Hirdetés
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balthazar777
csendes tag
Sziasztok!
2db WD5001AALS-00L3B2 (WD Black 500GB 7200rpm) gazdája vagyok, 2 hete telepítettem friss Windows 10-et.
A minap történt az, hogy szokásos esti sorozatomat néztem volna, de amint a meghajtóra kattintottam, a File Explorer nagyon lassan, vagy sokat homokórázva, végül elszürkülve befagyott, ki kellett lőnöm Task Managerben.
Több próbálkozásra is hasonlóan viselkedett, azok a partíciók 1-2 másodperc késéssel jelentek meg az Explorerben, illetve a Task Manager Performance füle azt mutatta, hogy a meghajtó egyfolytában 100%-on dolgozik, a visszajelző LED is folyamatosan égett. Az egyes partíciók és mappák tartalmát mutatta, de olvasni szenvedősen tudta, inkább csak kisebb fájlokat volt hajlandó. Írni és törölni nem akartam, nehoggy adatvesztés legyen, ha bad sectoros.A HDSentinelben a kétperces Random read teszt csak az ablakig jutott, a Quick test sem reagált, nagyon lassan lehetett akármit lekérdezni a meghajtóról.
Így újraindítás, kikapcsolás, kábeligazítás és némi imádkozás után elkezdtem kimenteni a legfontosabb adatokat (ha már a fájlokat látta) és 18GB-t sikerült kb. 20-22 óra alatt átmásolni, jelentős sebesség-ingadozással. Volt, hogy 70-200kB/s volt a max, volt, hogy 2-6MB/s, aztán a végére valahogy visszajött a normális 50MB/s körüli.
Közben volt időm utánajárni, hogy mi okozhatja ezt, de lélekben már készültem arra, hogy új HDD-t vegyek.
Aztán egyszercsak minden helyreállt, minden újra gyorsan elérhető volt és megnyílt, HD Sentinel is végezte a teszteket, mutatta az eredményeket és a SMART-ot.Mi volt ez? Mi történhetett?
Amint a másolás befejeződött, futtattam a partíciókon 1-1
CHKDSK /f, majd/rparancsot és HDS-ben is minden lehetséges tesztet, sőt a WD saját Data Lifeguard tool-ját is kipróbáltam; minden PASS, PERFECT és zéró hiba lett.Továbbra is használjam nyugodtan a merevlemezt?
(a másik azonos lemeznek semmi baja)Nagyon köszönöm, hogy elolvastátok és ha van tanácsotok!

Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Battlefield 4
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RTX támogatással érkezik a Directive 8020
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- WD 480GB Greene SN350 (WDS480G2G0C) M.2 2280 NVMe PCI-E3.0 x4 SSD
- SAMSUNG EVO 860 500GB
- ServeRAID 12db M5200 Series (44W3392) 1GB Cache + 28db M5210 Series (44W3395) 4GB Cache / RAID 5 Upg
- WD Blue SN570 1TB M.2 NVMe SSD - Garancia: 2028.04.17 ALZA - 100/99%
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest