- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Milyen notebookot vegyek?
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Használt VGA / videókártya ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dolbyman #39594 üzenetére
1db hdd az nem hdd.. ha fontos adatok vannak rajta (másik hdd-n levő) mentés nélkül akkor javaslok egy harakiritőr beszerzését... ezen átalakítástól függetlenül ~20% az esély hogy minden elvész róla..
Tudom: minden pótolható: gyereked elvesző képei esetén új gyereket kell szülni, szülők elvesző képei esetén új család választása..
Persze talán egyszerűbb egy mentést készíteni, hdd-t venni. :-D -
-
dolbyman
tag
válasz
Lacielvtárs #39593 üzenetére
Köszönöm, ettől féltem.
Sajna ez egy 1T HDD, és nem nagyon tudok ennyi adatot eltenni máshova.....
(majd mindenkihez felmásolok egy kicsit
-
dolbyman
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget, nem tudom, hogy jó helyen teszem e fel....
Szóval van egy HDD-m amin az egyik partición a Win van, egy másikon, pedig adatok.
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy az oprendszert letörlöm, aztán a két particiót egybenyitom, úgy, hogy a második partición ne vesszenek el az adatok??
Lehet ilyet egyáltalán?
-
-
Tharkoul
tag
Hello!
Édesapám laptopja meglehetősen lassú, és hiába mondanám, hogy "hát én i3-tól többet vártam!", a helyzet az, hogy még anyám netbookja is sokszor gyorsabb nála, minden szempontból. Futtattam egy crystaldiskmarkot, és bár számokat nem mentettem ki, körülbelüli értéknek el tudom mondani azt, hogy a Seq. read/write az 39/36, a 4k pedig 0,04xx...(igen, század, nem tized). Függetlenül attól, hogy az 5400-asok lomhák, ez kritikán aluli, nem csak az SSD-imhez mérten, úgy általában is. Igazából csak megerősítést szeretnék, hogy ez szerintetek is kb. kuka.
-
Saltwater
aktív tag
válasz
frenzy99 #39583 üzenetére
Sercegő hang nem jelent jót. Ha fontos adatok vannak rajta, akkor fordulj adatmentőhöz, mert talán még nem késő. Ha nem fontosak az adataid, akkor először ellenőrizd, hogy a BIOS-ban megjelenik-e. Ha nem látja a gép és nincsenek fontos adatok rajta, akkor ajándékozd el egy adatmentőnek.
-
frenzy99
újonc
válasz
Balathruin #39584 üzenetére
FSP Hexa 500w, lehet hog az olvasó fej ment tönkre? bár az elvileg a caviar greeneknél fordul elő
-
frenzy99
újonc
üdv,
WD caviar blue 7200as 500gb os merevlemezem van, mai napon Pc újraindításnál hirtelen eltűnt a hdd, nem tudtam bootolni róla, ezekután vettem észre közelebbről megnézve, hogy nyikorgó sercegő hangot kezdett kiadni, ami egyre hangosabb lett emiatt inkább leállítottam az egészet. sajnos ez az egy merevlemezem, nem tudom gépről megnézni mi lehet a baja, segítségeteket szeretnem kérni
-
HollyBoni
veterán
Upsz, nem válasz lett.
(#39581) Saltwater: Üresek. Akkor is létrejönnek ha nem rak fel semmi update-et a gép.
-
válasz
z123456789 #39578 üzenetére
sata-n 5×-8× gyorsabb lesz
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Nem probléma, csak nem akarom elrontani a HDD-t.
Most érkezett, friss, ropogós 2TB és egy 4 TB-os WD Green.
Az írás olvasás tesztet megcsinálhatom külső 2.0 USB-s rack-kel is, vagy inkább nyomjam csak rá valamelyik belső SATA-ra? -
HollyBoni
veterán
Üdv!
Valamiért a második merevlemezemen amin csak képeket, videókat tárolok ilyen random mappák jelennek meg: [link]
Mitől lehet? Semmilyen program nem oda rakja a cache-t, windows kb másfél hónapos, a merevlemezt nem rég üzemeltem be újra egy kb fél éves szünet után, régen még nem volt ilyesmi gond.
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
Balathruin #39573 üzenetére
Szia,
Tudom h alapvetoen adatarolasra rendeltettek, de plusz hattertar hianyaban ezek voltak rendszer hdd-k is.
Legyalultam oket, mivel a rajtuk lapulo linux boot idrje mar tobb mint 50 percre rugott, az egyikre huztam egy windowst atmenetileg amig a tesztet elkeszitettem. Jelenleg gyorsan bootol es reszponziv a hattertar, de ha elkezdenem adatokkal tolteni akkor ismet kezdodne a korabban leirt jelenseg.
Masik gepembe nem tudtam atpqkolni mivel ahci modban mukodik csak rendessn en pedig ott mas uzemmodban mukodtetem a hattertaraim, igy maradt a gyalu plusz rendszer telepites. -
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
Balathruin #39570 üzenetére
Készítettem egy reportot, íme:
[link]Nálam a fájlt vmiért textként jeleníti meg, gondolom a Chrome képes textnek értelmezni .. Ha ilyen állna nálad is fenn, kérlek töltsd le az egész tartalmat és nyisd meg helyben.
-
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok,
Van egy WD 3TB Green merevlemezem, már megvan pár éve és a következőt vettem észre:
- Ahogy nő az adatmennyiség a meghajtón az Oprendszer betöltési ideje egyre lassul (Linux, Windows egyaránt)
- némely videofájlokat nem képes megnyitni az XBMC
- amint 1,3TB fölé írom a meghajtót szó szerint használhatatlanná válik, ezt 2x teszteltem.Miként tudnék a végére járni, hogy mi a nyűgje a HDD-nek?
-
Meghivott
addikt
Sikerült.
Lapozófájl volt beállítva a "D" meghajtóra, ezért nem engedte a változtatást.
Ezt kivettem, így már jó.
Lapozófájlt amúgy a rendszer-hdd-re érdemes beállítani? -
Meghivott
addikt
És ha a "C"-én kívül csak a régi "D" hdd-t dugom be, akkor azt "E"-nek írja ki és nem hajlandó megváltoztatni...
-
Meghivott
addikt
Üdv, gyors segítség kellene:
adott gép 3 hdd-vel
1. ssd-rendszerrel "C" 2. adatok "D" 3. adatok "E"
Cserélve lett az 3. és az új hdd-re át kellett annak tartalmát másolnom.
Particionáltam, formáztam és én hülye ekkor D-re neveztem.
Aztán indult a rendszer:
1. rendben 2. ez lett az új hdd "D" betűjellel 3. ez a régi 2. "E" betűjellel
és természetesen a régi D-én vannak telepített programok, amiknek ez bekavart.
A fő gond, hogy az új hdd nem hagyja, hogy a betűjelet megváltoztassam "érvénytelen partíció" pl E-re.
Gondolom valami fut róla vagy használja.
Mit tehetek? -
Van egy Samsung S2 portable 640GB-os merevlemezem. Úgy néz ki, hogy szektorhibás, a kondíció Sentinel szerint 52%-os. Sok fájlt nem lehet se olvasni, se törölni. Végül meguntam, és leformáztam a Samsung programjával.. kb 4 óra alatt lett készen. Most úgy néz ki írni lehet rá... de a Sentinel továbbra is jelzi a hibákat. Ennek annyi? Kuka? (Kuka biztos nem, mert a mágneseket kimentem tuti, meg a hangszigetelő gumi borítást... )
-
fradi81
veterán
Hali
Van egy samsung g3 külső hdd, meg se moccan led se ég, a tápkábele lehet rossz ilyenkor?
-
Balathruin
veterán
válasz
sszemtelen #39558 üzenetére
Nyugodtan állítsd át, nekem sem lett baja.
-
sszemtelen
őstag
Sziasztok!
Nemrégiben beszereztem egy WD10EZRX vinyót, ám a parkolások száma napról-napra 90-100-akat ugrik. A mellette lévő WD10EZEX pedig napi egyet parkol.
Lehet hogy aggódnom kellene a Green miatt? Ha kicsit feljebb tolom a fejparkolások idejét, akkor lehet baja a vinyónak?köszi!
-
liksoft
nagyúr
válasz
baszenszejj #39553 üzenetére
Szia!
Nem kap elég tápellátást, működése ettől bizonytalan. Nagyon gyorsan ki lehet így nyírni egy drive-ot. USB3-on, vagy Y kábellel használd. Figyelem, az Y-t két külön USB csatornára (nem azonos a két csatlakozóval!) kell kötni!
-
baszenszejj
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni mert van egy kis problémám. Kivettem a laptopomból a gyári vinyót és ssdt tettem e helyére. A gyári normál hdd-t pedig USB 3.0-ás mobil rackbe tettem. A gond az hogy néha nem válaszol ha használnám a fájlkezelőben, néha ledobja és újra csatlakozik, néha a vuze program is hibásnak látja a fájlokat...vajon a rack a hibás, a vinyó,a driverek vagy más ötlet?köszi!
-
chemand
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni a következő jelenséggel kapcsolatban:A napokban váltottam win7-ről win8.1-re. Egy új jelenségre lettem figyelmes ami egy kicsit zavar. 2 db hdd van a gépben és ezek közül az egyik (samsung hd204ui) rendszertelenül halkan kattan egyet, kb. félpercenként. Nem fagy a gép, minden működik, csak ezt a halk kattanást hallom, mintha parkoló állásból kerülne aktív állásba. Ha aktívan használom akkor nem csinálja, nincs kattanás. A korábbi windowsnál (win7) ezt nem tapasztaltam. a HD Sentinel szerint kiváló állapotban van, semmi rendellenesség nincs.
Még annyi, hogy win8.1 előtt egy új alaplap került a gépbe, újra kötöttem mindent.
-
raylot
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy vadonatúj WD10JPVX vinyó RaidSonic IB-286StU3-B külső házban usb2 porton keresztül laptopra kötve. 2 órája megy így, azóta az indulás/leállás száma 44, ugyanis azt játssza, hogy tétlen állapotban 3 percenként pár másodpercre felpörög, majd visszaalszik, leáll vagy nem tudom. Működik egyébként rendesen, csak olyan, mintha 3 percenként leválasztaná magát, majd vissza. Ha valakinek van fogalma, mi lehet a probléma, ossza meg, legyen olyan kedves. Köszönöm. -
donatel
tag
Sziasztok!
Vettem egy WD 3TB Green HDD-t. Az a problémám hogy nem tudom leformázni csak 750GB jelez ki.Annyit megcsináltam hogy dikpart-tal az mbr-t átállítottam gpt-re. de így se tudom a teljes lemezt leformázni csa 750 jelzi ki.
-
mmm007
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégen raktam össze egy új gépet, 3 Asus DVD íróval,és 4 db merevlemezzel olyan problémám van hogyha írok akkor kb. az 5. CD/DVD írásánál eltűnnek meghajtók ( a rendszer (c: ) megmarad), és 1 DVD író is. A szokásos windows hangot hallom, (amikor például egy pendrive-ot húzok le a géről). Ez önmagában nem lenne hatalmas gond, de amikor eltűnik a meghajtó akkor nem tudja felolvasni honnan az adatot írásra. Ha újraindítom a gépet akkor a hiba újra jelentkezik 2. lemez írása közben. Viszont ha ezután kikapcsolom a gépet akkor a windows leáll majd elsötétedik a képernyő és tovább pörögnek a ventik. Próbálkoztam már sok módszerrel, de egyik sem működött.
Találkozott már valaki ezzel a problémával, milyen megoldás lenne rá?A gép adatai:
AMD FX 8350
Asrock 990 fx extreme 9
Kingston hyperx 8 GB 1600 mhz
Rendszer: WD RED 4 TB
2 db Hitachi merevlemez 1TB/db
WD Blue 1 TB
VGA: Asus r9 280x 3 GB
Táp: FSP Aurum pro 1200wKíméljetek a miért pont ez és stb kérdésektől, ne kelljen magyaráznom, hogy mire kellet a gép, mindenre van garancia.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
lacika8006
tag
Sziasztok. Van egy 60 gigás notebook hdd-m (ide-s). Az a baja, hogy nem települ rá xp. Régi notiba kellene. Érdekes hogy a sentinel sem tud beolvasni róla semmilyen adatot, viszont külsö házba téve adathordozónak jó. Olyan mintha le lenne törölve teljesen. Régen olvastam hasonlóról, ill, hogy valahogy vissza lehet állítani de nem találom... Akkor talán telepíthetövé válna.. (Rem. Érthetöen írtam) köszi. Sziasztok
-
Ueda
senior tag
válasz
Vasinger! #39541 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy gyakorlatilag is működik GPT-vel a kompatibilitás az egyes rackek között. Nekem 2 féle rack van (1) Fantec HDD Sneaker és (2) I-TEC MySafe Clip Advance. Nálam is ugyanez volt a tünet. A Fantec csak a saját maga által formázott GPT lemezt ismeri fel, hiába 4 TB-ig jó. Ha gépen satán formáztam, akkor a Fantecbe dugva újraformázást kért. És megfordítva , a Fantec által formázott lemezt a gép (satán) nem ismerte fel. A hagyományos MBR-el nincs gond, de ennek nyilván az az oka, hogy régebbi és kiforrottabb. További komponensek nálam : WD Green 3 TB, Win 7.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy Captiva márkájú USB 3.0-s külső winyó racket. Az a problémám vele, hogy nem mutatja az intézőben a winyót. Lemezkezelőben és HD Sentinelben ott van, de formázatlannak látja.
Azt írja rá a lemezkezelő, hogy "GPT-védőpartíció".
A rendszer Windows 8.1 x64
Windows 7-en lemezkelőben GPT/MBR-t ajánlott fel, mintha nem lenne rajta partíció tábla.
Visszaraktam a régi rack-be, természetesen működött. Egy WD RED 3.0 TB-os winyóról van szó, tehát elvileg támogatnia kéne, mert 3 TB-ig megeszi a winyókat a honlap szerint: honlap
Van valakinek ötlete, hogy mi baja lehet?
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Adott egy Seagate Barracuda 7200rpm 500gb merevlemez.
Ezt tettem be egy relatíve új gépbe (Asrock h81-hd5 + i3-4150 + hyperx 4gb ram) amiben eddig egy igencsak korosodó 80gigás HDD volt amíg ez meg nem lett véve.Beteszem a Windows 8 telepítő DVD-t majd telepítő egyszerűen kiírja, hogy erre nem tud telepíteni. Csak ez a merevlemez van benne, formáztam, néztem HD Sentinellel, 100%-os. Néztem BIOS-ban IDE és AHCI módban is, egyikkel sem megy.
Disk 1 Partition 1
Windows cannot be installed to the disk. The computer's hardware may not support booting to this disk. Ensure that the disk's controller is enabled in the computer's BIOS menu. -
Csak.TnT
tag
Sziasztok. Van egy kis problémám
Van egy Samsung 500as vinyóm, észrevettem hogy egyik napról a másikra a teljesítmény lement 99%, nah de olyan ügyes voltam hogy bele nyúltam a smartba és most már csak 89%
Lehet ezen orvosolni hogy legalább megint 99 legyen? vagy ez már így maradt? :/
-
the dealer
tag
válasz
Balathruin #39534 üzenetére
Nos nem láttam, hogy írtál nekem abban a hsz-ben.
Ellenben sikerült megcsinálnom. Az express módon belül vannak ilyen kis varázslók vagy mik és ott töröltem a partíciókat és ott volt olyan kérdés, hogy hol egyesítse a szabad helyet és ott megadtam mind a két partíció törlésénél és úgy sikerült egyesíteni a szabad helyet és végül létre tudtam hozni az egy nagy meghajtót.
Az volt a gond, hogy két féle módon lehet használni a progit és én a manuálisabb részét indítottam el a proginak vagy hogy fogalmazzam meg, de ha ismeritek a progit akkor tudjátok mire gondolok szerintem és ott attól még hogy törölgettem, nem egyesítette a dolgokat és ilyen opció pedig nem volt külön.
Próbálkoztam ilyen hülyeségekkel, hogy úgy csináljak partíciókat, hogy ne legyen az első után pár MB hely meg a második előtt se legyen, hátha... ...de hát tudtam hogy felesleges
Azért köszönöm szépen a segítséget! Elnézést a fölösleges munkáért!
Amikor létrehozom a partíciót, akkor ezek helyes beállítások?
Nem kell kihagyni például előtte vagy utána helyet valami okból kifolyólag?
A "Use OS built format in format routine." négyzetét csak akkor kell bepipálni, ha szeretnék oprendszert telepíteni rá, igaz?A "sectors per cluster" jó 8-on? Torrentezéshez lesz meg filmek/sorozatok tárolásához. Nem tudom mire jó ez az adat.
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
Balathruin #39534 üzenetére
Ez már másik gépben van. Eredetileg egy külső USB-s HDD, kikaptam a tokjából mert magára a tok szerkezetére gyanakodtunk, rákötöttem direkbe gépre és ez fogad.
Ez akkor úgy néz ki kuka lesz. -
the dealer
tag
válasz
Balathruin #39531 üzenetére
Hát ha ez csak úgy menne megtettem már volna.
Az a gond, hogy csak akkora particiókat tudok csinálni. mint amekkorák most törlés előtt.
Tehét nem tudok olyat, hogy törlök egy 300-as és egy 600-as meghajtót és csinálok egy 900-asat, ugyanis csak 300-ig és 600-ig engedi a csúszkát.Régen volt 8 merevlemezem és sokat szórakoztam ilyenekkel, ugyan ezzel a progival és akkor nem voltak gondjaim. Nem tudom mit csinálhatok rosszul. :S
-
Balathruin
veterán
válasz
the dealer #39530 üzenetére
Töröld az összes partíciót és csinálj egy újat.
-
the dealer
tag
válasz
sanzi89 #39527 üzenetére
Mind a két meghajtó NTFS. Én formáztam meg őket most délután. (tegnap vettem használtan a vinyót)
Három meghajtó volt rajta. Abból kettőt amikor töröltem, akkor automatikusan összeillesztett. Az egyik nagyon picike volt. Azért töröltem őket, mert gondoltam akkor automatikusan összeteszi a szabad területeket, de nem így lett.Adatok nem érdekeltek rajta, üresen kéne.
-
liksoft
nagyúr
válasz
the dealer #39526 üzenetére
Az adatokról mentésed ugye van?
-
sanzi89
addikt
válasz
the dealer #39526 üzenetére
Azt mondanám első ötletnek, hogy a két partíción nem azonos a fájlrendszer. Nézd meg mindkét partíció fájlrendszerét. Sajátgép, jobb klikk a meghajtón, tulajdonságok és mi van írva a Fájlrendszer részhez mindkét esetben.
Semmilyen hátrányt nem jelent az egy partíció, ha mondjuk adatokat tárolsz rajta. Ha mondjuk az egyik partícióról fut a rendszer, vagy egyéb spéci dolog, akkor indokolt a külön partíció.
-
the dealer
tag
Sziasztok!
Van egy 1TB-os WD Green vinyóm két partícióval. Az egyik 631Gb-os a másik pedig 299Gb-os.
Az a gondom, hogy nem tudom egyesíteni a kettőt, mert az írja hogy:
"Volumes on this disk cannot be merged. You can only merge two adjacent NTFS, FAT or FAT32 volumes.Mi erre a megoldás? Paragon Partiton Manager 11 nevű progival próbálkoztam.
(Nem vagyok jártas a témában.)Még egy nagyon noob kérdés. Ugye nem gond, ha egyetlen egy nagy partíció van a vinyón?
Előre is köszi a segítséget!
-
sanzi89
addikt
Van egy Sata 3-mas portokkal rendelkező lapom és egy Sata 3-mas porttal rendelkező HDD-m. A gondom, hogy az alaplaphoz csak 2db SATA3-mas kábelt adtak, én meg 6 HDD-t tervezek tenni a gépbe. Itthon van SATA2-es kábelem. A kérdésem, hogy a kábel tényleg lehet szűk keresztmetszet illetve hosszútávon működtethető-e a gyengébb kábellel a rendszer, még ha esetleg lassabb is. Illetve a HDD úgyis lassabb, mint a SATA2...
-
bercesb
csendes tag
Sziasztok!
A probléma a következő lenne: van egy Seagate 250 gigás, SATA2 -es vinyóm, amit egy Gigabyte H61M-S1 (Socket 1155) felismert, míg egy Gigabyte GA-H81M-HD3 (Socket 1150) már nem.
Mi lehet a probléma?
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Szeretnék egy halk, 3TB-os merevlemezt.
Melyik az ajánlott mostanság? 5400RPM-es jó lenne. -
Tomifromspac
tag
Sziasztok,
Van egy 2 terrás WD Essentials külső vinyóm. Balga mód mindenféle felszólítás nélkül kihúztam a TV-ből, aminek hála elszállt rajta az MBR. A TV látta a vinyót, de nem látott rajta semmit, a gép ugyan így tett, bár ott sem látszott a meghajtók között, de ilyen-olyan hdd ellenőrző progikkal sikerült látnom. Getdataback-kel le tudtam szedni, ami kellett róla, az MBR-t nem tudtam helyreállítani (error during writing, acces denied). A végén ráengedtem egy formattálást, ami rendbe is rakta, újra látja minden, az új fájlok is rajta maradnak, szóval rendben működik, DE 1,81 terra helyett csak 1,36-nak látja minden, 500 giga csak úgy hipp-hopp eltűnt. Csináltam már vele mindent, ilyen-olyan progikkal néztem, de mindegyik tökéletes állapotúnak látja és nem lát rajta unallocated space-t. Van tippje valakinek, hogy hogy tudnám visszaszerezni azt az 500 gigát?
A válaszokat és segítségeket köszönöm szépen
-
bb.bocs
őstag
na fejlemény, próbáltam a vinyónál iylen helyreállitást.
ezt irta ki. hiba a biztonsági beállítások érvényesítésekor
hiba történnt a kövezkező biztonsági beállításainak érvényesítésekor.
F:\.................
a tárolóban lévő obijektumok számbavétele nem sikerült. A hozzáférés megtagadva. gondolom ha ezt kitudnám küszöbölni akkor jó lenne? -
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #39517 üzenetére
és még annyi hogy van a vinyón 1 mappa amit töröltem a másik gépen keresztül, de itt megjelenik, és persze problémázik ha bele akaok menni hogy nem elérhető. ( persze mivel töröltem) szóval nem értem mivan.... a vinyónak ami hd sentinel szerint semmi baja, totáll commanderben sem látom a mappáka amit másoltam rá,ilyet még nem láttam. totáll commanderben másoltam rá a cuccokat. nagyon furalehet valami oylan titkosítás ami ugy elrejti a mappát hogy sehogy sem láthatom cak az adott gépben?
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. nem pont probléma, csak nem értem. van egy merevlemezem. elvittem másik gép felismerte mint f meghajtó, másoltam rá egy rakás cuccot. hazahoztam betettem a gépembe d meghajtóként, rejtett mappákat látom ha van. a gépemen win8 van azon meg 7 volt. a problémám az hogy nem látom a vinyón amiket rámásoltam, de a helyet foglalja, és nem értem miért nem látom. rejtett mappákat látom, rámásoltam még néegettem is a gépen... hazahoztam és... nem látom. mi lehet a probléma? még annyi hogy a gépbe amiröl másoltam rá, satával tettem bele, itthon pedig hdd caddyvel. van ötletetek? fontos nagyon . köszönöm.
-
pcgamer01
senior tag
Köszönöm a válaszokat,akkor azt kipróbálom hogy kiveszem a házból úgy adja e a hangot.
-
pcgamer01
senior tag
Üdv.
Lehet buta kérdés,de a Samsung vinyók alapból hangosan dolgoznak?
Itt van asztalon a gép és ha történik valami pl töltök akkor eszement hangosan dorombol és ez lassan már idegesít... -
liksoft
nagyúr
Nincs ezek között eget verő különbség. Mivel USB3-as, így a drive igényeinek ez megfelel. Ami még fontos, hogy a gép felől is USB3 vonalon legyen meghajtva, hiszen a tápellátást onnan kapja. Ez pedig sok meghibásodás okozója, ha kevés (USB2 egy port használata - kettőt is úgy célszerű használni, hogy egymás mellettit és nem egy "kockában" lévőket, mert chipsetek között van olyan, ahol a "kocka" két portja egy áramkorlátozó áramkörhöz tartozik).
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Szeretnék egy halk, 3TB-os merevlemezt.
Melyik az ajánlott mostanság? 5400RPM-es jó lenne. -
Skodry
aktív tag
Problémám a következő
Meghibásodás várható - Attribútum: 10 Spin Retry Count, Felpörgési újrapróbálkozások száma. Motor, csapágy vagy tápegység problémára utalhat.
A lemez felpörgése során előfordultak problémák 16 alkalommal. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
Azonnali merevlemez csere szükséges.Tápom enermax pro 82+ 525W
hdd 3tb toshiba eddíg 100/100 1,5éve.
HDD hiba vagy a tápom rossz?
-
bul07
nagyúr
válasz
liksoft #39508 üzenetére
Egy ilyet rendeltem hozzá, remélem nem lőttem nagyon mellé
-
liksoft
nagyúr
Ez gyárilag 850mA-t kér, vagyis USB3-as csatolás ajánlott. De legalább USB3-as aljzat a gépben, mert ez tud nagyobb áramot mint az USB3. Viszont ha már a gépben USB3 van, akkor az ilyen ház nem annyival drágább, mint amennyivel gyorsabb. (Fejből az oxidációra való hajlamát nem fújom.
)
-
Johnyy
tag
válasz
liksoft #39502 üzenetére
Egy ehhez hasonló kérdés bennem is felmerült már. Szomorúan látom, hogy álltában is meghalhatnak.
Honnan lehet tájékozódni, hogy mely HDD -ket érint a dolog?
Meg még olyan kérdésem is lenne, ezzel kapcsolatban, hogy ha egy HDD mondjuk évekig volt használva rendszer HDD -nek, aztán le lett minősítve tárolónak (szóval, hogy mondjuk 2 évig hozzá se nyúlok). Az úgy életképes lehet?
Konkrétan egy ilyenről van szó: Western Digital 640GB WD6400AAKS. -
liksoft
nagyúr
Ez drive függő. Ahol a gyártó sajnos az érintkezési felületek oxidációját slendrián módon oldotta meg (számol a folyamatos használat mellett a hőtágulás miatt adódó öntisztítással - komoly mérnöki munka, mely a garanciaidő meghatározásában is jelen van
), ott álltában is "meghalhat" egy drive.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Windows 11
- GTA VI
- Napelem
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest