- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
qwertly #6999 üzenetére
AHA! Vagyis vannak keresztbe láncolt állományok. A CHKDSK mit mond a drive-ra? Érdemes egy teljes rendszer adminisztrációs ellenőrzést minden drive-on futtatni, és csak ezután elindítani bármilyen partíciós buherát. Ugyanis ha menet közben ezzel a hibával elszáll, akkor a Get Data Back vagy tud segíteni, vagy nem.
-
qwertly
addikt
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni
,van egy olyan gondom,hogy a winyón levő partíciót nem tudom átméretezni hibába próbálom akármelyik partíció kezelő programmal nem megy azt szeretném ha a c meghajtót megnövelni a vista részének a d meghajtó rovására.Ezt még bebootolt PowerSuite sem tudja megcsinálni,nem tudom talán az a gond,hogy amikor feltelepítettem xp akor Acronis True Image Home készítettem egy rejtett partíciót és oda mentettem el a lementett xp.De ezt a winyó végére tettem de ugyanakkor tapasztaltam,hogy c meghajtó kisebb lett
.Ilyenkor mit tehetnék?
-
Tom5
addikt
Sziasztok!
Kedves ismerősöm most hívott, hogy nemindul a laptopja...azaz elindul ntldr error hibával. XP telepítést elindítanának de beáll a téma. Holnap hozzák a laptopot. Addig valami ötlet, hogy mi lehet a gond?! Válaszokat előre is köszönöm!
-
tlac
nagyúr
válasz
szandro #6991 üzenetére
igen...
a samsung remekelt ezzel az es-tool-lal...
cd-ről nekem is csak akkor bootol, ha ahci/raid kikapcsolva, mert máskülönben a rajta lévő freedos nem fog menni
meg jmicron pata-ról sem működötta floppyjaim meg mind rosszak
végül pendrive-ról bootoltam
ami kell hozzá:
pendrive
HP USB Disk Storage Format Tool
kellenek a dos fáljokaztán az iso-ból kiszed a fáljokat egy könyvtárba, és a hp-s programban beállítod a helyét
aztán format és felmásolod még a pendrive-ra az estool.exe-t
aztán jöhet a boot és elindítod a programot az estool begépelésével -
-
jolti05
őstag
Levettem a ház oldalát, így kaptam ezeket a hőfokokat, később kipróbálhatom, hogy milyen értékeket kapok, ha rajta van, márha látod értelmét.
Akadtak a nyáron meleg napok, de ilyen hangokat egyszer sem produkált. Igaz, a két vinyó közvetlen egymás alatt/felett van nagyjából 2-3 hete.
Nem hiszem, hogy a kábelekkel lenne a gond."A lemez felületén található 2 hibás szektor
ez már garanciáztatáshoz elég"
Ez biztos? Nem vagyok járatos az ilyesmiben. -
brigya
csendes tag
Sziasztok! Van egy K7N2 Delta alaplap a gépemben és vettem bele egy SAMSUNG sata-s dvd írót, de nem tudom hogyan kell beállítani hogy felismerje. Tud valaki segíteni ebben? Köszi!!!!
-
waccamár
senior tag
Helo!
Van egy 80Gb-s vinyóm. Norton PartitionMagic-el 10Gb-t leválasztottam linuxnak, rendben meg is csinálta. Végül mégsem telepítettem linuxot, szerettem volna visszakapni a 10Gb-t. Ezt meg is csináltam PartitionMagic-el, bár már nem tudom mit nyomtam, lényeg hogy már nem látja azt a 10gigás linux partíciót, de még le van választva, mivel a gépem 80helyett csak 70gigásnak írja a vinyót.
PartitionMagic-en kívül van valami program amivel meg lehetne oldani a problémát? Mert ezzel már akárhogy próbáltam, nem sikerült...
Remélem máshogy is megoldható minthogy formázzam újra az egész vinyót...Segítségeteket előre is köszönöm!
Ui.: bocs hogy pár nappal ezelőtt ezért új témát nyitottam, nem láttam ezt a témát :S
-
Madarame
csendes tag
Nem a vinyóval van gond arra lehet pakolni meg minden
Leírom miként történtek a dolgok:
Régi vinyon (250gb pata) fenn volt a 32bites vista, én azonnal beraktam a satasat és felpakoltam rá a vista 64bitest. fel telepítetem jó pár cuccot , aztán leformáztam a 250est, ezután hiányolta a system file-t és nem bootolt be nem értem mi lehet a gond pedig csak a 250est törölte :S -
tlac
nagyúr
válasz
jolti05 #6973 üzenetére
akkor jó meleg lehetett nyáron a forróságban
ráadásul a samsung-ok szeretnek csalni a hőmérsékletben lefelea kattogás amiatt is lehet mikor újrakalibrálja magát a vinyó, a hőtáguláshoz
de ilyen szinten már nem értek a vinyókhoznincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem
kábelcsere akkor segíthet, ha kontakthibás
de annak a hibája jelentkezhet pl. úgy, hogy lassabb lenne a vinyó eléréseA lemez felületén található 2 hibás szektor
ez már garanciáztatáshoz elég
-
Madarame
csendes tag
Sziasztok.
A következő kérdésem lenne:
A jelenlegi gépem:
Gigabyte GA-MA-78G-DS3H
AMD Athlon 64 X2 6000+
2GB Kingmax 1066 ram
Samsung 160gb sata
Maxtor 250gb pata
Problémám:
biosban beállítom hogy bootoljon hddröl, aztán a proritásoknál 1. a satas, 2. a patas, ám felraktam a vistat és mégsem találja a rendszer fájlt hogy bootoljon. igy most csak a patasrol tudok bootolni. valami ötlet? -
csabors
tag
Sziasztok!
Áramszünet után Samsung winchesterem megadta magát. Biosz nem detektálja, motor nem pörög fel. Érdemes ugyanolyan tipusú hdd elektronikájával próbálkozni?
Próbáltam másik gépben is.Üdv:
-
Imy
veterán
válasz
liksoft #6952 üzenetére
Nála jó lett!
2002-es gyártási év volt rajt, asszem akkor is vettem még nagyon rég (vagyis a 3. 40Gb-os is megadta magát általában 1-2 hetet bírt ki, és akkor mondtam a boltban, hogy nekem nem kell több 40Gb-os maxtor, ugyis csak visszavinném, és ráfizettem egy 60Gb-ra )
A SMART-ot sem támogatta az tuti.
-
szandro
senior tag
-- Fizikai Lemez Információ - Lemez: #1: SAMSUNG HD502IJ --
Lemez Tulajdonságok
-------------------
Lemez sorszám . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1
Interfész . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . S-ATA II
Lemez modelszám . . . . . . . . . . . . . . . . . SAMSUNG HD502IJ
Lemez revízió . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1AA01112
Lemez sorozatszám . . . . . . . . . . . . . . . . S1PZJDWQ633475
Teljes méret. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 476937 MB
Jelenlegi hőmérséklet . . . . . . . . . . . . . . 20 °C
Működési idő. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0 nap, 0 óra, 5 perc (becsült érték)
Becsült hátralévő élettartam. . . . . . . . . . . 0 nap
Kondíció. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . -------------------- 0 % (Rossz)
Teljesítmény. . . . . . . . . . . . . . . . . . . #################### 100 % (Kiváló)Meghibásodás várható - Attribútum: 184 Gyártó specifikus. Értékét és jelentőségét a gyártó határozza meg.
Azonnali merevlemez csere szükséges.
Ajánlatos az adatok sűrű mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.??????
3napos... -
jolti05
őstag
Samsung HD080HJ
Teljesítmény: Kiváló 100%
Kondíció: Kiváló 96%
42°C
A lemez felületén található 2 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez felületén található 2 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Nincs szükség beavatkozásra.Samsung HD501LJ
Teljesítmény: Kiváló 100%
Kondíció: Kiváló 96%
35°C
A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák semA Smart fül alatt vagy semmi, vagy minden pipa. 80as vinyónál felkiáltójel a Reallocated Sectors Count-nál, a 196 Reallocation Event Count-nál és a 197 Currend Pending Sector Count-nál.
Ennyi.
-
jolti05
őstag
A másik vinyó közvetlenül alatt van, az "elektronikák lefele néznek"(nem tudom ez így van-e kitalálva, de gondolom igen). Két venti van a vinyók alatt, de egyik sem rájuk fúj.
350Wos FSP tápom van, két vinyó, egy dvd-író és egy 7900gt +3 házhűtő. Szerintem simán bírnia kell.
Hdsentinelt azonnal beszerzem.
Kábelcsere mire lehet jó?Nem örülnék, ha elszállna -persze ki igen...-, mert elég hosszú idő lenne beszerezni, ami el fog veszni és nem tudok a dolgok elébe menni.
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
Nyáron vettem egy 500 gigás Samsung vinyót. Elég hangos darabnak tartottam idáig is. Periodikusan töltöget, vagy én nem is tudom, hogy hogy írjam ezt le, erősödik a hangja, aztán gyengül.
Ma elkezdett kattogni. Nem tartom túl viccesnek, mert több, mint 450 giga adatot tárolok rajta, és nem tudom megoldani a mentését.
Nem hiszem, hogy a 80 gigás Samsungommal lenne gond, azelőtt nem volt ekkora hangja a gépnek.
Mit tudok ilyenkor tenni? Drukkolok, hogy ezt többet ne csinálja, vagy készüljek fel a legrosszabbakra?Köszi.
-
szandro
senior tag
Hello!
Tegnap vettem egy Samsung Spinpoint F1-et (500-ast). Megpróbáltam rá telepíteni a Vistát(32 és 64bitest egyaránt), némely próbálkozásomnál eljutottam az asztalig is, de elég instabil volt, de volr úgy, hogy boot-nál, a kis zöld csík utánkikapcsolta a winyót, kékhalál és restart...
A winyót partícionálni gonmd nélkül tudtam, egy xp-t is tettem már rá, az is látja, kezeli rendesen, de ezzel a vistával nem jutok dűlőre.Bárkinek bármi ötlete van meghallgatom!
Üdv:
szandro -
tlac
nagyúr
válasz
liksoft #6949 üzenetére
A legfrissebb béta bios van fent, de a gyárival, amivel vettem az alaplapot, azzal is ugyanez a hiba van.
Közben úgy néz ki, hogy nagy valószínűséggel a program hibás.
Írtam arról, hogy másnak ismeri fel a vezérlőt, annak függvényében, hogy ahci/raid vagy sima pata módban használom.tehát ich10r-es vezérlő gigabyte ep45 ds5-ben:
ahci/raid módban: ich8 xxxx, és hibát jelez (AJ29 : RAM Error)
pata-ban: V:8086 xxxx, nincs hibaviszont az ich9r-es gigabyte p35 ds4-ben:
ahci/raid módban: ich9 xxxx, nincs hiba
pata-ban: erre most nem emlékszem, de nincs hibamásik lapban, gigabyte ep45 ds4, ich10r-es:
ahci módban: V:8086 xxxx, nincs hibaTehát szerintem az es-tool nem ismeri fel rendesen a vezérlőt, és emiatt jelez hamisan hibát.
Az es-tool-nak kétféle verzióját lehet találni a samsung oldalán: 2.11a és 2.11, de mindkettővel ugyanaz a jelenség, mint amit írtam.Írni fogok egy bugreport-ot samsung-nak, hátha reagálnak érdemben...
-
den80
tag
ja neeem
ne érts félre
amin görcsölötem az fater gépe
nagyon nem használja semmire, net, képszerkesztés, zenehallgatás
2 hónapja raktam neki újra a rendszert, nem telepítget, mert nem ért hozzá
így jelenleg frissnek mondható a rendszer, csak bekrepált az adat vinyó, na azon az én cuccaim voltak, így hoztam neki egy használt vinyót, amire gondoltam mindet átpakolok
a 40eset meg elviszem az én gépembe biztos ami biztos
ezért gondoltam hogy a nagyra pakolok mindent akkor már, és csak 1 vinyó legyen a gépébe -
den80
tag
na sikerült
leszedtem az Ultimate Boot CD for Windows-t
MBR részt kellet javítanom rajta, így most feléledt a rendszer 2 vinyóval, most ugye a 200as üres, formázatlan állapotban van
nos akkor hogy kezdjek hozzá klónozni a kis vinyórol
hogy a nagy vinyón ugyan ugy megmaradjon a C és a D
mert ha most win alól kezdek particionálni, akkor más betűket hoz létre az új partícióknak,
de a kicsit azt mellőzném a gépből később -
liksoft
nagyúr
Csak a 200-as lemezt tedd a gépbe. Utána telepítő CD-ről installáld fel a rendszert. Ha a végére értél, csak USB-s eszközként tedd a gépre a 40-es winyót.
Az XP ha azonos verziókat észlel két számára azonosnak tűnő drive-on, a boot során képes az első winyóról átlinkelni a másodikra. Ebben az esetben nem egyszer hazavágja mindkét OS reg-jét. Innen kezdve sem együtt, sem külön-külön nem képesek boot-olni. Ezért tedd USB-re.
-
den80
tag
válasz
liksoft #6950 üzenetére
szia, köszönöm hogy próbáltál segíteni
de nekem most nem fontos az adatvisszaszerzés a 200gb-os merevlemezről. hiszen ugyan az van rajta mint a jelenlegi 40gb-oson,
csak azzal nem bootol be egyáltalán, sötét képernyő, és a hdd led folyamatosan ég.
nekem az a lényeg , hogy újra használható legyen
vagyis tudjam formázni, partíciókat létrehozni rajta.
és sajna ha a 40gb os és a 200gb-os vinyó együt van rákötve a gépre
akkor sem tölt be a windows a kis merevlemezről, és ezt furcsálom -
liksoft
nagyúr
Eléggé nagy munkára kényszerítettél. Morcos vagyok ezért. A Promise chip-en ha minden igaz, a PDC20378 szám található. Ha igen, akkor olyan alaplapot vagy vezérlőkártyát kell keresned, melyen ugyanez a chip található.
Gondolom a halálával vitte magával a RAID-be konfigurált drive-okon az adataidat. Azokat szeretnéd viszont látni? (Ha igen, akkor kicsit több infoval hamarabb kapsz választ!)
-
liksoft
nagyúr
Talán ATA winyó. Lehet, hogy a tápellátás nem tökéletes neki. Meg kéne nézni számítógépben, és a SMART ellenőrzése sem ártana. A 60GB már nem mai kategória, saccra lehet legalább 4 éves a winyó. Ha igen, akkor az már inkább csak eszmei értéket képvisel. Ezt mindkettőtöknek tudnia kell, így ha odaadod (vagy eladod), ennek ismeretében nem csalódik egyikőtök sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest