- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Akkor a gari eleve ugrott. Nem rendeltetés szerűen használtad. Ebben az esetben adatmentéses szakemberhez vidd. Nem olcsó, de az esélyek ilyenkor a legjobbak. Bárhová viszed, ne halgass el semmit. Azzal ugyanis csak rontasz a helyzeten.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Sipi16
őstag
Helló!
Vettem egy notit gyári Vistával és a C: meghajtót ketté szeretném partícionálni. A Particion Magic 8.0-át nem szereti a Vista. Van valami más ötletetek?A válaszokat előre is köszi!
Üdv.: Sipi
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
kételkedem
addikt
Szia!
System Requirements szerint egyik sem.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Thrawn
félisten
A Paragon féle Partition Manager 9.0
Updated! Improved Windows Vista support, including 64-bit editions.szerk: A Partiton Magic-et megvette a Symantec, és azóta sem lépett át a 8-as verzión
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
konas
senior tag
Hello
Asszem rossz a vinyom...vagy megse?
Hdd sentinelt ismeritek?leelenoriztem vele a 80 as Samu hdd m,es
azt irta 8 hibas szektor
es 7 gyenge..
Azert tettem fel mert,sokat gondolkodik a gepem barmilyen feladatnal..de nem mindig...
sokat tolt es azt is erolkodve es hosszan.
lehet h rossz?????????? -
Thrawn
félisten
Nem lehet, biztos. Fontos adatot ne tárolj rajta, és mihamarabb cseréld le!
liksoft: Bizony, nem szép dolog... Viszont annyira nem siratom, voltak érdekes dolgai időnként a Partition Magic-nek, az Acronis viszont eddig hiba nélkül dolgozott bármit bíztam rá
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Sipi16
őstag
Nekem sajnos két partíciót nem sikerült egyesíteni. Mondjuk az egyiket nem akartam megformázni...
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
Sipi16
őstag
A C:-t amin a Windows van meg egy másik partíciót nem tudtam összevonni. Most vettem egy USB-s mobilinyót és azt ami a notiba van megformázom és 1 paríciót csinálok belőle. (A mobilra meg most mentek ki mindent.)
-
Thrawn
félisten
Annak pedig mennie kell ha mind a kettő elsődleges partíció volt, egymás mellett voltak és azonos fájlrendszer volt rajtuk. A csatolandó partíciónak üres kell lennie (ha jól tévedek).
-
Eagl3
veterán
Miért nem látja a gépem az Új samsung F1-es winyóm? Se BIOS-ba se a Vezérlőpult / felügyeleti ezközök / lemezkezelő -be. Így meg se tudom formázni.
Próbáltam azt is, h. csak ez a winyó volt a gépbe XP CD nem találta... Ötlet? -
liksoft
nagyúr
Hibás winyó, hibás alaplap, hibás kábel, BIOS-ban csatorna le lett tiltva. Hirtelen más nem jut eszembe. Próbáltad a BOOT-ot lassítani, vagy esetleg CTRL-ALT-DEL kombinációval újraindítani? Bizonyos esetekben ugyanis az alaplap előbb éledhet mint a winyó.
-
Eagl3
veterán
válasz liksoft #6919 üzenetére
BIOS-nak látnia kéne formázatlanul is a winyót nem?
Alaplap nemhiszem, h. hibás, mivel a másik winyót se látná
Kábelt kicserélem...BIOS-ban amúgy AUTO-n van minden SATA cucc tehát fel kéne ismernie. Amúgy LBA-val is próbáltam. CTRL+ALT+DEL es indítás is volt.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Sziasztok! Ez csak feltételezésem szerint hdd probléma, ugyanis egy Samsung 160GB-os pata-ról, Samsung 500gb-os sata (F1) hdd-re történt csere után tűnt fel, hogy bootolás után, miután lemegy a bios ellenőrzés, a gép 20mp-ig áll (nincs hdd aktivitás), majd elkezd bootolni az os. Kábelezés, bios beállítás, mit gondoltok, mi lehet?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Sipi16
őstag
A csatolandó az üres is volt csak amihez akartam csatolni és a csatolandó rész között volt még egy partíció. Szerintem ez volt a probléma, de már sikerült megoldanom és emiatt végre beszereztem egy 320Gb-os mobilvinyót. A mobilvonyót, hogy kell ki illetve bekapcsolni? Annyira még nem tudok svédül, hogy az User Manualt megértsem.
-
Sipi16
őstag
válasz liksoft #6927 üzenetére
Aham. Mar sikerult megoldani a helyzetet. Meg egyszer nagyon koszonom a tegnapi segitseget!
-
tlac
nagyúr
Múlt héten vettem egy terrás samsung-ot, használat előtt mindig szoktam ellenőrizni a vinyókat. A samsung es-tool programja ezt adta ki:
[SELF DIAGNOSTIC (ESTOOL v2.11a)]
Model Name : SAMSUNG HD103UJ
Rom Revision : 1AA01112
Serial Number : S13PJ1CQ610012
Drive Size : 953868MB (LBA : 1953523055)
Start Time : Thu Aug 28 03:17:06 2008
-------------------------------------------------
Test Loop Number : 1/1
-------------------------------------------------
>> READ DMA : Testing... Pass !
>> CHECK S.M.A.R.T. : Testing... Pass !
>> SPIN DOWN / UP : Testing... Pass !
>> SIMPLE SURFACE SCAN : Testing... Pass !
>> WRITE VERIFY : Testing... Pass !
>> RANDOM SURFACE SCAN : Testing... Pass !
>> READ SURFACE SCAN : Testing... Pass !
>> RAM VERIFY TEST : Testing...
Service Code => AJ29 : RAM Error.
Error : Command timeout
>> MULTIPLE READ TEST : Testing... Pass !
Service Code => AJ29 : RAM Error.
Scan Elapsed Time : 03:24:30
Error Occured Test Loop Number 1
End Time : Thu Aug 28 06:43:37 2008
Test was completed.
=================================================Még a program azt mondja, csináljak rajta egy teljes törlést és próbáljam újra.
Kicsit keresgéltem és állítólag ez a hiba a cache-re utal.
Jól érzem, hogy ennek a vinyónak annyi és mehet vissza garba?[ Szerkesztve ]
-
-
tlac
nagyúr
válasz liksoft #6930 üzenetére
tuning nélkül ellenőriztem
gondolom még megtehetem a szokásos köröket, hogy másik kábel, másik port...jut eszembe, abból esetleg lehet probléma, hogy az es-tool ich8r-nek nézte a vezérlőmet, miközben ich10r?
nem nyerő a samsung?
pedig jobban tetszik, mint a wd re vinyóim, nem kattan hatalmasat leállásnál, csendesebb seek, alaphangja is halkabb -
liksoft
nagyúr
A progit nem használom, így nem tudom, hogy gond-e a chipset hibás felismerése.
A WD felületi adatrögzítése talán nem annyira kiélezett mint a Samunál. Viszont a WD más, a működési stabilitásban gondot jelenthető munkafázist kihagy a gyártás során (sigle servo - Samu full servo). Adatmentéses szempontból (sajnos minden mentése lehetetlen, így ennek bekalkulálása a használatban mára célszerű) a Samu nagyságrenddel jobb. A felületek, fejek strapabírása jóval jobb, a csereszabatosságot nem is említem, mert a WD-nek az nincs.
Vagyis amíg a WD megy, lehet, hogy jobb választás, de adatot nem érdemes mentetni róla.
Mindent egybe vetve én a Samut jobban szeretem. Megoldották a folyamatos fejlesztést is. (Ez jó mondat volt. Hiszen mindenki fejleszt. Csak nem mindegy hogyan.)
- Hitachi (IBM), Seagate, Toshiba kialakít egy típust melyet a tervezés során jól megnyúz, majd azt gyártják.
- WD tervez, gyárt, majd továbbfejleszt. De csak ott, ahol a hibaszázalék egy bizonyos küszöböt átlép. Ebbe a küszöbbe a menthetőség nem számít bele (egyelőre)!
- Samsung tervez, gyárt, és a garancia alapján ahol csak lehet korrigál a következő szériánál.Természetesen mindenkinek figyelembe kell vennie a piaci árharcot és a részvényesek éhségét.
-
tlac
nagyúr
Újra megcsináltam a teszteket. Ezúttal csak ez az egy samsung volt a vezérlőre dugva, másik kábellel, másik porton (2-esen).
Kicsit érdekes lett az eredmény...
2 opció van a bios-ban, amivel az ich10r-t lehet állítgatni:
1. sata raid/ahi mode (disabled, raid, ahci)
2. sata port0-3 native mode (disabled, enabled)Az es-tool csak akkor látja a vezérlőt ich8r-nek, ha a raid van beállítva, a 2. opció ilyenkor lényegtelen. Viszont raid módban az ahci nem kapcsolódik be, tehát fogalmam sincs, hogy ilyenkor milyen módban lehet... A többi esetben (ahci-nél is) 8086-nak látja a samsung tesztprogram a vezérlőt vagy slave vagy master-ként.
Amit észrevettem, hogy hiba csak akkor van, ha az 1. opció ahci-n vagy raid-en van, a 2. opció mindegy, hogy mire van állítva. Az összes többi esetben nincs hiba.
Most több hibalehetőségre is gondolok.
Pl. hogy ha az 1. opció ahci vagy raid, akkor a cache elérése gyorsabb és ezt nem bírja.
Vagy az es-tool jelez akkor is, amikor nincs is hiba, csak rosszul kezeli a vezérlőt.
Vagy az alaplap biosa bugos.Ki kellene még derítenem azt is, hogy miket lehet jumperolni a vinyón, a manual-ban csak a pata-s vinyókhoz van leírás...
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Lehet nem jó helyen teszem fel a kérdésem de nem nagyon találtam olyan hozzáértő topikot mind1 hátha....
Notebookról lenne szó. Notiknál a sata módot ki/be lehet kapcsolni, ha kikapcsolom milyen hátrányokat fogok élvezni?
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Elég égető és kellemetlen problémával fordulok segítségért.
Az mitől lehet,hogy a winampom nem játsza le az mp3akat hanem ugrál ide-oda vagy el sem indítja,ugyanakkor van amit hiba nélkül lejátszik.
Konkrét előzménye a hibának nem volt,1 hete kb jött egy visszafordíthatatlan rendszerhiba de csak az mutatkozott hogy a gép nem fog leállni,azóta a winamp nem játsza le a zenéket a media player viszont igen,de a nero meg már nem a rendes hosszát írja ki a felírandó zenének.HD sentinellel néztem amit láttam,de nem utal semmi fájlrendszersérülésre,és most telepítettem ez miatt új rendszert,de a hiba nem szünt meg.
Nagyon szarul leszek ha ezek a zenék menthetetlenek,kb 3000 db válogatott muzsika,valaki plz találjon megoldást!Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Közben olvasgattam a neten és jó esély van arra hogy vírus okozza a problémámat.A NOD32 talál is a két adat vinyómon egy egy mbroot.k nevű sz@rt de nem tudja írtani.Javaslat volt a problémára a fixmbr parancs,kérdezném ha megprobálom akkor elszáll a vinyón lévő adatom vagy megmarad,és ha sikerülne ezzel az eljárással eltüntetni ezt a vírust és ez okozza a zenék ugrálását utánna megjavulnak a zenék??
Mr.Brightside
-
tlac
nagyúr
úgy látom, hogy senkinek nincs ötlete
közben én tovább görcsöltem vele, arra gondolok, hogy a hiba legvalószínűbb oka a samsung es-tool...
ráeresztettem a wd vinyómra (bár csak a samsungokhoz van ajánlva) és arra is cache hibát ír, ha ahci vagy raid módban van...ez még nem zárja ki az alaplap/bios hibát, de egy régi gyári bios-szal is ugyanez a helyzet
ha tényleg hibás lenne, pl a déli híd, akkor meg valószínűleg már jelentkezett volna a napi használat során -
tlac
nagyúr
közben én tovább görcsöltem vele, arra gondolok, hogy a hiba legvalószínűbb oka a samsung es-tool...
még vmi eszembe jutott, amit elfelejtettem megemlíteni, hogy itt ph-ról az egyik emberrel is kipróbáltattam az es-tool, szintén gigabyte ep45, ich10r és nála ahci módban sem jelez cache hibát a samsung f1-es vinyójára...
-
szkorhetz
őstag
Hello!
Vettem egy új vinyót és felraktam rá az xp-t meg ami kell.
Most mobilvinyóként beraktam a régimet és a documentumok mappa rendszergazda részéhez nem férek hozzá, nem tudok semmit kivenni belőle, pedig nekem kéne.
Van megoldás?
Köszi -
simondr
senior tag
hi!
kb mennyit áramot fogyaszthatnak ezek:Seagate SATA 200GB
Seagate SATA2 250GB ?? -
Ruban
tag
Latom itt nagyobb a forgalom.. Ha valaki tudna nekem segiteni. egy Promise Fasttrack 378 sata vezerlore lenne szuksegem a regiu Asus A8V del melle mert lehalt es most meg 2 vinyomat nem latom.. ha valaki tud kerem segitsen az alaplapi cd-n csak raid ide ata vezerlok voltak :S egy letoltesi lenk kellene vagy az albbi mailre szivesen varom. Koszonom patakiimre@yahoo.com
....
-
laloca
csendes tag
Sziasztok!
Jó lett a külső vinyó, annyit mondtak, hogy szétszedték.
Meg utólag még mondtam, hogy nem értem akkor sem, hogy hogyan lett jó, mert nekem be sem indult, aztábn mosolyogva mondta a gyerek, hogy az ilyeneknek a belsejében van egy olyan gonb hogy mukodj!Kb ennyi
-
den80
tag
sziasztok
problémába ütköztem
adott egy wd200JB vinyó
minden rendben volt, leformázva az egész
erre ment rá volna egy régi 40gb-os merevlemez C és D partíciója
Paragon Partition Manager-el klónoztam a régi partíciókat az újra
eddig is minden oké volt
lett egy C10 D28 és E160 gb os particíóm
na most a C-t növelni akartam, hogy az E ből adjak neki plusz helyet
ezt a paragon nem akarta mert vmi hibát észlelt
elő a norton féle p magic-et, az az egész partíciós táblát hibásnak látta
felajánlotta hogy kijavíthatja
persze hogy igent nyomtam
na ezután restart
és se kép se hang
bios felismeri
de se fdisk, se dos alól semilyen program nem tud hozzáférni,se xp-t nem telepíti rá
2 gépen próbáltam, semmi sikerrel.
Mit lehet ilyenkor tenni?
remélem értelmesen leírtam mi történtvolt, van, lesz
-
Imy
veterán
Van egy 60Gb-os Maxtor AZA vinyóm, amit el szeretem volna adni.
Elötte a PC-ben (amit már elötte eladtam) müködött.
Most USB-s rackel kötötem össze, a fileokjat látja, de se írni, se olvasni nem tudok róla. Master, Cable selectel ez a szitu, slave-vel meg nem látja egyeltalán a vinyót.
Másik vinyóval a mobile rack müködik.Vajon a vinyó a hibás, vagy pedig a rack nem ismeri fel? Ismerős akarja megvenni, átverni meg nem akarom.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Figyelmedbe ajánlanám ezt a témát. Mentsd le az adatokat másik gépben másik winyóra, majd utána kezd nulláról erre feltelepíteni a cuccokat.
Csak egymás mellett lévő partíciókkal tudsz "operálni". Vagyis itt a helyes sorrend az alábbi lett volna (lépésenként, NEM egyszerre!):
- E: partíció méretének csökkentése.
- E: partíció hátra csúsztatása (előzővel esetleg összevonható - partíció elejének hátratolása funkcióval).
- D: partíció hátracsúsztatása.
- C: partíció növelése.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest