Hirdetés
- Micro Four Thirds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
mycso
veterán
válasz
Mlnr To'm #25283 üzenetére
Hali, ha tudod hallgasd meg! (bár felesleges, illetve függ attól, hogy mire használnád és mik a kritériumok a cucccal szemben)
Én tavaly, amikor vettem az erősítőm először én is ezt nézegettem: Onkyo HT-S3305, valami 80-90k körül volt a MM-ban. Meghallgattam, aztán majdnem rosszul lettem, egy fél óráig keresgéltem, hogy hogyan lehet a "mélyládát" bekapcsolni, de mint kiderült az szól, ugyanis passzív....na ezek után döntöttem inkább külön erősítő mellett, illetve használtan vettem hangfalakat...láda nélkül 100környékén simán kijöttem.
Illetve ott van mint lehetőség, esetleg használt erősítőben gondolkozni, és akkor ott is faragható a költség... -
mycso
veterán
Egyébként erre nem lehet alternatíva az általában autókban alkalmazott jelszint átalakító???
ILYEN(pl. nekem a gyári fejegységen nincsen jelszintű kimenetem, így az erősítőt egy ilyen ketyerével kötöttem a fejegység sima erősített hátsó kimenetére)
Z0mbi: mindenki azt mondta nekem is, hogy passzív láda+külön erősítő nem jó, mert tönkre megy nem szól úgy stb....lassan 10 éve megy egy stereo rft erősítőről (természetesen mély kiemelve, magas levágva..), egy 2hangszórós bandpass ládám, a hangjával elégedett vagyok, a minőségével is, sőt az erősítő is még mindíg működik. Bár a mostani onkyo-val csak pár hónapja használom, eddig minden OK.
-
mycso
veterán
válasz
ChipKng #24983 üzenetére
A tv-nél más volt, azt fentebb leírtam...valaki kérdezte, hogy kikapcsolt erősítőnél hogyan lehet képet/hangot átvinni. (engem ez a téma nem igazán érint, hiszen ha filmet nézek megy az erősítő is)
Arra már leírtam, hogy a hang csak akkor megy át, ha nem nyers formába (pl. DTS) adom az erősítőre, hanem sima sztereo vagy 5.1 jelként. (a tv-m amúgy a DD-t még tudja de ezeket a filmeket is csak stereo vagy 5.1 módban szólaltatja meg az erősítőn keresztül --> a saját lejátszóján működik a DD hang is)
Az mpc-hc-nél is írtam, hogy a videó lejátszása előtt feldob valami ablakot hibával, tehát valószínűleg valami kodek/kodek beállítás kínja van, de mint írtam letöröltem és nem foglalkozom vele, a vlc-vel tökéletes minden.
-
mycso
veterán
válasz
ChipKng #24968 üzenetére
mpc-hc-nál konkrétan ez azt jelenti, hogy nem szólal meg....semmiféle formátumban, de mint írtam azt is letöröltem, maradok a vlc-powerdvd párosnál, azok tökéletesek.
Ti *.dts kiterjesztésű DTS hanganyagot mivel tudtok lejátszani, mert ez meg nálam pl. csak a winamp tuja úgy lejátszani, hogy DTS-ként megy át a többi lejátszóval stereoban megy az erősítőre.
Rájöttem nincs itt baj semmivel, csak lassan kiadhatnának egy olyan szoftvert, ami valóban játszik mindent....
-
mycso
veterán
Hali, na legyalultam mindent a gépről, felraktam ezt az általad linkelt kombót --> így minden videót játszik, viszont egyiknek sincsen hangja (minden lejátszás előtt kidob valami hiba ablakot...lényegtelen.)
Maradok a vlc/powerDVD10 párosnál, úgy néz ki, hogy az válik be.
A tmt 3 és 5 szintén lejátszik mindenféle video formátumot, viszont csak és kizárólag stereo jelet küld az erősítőre (már minden létező beállítást megnéztem, le is töröltem).
BBéci és közben fel lettem világosítva, hogy elméletileg (a gyártó szerint is)
tudja ez a vga a hd hangokat, ám kiderült, hogy mégsem......ugyanis ennél a vga-nál a PAP nincs kialakítva...így egyedül a powerDVD tud "megfelelően" megbírkózni a DTS-HD MA és TrueHD formátumú hangokkal..az előbbit DD az utóbbit DTS-ben fogjuk hallani.Legyen ez tanulság minden HD4xxx vga-val rendelkezőnek. (bár rengeteg helyen azt írák, hogy megy ezzel a HD hang kiadás: 100%-osan mondhatom, hogy ez a széria nem tudja!!!)
És köszönöm a segítséget/válaszokat mindenkinek.
-
mycso
veterán
-
mycso
veterán
válasz
python1 #24937 üzenetére
Köszi, ezzel pl. a DST hangot sem tudom kiküldeni...sima stereoban tolja...
Ezeket adja ki a lejátszó:
Természetesen a kimenet a megfelelőre állítva:
Hát mostmár teljesen tanácstalan vagyok...lehet legyalulok minden lejátszót/drivert/codecet/filtert, aztán újból vissza mindent fel, mert ezt már nem hiszem el....itt a technika csak nem tudom használni valami miatt.
-
mycso
veterán
Nem az alaplapi hangot használom, hanem a 4830-as ati hangját, hdmi-n.
Lejátszó progik közül talán már az összeset megnéztem, kezdve az alapabbaktól:
jetaudio, winamp, mediaplayer classic hc, vlc, kmplayer, powerdvd10, arcsoft total media theatre 3 talán ennyi, de lehet volt még....de a hd hangokat egyikkel sem tudtam kiköhögtetni.A vlc-t, ha elindítom akkor a "hangeszközök" menüben tudom váltani, hogy 2.0, 5.1, stb...vagy simán menjen úgy, amilyen a film hangja (ekkor kapcsol pl.: DTS-be), ha így hagyom akkor a tv-re már nem is megy át a hang, ha másra állítom akkor átmegy a tv-re is, csak ugye akkor meg az erősítőn is sima stereo módban megy a film hibába DTS pl.
-
mycso
veterán
No ha megy az erősítő és a gépen a lejátszó kimenetét valamilyen analóg jelre állítom (stereo/5.1) akkor az erősítővel együtt szól a tv hangszórója is. Majd ha kikapcsolom az erősítőt, akkor még kb. 2 mp-ig szól a tv, majd elkezd akadozni kép-hang majd a képet játssza tovább, a hangot pedig nem....
Nincs 2 hdmi-s eszközöm, úgyhogy nemtudom megmondani, melyiket játszaná ha 2 lenne rákötve.
Még azt fogom holnap megnézni, hogy akkor sem játssza-e a hangot, ha a gépet az erősítő 1-es hdmi-bemenetébe dugom. Jelenleg a 3.-ban van. Most már nincs kedvem ezzel kínlódni, meg asszony is nézné a tv-t, stb. ...Jó ez a sok technika ami ki van találva, csak annyira túl van bonyolítva, hogy semmi nem működik tökéletesen.
Ma egész nap ezzel a hdmi összekötéssel kínlódtam...ha megy az erősítő és bekapcsolom a tv-t, akkor a gép kirakja automatikusan a tv-re is a képet ha kell ha nem....a DTS-ma és trueHD hangokat ha meg szakadok sem tudom átvinni, már egy millió féle progival/beállítással/kodekkel próbálkoztam, de semmi....tehát itt a technika ami elvileg mindent tud, gyakorlatilag meg mégsem.
-
mycso
veterán
Hali, nekem 308-as van, a kép átmegy kikapcsolva viszont a hang nem akar a tv-n megjelenni....viszont a tv-n a hdmi nem 1.4, hanem 1.3 lehet ez lesz nálam az oka.
Ja de azt gondolom tudjátok, hogy ezt a lehetőséget az erősítő hdmi setupjában kell aktiválni, alap állapotban nem enged át semmiféle jelet kikapcsolva!
-
mycso
veterán
válasz
R1per2 #24743 üzenetére
Teljes mértékben neked adok igazat....ha lenne egy családi házam, egy f@sza "mozi-szobával" akkor lehet lenne értelme a 2-300k-s erősítőknek, meg falaknak, így viszont egy panel nagyszobába, ami nekem most van már az is bőven sok...sőt maximálisan ki sem tudom használni. És az egész cucc megvolt 100-ból, bár a hangfalakat használtan vettem.
Illetve még a felhasználás módja is lényeges, hiszen nem hallgatok sem klasszikus, sem jazz zenéket.....
No meg ott vannak az egyedi igények is....valaki például beéri egy teszkós 2.1-el is (esetlegesen azért, mert arra van pénze).
-
mycso
veterán
válasz
Sanya46 #24344 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan még 1 szösszenet...milyen tv-d van pontosan???
Az USB-s lejátszóképességének nézz utána! (pl.: LG lcd tv-k nagyrésze (meg asszem samsungoknál is) 8GB feletti filmeket nem nyit meg, illetve max. dolby digital hangot képes átvinni/feldolgozni, tehát DTS-t azt már nem...)
-
mycso
veterán
Hali, audyssey-el kapcsolatban mik a tapasztalatok??? pl.: a dinamic eq-t érdemes/kell-e használni??
Konkrétan van 2 erősítő onkyo sr307/308 --> tudásra hasonlóak, a 7-esben ott az audyssey a 8-asban bedig a HD támogatás. Melyik a jobb alternatíva????
Hangzásban sokkal nagyobb/szebb élményt hoz az audyssey???Egyik haverom szerint a dinamic eq nélkül már el sem tudja képzelni az erősítője használatát, aszondja a nélkül sehogy nem szól. Én meg nélküle tökre elvagyok....valóban annyit dob a hangzáson/dinamikán???
-
mycso
veterán
Helló, urak beírtam az itteni keresőbe a "pre out" kifejezést, de nem találtam érdemlegeset a kérdésemre, ezért feltenném.
Igazából az foglalkoztat, hogy ez a sub kimenet "pre out" csak jelet, vagy valamilyen erősített jelet küld???
Azt vágom, hogy az aktív ládáknak saját erősítőjük van, stb. ... viszont nem egy kompakt aktív ládán gondolkodom, hanem egy sima mélyládát szeretnék rákötni erre a kimenetre egy régi stereo erősítővel. Tehát ez megvalósítható, vagy valamilyen problémát okozna-e ez???Ez lenne a házimozi erősítő, és ez menne a pre-out kimenetére, ha mehet egyáltalán...
Sehol nem találtam rá egyértelmű választ, csak úgy nagy vonalakban foglalkoznak a témával mindenhol...
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest