Új hozzászólás Aktív témák
-
asysoft
aktív tag
Pénteken vettem új HDD-t a notebookba (Samsung HM250JI), s felraktam rá a Vistát. Aztán tegnap reggel mikor bekapcsoltam nem volt hajlandó bebootolni (registryvel volt valami gondja), javítás után még annyira sem ment ("A Disk Read Error Occured. Press CTRL+ALT+DEL to restart" hibaüzenet)->reinstall#2. Ma reggel mikor bekapcsoltam, megint az első hibába ütköztem, de most a repair sikerrel járt... Nekem ez nagyon gyanús, hogy HDD hiba, de lefuttattam 3 lemez ellenőrzést (1-et a notebook BIOSából, chkdsk, HD Tune lassú scan), egyik sem talált semmit (SMART is probléma mentes, már amennyire én ezt meg tudom ítélni (kép), igaz, a G-sense értéket nem tudom hová tenni, a gép az új merevlemezzel eddig csak az asztalon pihent), viszont a gépen a HDD-n kívül semmi nem változott, s a Vista eddig ment, mint a kisangyal...
Este még megnézem a Samsung saját diagnosztikai eszközével, illetve vajon érdemes megpróbálkoznom ezzel a patch-csel? -
Talki
csendes tag
hali.
vettem 1 250es sataII-es maxtor vinyot, es hat enyhen szolva erdekes dolgokat csinal.
elso par boot utan tudtam vele 1-4mega/seccel masolni
utana feltettem ezt a maxblast szoftvert,mert ravolt firkalva a vinyora, hatha jot tesz neki.
oke, azzal megformaztam,jol mukodott (~ 90M/sec masolas). toltam 1 restartot.
utana is jo volt
meg egy restart , utana mar nem.
megprobaltam a megvalto progit ujratenni, es uninstall utan ujra jo lett.
egeszen tegnap estig, amikor elmentem itthonrol , es itthagytam a gepet.
amikor elmentem , rendesen mukodott a vinyo, masnap reggel mar nemesemenynaplo :
A(z) 'MAXTOR STM3250310AS ATA Device' eszköz (IDE\DiskMAXTOR_STM3250310AS_____________________3.AAC___\5&18fda9ce&0&0.0.0) eltűnt a rendszerből az eltávolításra való előzetes felkészítés nélkül.azert vicces, mert nem is voltam itthon.
a vinyot senki se huzta le.
probalkoztam tobb kabellel, cserelgettem ossze vissza.most ott tartok, hogy biosba latom a vinyot, de winbe nem
se eszkozkezelo, se sajatgep, se semmi.
a masik sata vinyomat (regi sataI-es vinyo, es 1 satas dvdiro hibatlanul mukodik)
config tobbi resze : asus p5k (1005os bios), e8400, 2g memo.
ha valaki tudja hogy ez mitol van, szoljon -
kem
addikt
válasz
gombavadasz #5647 üzenetére
MErt lehetséges, hogy a másikra telepíti, vagy letörlöd róla az adataid, vagy pedig összekeveri a meghajtó betüjeleket. Az is lehet, hogy C-re felteszed a vindowst, és D-re teszi az indító részt. Így viszont nem fog elindulni a vindoz, mert a géped a C-n keresné az indítórészt.
Nem kell így csinálni. Viszont ha nem is érted miért érdemes,
de így csinálod, akkor megkímélheted magad sok kellemetlenségtől.Úgyis te döntesz, itt csak tanácsokat kapsz gyakorlott pécésektől.
-
gombavadasz
tag
Korábbi hozzászólásokban olvastam, és rákéredznék, akkor hogy teljesen tiszta legyen.
Ha 2 winchester van a gépben, egyikre telepíteném a windowst, akkor a másikat vegyem ki, vagy kössem ki a telepítés idejéig, és utána vissza kötni?
Ha igen, miért kell így eljárni? A windows miért nem tudja lekezelni a 2 hdd-t egyszerre, úgyhogy az egyiket telepítem. (ugyanaz a file rendszer) -
remington2
senior tag
Nos, ami tegnap óta változott: hogy mi okozta, nem tudom, de amióta udma mode5-ben van a lemez, azóta nincs ilyen gond. A smart érték (amennyire ki tudtam olvasni), maradt kb. ugyanaz. Tápkábelt cseréltem (kiszedtem egy átalakítót), és másik sata vezérlőre dugtam.
Szerk: nem mintha ezzel bármit is megoldottam volna . . valahol még mindig hiba van a gépezetben?
-
Mercutio_
félisten
5612-re valami tipp?
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Szerintem egyértelmű! Még le is írtad! 14 gyenge szektora van a winyónak. Ezek olvasása lehetetlen, újraírva őket kiderül, felületi hiba, vagy tápellátás, vagy egyéb ok miatt keletkeztek.
A gyári tesztprogrammal kéne az egész felületet írásra, majd olvasásra tesztelni. Ha nem ad hibakódot, nem érett garanciális cserére. (Szerviz is ezt csinálja.)
De a fentieket 1000* leírtuk. 2-3 oldalanként jön vissza, hogy ha az adat nem kell, a gyári tesztprogram használata ajánlott / kötelező (szabadon választott)! Ráadásul mint írtam, a hibát még ismered is. Ezen kívül mit vársz még el tőlünk?
U.I.: Elnézést, de kezd elegem lenni, hogy 2-3 oldalanként ugyanazt kell leírni. Vagyis a kifakadásom nem csak Neked szól!
-
Vogel
csendes tag
Sziasztok!
Előző kérdésem nem talált válaszra, így teszem fel a következőt
Windows install CD bootnál mikor kiírja hogy "a microsoft windows előző verzióinak keresése" ekkor kattogó hangon semmit nem csinál a vinyó. Egyébként betölti a rajta lévő korábbi windowst. Mit tehetek?
-
kingabo
őstag
Na nehezen de sikerült rájönni mi a gond. Átpakoltam a vinyóm, meg a backuphoz kölcsön kapott vinyót a déli hídról a j-micron vezérlőre és így már működik.
Ezekszerint tönkre akar menni a déli hídam?
(egy már 1,5 éve tönkre ment)
-
Fuck3r
aktív tag
Hali
Egy eccerű kérdésem lenne
Az árt a HDD-nek ha fejjel lefelé használom? Szal a tetején fekszik...Haverom boltban aztmondta tökre mind1 milyen szögben van, csak működés közben ne legyen mozgatva...
Szóval?
-
-
kingabo
őstag
válasz
liksoft #5620 üzenetére
Köszi!
Vajon a pio mód eddig miért nem jutott eszembe?
Látom sokaknak volt már ilyen gondja, de az ott leírt eszközkezelős eltávolítás aztán újra indítás nem oldotta meg a problémát. A biosban azóta minden default-ra lett állítva, de ez sem segített. Még kiprobálom, hogy a biosban a vinyóknál az adatátvitelt large-ra állítom auto-ról. (ez a két lehetőség van) -
Rollee
aktív tag
nekem vki?
-
liksoft
nagyúr
válasz
gombavadasz #5630 üzenetére
Pont azt írtam, hogy nem látom. Akkor honnan tudnám?
-
liksoft
nagyúr
válasz
remington2 #5629 üzenetére
Az eseménynapló ugyanazt mondja. Átviteli hibák vannak. Vagyis a végeredményt látja.
Az autód nem indul. Hibás a computer (vagy karburátor), eldugult az üzemanyagcső, rossz az üzemanyag pumpa, stb... Ja, lehet, hogy meg kéne tankolni? Hogyan döntöd el?
Visszatérve a hibára. Ha Neked nem megy, akkor keress hozzáértő segítséget személyesen. Így távolról napokig (hetegig) tarthat a találgatásunk.
-
gombavadasz
tag
válasz
liksoft #5624 üzenetére
"Így távolról nem látok bele a partíciós táblába és a hozzá tartozó adminisztrációba, így nem tudom megmondani dinamikus, vagy adminisztrációban sérült."
Ezek szerint szerinted sérült lehet?
Én bízom benne,hogy nem, sima win xp felrakás volt, és vmiért nem látja a winyót. Vagyis formázni akarja. Az a gond, nem az enyém, hanem ismerősömé.
-
remington2
senior tag
válasz
liksoft #5628 üzenetére
És hogyan tesztelhetem le, mi lehet az? Kábel - szerintem - már kizárva, mert azt cseréltem, a probléma meg fennáll.
Az eseménynaplóban szinte "élőben" figyelhetem, amikor másolok valamit, van-e hiba. Néha előfordul, utána megint nincs.
De ez a hiba sokszor előfordul: "Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk1\D." 10-ből 9 ez a hiba. A fennmaradó egy pedig : "Paritási hiba van a következőn: \Device\Ide\IdePort1."Ez jelent valamit, vagy az eseménynapló nem kompetens ebből a szempontból?
-
liksoft
nagyúr
válasz
remington2 #5626 üzenetére
Nézd meg, a 199-es paraméter értéke nő. Ez adatátviteli hiba. Vagyis itt keresd a hibát. Ez lehet kábel, tápellátás, driver, controller, drive hiba.
Szerk: WD esetén növekszik, Maxtor stagnál.
-
Rollee
aktív tag
Hi!
Van egy wd vinyóm ketté particionálva de mivel már nem azon van az oprendszerem ezért szeretném újra egyben látni.Van olyan progi ami win. újrarakása nélkül megcsinálja?
A másik hogy a régi winemet hogy lehet a biosból kiszedni?Unom már hogy mindíg ki kell választanom az újat!Üdv.: Rollee
-
liksoft
nagyúr
válasz
remington2 #5623 üzenetére
Mintha itt is lennének átviteli hibák. Jé, azok mitől vannak?
BIOS default!
Utána lehet stabilitást tesztelni!
-
liksoft
nagyúr
válasz
gombavadasz #5622 üzenetére
Így távolról nem látok bele a partíciós táblába és a hozzá tartozó adminisztrációba, így nem tudom megmondani dinamikus, vagy adminisztrációban sérült.
Lehet, hogy le tudod menteni, meg kell próbálni. De itt nézz szét.
-
remington2
senior tag
-
liksoft
nagyúr
válasz
remington2 #5618 üzenetére
Lehet, hogy a kábel cseréje mogoldotta a gondodat. Viszont az alaplap témájában (gondolom van) érdemes lenne a tuning SATA vonzatának utána menned.
-
kingabo
őstag
Hali!
Erre tud valaki megoldást: van egy 160gigás satas hitachi vinyóm és ha el kezdek nagy file-okat másolni róla vagy rá, akkor a megszakítások 50%on eszik a procit (process explorer szerint), viszont ha leállítom a másolást akkor 0%-ot. Ja és a másolás sebessége is iszonyat alacsony: 3MB (partición belül 40-50MB szokott lenni)
Amiket már probáltam: új adat kábal, táp kábel, másik sata portra dugni a lapon (GB 965ds3), de még mindig fenn áll a hiba...Smart monitorozó progik szerint a vinyóval nincs semmi gond.
Lehet ezzel valamit csinálni? (a backupon kívül)
Előre is köszi a segítséget! -
liksoft
nagyúr
válasz
remington2 #5615 üzenetére
Tedd default-ra. Ha a hibák megszűnnek, akkor lehet elindulni vissza a tuning irányába, de figyelve mikor válik instabillá.
-
remington2
senior tag
válasz
remington2 #5615 üzenetére
Most is mentem róla a fontos dolgokat, de eddig nem volt semmilyen hiba, a sata kábel lett volna a hunyó?
Nem tudtam, hogy a tuning hatással van a sata órajelre. Ebből lehet még gondom? / Lehet valamit állítani ezzel kapcsolatban?
-
liksoft
nagyúr
válasz
remington2 #5610 üzenetére
Nincs tuningolva a géped? Ugyanis az a SATA órajelre is kihatással van a legtöbb esetben. Az viszont csúnya dolgok okozója tud lenni.
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Biztos én bénázok, így tuti egyszerű a megoldás:Szóval van egy 160-as és egy korábbi 320-as vinyóm.
A 320-as C-jén van egy XP SP2, a D-n a programok, többi köteten adatok.
Acronist True Image 11.0 home edition backup and restore funcióval a 320-as C (rendszer) partícióját átraktam a 160-asra, és a D-t is, de ugyebár a Vezérlőpult/Felügyleti eszközök/Számítógépkezelésben a lemezkezelésnél nem tudom átnevezni a leendő új C-t C-re, mert az jelenleg az aktív rendszerpartíció, így aztán hiába rakom be magában a 160-ast azt mint rendszervinyó nm ismeri fel és nem is indul el róla a rendszer.Kérdés: Hogy tudom beállítani, hogy aktív rendszer legyen és általam kiválasztott meghajtóbetűjele(i) legyen(ek) az új vinyónak, valamint ha ez sikerült és berakom a régit is az nem fog-e bekavarni? (A későbbiekben csak adatvinyónak szeretném a 320-ast használni)
-
liksoft
nagyúr
válasz
remington2 #5607 üzenetére
A 199-es adatátviteli hiba nagyon magas. Controller, winyó között.
-
Thrawn
félisten
válasz
remington2 #5607 üzenetére
Próbáltad másik kábellel, tápcsatival?
-
liksoft
nagyúr
válasz
remington2 #5605 üzenetére
Gyönyörűek ezek a képek, csak nem tudom semmihez sem kötni.
Esetleg a SMART mondhatna valamit. Pl: HDSentinel.
-
remington2
senior tag
válasz
remington2 #5602 üzenetére
Amit nem értek, hogy miért jelez hibát az egyes (maxxtor) lemezen (jobb oldali ablak), miközben a wd--vel van a gond:
Leszedtem a western digital honlapjáról a wd lifeguard diagnostics nevű progijukat, nemsokára letesztelem, de ez segít valamit?
Szerk: megint másolni akartam, megint "eltűnt"
. Ez látható a hibáknál is . ..
-
Thrawn
félisten
válasz
Stalker-2572 #5603 üzenetére
Nem tudod hűteni valamivel? Tegyél mellé egy ventit.
-
remington2
senior tag
Hali
Sajna nekem is írnom kell ide, mégpedig aránylag új 320-as wd lemezem kapcsán. Nemrég kezdtem rendet rakni a gépen, és azt vettem észre, hogy másolás közben az egész meghajtó eltűnt (megszakadt a másolás is). Utorrent is hibát jelzett egy folyamatban lévő letöltésnél, piros X, file nem másolható/található.
Belenéztem a naplóba, és ezt találtam:
[link]Rögtön rosszra gondoltam . . . egy 80 gigás maxxtorról másoltam oda/vissza, a hibanapló viszont jelez ide paritás hibát (is), meg a 320-as westernnel kapcsolatban is gondokat. Végül hdtune mutatta meg, hogy a wdvel lehet gond, mert udma mode 6-ból mode 4 -be kapcsolt, ami ugye sebességben is érezhető.
Mi lehet a hiba? Első "eltűnés" utána restartoltam, de mégegyszer előjött, most viszont nem tűnt el.
Szerk: még annyit pluszba, hogy hdtune quick testjével gyorsan végigpörgettem, nem volt gond a wdvel, megnéztem oodefrag checkjét is (ami gyak. chkdsk), és az sem talált hibát.
-
CSorBA
őstag
válasz
Stalker-2572 #5600 üzenetére
ha jól tudom, pl. speedfan default beállításnál 50fölött emelné fel a ventiket rá.. Szal szerintem 50fölött számít melegnek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest