Új hozzászólás Aktív témák
-
lazydog
addikt
Vezérlőpult ---> Rendszer ---> Hardver ---> Eszközkezelő ---> Meghajtók
Itt kiválasztod a rakoncátlankodó vinyódat, majd jobb-kattintás és Uninstall.
XP újraindítás után nagy eséllyel visszaáll az UDMA mód.
Ha nem, akkor adatkábel cseréje.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
wallhack
csendes tag
Szervusztok !
No az lenne a gondom, hogy ugy 2 napja total meghalt a gepem, ennek eredmenye a kovetkezo: linux live cdrol netezem, ugyanis a winyom egyszeruen nem kepes felgyorsulni inditaskor, ezt kb. ugy kepzeljetek el, hogy eddig minden inditas utan kis alapzugasa volt,(remelem ez meg normalis ha ilyet leirok..) es most semmi, viszont minden felismeri a vinyot, vagyis a bios, a linux telepito, a vindows telepito, csak egyszeruen ha irasrol, vagy formattalasrol van szo, akkor kampec... hozzateszem a gep a napokba sajnos 2x is elszenvedte a tulmelegedest, ugyanis a procihuto szepen leallt az abit alaplap fan1 powersupplyrol, szal a 82fokos amd proci meg mindig mukszik (aki megegyszer aszondja nekem h szar az amd proci, azt lelovom!), no vegulis aztan attettem a power1supplyra, ami elvileg a gephaz belso keringtetoje l;enne, de ott is behalt, ez volt a masodik.. mindenesetre talaltam meg1 csatlakozot fan2 vagy fan3 azt nemtom, mindenesetre most stabil 55C fokon!!!!! tartja a procit, huteserool meg kesobb gondoskodom! tovabba tapasztaltam, hogy az alaplapi elem (maxell 3V) enyhen szolva mar vagy 2 eve cserere szorulna, ugyanis elegge le van merulve, de meg ad valami feszt, kulonben nem tudnam most ezt irni... na szoval akinek otlete van azonkivul hogy gepcsere (penzem ilyesmire most nincsen, dolgozom abbol amim van..) azt nagyon megkoszonnem!!WH
-
Futuregsi
csendes tag
Sziasztok!!
Segítségeteket szeretném kérni...
Tegnap este egy áramszünet következtében megállt a gépem és azóta az egyik vinyóm (Samsung HD160JJ) nem igazán szuperál.
A szgép indításakor SMART hibát ír ki (Backup & Replace)... Látni látja a remdszer, de kezelni nem tudja és azt írja ki rá, hogy totál üres...
Futtattam a HDTune programot, ami ezt hozta ki rá :
HD Tune: SAMSUNG HD160JJ Health
ID Current Worst ThresholdData Status
(01) Raw Read Error Rate 100 100 51 53 Ok
(03) Spin Up Time 100 100 25 8000 Ok
(04) Start/Stop Count 100 100 0 402 Ok
(05) Reallocated Sector Count 1 1 10 6346 Failed
(07) Seek Error Rate 253 253 51 0 Ok
(08) Seek Time Performance 253 253 15 0 Ok
(09) Power On Hours Count 100 100 0 3274 Ok
(0A) Spin Retry Count 253 253 51 0 Ok
(0B) Calibration Retry Count 253 2 0 0 Ok
(0C) Power Cycle Count 100 100 0 221 Ok
(BE) Airflow Temperature 142 52 0 32 Ok
(C2) Temperature 142 52 0 32 Ok
(C3) Hardware ECC Recovered 100 100 0 472488 Ok
(C4) Reallocated Event Count 1 1 0 6346 Ok
(C5) Current Pending Sector 92 92 0 75 Ok
(C6) Offline Uncorrectable 253 253 0 0 Ok
(C7) Ultra DMA CRC Error Count 200 200 0 0 Ok
(C8) Write Error Rate 253 100 0 0 Ok
(C9) TA Counter Detected 253 94 0 50 Ok
(CA) TA Counter Increased 253 253 0 0 Ok
Power On Time : 3274
Health Status : Failed
Nektek biztos többet mond ez a végeredmény, ezért kérem hogy segítsetek ha tudtok, mert a vinyón a munkámhoz fontos és nélkülözhetetlen adatok vannak és nem szeretném őket elveszíteni...
Van még remény? Életrekelthető a dolog??
Elöre is köszi mindenkinek a választ!!! -
lazydog
addikt
válasz Futuregsi #655 üzenetére
05) Reallocated Sector Count 1 1 10 6346 Failed
A fenti sor sajnos azt jelenti, hogy elhalálozott.
Egy másik rendszer vinyóról indítsd az XP-t. A rossz vinyód méretének megfelelő méretű üres helynek kell rajta lenni. Vásárold meg a GetDataBack nevű programot, amivel van esélyed lementeni az adatokat.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
lazydog
addikt
válasz Futuregsi #658 üzenetére
Esetleg próbáld meg közben hűteni egy komolyabb ventillátorral.
Illene, hogy cseréljék, ha nincs külsérelmi nyom (égés, horpadás). De arra ne számíts, hogy beviszed és rögtön a kezedbe nyomnak egy másikat.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Futuregsi
csendes tag
Köszi, de már van egy kis hütése...Mivel több vinyó van a gépben és elég zsúfolt már a dolog, ezért van benne plussz hűtés...(HDTune szerint 30fokos...)
A kattogás odáig fajult már, hogy el se indul...már az Xp se látja...
Nem számítok arra, hogy egyből kicserélik... De a külseje sértetlen, így remélem nem fognak szívózni....
Még1szer köszi a segítségedet!!
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz wallhack #654 üzenetére
A gép elemeit külön-külön kéne tesztelni. Egyben ugyanis nagyon nehéz lesz kiszűrni kivel is van a gond. A megérzésem alapján magára az alaplapra tippelnék. Azt viszont (ha igen), nem fogod tudni ilyen állapotban használni. Szintén a megérzésem alapján pénz nélkül nem úszod meg, hogy a gép korrekt módon működjön. Hogy mit kell cserélni, a teszt tudná csak megmondani.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
mmdms
addikt
hi ól!
segítség kéne!!!! ojan gondom van, hogy az uj vinyomat beraktam,(sima samsung atas 80GB 7200rpm 2MB) aztá nem tok róla bebootolni.
ha ugyanazon az idecablén van mégegy vinyó ugy elindul, de ha az nincs mellékötve nem is találja a vinyót!
ez mitől lehet?bootszektorhiba, nemhinném me akko nem indulna ugy h van mellette 1 másik vinyó...
HELP nekem!!!!!ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Pulsedriver
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy WD 2500 gigás SATA vinyót! Ez az első SATA vinyóm eddig IDE-s vinyót használtam! A következő lenne a kérdés: a vinyón van egy SATA POWER egy SERIAL SATA és egy LEGACY POWER csatlakoztatási lehetőség, a SERIAL SATA csatlakozóhoz megy a SATA kábel és ezen a kívül a másik kettő áramot ad neki, az egyik közvetlen tápkábelből a másik pedig egy átalakítóval! Mindkettőt rá kell tenni és két helyről kell hogy kapja az áramot a vinyó vagy csak az egyiket? -
lazydog
addikt
válasz Pulsedriver #664 üzenetére
Szigorúan csak az egyiket szabad feltenni.
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Pulsedriver
csendes tag
És melyiket érdemesebb? A közvetlenül a tápból jövőt vagy a SATA Power átalakítósat?
-
lazydog
addikt
válasz Pulsedriver #666 üzenetére
Egyenértékű a két tápcsatlakozó.
Én közvetlenül a tápból jövőt kötném be. Az átalakító alkalmazása bonyolultabb, fokozza a hiba lehetőségét.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
wallhack
csendes tag
-
Steve(AMD)
tag
Sziasztok!!
Véleményetek szerint menthető-e még 1 olyan 160-as IDE-s Maxtor(DiamondMax Plus 9), aminek a paneljén (a tápcsati alatt valahol) összezártak v.mit 1 fémmel és elkezdett füstölni???? A gép indulásakor hibásnak jelzi, amúgy pedig az xp nem látja.
A vinyó felpörög, de aztán mintha kihagyna. Van rajta pár giga ami fontos lenne.
(gondolom a panelcsere nem oldana meg semmit??...) -
aticime
csendes tag
válasz Steve(AMD) #669 üzenetére
Hali!
Sajnos a maxtor hdd-k elég érzékenyek. Ha egyértelműen a nyák rövidre lett zárva, akkor más lehetőséged nem marad, mint egy azonos sorozatú HDD-t venni, és annak a lapját rátenni addig, amíg le nem töltöd róla az adatokat. Utána persze vissza kell tenned a másik vinyóra és azt használni, én nem tartanám megbízhatónak a régit. Ha emlékeim nem csalnak forrasztanod se kell ehhez a művelethez, legalábbis a múltkor egy SATA-snál nekem nem kellett.
Másik lehetőség lényegesen drágább, KÜRT Kft. Szerintem meg se nézd az árlistájukat.
Ati@i
-
Szabi@30
csendes tag
Üdv!
Segítségeteket kérem a következő problémára: adva van 1 Maxtor 20 GB-os vinyó. Windows XP telepítés közben jött elő a probléma, ugyanis nem lehetett a partíciót megformázni NTFS-re, mert szektorhibákat jelzett. Kék halál következett, majd újraindulás. Jelenleg ott tart a helyzet, hogy a BIOS setupban látható a vinyóról minden adat, a POST képernyőn is látható ''IDE hard disk detected''-ként, utána azonban nem lehet vele semmit kezdeni. Az FDISK azt írja ki, hogy nincs merevlemez....
Kérdésem, mit lehet tenni?
Remélem tudtok valamilyen biztatót mondani, vagy valamilyen programot ajánlani.
Köszi a segítséget!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Szabi@30
csendes tag
Maxtor Athena. Egy IBM által összeszerelt konfigban van. SMART enabled-nél, ha csak ez van bekötve, akkor nem történik semmi. Megjelenik, hogy primary master error, 3 rövid sípolás, majd F1-re boot device keresés, és boot dvd-ről. Ha be van kötve a jól működő vinyóm, akkor a folymat ugyanez, csak SMART-Capable and status ok. Majd kis kivárás után boot a jó vinyóról, és már itt is vagyok.
Most őszintén, egy windows telepítés során a partició törlésével tönkre lehet vágni egy vinyót??
Mire érted, hogy adatmentés vagy tároló? Ezen már semmi sincs, mert win install előtt mindent lementettem róla.
Köszi a választ! -
liksoft
nagyúr
válasz Szabi@30 #674 üzenetére
Nem az vágta haza, hanem sérült a gyári adminisztrációs területe. Az, hogy ezt fejhiba vagy firmware gond okozta kideríthető, de igazából nincs értelme megjavítani a winyót, mert a hiba bármikor újból előjöhet. Vagyis nem lesz stabil. (Ehhez a típushoz van free javító progi, a Fórumban meg is találod. Hirtelen ki akartam mondani a nevét, és nem jut eszembe. Van ilyen. Úgy látszik, nevet kell változtatnom: Öreg Szem-re. )
-
Balu42
csendes tag
Sziasztok! Nekem az alábbi probléma megoldásában lenne szükségem segítségre:
Van egy Hitachi Deskstar T7K250 160Gb ATA-133 winyóm (model no: HDT722516DLAT80). A minap amikor rádugtam az ide csatit a 3-as láb levált az elektonikáról és magával vitte a pad-et is így a nyomtatott áramkörön nem maradt semmi csak a műanyag, így nem tudom visszaforrasztani. Ha van valami ötletetek, hogyan tudnám újra használni, vagy hol találhatnék hozzá elektronikát kérlek írjatok! Előre is köszönöm a segítséget!:
Üdv: Balu42
---
See, the problem is that God gave man a brain and a penis, and only enough blood to run one at a time. -
Szabi@30
csendes tag
Köszönet a válaszokért. Szerintem a HDD firmware repairer-re gondoltál, már töltődik lefelé, és ki is fogom próbálni. Ha esetleg eszedbe jut a progi neve, akkor légy szíves jelezz vissza, mert nagyon fontos lenne megmenteni a lemezt...
Mr_Ricsi: eltaláltad, erről a típusról van szó. -
liksoft
nagyúr
válasz ekrisztian #680 üzenetére
Nem fog tudni adni panelt. A Hitachi (IBM) utolsó pár évében már gyári számra párosítja a panelt a mechanikával. Vagyis az egyetlen esélye, hogy egy mechanikai hibás drive panelét az Ő alkatrészeivel újra építi valaki. Macerás tud lenni. Típustól és szériától függ az átépítendő elemek száma. Valamint a mechanikai hibát (anyag winyó) okozhatja a fejszerelvény tápellátását biztosító külső panelen lévő stabilizátor hibája. Ebben az esetben javítás után záros határidőn belül kívül-belül kuka lesz a winyója.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Az mitől van, hogy az asszony gépe a 40 gigást csak 30-nak látja, a 10 gigást meg csak 2-nek? Nagyon kellene a segítség!
Köszi!
HegyiVén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
liksoft
nagyúr
válasz Hegyirabló #684 üzenetére
Szia!
Utoljára válaszolok olyan esetben, ha egy kérdés két helyen is szerepel. Nem kapsz akkor sem több vagy hamarabb választ.
- Mindkét drive-on a kapacitás limit jumper fel lett téve. (Le kell venni).
- Kábelhiba. (Cserélendő.)
- Controller hiba. (Ha alaplapi, akkor alaplapcsere, vagy controller tiltása, használni kell a másikat, vagy kártyát beletenni.
Hirtelen több ötletem nincs, több info kell, ha ezek nem jönnek be.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Hegyirabló
veterán
Szia!
Köszi!
A második kettő ötleted világos, de az elsőt nem értem. Mit és hol kell levenni? Amúgy egy alaplapra max. 4 IDE eszközt lehet tenni? Ha ennél többet szeretnék, akkor azt SCSI-val kell?
HegyiVén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
liksoft
nagyúr
válasz Hegyirabló #686 üzenetére
Szia!
A csatlakozóknál van a jumperek helye. Ott lehet jumperrel lekorlátozni a drive kapacitását. A 32GB és a 2,1GB pont jellemző érték. Vagyis hibásan feltett jumper is okozhatja. A gyártó honlapján vagy a drive tetején (vagy csatlakozó felett) megtalálható.
Plusz kontrollerrel ATA és SATA drive is betehető a gépbe. Az már más kérdés, hogy az eszközkezelőben SCSI eszközként szoktak megjelenni.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
nokia3650365
aktív tag
Megnyugtató,hogy a 2 éves Pata maxtor 120Gb-os winchester-emen nincsen bad sector,az average transfer rate:46.3Mb Acess Time:13.9ms Burst Rate:94.1Mb
Mennyivel gyorsabb egy hitachi sata2 80gb-os,mert most 9,5e lenne az aqua-ban és jó lenne rendszerwinyónak?(Tudom már eleve 2->8mb )
Viszont nekem nem ír a health semmit az lehet? -
Hegyirabló
veterán
Meg is találtam a jumpert, miközben offline voltam, tök egyértelmű, bár csak a 40GB-ososn leltem rája, a 10-esen nem találok ilyet.
Átraktam, de nem történt semmi, lehet, hogy csak full format esetén nyerném vissza azt a hiányzó majd 10 gigát?Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
lazydog
addikt
válasz Hegyirabló #689 üzenetére
Jól sejted.
Amíg nem formázod újra, tedd vissza a jumpert, ne használd nélküle.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Hegyirabló
veterán
Igen, be is lassította a gépet úgy, biztos leterhelte az IDE vezérlőt.
Köszönöm a segítséget!Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Bikeman
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem már egy hete egy WD RE 250GB SATAII 7200/16 (WD2500YS) vinyóm amivel nincs is semmi baj, de amikor leállítom a gépet, akkor mielőtt leáll (vagyis azzal egyidőben, ahogy a fények elalszanak a házon) kattan egyet. Bekapcsolásnál nem, és tökéletesen működik 100%-on van a sentinelben.
Ez miez? -
lazydog
addikt
válasz ekrisztian #695 üzenetére
Meg tudom erősíteni a fentieket.
A szintén 320 GB-os WD-m is kattan időnként, nem ki/bekapcsoláskor, hanem üzemközben. Ezek szerint elkönyvelhetjük normális jelenségnek.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Bikeman
aktív tag
válasz ekrisztian #695 üzenetére
Neked is csak kikapcsolásnál kattan egyet? Amióta megvan mindíg csinálta?
-
SzaLaca
csendes tag
Sziasztok,
Elektronikát keresek egy Hithachi winchesterhez.
Nem tudom pontosan, hogy milyen adat kell hozzá, úgyhogy a főbb infók itt vannak.
Model: IC35L060AVV207
Cap.: 61,4 GB
RPM:7200
P/N: 07N9212
Ha valaki tud segíteni, pls.
Előre is köszönöm!
Laci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest