- Fujifilm X
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz NoOne1976 #40948 üzenetére
"Ezek szerint 3TB-os vinyó külső házakban felejtős?" - Dehogy felejtős, csak olyan racket kell venni, ami támogatja. Az újabb USB 3.0-ás házak már szinte mind 3-4 TB+osak, a Sharkoon RC 6 TB-ig kezeli.
Ennél a RaidSonic háznál, bár nem írnak HDD kapacitásra limitet, de sok USB 2.0 racknél a régebbi vezérlőchip és firmware miatt sokszor csak 2 TB-ig kezelik rendesen, v épp annyi a limit. Fontos a firmware is, mert függhet tőle az is, hogy gépből, SATA-ról külső USB-s házba téve, felismeri-e rendesen oda-vissza. A Fantec is nemrég adott ki ilyen javítást, ami megoldotta a problémát (GPT volt az is).
Illetve, amire fentebb szaki is kitért (MBR-4kB), az ASMedia chipes rackek firmware-ében, külön be is állítható [link].@ liksoft: sok hasznos információ, köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz NoOne1976 #40954 üzenetére
Ha csak 2TB alatt volt eddig megtömve, akkor észre sem veszed. Az első 2+TB írásakor fekszik meg.
A "jó pár éves" meg vagy csak 2TB-ig használandó, vagy cserélendő. Pont azért, amit az előbb írtam. Meg az alkatrészek öregedése miatt.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz NoOne1976 #40952 üzenetére
Aha. Viszont ott van, hogy SATA1 és SATA2. Hol van a SATA3? Elég régóta van SATA3 is, így elképzelhető, az eszköz akkor készült, mikor még a 2TB is csak álom volt. Ezen túlmenően az alaplapi USB driver is behatárolhat. Ha az nem korrekt, akkor ott is csúszhat az egész. Mivel ez egy adatátviteli lánc, így MINDEN elemének tudnia KELL a 2+TB kezelést.
Mikori a külső egység?
-
liksoft
nagyúr
válasz NoOne1976 #40948 üzenetére
Az új eszközök korrekt módon kezelik. Viszont a régiek esetében kérdéses. Üres drive esetén célszerű a Sentinellel leellenőriztetni, tudja-e az eszköz. Ha igen, akkor 2,5TB "valamit" ráírni teszt miatt. Ha ekkor IS korrekt módon viselkedik (kikapcs - bekapcs után is minden a helyén), akkor vehető napi használatba. Tudom, ez macerás. De hidd el sokkal kevésbé mint az adatvesztés.
-
Kernel
nagyúr
válasz NoOne1976 #40938 üzenetére
Annyiból érdekes, az ember azt hinné, az USB-ház is standard módon kezeli a SATA-eszközt, nekem nem is volt ilyen gondom, viszont én csak kisebb lemezt mertem rápróbálni az enyémre. Elképzelhető, hogy a nagyobb méretű HDD támogatása már ennek is gondot okozna, eszerint nem árt vigyázni.
Esetedben a GetDataBack vagy hasonló program segíthet elvileg, csak legyen mire lementeni az adatmennyiséget, meg persze addig tilos a lemezre írni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Agyzuzo
addikt
"A W7 által ajánlott fájlrendszer átvizsgálás megtörtént"
Az szerintem akkor bukta lesz, főleg ha beleírt a partíciós táblába...
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Alteran-IT
őstag
Nem lett volna szabad beletenni egy külső házba, főleg nem úgy, hogy vannak is rajta adatok. Elég sokan elkövetik ezt a hibát, csak tudnám honnan veszik ezt a "csak berakom azt biztos működik" dolgot.
Üresen kell beletenni a lemezt a külső házba, formázni és úgy használni.Most annyit tehetsz, hogy beteszed egy normális gépbe belső lemezként, vagyis SATA portra csatlakoztatod és úgy megpróbálsz róla mindent lementeni. Így fel kell hogy ismerje, hacsak nem lett belerontva a fájlrendszerbe, akkor viszont csak speciális programokkal fogod tudni lementeni róla az adatokat.
-
enerGee
csendes tag
válasz NoOne1976 #18694 üzenetére
Hali, nekem ugyanilyen problémám van [WD Green Caviar 1TB (WD10EADS)], kb 2-3 hónapja kezdte csinálni (november óta van használva), de tudtam nélkülözni, mostanság kezdett izgatni a téma.
Először azt hittem, hogy kábel rossz, táp rossz. stb, de bedugtam külső meghajtóként egy teljesen másik gépbe, és minden rendben vele, kivéve, hogy maximum 3000kb/s átvitelre képes a winyó, és lapkára bedugva lelassítja az egész rendszer működését...
Adatmentés kicsit lassú lesz róla, de viszem vissza gariba az fix, és ugyanilyet nem fogadok el azis fix!
Új hozzászólás Aktív témák
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Új SanDisk ultra 64 - 128 - 256 - 512GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -