Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
mike1978
tag
válasz
bajnokpityu #41926 üzenetére
Digitális kimenet ment, és a BDP-95 is ment a Quincy Jones és a Toto koncert többször is szólt felváltva a két lejátszóról!
-
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34289 üzenetére
alakul mint púpos gyerek a présben
-
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34286 üzenetére
vagy edigital és meg kell várni mire megjön...minek kapkodni...ha eddig megvoltatok nélküle, akkor pár nap már nem számít! vagy ha mész hangfalazni akkor ott is rákérdezhetsz, hogy olcsóbban odaadják-e , max ha nem akkor megrendeled az edigitaltól,
-
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34278 üzenetére
A 220V nem hivatalos partner...ott nincs magyar gari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34273 üzenetére
jaa azt nem vettem észre.. viszont mondom elméletileg le van zárva a hirdetés, így gondolom nincs már meg....
-
mike1978
tag
Ahogy nézem a hivatalos helyeken 70 ropi a 1311...akkor meg már 80.-ért a 1611 jobban megéri...még ha nem is ennyiért tervezted, de gondolom nem egy hétre veszed, és az ember magától ne sajnálja már.....
-
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34268 üzenetére
Itt van egy 1311...ha megvan még....írni kell az embernek..: 1311
Ehh sorry most nézem már elkelt....
Figy 50k ért nem lehet erősítőt venni, csak annak hívják....főleg yamahából és főleg újonnan!
-
mike1978
tag
Max ebből lehet még alkudozni
-
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34262 üzenetére
A denon még kapható, az onkyo már nem (még ha fent is van az oldalakon, de arra figyelj, hogy ha mégis újat veszel akkor nem himi-humi webes cégtől, mert a nem hivatalos garanciával és az esetleges bedögléssel megjárhatod! A 1311 is jó ebben az árban...egész használható készülék...vagy amit itt valakinek már ajánlgattunk van egy 1611 akcióban a streamaudioban, igaz az drágább, (79500) de új, és 3év garis...
Használtak közül mindjárt körbenézek mit lehetne..... -
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34244 üzenetére
Hétfőn zárva lesznek..biztos akkor mész? ..ahogy néztem, viszont vannak (régi)új akciók is....
-
mike1978
tag
válasz
TazLeacher #34250 üzenetére
A mély sugárzókhoz sem szokott kábel járni, bár néha előfordul, hogy valami vékony cérnakábelt hozzá csomagolnak...az arra jó, hogy ha van szomszédod, és van macskája és nagyon nem komázod akkor azzal fellógathatod valahova (bocs a macskásoktól)
!
A Proson és a Sinus kábel között a Te leendő rendszered esetében édes mindegy melyiket veszed...hangban nem lesz különbség, a keresztmetszet meg meglesz, és ebben az árkategóriában talán ez fontosabb is! -
mike1978
tag
Nekem itthon van egy Creature II, meg egy Harman Sound Stick is...mindkettő PC-k mellé, (egyik a nagy gépen, a másik a hálóban a laptophoz
)...hát gyerekek ennyi pénzért....szerintem nagyon eltalált darabok, és annak ellenére, hogy a Harman Soundstick bőven kétszer drágább mint a Creature...nem jobb sőt...ha most venném két Creature-t vennék.....
-
mike1978
tag
válasz
Gaben1 #34185 üzenetére
Hát a borsos ár, az relatív....30cm-es szerintem jó mély sugárzók 80-100e.-Ft körül kezdődnek újonnan! Használtan 3/4-1/2 áron....25cm-es 60-100 között...ez alatt főleg virágtartó kapható!
De hogy típusokat is mondjak:
Polk audio PSW110, Polk audio PSW125, Proson R10, R12, (bár nekem nem kedvencem, de sokan odavannak érte: Velodyne Impact 10, 12), -
mike1978
tag
Ezzel én is egyet értenék....45e.-ért hangfalak, erősítő, lejátszó, mély egyben? gondolkodj kicsit: A terméken (45e.-F-ton) keres a kisker, a nagyker, + szállítási költségek a gyárból egész a végfelhasználóig (többszöri költségek), ez azt jelenti, hogy a 45e.-Ft-os "rendszer" előállítási költsége kb. 5-10-e körül van...szerinted ebből mit lehet kihozni? Mozit biztos nem...de még hangot se nagyon
-
-
mike1978
tag
válasz
Gaben1 #34160 üzenetére
Hát ne haragudj, de ez akkor sem fog jobban szólni ha egy komplett watta üzemet gyömöszölsz bele! A hangváltó 160Hz-en vág? Milyen hangváltó? Passzív? Egy 40cm-es hangszóróhoz? Ekkora hangszórót 60Hz fölé engedni vétek, mert döng mint hordó üresen. Ne haragudj, de ezzel szinte mindegy mit kezdesz...jó hang nem jön majd ki belőle, és a csillapítással sem fogsz elérni javulást, pláne, hogy reflex dobozokat nem is szoktak csillapítani, de gondolom ez is úgy reflex, hogy akár zárt is lehetett volna, csak valaki azt mondta, hogy vágj bele két csövet mert akkor jobb lesz....
Nem akarom leszólni a dolgaidat, de erre felesleges további pénzt költeni! -
mike1978
tag
válasz
torma1981 #34161 üzenetére
Csak lököd a rövidítéseket, amit itt ott hallottál, de nem vagy tisztában azzal mit jelent az biztos...ez a baj, hogy mindenki így keresgél: "DTS-t tud: HDMI van rajta? FULLHD-t tud? háromdés?" és az elmaradhatatlan hány wattos és EISA díjas vagy THX minősített-e, mert ha igen akkor szar nem lehet....
Hidd el, hogy neked az általad rászánt pénzből maximálisan megfelelő lesz egy ilyen...ha nincs több pénzed akkor nincs min agyalni, ha meg van akkor vegyél drágábban jobbat!
Nincsenek csodák...egyik-másik gyártó sem fog neked 70.000.-Ftért 5.1-es olyan hangrendszert adni, ami lenyűgöz, kiesel a gatyádból tőle, és zenén minden hangszer helyzetét, a terem akusztikáját, a zenei részleteket, annak finomságát meghallod. Mivel persze nem is erre kel, így az adott igényekhez maximálisan megfelelő az ajánlott motyó...de majd ha sokat agyalsz akkor elfogy az az egy is és vehetsz valami szemetet...vagy használtat! Én részemről ehhez a kérdéskörhöz többet nem fűznék, mert nincs hova ragozni! -
mike1978
tag
válasz
torma1981 #34148 üzenetére
Egyébként meg gondolj arra is, hogy kábelek is kellenek...így ha ésszerűen akarsz vásárolni és ennyi a plafon akkor nem nagyon tudsz "jót" venni új készülékekből, viszont xart meg nem érdemes! Vagy vegyél egy normálisabb hangfal szettet és később egy erősítőt, vagy fordítva (tudom egyik a másik nélkül csak áll otthon, de megtérül, ha nem kapkodsz), vagy tegyél hozzá, még egy keveset...és értelmes megoldásra költsd a pénzt! Ami talán jó megoldás lenne nem nagy szobába az a kár a 1611 + egy JBL SCS178-as szett, ez megáll abból az összegből amit rászánsz és kezdésnek jó lehet!
-
mike1978
tag
válasz
Dorian #34146 üzenetére
azért ez nem egy kőbe vésett szabály...inkább arányszám....mert pl mi van egy 6milliós Mcintosh elő-végfok esetében..ott 12 millióért lesz csak jó hang? de fordítva is igaz...egy 60eFt-os erősítőn egy 120eFt-os hangfal frontjai lehet akár jobbat is megérdemelnének....
Az igaz, hogy játékra filmre csoda nem kell...de én az ilyen belép szemetektől mindig irtóztam...hacsak nem használt és komolyabb készülék olcsón megvásárolva... -
mike1978
tag
válasz
xtremetuning #34125 üzenetére
Te is tudod az eredményt.....én sem azért nem cseréltem mert nincs rá módom....
-
mike1978
tag
válasz
nebulo5 #34120 üzenetére
Szia,
Azért írtam a "lehetőleg nem Yamaha vagy Pioneer" mondatot, mert Ő az olcsóbb árkategóriában keresgél, és ott sajnos a Yamaha-val nagyon elszalad a ló....ráment a "legolcsóbb készüléket is én gyártom" címre...
Az adott összegből amit rászánt Bance01, abból csak a legolcsóbb gagyi végfok ic-s alap készülékek jönnek ki az említett márkából....
Az 1400-as erősítő egy más kategória...először is amikor megjelent akkor a közép(közép-felső) kategória modellje volt, és 2004-ben még annyira nem a legolcsóbb-legtöbbet tudó szlogen ment a gyártóknál....kevesebb volt a parasztvakítás, így jobb készüléket kapott az ember a pénzéért...
Használtan ezeket a gépeket sokkal jobban megéri megvenni, mint a mostani alap modelleket, de ezek sem kelnek el 60.000.-Ft-ért. Mindezek tetejében a Yamaha elsősorban mozisabb hangú készülékeket gyártott...a fő csapásvonal mindig is a házimozi volt...mindazonáltal zenén sem teljesített rosszul, főleg egy-két csúcs kategóriás készüléke....
És megnyugtatlak, én is Yamahát használok : Yamaha, csak ezek a készülékek sok emberben már nem "tetszetősek a HDMI és egyéb szolgáltatások hiánya miatt. -
mike1978
tag
-
mike1978
tag
Valakinek van véleménye/tapasztalata komolyabb rendszeren a Cambridge Audio hálózati lejátszójával? Ezt még nem próbáltam, de dicsérgetik....
-
mike1978
tag
válasz
Firehand #34053 üzenetére
Az erősítőt - TV-t HDMi-vel, Számítógépet -erősítőt szintén HDMi-vel ha van a PC-ben, ha nincs akkor Digitális koax/optikai kábel.....
Erősítőből érdemes rászánni azt a 130k-t mert innen kicsit jobbat kapsz mint ez alatt..és ha nem cserélgetsz havonta az új trendekkel akkor egy denon vagy onkyo jó választás!
Hangfalból meg ahogy érzed, ahogy belefér...
Az erősítő cserélgetés kicsit a gyártókon is múlik, mert mindig kitalálnak valami új hülyeséget...kicsit olyan mint a PC...nem mondhatod azt, hogy veszel egy jó alaplapot évekre, mert jövőre rájössz, hogy xy programhoz más memória, videokártya kéne, de azt már nem tudod bedugni az alaplapba...na ilyen a mozi is ha nagyon trendi akar lenni az ember.... -
mike1978
tag
válasz
xtremetuning #34054 üzenetére
passz az árait nem tudom, de itthoni halandónak nem egy napi kiadás az biztos
-
mike1978
tag
mondjuk a Velo is a DDplus-ba már egész jó hangszórókat használ
-
mike1978
tag
válasz
xtremetuning #34049 üzenetére
Főleg manapság...az új CHT-Q-nál jobb volt a régi, az impact az annyira kínai, hogy nagyon....a nagyobbak jók, de valahogy addig érzi ezt az ember míg nem tesznek mellé egy JL-t...de pl a Monitor Audio nagy szubjai is ilyenek...nagyon szép munka kívülről...és persze a Velo is nagyon ott van fejlesztésben, csak valamiért náluk is kezd költségcsökkentő morál beállni, és ez meglátszik a terméken sajnos...
-
mike1978
tag
válasz
Firehand #34043 üzenetére
Ebből az összegből (150-200), már lehet normálisat venni...kérdés mekkora szobába tervezed...
Erősítők amik jók lehetnek új készülékben:
Harman AVR-156: 89.990.-
harman AVR-165: 119.990.-
Denon AVR-1611: 89.990.-
Onkyo TX-SR608: 129.990.-
Denon AVR-1911: 129.990.-Hangafalakból 5.0:
itt van egy két akciós..megtalálod őket, igazából meg kéne hallgatni, de erősítőtől függően 100-120e között van egy két nem rossz termék
5.1: itt csak kisebb szettek férnek az árba pl JBL SCS 178...egész jó nem nagy szobába, vagy Harman HKTS-16...Proson Event szett -
mike1978
tag
mekkora már a 800-as B&W mellett
-
mike1978
tag
-
mike1978
tag
válasz
xtremetuning #34037 üzenetére
Hát nem akartam ennyire elfogult lenni, de szerintem is egyértelmű....bár az is igaz, hogy a velo gyárt az olcsóbb kategóriában is...(de minek)...viszont a JL egy igazi "dög"....egy szó mint száz.....Gyár
-
mike1978
tag
válasz
xtremetuning #34035 üzenetére
Nagyon goromba a JL ...igazából talán meg merném kockáztatni, hogy a Velonál jobb...persze kinek a pap....de az a hangszóró, meg az az összeszerelési minőség....és azért eltöltöttel pár évet az autohifi terén, mély sugárzó gyártás közben...így bőven van tapasztalat...csak ne lenne olyan drága...de valahogy minden olyan cég, aki tudja magáról, hogy kuriózumot gyárt már nem szégyell annyit elkérni a motyóért amennyit akar...
Milyen lehet két [Gotham]ilyen egy jó teremakusztikájú dedikált szobában -
mike1978
tag
válasz
Pgabor79 #34030 üzenetére
A 25-ös MJ az 50nm-be édes kevés, és mivel zárt szub, és elsősorban zenére tervezték, így mozin kicsi a hangnyomása...nem erre való! 50nm-be ha azt akarod, hogy hadd-el hadd legyen akkor akár két 12"-is berakható, de min 1 jó minőségű...
A JBL sem rossz, bár kicsit kemény hangja van, inkább felső basszus mint az a lágy karakter...az R12 épp ellenkezője...Nyíregyházán egy ismerősöm most vette a másodikat szintén 40-50nm körüli szobába, ikon szett mellé, és teljesen odavan! -
mike1978
tag
válasz
xtremetuning #34028 üzenetére
dzsézusz kráj
ez elég combi lehet.....
-
mike1978
tag
válasz
xtremetuning #34020 üzenetére
Melyik JL szubok? ha nem titok?
-
mike1978
tag
-
mike1978
tag
válasz
xtremetuning #33979 üzenetére
-
mike1978
tag
válasz
Dragon27 #33969 üzenetére
Most tanácsot kérsz olyan emberektől akik tapasztaltabbak tőled, vagy azt várod, hogy valaki megerősítsen a hülyeségedben? Sem a Yamaha negyven valahányas, sem az ötvenvalahányas, sem a hatvanvalahányas, de még a hetven-nyolcvan és ezer valahányas sem szól zenén jól! mint írtam minimum 250-de inkább 300e a határ ahol kezd megjönni a sztereó hang a HM erősítőben, és itt is csak kezd....egy ilyen erősítő még mindig el tud vérezni egy 60-80e.-Ft körüli sztereó erősítővel szemben!
Vagy vedd meg azt ami kijön a pénzedből és ne legyenek illúzióid, vagy ha itt tanácsot kérsz akkor fogadd meg! Nincsenek csodák! -
mike1978
tag
válasz
xtremetuning #33968 üzenetére
Ez elég nyers lett
, van némi tapasztalatod? Hát előfordul, hogy rossz lábbal kel....
-
mike1978
tag
Viszont érdekes, hogy az Avielo honlapján a magyar képviseletet valami Trackstone Kft látja el, aminek a fő tevékenysége az fém és érc nagykereskedés....
-
mike1978
tag
válasz
Dragon27 #33953 üzenetére
Ebben az árkategóriában mindegy milyen mozi erősítőt veszel, mert mindegyiknek kaka lesz a sztereó hangja sajnos. Ha jó sztereó hangot akarsz, az 250-300e-nél kezdődik HM erősítőben. Alatta mozi, pop, elektronikus zene ami úgy ahogy jól szól...
ha ebben az árkategóriában maradsz, akkor erős kompromisszummal a Denon készülékei lágyabb zeneibb hangot képviselnek, míg a Yamaha, (főleg a mostani sorozat) nagyon gyér, Onkyo is most kezd gagyizni, de ingazából bármilyen márkát nézünk ebben az árban talán a Denon ami kicsit "zeneibb"
VAGY
Veszel egy használt régi közép felső kategóriát, aminek jó hangja van, erős, nehéz, és nem tud sok mai trendi dolgot, de legalább jól szól!
Pénz kérdése az egész! Ha mindent (új hangformátumok, USB, Network, jó hang) szeretnél akkor sajnos gyűjteni kell... -
mike1978
tag
Itt van kép róla, csak leírás nem igazán.....ha ez az!
-
mike1978
tag
ráadásul lehet, hogy az az aktív szub tulajdonképpen a szett többi részét is hajtotta...amolyan bögreszett erősítőként akkor meg pláne nem túl a mozi erősítőhöz....
-
mike1978
tag
egy vicc annyiért...nekem is volt annak idején...még a Sanyi hozta
Aztán volt 940-em is, de annyi gyári hibája volt mindnek, hogy a hangerőszabályzó léptető motor hangja belehallatszott a háttér sugárzóba...bár nem zavaró, mert ki hallgatja ...csak furcsa volt...de nagyon szerettem...mozin nagyon jó hangja volt, és volt benne erő is -
mike1978
tag
válasz
KTTech #33933 üzenetére
Igazat adok neked, addig a szintig, hogy van aki nem teheti meg a drágább dolgokat, de olyat venni, ami olcsóbb és aztán nem leled benne örömed az meg pénzkidobás, tehát ha nincs sok akkor a keveset meg ne dobd már ki az ablakon...mert rá van írva hogy sony!
Nekem sincsenek millióim, és nem a legújabb trendeket követve vásárolok, és 100e körül valóban lehet ésszerűen vásárolni, de nem egy Sony hangfalszettet...
Annyiszor ajánlották már itt a fórumon az emberek az értelmes és használható belépő kategóriát-...kéne csinálni egy olyan táblázatot, ami segít a bizonytalan vásárlónak, amolyan éppen aktuális futó modellek legjobb ár/érték arányú termékei, címmel....tudom nem könnyű, mert kinek ez-kinek az tetszik de vannak adott árkategóriában favoritok...
JBL SCS178
Harman/Kardon HKTS szettek
Proson Event szett
Wharfedale szett (bár rühelem, de még mindig inkább mint a Sony)
Mission szett....stb
A vélemény pedig valóban az enyém, szubjektív, és egyéni, de ha egy nyilvános forumon valaki kérdez akkor mindenki ennek tükrében reagál....és még1x nem megbántás a cél...a szemek felnyitása sokkal inkább! -
mike1978
tag
válasz
mike1978 #33929 üzenetére
Az a baj, hogy ehhez még tanácsot is várnak....de nincs mit hozzátenni, vacak hangfalakhoz, drága erősítőt nem érdemes venni, olcsó vackot meg minek....ne haragudj kérdező, de nincs értelme a kérdésnek, ha meg akarod hallgatni akkor hallgasd, ha tetszik vedd/számítsd be, de ehhez nincs mit tanácsolni, úgysem veszel komoly erősítő (nincs értelme), így bármivel elzenélget a motyó
-
mike1978
tag
Engem nem érdekel ha népszerűtlen vagyok/leszek...az emberi hülyeségnek nincsenek határai, és van aki még ha nyers is a válasz azt megérti, van aki megsértődik...de egy ilyen valamit csak megbánni tud az ember...tipikus 5 forintot nem érő dolog...a házimozi megcsúfolása...és persze lehet azzal jönni, hogy "panelba lakom, gyerekem van, nem kell a nagy hangerő, szomszédok vannak, stb" de akkor minek az egész...csak pénzköltés? Élmény 0, zenére használhatatlan..., mozira vicc, tul képen inkább egy sztereó olcsóbb de jó hangfal egy sztereó erősítővel, mint sokpontegy 10-es forgácslapból és 15mm-es mylar magsassugárzóból sony felirattal, amihez a legolcsóbb hm erősítőt megvéve lesz csak igazi az "élmény"
-
mike1978
tag
Ezeknél a termékeknél hidd el, hogy hiába tudod az árát, akkor sem vagy előrébb
, mellesleg akik ezeket meg tudják fizetni, azokat baromira nem érdekli a weben az ára, még csak nem is nézegetik azt...bemennek, tanácsot kérnek, meghallgatnak ezt-azt, aztán vagy belevágnak vagy nem...de nem nézegetik az árakat a neten. Aztán az is előfordul, hogy az anyacég prestige miatt nem engedi az árakat a webre rakni...pl a Sim2 sem nézi jó szemmel ha kint vannak az árak, mint ahogy a maserati, vagy rolls royce sem tesz fel a weblapjára árakat, plusz a hazimozistudio oldala nem egy "webshop" hanem egy tájékoztató weboldal, és persze lehet, (biztos) nem tökéletes de nincs tökéletes....az emberi szubjektivitás miatt.
-
mike1978
tag
Surányi Feri részben ahogy írod, részben pedig amibe fogott, azt csinálta a surányihifi időben is...inkább volt marketing "szak"ember, mint a házimozi-hifi hozzáértője....sok ember megkajálta a konzultációs órákat, top 10, 100 hiba CD-DVD-ket, stb...de nem bántom, nem érdekel....ott hellyel közzel csak az alkalmazottja volt képben, a Ferit csak a marketing érdekelte, mint ahogy most is a mit tudom én milyen képzőben
, A garancia kiterjesztést pedig mindegy ki csinálja...10 évre eladni garanciát egy olyan készülékre amire már 3 év múlva senki nem emlékszik? És ahogy Te is írtad, mire a feléig jutsz annak a szövegnek, már az elejére nem is emlékszel
, Az AV-Online-t én is megnéztem...hát abban van valami, hogy talán a jobb oldali hirdetéseket 1/3-al lecsökkenteném, de mint új kezdeményezés majd ki fog forrni...volt egy elképzelés, ami majd akkor működik, ha foglalkoznak vele, az olvasói és hirdetői visszajelzéseket figyelembe veszik, haladnak a korral, és persze objektívek....szerintem kell egy kis idő neki, de jó lesz az!
-
mike1978
tag
válasz
torma1981 #33909 üzenetére
Szia,
Szerintem:
Onkyo 308 - ha kapsz még olcsón akkor nem rossz...olyan 50e körül érdemes venni
Onkyo 309 - szar IC-s végfok, de felszerelt erősítő, most még nem érdemes kapkodni vele
Pioneer 520 - szar IC-s végfok, és az egész már csak a márkanevéből él ebben az ársávban olcsó, de eléggé elgatyásodott a márka...csak márka bu*iknak...
Denon 1311 - ha már kis erősítőt kell venni akkor ezt olcsón megvéve még lehet is szeretni, legalább nem IC-s igaz buta mint a tök, de talán a felsoroltak közül ez talán a legjobb választás!
Vagy ha le tudsz mondani a híres, hírhedt dolgokról (sok pont 1, HDMI, Tru-HD, stb) akkor egy régebbi közép kategóriás erősítő...erőben hangban mindenféleképpen jobban jársz! -
mike1978
tag
válasz
adamssss #33908 üzenetére
Maga a Jamo cég már nem létezik...megvette valamelyik márka, de nem is ez baj, hanem sok "raklapos" terméket gyártanak főleg az alsó árszegmensben...ezek a MM, Saturn, stb helyeken hagy fogyjanak alapján mennek, de ennek ellenére a Jamo termékek között is előfordul egy-egy használható, a maga ár kategóriájában jó termék...csak sajnos a termékpalettájuk annyira széles, hogy sok lúd között elvész a disznó....
Egyébként több ilyen márka is létezik, szerintem a Wharfedale is ide sorolható....főleg az elmúlt pár év alapján. -
mike1978
tag
Ezek az oldalak még hagyján...bár retró, és sok esetben a tulajok gondolkodása megrekedt a 80-90-es években akkor meg nem a net volt az egyeduralkodó, de nézd meg ezeket....friss cégek, full igénytelen oldalla, a sok biztos jobb elve alapján: [link], és persze a precizitás és a szakértelem webáruháza, de hol elemlámpát hol világítós zuhanyrózsa fejet adnak a házimozi erősítőhöz...gratulálok...
De itt a másik nemrég alakult gyöngyszem...ami egyre szebb, és egyre több "hasznos info" van rajta: [link] olyan garancia kiterjesztéssel, amibe a Surányi Feri is belebukott annak idején...persze hirtelen nagy pénz jött be, mellesleg ezen rágd át magad....infó dömping, csak szárazon: [link]
-
mike1978
tag
Ebben teljesen igazad van, FELHÁBORÍTÓ ami itthon megy, ezért mondtam, hogy a biztps szakadék felé megyünk, és az aktuálisan poronson levő kormény azért nem tesz semmit, mert nem ők irányítanak, hanem egy szűk réteg a bank és gazdasági szektor nagytőkései...akik a kormányt is a zsebükbe rakják...és mindabból amit írtál egyenesen arányosan látszik, hogy a szar élelmiszertől egyre több a rákos, allergiás, és egyéb autoimmun betegségekkel élők száma, amit már az egyébként is gyenge egészségügy nem tud megoldani, így ott is ami még mozdítható és menthető azt inkább kilopják...mást már nem tudnak csinálni...ne legyen igazam, de hamarosan Görögország sorsára jutunk....sőt szép lassan minden ország aki a remek EU-hoz csatlakozott!
A 309-es erősítőn két hangfal kimenet van, ha pl a konyhába is raksz egy párat akkor mint B sugárzó ott is hallgathatod. Az 5 csatornán pedig 5CH sztereó módban lehet ugyanazt a műsort hallgatni
-
mike1978
tag
Érdekes valóban a dolog, de nincs mit tenni, hiszen nézd meg a cukor, vagy bármi egyéb árát, ott sem a kartelezés miatt annyi majdnem mindenhol...és ott is néha olcsóbb itt-ott....a 2311-et nem figyeltem..de mondom, lehet a nagyobb árrés, és a gazdaságosabb működés miatt nagyobb a mozgásterük és így tudnak olcsóbbak lenni...logikusan, ha itthon ugyanazon árrés és drágább végfelhasználói ár mellet extra árrés keletkezne...ez meg meg kéne látszódnia a viszonteladói hálózaton...és nem bezárnának olyan régi cégek mint pl a satsystem, hanem menne a bolt...de nem így van....
-
mike1978
tag
Mellesleg szerintem a Denon árak nincsenek elszállva az egyéb árakhoz képest...nekünk sz*/ar a fizetésünk és a gazdasági helyzetünk....persze az más tészta, hogy amit itthon a horn cég megtermel, az tulajdonképpen Lengyelország kasszájába folyik, nyereség szinten mindenféleképpen....
-
mike1978
tag
A 2311 kifutó modell, ezért valószínű, hogy a németeknél már nagyon kiszórják a motyót, mert ott már a 2312-t tukmálja a központ a kereskedőire...ja és még egy érdekesség...a német nagyker központ kint a német kereskedőinek akkora árrést ad, mint itthon az importőr kap....na így nem könnyű importőrnek lenni, sajnos eléggé diszkriminálva van Mo ebben is...míg egy német kereskedő a központból kap 40% árrést a közép felső kategóriában, addig ezt itthon az importőr kapja meg, és ebből ad a viszonteladóinak 20-23%-ot (és hidd el elég biztos forrásból tudom). Mindezek tetejében mint azt már megbeszéltük, több a fajlagos költsége itthon mindenkinek mint tőlünk nyugatabbra. Mivel itthon a webes kereskedelem miatt és a szürke importőrök miatt a 20-23%-os árrésből rögtön legalább -5%-ot el kell "dobni" így marad 15-17%, amiből a boltokban még kedvezmények, a webes vásárlásoknál meg árversenyeztetések vannak (ki adja olcsóbban), így ami marad az bruttó 10-15%, ami egy egy személyes, boltal nem rendelkező webáruháznak nagy forgalom mellett még elég is lehet, de egy szakboltnak, bemutatókészlettel, bolttal, és kiszolgáló személyzettel édeskevés....és erre lehet azt mondani, hogy akkor nem kell boltot nyitni...igen ám de a magyar ember szeret fogdosni, nézelődni, hangfalat hallgatni...de ha nincs bolt akkor hol teszi mindezt meg...szóval órákat lehetne erről filozofálgatni pro kontra, és mindenkinek lenne igaza bizonyos részletekben, de sajnos változás nem lesz...itthon csak a szakadék felé menetelés az egyedüli irány...
-
mike1978
tag
-
mike1978
tag
válasz
mike1978 #33865 üzenetére
Félreértés ne essék nem védeni akarom őket, mert több helyen valószínű, hogy lehetne olcsóbb a termék valamennyivel, de csodákat nem lehet tenni, és a legnagyobb baj (na akkor politizáljunk is), hogy itthon a kedves megválasztott (bár mindegy melyik) kormányunk mindent magának akar...így túl akar élni minden cég...ki kicsit jobban, ki kicsit kevésbé...
-
mike1978
tag
A nagy kereskedők (importőrök) sem találhatnak ki bármit az árakkal, és sajnos az kevés, hogy egy termék a német, angol ár szerint itthon mennyinek kéne lennie...de nézzünk konkrét példát:
Denon AVR-1912 549 Eur*270=148.000.-Ft
Itthon 5%-al több az ÁFA (nem a nagyker tehet róla) = 155.000.-Ft
Itthon kicsit több a cégek működési és egyéb költsége és a kereslet a béka segge alatt van, + még a magyarnyelvű leírás, ami egyébként a német nagyker dolga lenne, mivel ő az EU-ba ad el (Mo-ra), de leszarja nem csinálja meg. így a 159.990.- nem túlzó ár.
Ez a példa lehet a pro, és van kontra is...pl az onkyo TX-NR609, ami kint már olcsóbb...és hamarosan itthon is valószínű....
És mint mondtam, ahogy itthon is megnézed, az árgép oldalt az első 5-15 cég ami sokkal olcsóbb, az általában "ügyeskedik" valamivel, és ez a németeknél, angoloknál sincs másképp -
mike1978
tag
válasz
Veyron #33861 üzenetére
Bár ehhez nem értek annyira, de nem lehet, hogy nem tud tökéletesen kezelni xy méret felett HDD-t a TV? Vagy esetleg a partíciós tábla formátuma (NTFS, FAT,stb) nem tetszik neki....van valami szabályféle, hogy 1T felett a win sem kezeli valamelyiket jól...de lehet hülyeséget mondok...majd kijavít egy számtech zseni
-
mike1978
tag
válasz
laccy88 #33855 üzenetére
Ezt a mély sugárzót nem tudod használni másképp csak nagy szintű (hangszóró) jelről. A házimozi erősítő szub kimenetét erősíteni, hogy aztán beküld egy mély láda nagy szintű bemenetén, melynek ellenállás osztó fokozata újra alacsony jelszintet csinál belőle, elég idétlen megoldás lenne....
Két lehetőség adódik:
A. ha van az ismeretségi körödben olyan aki műszerész vénájú, akkor szólsz neki és csinál egy alacsony jelszintű bemenetet a mély sugárzóra,...nem egy nagy etvasz...meg kell kerülni a bemeneten levő ellenállás esetleg (LC) osztót...
B. Elfelejted ezt a mély sugárzót és beszerzel egy normálisat.... -
mike1978
tag
Én nem vitatkozom senkivel, mindenki azt gondol amit akar, de hidd el, nem olyan egyszerű mint ahogy Te képzeled....
A kinti árak sok esetben megegyeznek az itthoni árakkal, és persze kint is mint ahogy itthon is sok az"ügyeskedő" ezért lát az ember sokféle árat....
Ami nem egyezik meg az egyrészt a fizetés, másrészt az adó tartalom....de erről olyan embereket kell megkérdezni akik aktívan a kereskedelemben dolgoznak, vállalkozásuk van, és látszik, hogy nem X6-al jár...sőt alig tud megélni, de próbálja csinálni, hogy életbe maradjon....
Mindegy ez a téma részemről off...úgyis mindenki mást gondol, és engem ez nem érdekel.... -
mike1978
tag
Meg kell kérdezni mennyi...de valószínű nem véletlen nem hozzák....és nem hiszem, hogy azért mert nagy az árrés rajta...gondolj bele, ha annyiért lehetne itthon adni mint az angoloknál, akkor mi értelme lenne drágán árulni, mikor akkor senki nem veszi meg...viszont ha meg ugyanannyiért tudod adni, akkor raklapszámra fogyna.....valami oka csak van, hogy itthon nem jön ki olcsóbban....
Minden esetre tényleg jó kütyü, csak hiányzik belőle a média lejátszók tudása...akkor én is soppinggolnék egyet... -
mike1978
tag
válasz
Veyron #33841 üzenetére
Az oppot itthon két cégtől lehetett venni, de csak rendelésre hoztak...az egyik Debrecenben a P.S audio, a másik Pesten a StreamAudio...egy ideig fent volt a honlapjukon is, csak gondolom kevés volt az érdeklődő, és drága a termék....ha jól tudom olyan 400e körüli az ára itthon...
Az viszont tény, hogy az oppo a marantzal és a denonnal nem egy kategória!
Aktív témák
Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Packeta
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest