Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz spyduck #44791 üzenetére
A klónozásért piros pont!
Viszont HFS+ rendszert nem mentünk NTFS vagy FAT programmal. Ráadásul ha igen, akkor megfelelő jogosultságokkal a fizikai drive-on úgy, hogy arra nem írunk. Ha ezek nem mennek, akkor tudni kell nemet mondani.
Amit és ahogy utólag leírtad, általános (FAT NTFS) logikai mentés esetén a formázást kivéve korrekt.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
King Unique
titán
válasz spyduck #44788 üzenetére
Ez nem helpdesk / azonnali kérdések topikja és itt mindenki olyan ütemben válaszol, amilyet a szabadideje enged. Illetve a másik topikba is be volt téve a kérdés, ahol hamarabb érkezett rá válasz. De azért az OS X + HFS+ dolognak is magától értetődőnek kellett volna lennie, ha más nincs, akkor megmondja a google.
Egy szimpla gyorsformázás után jó esetben még visszaállíthatók az adatok, legalábbis a GDB mutatja a korábbi fájlrendszereket és sikerült már visszahoznom a tartalmát. De hivatalosan a Simple is csak FAT/EXT/NTFS fájlrendszereket támogat. Nem is tudom van-e olyan adatmentő program Windowsra, ami HFS+ partíciókat is kezel
Valamint a legtöbb adatmentő program általában fizetős, de az itteni program promók topikban lehet vadászni ingyenes akciókra. Most is van éppen [link], de ennek az oldalán sem említenek HFS+ támogatást.[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz spyduck #44788 üzenetére
Nagyon NEM mindegy! A felhasználó adata fontosabb mint a kapkodás! Az idő, a pánik, rossz tanácsadó. A GDB a fizikai drive-hoz is hozzá tud férni, ha megfelelő rendszergazdai jogokat kap! Sőt, igazából csak úgy illik futtatni, hiszen most CSAK a partíció területét nézi, úgy viszont az egész drive-ot. Azt sem tudom, mit fog kezdeni egy HFS+ rendszerrel, mikor ő FAT vagy NTFS-re lett készítve. Szakmailag azt tudom mondani.... Mindegy. Inkább nem.
Ja, és 2 óra! Adatmentésnél az fontos. Braziliába utazik, hogy azonnal kell?
Ezen kívül VAN adatmentéses téma. Ennek a címében is ott van, "nem adatmentés". Vagyis itt a lassabb válasz, és az adatok elvesztése is "benne van a pakliban". Szintén a "SÜRGŐS" eset.
U.i.: És ott sem biztos, hogy hajnali 2 és 4 között (az is 2 óra) lesz válasz, vagy szombaton amikor az ember a családdal van...
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz spyduck #44785 üzenetére
Adatmentés és formázással? Vagyis felülírsz területeket? Lehet, pont a leglényegesebbet, és akkor annyi! Adatmentés esetén TILOS bármit, bárhova írni a mentendő eszközön!!
U.i.: Arról nem is szólva, hogy ettől NEM látod a HFS+ rendszert, de legalább nagy valószínűséggel mostantól már utólag telepített driver-nek is kicsi az esélye! Sőt, a formázás CSAK azért kell, mert az adatmentő programnak NEM biztosítottad a FIZIKAI hozzáféréshez az engedélyt! Adatmentő programnak NEM KELL formázott drive, hiszen pont adatmentő program! Ááááááááá.......
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz spyduck #44775 üzenetére
Üdv!
Ha olyan ismeretlen fájlrendszer - pl. Ext2/3/4 | HFS+ - van rajta, amit a Windows nem kezel natívan, akkor "Kifogástalan (Elsődleges partíció)" jelenik meg a lemezkezelőben. Azzal pedig ez esetben nem lehet semmit kezdeni a törlésen és újrapartícionáláson kívül. Mivel ezen OS X volt, akkor eleve HFS+ fájlrendszerűnek kell lennie, amit a Windows ugye nem kezel. Ahhoz, hogy Windows alól hozzá lehessen férni a partíció tartalmához, külső driverek szükségesek.
Pl.: MacDrive | Paragon HFS+ for Windows | Paragon HFS+ for Windows® 8/8.1 Free Edition | Apple Boot Camp Drivers (read only): [link], [link] stb.[ Szerkesztve ]
-
válasz spyduck #9618 üzenetére
Nekem asztali gépbe való (3.5ös) Maxtor Diamondmax 8 szériás 40GB-s HDD produkálta ezt, kerregett, sípolt, max sebessége 3 mb/s volt, egy Avi film nem ment akadás nélkül, 5 percenként durván beszaggatott. Boltban azt mondják a kerregés a fej, a sípolás a motor hibája, hamarosan elhalálozás várható (HDTune szerint 97%os állapotban volt). Vettem újat, a régi beraktam külső mobilrackbe, azóta semmi baja nincs...vicces. Vígan szolgál már több mint egy éve (a HDD már 6 éves). valószínű itt is a kapott feszülség miatt csinálja (ezzel lehet kapcsolatban, hogy energiatakarékos módban kevesebb áramot kap, a pörgés is lassul, ha jól tudom).
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
liksoft
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD