os WD winyó gyártja sorra a gyenge szektorokat. (Nincs külső rack-ben) A gépet írás közben többször leakasztja, és a visszaolvasás is végtelen hosszú. Most próbálom újraformázni másik gépben, de a helyzet ua. Formázás már legalább 3-4 órája megy rajta, és csak 34%-nál tart, HD Sentinel meg sorra dobja a gyenge szektorokat. (kb. 200 volt eddig rajta felderítve)
Van javaslatotok? Köszi.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Isten88 #8158 üzenetére
Igen, ez a fogyasztói társadalom. Olcsó......
A hűtés és tápellátás kritikus. Sajnos a neves gyártók termékei között is nehéz hibátlant találni. Mire meg kiderül melyik volt jó, már nem kapható, mert újat terveztek helyette. Minek? Ja, megint belelóg a kezem a bilibe.... Persze, hiszen ugyan nem volt csicsás, de nem kellett újat venni helyette. Vagyis termelői szemmel nézve hibás darab. Hehe......
Szerk: A firmware nem tartalmazza a SMART adatokat. Azok adatok, nem a működtető software. Vagyis a firmware update a SMART adatokat nem bántja.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Isten88 #8156 üzenetére
A gyári tesztprogramot engedd rá. Hivatalosan ha átallokált (05-ös attributum) szektorod van, azt nem tudod visszaforgatni. Azt a szektort örök életére megjegyzi a drive. Tegyél a winyó tetejére kicsi címkét (hűtést ne befolyásolja), és írd rá a dátumot meg, hogy egy szektor hibás. Ettől a drive még tökéletes, mivel a hibát kiküszöbölted. Ha viszont jelentkezik újabb, nem kell gondolkodni, mikor történt az első baj. Ugyanis ezeket dinamikusan figyelve, lehet következtetni a drive esetleges maradandó sérülésére.
-
Depression
veterán
-
gamer0101
aktív tag
válasz
Isten88 #8056 üzenetére
Namost, hogy tiszta legyen a helyzet: A vinyó amin az oprendszer van az egy SATA-s vinyó, a másik egy sima PATA-s, amit kénytelen voltam USB rackben használni, mert a kettő együtt nem volt hajlandó dolgozni gépen belül. Egyszerűen ilyenkor nem bootolt be a gép semmiről. Most megpróbálom még azt, hogy a kábelről leszedem a DVD írót és úgy hátha csak a két vinyót látja és sikerül...
-
Blaze71
őstag
-
liksoft
nagyúr
válasz
Isten88 #7937 üzenetére
Az említett értékhatáron belül jobbat a mostaninál nem fogsz kapni. Ez a gagyi árkategória. Sajnálom ha lelombozlak, de inkább tartogasd a pénzed valóban használható darabra. Olyanok kicsit többe kerülnek. (Nem vagyok kereskedő így típust nem tudok mondani, de a nagyságrendi árakkal tisztában vangyok.)
-
Isten88
senior tag
válasz
Isten88 #7931 üzenetére
Fejlemény: "Write Zeros" folyamat következtében eltűntek a "gyenge szektorok". Most akkor szidhatom a külső USB-s rackemet?
Külső USB-s rack adapterén megtalálható teljesítmény-táblázata:
Input: 100-240VAC, 50/60hz, 0,5A
Output:
12V (fölül egyenletes, alul szaggatott vonal) 2A
5V (fölül egyenes, alul szaggatott vonal) 2AVinyó energiafelvétel táblázata:
Current Requirements
12 VDC
Read/Write 460 mA
Idle 450 mA
Standby 6 mA
Sleep 6 mA5 VDC
Read/Write 650 mA
Idle 600 mA
Standby 180 mA
Sleep 180 mAPower Dissipation
Read/Write 8.77 Watts
Idle 8.40 Watts
Standby 0.97 Watts
Sleep 0.97 WattsForrás <-- itt a specifications-ra kell kattintani, hogy ezek megjelenjenek.
Ezek az értékek símán határértéken belüliek. Akkor lehet, hogy a külső rack-nek a lapja hibás? :/ Nem láttam semmi arra utaló jelet a rack-nek a dobozán és egyáltalán sehol, hogy hány gigáig kezeli a vinyót.
Várom a válaszokat, ki mire tippel, hogy mi lehet a baj. -
liksoft
nagyúr
válasz
Isten88 #7887 üzenetére
2-3 ilyen teszt után "elvileg" a gyári hibák és inkompatibilitások kijönnek. De a drive első egy hónapja szokott kritikus lenni, majd 2 év után indul ismét az izgulósabb időszak. Ha közben a hűtése és tápellátása korrekt volt, jó eséllyel mondhatod magad büszke tulajnak. De Murphy él és dolgozik!
-
tomp
félisten
válasz
Isten88 #7889 üzenetére
Tudom hogy a lapozófájlban csinál ezt-azt, de a másik vinyón ha épp kicsomagolok egy fájlt, közben ugyan arra a vinyóra elkezdek másolni, akkor a kicsomagolás lelassul, és a másolás lesz gyors. A rendszer vinyón meg a rendszer feladat lassul be, és az egyébb cuccok gyorsabbak. Nem értem ezt a windózt -
liksoft
nagyúr
válasz
Isten88 #7836 üzenetére
Jó! De semmit nem értettél abból amit a méret miatt írtam. Olvass utána. Kulcsszó: cluster.
Szerk: Képre ránéztem, biztosan. Soha nem láttam. A gyári leírás alapján választottam ki a többiek közül. Nekem a munkám miatt egyedi programok állnak rendelkezésemre. Ezért nem szoktam használni a kevesebbet tudókat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Isten88 #7834 üzenetére
Majdnem. A képek 404 üzenettel jönnek fel, így azokat nem tudom értelmezni. Az NTFS default cluster mérete 4kB. Vagyis, olyan file kell, ami 4 , 8 , 12 , 16 , stb kB méretű. Kettő hatványa. Ez fogja kitölteni az utolsó szektort is teljesen a foglalt területen. Egyébként igen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Isten88 #7830 üzenetére
Szia!
Lépéseim:
Egybe partícionálom, majd teleírom. Cél, hogy minél nagyobb legyen egy file, és minél inkább kitöltse az utolsó cluster-t.
Visszaolvasás - másolás másik drive-ra.
Ezzel "Full Media Scan"-t csinálnék.
Utána "Full Erase", majd előző olvasási teszt.A fenti vizsgálatot HDSentinel SMART ellenőrzése mellett (ha engedi a gyári tesztprogram) 2-3-szor megismételném. Ha ütközés lenne, akkor a tesztlépések közötti SMART értékek ellenőrzésével.
Nagy munka, de ennél jobb "nyúzást" a felületre és az átvitelre nem tudok.
Jó lenne random írást/olvasást is nekiereszteni 3-4 órára, de arra nem tudok programot.
Ha gond jelentkezne a win változattal, akkor a dos-ost kellene elővenni.
Tápellátásra, hűtésre ügyelni!
Sok sikert!
-
-
dKes
tag
válasz
Isten88 #7742 üzenetére
Plussz még azt is érdemes hozzávenni, hogy USB esetén az összes egység osztozik a 480Mb/s elméleti max sávszélen, míg FireWire és eSata esetén ezek dedikáltan csak az érintett eszközre vonatkoznak ...
A hdd-vel kapcsolatban mért értéked alaplapra kötve még sata2-vel se lenne több, ha ez megnyugtat. Sata2-ből a gyakorlatban a csúcs SSD-k és a ramdrive-ok húznak igazán hasznot.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Isten88 #7739 üzenetére
Szia!
Winyó esetén az átviteli sebességet nem a csatlakozási felület határozza meg, hanem a felületi írás/olvasás. Így elméletileg a 133-as tempót sem sikerült még igazán átlépni, vagyis nem ez a szűk keresztmetszet. Persze a fejlődés során egyértelmű, hogy sebességet a régi PATA csatornán már nem lehet növelni, így a SATA kötelező lépés. Annak meg a 3Gb-es változatában meg van még pár évnyi fejlesztési lehetőség a drive-ok mechanikáját figyelve.
-
-
The DJ
addikt
-
DjPremier
aktív tag
válasz
Isten88 #7567 üzenetére
Most vettem észre,hogy a másik particion vannak a boot.ini,bootmgr.exe meg ilyenek.És megnéztem a boot.ini filet és ezt láttam.Szoval nem vágom,hogy kerültek rá a fileok a másik particiora és a 2 particiot veszi észre.Mert megváltozott a betüjele a C: böl D: lett a D:böl C: és ez a boot.ini fileban is látszik miért nem lehet változtatni.Mit tegyek?
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect -
priti
addikt
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Isten88 #7391 üzenetére
Mentés már megvolt, és folyamatosan mentem a változásokat, ezért vettem még egy hdd ét
Ha megáll vissza viszem
még 2 évig garis amennyiben 3 évet adtak rá anno.
Zömmel tvből felvett anyagok vannak rajta így nincs gond ha a szervizben nézegetik(#7390) Mz/ts250@300
Nálam is ekörül van, ez az ominózus samu a venti ellenére is tűzforró, tehát biztosan beteg, nem volt ilyen ilyenné lett.
Érzésre úgy 70 fok. . . Pont a ventivel szemben a másik kettő 30 körül van. -
Ataxia
tag
válasz
Isten88 #7312 üzenetére
már próbáltam letörölni a 8 gb osat és újat rakni de fel se kínálja hogy ntfs vagy fat 32 mert nem kompatibilis a windowssal azt írja.
Formázni csak úgy tudtam hogy a 120 gb-os sata-s winyómról bootoltam be és a 40 est beraktam másodlagos mellé és kiválaszottam a particiót és megformáztam fat32 be meg ntfs be is . DE A WINDOWS TELEPÍTÉSNÉL FEL SE KÍNÁLJA AZ NTFS-T ÉS A FAT 32 -T.
-
Isten88
senior tag
válasz
Isten88 #7300 üzenetére
Visszaolvastam az utóbbi 200 hozzászólást, hasznos volt. Elkezdtem csinálni egy fullos formázást a vinyón, 0 szektorhiba. Külső USB-s racket használok, akkor ezek szerint ez a baj vele, hogy kontakt-hibás a drága...megy is vissza garival, h kap*a bé.
UI: köszönöm, hogy megosztottátok a tapasztalatotokat, sokat tanultam belőle most is. =)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged