- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
Aktív témák
-
-
neduddki
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1797 üzenetére
HI!
Bennem is az fogalmazodott meg, hogy egy 10eves kojokk nezi a arcedulakat es minnel tobb null van a szam v egen $-ban annal erdekesebb szamara:- (((
udv
neduddki
-
kremix
csendes tag
-
wmarci
senior tag
Mi ez a Power Amplifiers.
Ez kell egy av pre-amp mellé?
PL: itt isFanatikus lettem
-
Winzsolt
aktív tag
nekem is kb 15nm szobában van, és -25dB felett soha nincs az erősítő, ami 5*100w (300W táppal) Szerintem elegendőnek kell lennie...bőven
Még nem próbáltam, de sokan rémisztgettek, hogy hátso reflexes hangfalat ne tegyek falhoz közel, vagy szekrénybe
Szerintem akkor mindenképp válassz egy elülső reflexeset, ha csak a szekrénybe tudod rakni.
-
kremix
csendes tag
válasz
bajnokpityu #1784 üzenetére
bajnokpityu!
Végülis elméletileg akkor szivaccsal nagyjából megoldható...
A külön sub meg ott lesz...Plázában csak nézelődni szoktam...
A sub külön lesz, de milyen polcszettre gondolsz!?
Elméletileg a Victa 300 is az vagy nem!?Budaörsön van a nagykerük és a Lurdyban értékesítenek...
-
bajnokpityu
félisten
középből nem.max a mélytartomány közepéből.mély alja ugysincs,közepe megszünik,kell majd a külső sub.de mondom ez egyáltalán nem baj,cserébe tisztul majd a hangja. mondjuk nem szekrényben,mert ott még mindig nagy hendikeppel indul,akármit művelsz a nyilással
plázában abszolut tilos meghallgatni.csak félrevezet.pláne kezdőt.idővel képes a füled nagyjából kiegyensúlyozni a különböző próbahelyek akusztikáját,meg elképzelni hogy ez otthon nálad hogyan fog szólni,de a végső próba mindenképp otthon legyen.
plázáknak ráadásul sok helyen üveg meg fém polcai vannak körben,meg általában merőlegesen helyezik el falakra. meg csomó környező hangfal is belerezeg.ráadásul ismeretlen CD,erősitő,kábelek.
amugy ujra megkérdem,nem lenne elég egy tiszta polcszett külön subbal? zenére igy is ugyis megvan lőve,szekrény,külön sub,akkor legalább házimozin legyen jó,nem?
és ilyenkor nagyon jó,ha minden hangfalnak azonos a hangszórókészlete,meg érzékenysége!!
heconak régen a 11. kerületben az etele tér felé menve balra (tom semmit nem segitettem) volt régen az egyik nagykere.pokoli rendesek voltak! próbatermük nincs(mivel nagyker) de simán haza lehetett vinni,meg engedtek csomót árból is.és még igy sem hecot vettem anno...
-
kremix
csendes tag
-
törölt tag
Jó a szivacs, a sub.tartományból fog eltünni, de nem mind, az a 100-alatti rész amit amúgy is le fogsz vágni ha subládát használsz, szóval nyugodtan vehetsz akkor heco-t.
Csak pár mosogatószivacsot fel kell áldozni.
tessék egy bolt -
kremix
csendes tag
válasz
bajnokpityu #1777 üzenetére
bajnokpityu!
A Genius centernek elöl van a frontoknak hátul...
kb 5-6cmre a szekrény hátfalától, így jobb a hangja, dinamikája...
Annyira nem tud rezonálni, polcok tele vannak...A betömésre gondoltam már, mert valami felsőkategóriásnál láttam ilyen akvárium szűrő szivacs szerüséget a reflex nyílásban...
Csak gondolom akkor vesztek a közép hangokból...Szép kis feladat elött állok...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1777 üzenetére
ja tényleg szivaccsal meg lehet oldani a reflex dolgot, nekem is kellett régebben(túl közel volt a falhoz), de akkor oda a mély hangja, ami annyira nem fontos hiszen sub-ot fog használni
-
bajnokpityu
félisten
ha a fadobozos genius,akkor a frontjainak meg centernek van reflexe.bár sok vizet nem kavar,annak mindegy.
ha nagyon gáz lesz amugy a szekrényes reflex,akkor a bejáratás után még betömheted filccel,tömött vattával a nyilást.igy nem döng,ráadásul feszesebb precizebb lesz a mély.van olyan márka (mission) ahol ez gyárilag adott lehetőség. egy hangfalépitő cégnek mondjuk nem kell ezt hiresztelni, nyilván hülyét kapna az ötlettől is,de mégis sokszor működik.
a dali zenére kevéssé,de házimozira nagyon jó ám!mondjuk a ribbon magasos dali már nekem semmire sem jött be.
K-55 AKG senkisem?
-
törölt tag
-
kremix
csendes tag
válasz
bajnokpityu #1770 üzenetére
bajnokpityu!
Sajna nincs hely...
Csak a szekrény polca adott...
Jelenleg is úgy van Genius 5.1 filc lábakon...
Igaz ennek nincs reflexe... -
kremix
csendes tag
bajnokpityu, gog!
Sajna faltól falig szekrény van!
Akkor hátsó reflex kizárva!?Vegyek inkább 5db Heco Victa Center 100at???
(hallottam már olyat, hogy az lenne az igazi, hogy minden sugárzó egyforma lenne)
??? -
-
kremix
csendes tag
válasz
bajnokpityu #1746 üzenetére
bajnokpityu!
Heco Victa Center 100 = 25e
Heco Victa 300 = 20e/dbebböl kellene 4db egyenlőre, mert jelenleg a frontok is ezek lennének (szekrényben)...
csak nemtom a bassreflex miként fog viszonyulni a szekrényhez...subot még nemtom, apránként veszem meg...
-
scream24
senior tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Winzsolt #1759 üzenetére
az elég hires lebőgés volt,zengtek a fórumok.meg elkurták azt is,h ki a főmérnökük...
ettől még lehetnek a termékeik jók.saját stilusban szólnak az tény,nekem nem tetszenek,de el kell ismernem,h a cuccaik nem rosszak.wharfik meg nem jók,mégis tetszenek.
nem feltétlen a jót szereti az ember.midenkinek a sajátja kell tetszen. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1755 üzenetére
de én nem akarok venni, nekem egy 503-om van 7db magnattal, amikor vettem azon voltam, hogy sub nélkülis szettem legyen min. 4állóval, kis B-párral.
de most azt mondom hogy, igaz tök jó az all sztereó, de ezek egy árnyalattal szebben szólnak sztereóban direkt vagy pure audio módban, a többcsatornás zenét még nem néztem, az más.
szóval most lehet hogy vennék egy 605-öst egy 5.1, 6.1 vagy 7.1 szettjükkel pl.: HT-S990THX-el és valamelyiket a sima hangfalaikból B-párnak pl.: D-302E, D-312Eteccikérteni?
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
bajnokpityu #1757 üzenetére
Clarusék a 2007es hazimozi shown valamit nagoyn elrontottak, nagyon sok volt a mély a bemutaton és zúgott az egész, fajt is a fejünk...szoval nem tudom értékelni
-
Winzsolt
aktív tag
A Klipsch hangfalairól tud valaki valami személyeset??
A nagy érzékenységük miatt érdekelnének legnikább. És hogy mennyire jók éneklős zenére/mozira. Milyen erősítő való nekik. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Winzsolt #1754 üzenetére
én azt irtam,h olvastam valahol
nem tudom,azonos feltételek mellett nem hallottam mindkettőt.csak csiripelték a maradarak.h a victa jobb általában mint a vitas,kivéve sub,és center.a nagy átmérő sztem is nagyon nagy előny...egy jó erősitővel megtámogatva nem jelent óriási problémát a nagyobb membránfelület.
most nézem,h mennyibe kerülnek a mordaunt shortok.90től felfele.hoppá...
még azért megflülelném a clarust is.nekem az álló hangfalai nem jöttek be,de a subjait mindenki dicsérte eddig.esetleg épiteni egy trapéz alakú zárt ládát?inkább mint kiadni 100rugót.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #1752 üzenetére
sztem ne csináld.hallgasd meg az 505öst,ha elég jónak tűnik házimozin,akkor vedd meg
kivéve,h a 605ösnek van előerősitett kimenete (asszem nincs).ha nincs,akkor inkább 505ös+egy jó sztereo erősitő használtan azonos pénzért.HM erősitővel nem nagy élmény zenét hallgatni.mondom ezt denon 2106 tulajaként,ami meg jobb mind az 505nél, mind a 605nél zenében.
-
Winzsolt
aktív tag
Beállítani.... Hát lehet rajta állitani fázisváltást(0/180), felső határfrekvenciát, és a teljesitményt. szvsz könnyü
A helye egyből meglett,ugy tünik mindenütt jó, míg régen a vitas 20a-t pakolgattam sokfelé...
Az egész szobában ugyanolyan jól hallható a mély (3,6m belmagasság)Bajnokpityu írta, hogy a vitas sub talán jobb mint a victa.
Ebben az esetben akkor mindenképp polkaudio a victa helyett, mert szerintem sokkal jobb mint a vitas20a.
Mélyebb, nyilván azért mert 25cm-es és nem 20. Teljesítménye is sokkal nagyobb, hiába csak 50W. Kellemesebb hallgatni -
törölt tag
Ja, jónak tűnik:
605-öst akkor vennék ha kell mondjuk a 2 zóna, és egy komolyabb B hangfalpárat akarnék, egy 5.1 vagy 7.1-es olcsóbb szetthez, szóval ha most csinálnám lehet hogy így lenne.
(azt olvastam hogy az onkyo a hangfalaival lett világhírű, ezért azokat is belevenném a választékba)
itt van pár teszt:
505
605
erősítők
hangfal szettek
hangfalak -
bajnokpityu
félisten
én victa subot nem hallottam még,csak a régi vitast hallottam,az nagyon nagyon jó volt.mint a vitas centerje is.azt olvastam, a régi vitas sub jobb volt mint a mostani victa.polk meg amcsi hangfalgyártó,esélye van,h a mélyekben jók. álló hangfalai a polknak nem jellegzetes amcsi hangú,annál egy fokkal zeneibb (a BnW jobban sikerült szériái szintjén voltak), de azért az európai hangfalak olcsóbban vannak olyan jók,mint a polk állói.szal akár a polk is lehet jó subban
viszont amit még figyelembe vennék, az a mordaunt-short subjai.valamint a hazai hangfalgyártók közül a clasut hallottam,az is fajin. állóban,polvsugárzóban jó béna a mordaunt márka, de subban pár éve szerintem a legjobbak voltak.ők amugy nemrég szóban forgó digitális erősitőt használnak.
-
-
-
scream24
senior tag
Uff emberek. Mi a vélemény erröl[link]
? Esetleg tapasztalat? És ez hány ohmos erösitö, mert azt nem irják. -
Winzsolt
aktív tag
nekem
pioneer vsx-515
+
heco victa 100 center,200 hátsó és 500 front van. mélynyomó polkaudio psw10 (ugyanannyiba kerül kb. mint a victa sub. Hasonlitsd össze a kettőt, sztem polk mindent visz)
a 200as nem valami lenyűgöző de hátra megfelel. ha a 300as a kettő között an akkor jó választás=)
Én az onkyo tx-sr 603e-t hallottam, megéri az árát. De a victa sorozathoz szerintem elég az 505-ös. Bár ha sok pénzed van akkor a 605össel biztos szebb hangja lesz.Ami nem jelenti azt, hogy a 505össel csunya.
-
nymaci01
csendes tag
Sziasztok, 100-150 körül milyen erősítőt és hangfalakat ajánlotok, főleg térhangzás és tiszta hang lenne fontos, a hangerő annyira nem... vagy ebből az összegből nem nagon lehet normálisat? köszi
-
kremix
csendes tag
Onkyo TX-SR605E
vagy inkább ez???
-
kremix
csendes tag
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1740 üzenetére
Nem akarok beszállni a versenybe (minek is induljak ott, ahol esélytelen lennék), de most már felcsigáztatok: hogy zajlott ez a fül-teszt? Valami spéci hangmérnöki kütyüvel vagy valami mezei user számára is elérhető megoldással?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #1738 üzenetére
felszitottál,h próbáljam ki én is a füleimet.
most csak a fülesen tudtam tesztelni, egy AKG K55össel a freki generátort egy soundstormon keresztül..az alapján 17500Hznél tünt el.fülzsir nélkül, pár év hangositás után ez nekem csoda kategória.ugyanakkor érdekes módon valamit éreztem akkor is amikor már nem hallottam.18K körül
azért anno 18évesen megvolt a 20kHz...
node sztem itt a füles is lehet gyenge keresztmetszet.papiron 20Kig tud fölfele elmenni,de még AKGtől is kitelik némi kozmetika. -
törölt tag
válasz
#67688960 #1737 üzenetére
na megnéztem nem hallok különbséget, de ezért leteszteltem a fülem is és az a szar most vagy a sok füles miatt (asszem hanyagolni fogom) vagy tele van zsírral
most a jobb fülem kb 15000-ig hall a bal meg picivel többet, amikor utoljára néztem egy ezres különbség volt a kettő között a jobb javára ami kb. 19000-ig hallott, esetleg azért is, mert elkaptam valami torokfájós nyavaját
-
törölt tag
a 1734-re
megnéztem mivel nincs is 96/24-es dts film amiatt felesleg hogy 96khz-t fogadjon az erölködő ezért kifelé is az ebből a szempontból,
leteszteltem a mostanival és csak akkor megy ki a dd és a dts jel ha be van jelölve hogy az erölködő tudja fogadni a 48khz-t tehát nemtom miért de számít
megnéztem még azt is, hogy hallok-e különbséget a 48, 96-os pcm-nél, hát nem
az alaplapim lehetett az előző lapomban az übervacak, mert emlékszem hogy filmben is volt különbség a digitális jelnél, és mivel nincs 96/24-es filmem nem azért volt, de most szarabb jelkábeleket használok, még letesztelem fülessel az xfi-t, hogy ott hallok-e változást, ha igen majd veszek egy optikai kábelt -
törölt tag
nincs is dts 96/24-es film
hát ez dúrva,
akkor megyek beperelek valakit
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1731 üzenetére
mondom hogy elkeveredtem
, de majd utána olvasok, meg kipróbálom ha találok egy 96/24-es dts filmet, asszem a kill bill 1. az
viszont az előző lapomban lévő hangká ami max 48-at tudott szarabban szólt mint az audigy koaxon és ha a trust is hasonló akkor ott a pont -
Fleed
aktív tag
Szóval akkor TRUST. köszi a segítséget!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #1729 üzenetére
télleg nem teszi?
létezik ég egyáltalán 48kHz-s hangkari?
egy TB, egy au2ZS meg egy alaplapi soundstormom van/volt,mint kiteszi ahogy emlékszem. TB már nincs meg,de emlékeim szerint kitette a DVDaudiót,ami meg kb DTS.de ahogy olvaso ma magadnak adott választ,azért 100%osan Te sem vagy biztos a dolgodban _D
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1726 üzenetére
átengedi magán 48khz-el a 96khz-s jelet? aha, persze
a hm-ekben is álltalában cirrus logic dac van meg az xfi-ben is
igen, az xfi nem kódólja a dts-t és a dd-ex-et, de átmegy rajta -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1725 üzenetére
ezt most mé nekem mondod?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #1721 üzenetére
persze,hiszen a hangkari ebből semmit sem dolgoz fel!átengedi magán,oszt csókolom!
de az AC3 is ilyen.nekem a ZS semmit nem vesz részt ezeknek kódolásában.nem is képes amugy DTSt feldolgozni, sem ez,sem az Xfi,és a többi emu 10K1 chipes cucc.a zsnek nagyon jó a hangminősége,hangjának természetessége audió részben,de inkább a HMerősitőre bizom a DTS dekódolását,mint valami szoftveres dologra. sőt ujabban inkább a DVD lejátszót is igy állítottam be. -
neduddki
nagyúr
HI!
NE vedd sertesnek, de amit eddig itt osszevissza muvletel az a mostni fenyeben egyszerun a kzreohesj kategoris:- (
Menm azal kezded hogy penkeresit munkara kell, es akkor: egy vagy kulomozo hejejeknm /pl: mozgatas: rekkelheto cuccokkal/ mekkora a hejjszin/ek/ mennyi teheles egyben kell-e video resz cseszegetese, vagy egy dvdo-val inkabb megoldhato stb. meg mittom en
Es a hejedben nem itt erdeklodnek hanewm felkersne egy ezzel fogllakoz ceget kernek ajanlatot es abbol lehetne elindulni. /es max arra kerni vlemenyt/udv
neduddki
-
törölt tag
Csak kiványcsi vok. Meg aztán tovább nézegettem ezt, és nem lehet rosz a 11.2 egy kellően nagy teremben. Meg a honlapot is, hamár ott jártam.
Ezért mondok mást, vagy három A-S2000-es kijön az árából ami szebben és erősebben szólhat zenére. És jobban ki tudod használni az xfi-t.
De valami effektes mozgóképes nemtommire a 11.2 durva lehet az biztos. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1719 üzenetére
Azt mondod, hogy a 96/24-es dts-nek jó egy max 48kHz-s kari? Mondjuk nem sok ilyen film van! De én a pcm-et is inkább 96-on küldöm, ha fogadná az av akkor 192-ön nyomnám. Persze lehet hogy hülyeség, mert ha mondjuk az analóg forrást 44,1/16-on digitalizálták nem valószínű hogy jobb lesz, nem tudom pontosan(majd egyszer belevetem magam a témába), de rontani nem fog rajta.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1708 üzenetére
hát ezt ne tőlem kérdezd, én csak azt mondom, hogy ua árban jobban megéri a audigy, ha elég a koax, és ha esetleg akarna majd 96/24-es dts-t akkor nem lesz gond
-
Fleed
aktív tag
válasz
#67688960 #1704 üzenetére
Most összezavarodtam. Szóval nekem csakis arra kell, h optikain vagy esetleg koaxon kiküldjem a jelet, h majd az erősítő keverje le. De ha így is rosszabb a minősége a TRUSt al akkor másikat veszek inkább. Ha a Sound Blaster Audigy SE 7.1 OEM et választanám,akkor ahoz milyen kábel kell?
-
neduddki
nagyúr
HI!
MIt nem ertesz ezen?
Amugy meg visszaterve a Te cuccdra, ha neki allsz mar aktivat /es ami a lenyeg: beletenni es ennyi pizt/ akkor epics meg aktivakblo az egeszet es "csak" /:- )/ egy megfelelo minosegu pream kelludv
neduddki
mod: TeJoEgiek!!! mi ment itt preout korul!!!:- )))
-
kremix
csendes tag
BUÉK!
Tervezem egy Onkyo TX-SR505E vásárlását...
De nemtom milyen hangfalakat kellene minimum vennem...
A gond ott kezdődik, hogy a frontokat csak a szekrény polcain tudom elhelyezni... -
fury71
aktív tag
Hogy végre rendbe tegyük a pre out témát itt van az én Yamaha RX-V1800-as AVR-m 7.1 előerősített pre out kimenete.
Remélem látható? A sub kimenet a bal alsó sarokban. -
wmarci
senior tag
-
wmarci
senior tag
11.2-t
Hogy lehet összeállítani? Mert láttam egy nagyon brutkó yamaha 11.2-es av erősítőt..
Ja és a 11.2-höz, jó a 7.1-es hangkártya?
Nem őrültem meg hogy ezt megkérdezem, csak egy csarnokot kell meghangosítani.. -
canniball
nagyúr
-
Fleed
aktív tag
Hello!
Mit gondoltok a Trust SC5250 hangkártyáról? ( [link] ) Film,és zene hallgatásra kéne, és az optikai kimenetet használnám.Gagyi/ jó minőség?Meg vegyem? -
-=ZS=-
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem pont ez a kategória, de erről van valakinek tapasztalata/véleménye:
http://www.p4c.philips.com/files/h/hts5700r_12/hts5700r_12_pss_hun.pdf
Örülnék, ha bárki, aki már hallott róla, írna nekem. (akár priv, email..)Köszi!
-
törölt tag
válasz
dabadab #1693 üzenetére
en ez elso par hetben "kimeltem", de volt olyan film, amit nem lehet halkan nezni es van olyan zene, amire muszaj tombolni
mi egyebkent nem olyan hosszu tavra vettuk a rendszert, sztem 2-3 ev mulva megint csere lesz, mint ahogy az elozoek is kb addig voltak nalunk, es miutan eladtuk oket, meg mindig ugyanugy teljesitenek
szoval bejaratas vagy nem, mi hasznaljuk rendesen -
dabadab
titán
válasz
canniball #1692 üzenetére
WN31RD linkelt v itt, v a hifis topikban egy cikket (amit most persze nem talalok), ahol neves hangfalgyartokat kerdeztek a bejaratas kerdeserol es egyaltalan nem volt semmi egyseges allaspont. Volt, aki azt mondta, hogy nem is kell bejaratas masok szerint meg ez feltetlenul szukseges es ajanlottak mindenfele modszereket. Ezek utan meglepne, ha itt a topikban definitiv valaszt kapnal
-
canniball
nagyúr
válasz
#54715584 #1691 üzenetére
"hazaerek melobol megnezem neked..."
"majdnem 3 napon keresztul ment a rendszer teljes hangeron..."
Mikor megvettem az erősítőt az eladó külön felhívta a figyelmem a bejáratási időszakra (nem emlékszem pontosan mennyit mondott, de többezer óra rémlik). Ugyanúgy a hangfalaknál. Nem is merem feltekerni a hangerőt (pedig a bedugult fülem mellett filmeknél néha jól jönne).
Na szakik, a "monstre féle bejáratós módszernek"milyen következményei lehetnek?
-
törölt tag
válasz
canniball #1689 üzenetére
hazaerek melobol megnezem neked a tipusat, meg azt is, hogy pontosan hol is van az a kapcsolo meg mi van rairva
neha-neha probalgattuk a rendszert, jol felnyomtuk a hangerot filmek/zenek alatt, de telleg a szilveszter volt a tuzproba
majdnem 3 napon keresztul ment a rendszer teljes hangeron - leszamitva azt az 5-6 orat mig aludtunk
sot, van par deadmau5 szam tele basszussal, ahol csutkara nyomtuk a hangerot, de nem szallt el se a jamo se a wharfedale
az igazat megvallva, neha aggodtam kicsit, de az elso par ora utan megnyugodtam -
canniball
nagyúr
válasz
#67688960 #1688 üzenetére
Így már tiszta a pre/nem pre probléma.
"Biztos a sütik miatt nem jó a link..."
Próbáltam két böngészőben is, egyikben sem működött. Töröltem a sütiket, így sem jó."...itt a kép, most már csak azért is."
Mod.: a rókámmal lesz valami bibi. IExplorerrel eddig nem próbálkoztam, azzal most bejött. Mondjuk eszembe nem jutott volna, hogy a Kompakt mozinál kell keresni, nem pedig a Mélynyomók között...
-
canniball
nagyúr
válasz
#54715584 #1687 üzenetére
"ez wharfedale hangfal?"
Igen, az.
"az enyem nemtom milyen tipus, viszont ha ugy van beallitva, akkor hajlamos stand by modba kapcsolni, ha nem kap jelet"
Megnéznéd a típusát? Mert egy webáruházban pl. a PC 8+ adatainál megtaláltam ezt a funkciót, ennél meg nem; érdekelne, hogy azért, mert ez nem tudja vagy csak spóroltak a betűkkel.Ez a szilveszteri buli biztos jó bejáratás volt a rendszerednek
, nem félte(tte)d?
-
törölt tag
válasz
canniball #1682 üzenetére
Az az ami kell neked, csak nem pre out-nak írták, az egy(csak) előerősített kimenet(minden rca-s hang kimenet az).
Az aktív sub-ban van végerősítő, és egy előerősített jel kell neki.
Ezért ott lényegtelen hogy hány onh a hangfal, mert az a subládában lévő végerősítőre van közvetlenűl kötve.
Akkor számítana az hogy hány ohm, ha az av-erősítőd végerősítőjére kötve használnád úgy mint a frontot, centert, surroundot. Lehet hogy úgy is be lehet kötni, legalábbis a manualja alapján úgy tűnik, de azt is írják hogy kompatibilis a 4 és a 8ohmos erősítökkel(amin a végfoki csatlakozást értik). De te pre out tipusú(rca-s out) bekötést akarod használni, és nem ezt.
Biztos a sütik miatt nem jó a link, itt a kép, most már csak azért is. -
törölt tag
kiallta az erosito es a hangfalak a szilveszteri buliprobat
a denon erolkodo a jamo hangfalakkal es a wharfedale subbal nagyot robbantottmindezt elektronikus zenevel
-
canniball
nagyúr
Ott sem azt írják, hogy pre output. Nekem pedig az volt a bánatom, hogy nem tudom milyen a pre és milyen a nem pre. Mivel azt mondjátok ez az tovább nem is agyalok rajta.
"Szerintem nyugodtan megveheted azt Warfi subot..."
Este megyek Pestre, ha lesz még belőle megveszem."Amúgy a CR2 40-es hogy muzsikál, zenénél vagy filmnél milyen a hangja megérte a vételt?"
Erre több okból sem tudok teljesértékű választ adni:
-mint írtam beteg vagyok és félig be van dugulva a fülem. Pont most...
-mivel még bejáratós a rendszer nem teker(he)tem fel a hangerőt és a surround hangfalakat sem sikerült még hátul elhelyezni, így (jelen állapotomban) a filmek néha meglehetősen halknak tűnnek. Egy-két jelenetnél azért így is hallom, hogy odatesz.
-nincs viszonyítási alapom, legfeljebb csak a leváltott Pana music centerem, de hát az után meg gondolom kitalálod a választ. -
fury71
aktív tag
válasz
canniball #1682 üzenetére
Megnézetm én is az RX-V361-es manualt és az 5. old 4. pont a pre out a "SUBWOOFER OUTPUT Jack"
A pre out lehet egy RCA vonali kimenet leginkább sub-hoz, de drágább erősítőkön 5.1 vagy 7.1 is, amikor nem csak a sub hanem a többi csatorna jelét is kivezetik. Ilyenkor lehet az erősítőt akár egy előfoknak használni és a pre out-on keresztül rákötni egy végfokot.Szerintem nyugodtan megveheted azt Warfi subot, de te tudod.
Amúgy a CR2 40-es hogy muzsikál, zenénél vagy filmnél milyen a hangja megérte a vételt? -
canniball
nagyúr
válasz
#67688960 #1681 üzenetére
"Az az rca-s "subwoofer output jack" a 10.old. 9-es."
A sub csatit megtaláltam, csak azt nem tudom, hogy milyen a pre és milyen a nem pre out.A szavaidból azt veszem ki, hogy az enyém pre out, így bármilyen aktív mélynyomót ráköthetek.
"Tényleg nem jó a link.
, bocs itt az egész család ez megy..."
Nekem ez sem jó: itt is csak a "The distributor for this territory does not carry this product line." mondatot találom. -
törölt tag
válasz
canniball #1680 üzenetére
Az az rca-s "subwoofer output jack" a 10.old. 9-es.
Tényleg nem jó a link., bocs itt az egész család ez megy, onnan menni fog.
Na igen, pont azt kérdem, hogy vajon honnan szedték, és vajon miért is írták ki.
Szerintem csak elírás lesz.
Ez csak egy bolt hirdetése, és ezt az adatot a gyártó sehol nem adta meg. -
canniball
nagyúr
válasz
#67688960 #1679 üzenetére
"Ha "pre out" kimenetet használsz...
Ez megint olyan dolog, amiről csak sejtem, hogy mi lehet.Az erősítőm (Yamaha RX-V361) könyvében csak annyi van, hogy RCA bemenettel rendelkező aktív mélynyomót vegyek és mono kábelt.
Az általad megadott linken (http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=105) csak ezt olvashatom: "The distributor for this territory does not carry this product line." Nálad megjelenik aminek kell?
"Kimáncsi lennék honnan szedték a 4ohm-ot?"
Azt én szedtem innen. -
törölt tag
válasz
canniball #1678 üzenetére
Ha "pre out" kimenetet használsz az erősítőn a subhoz, akkor lényegtelen hogy mekkora a ládában lévő hangszóró impedanciája, amit egyébként nem is tüntetett fel a gyártó sem a honlapján sem a maualban. Kimáncsi lennék honnan szedték a 4ohm-ot? Csak a többi hangszóróhoz írták oda a manualban, hogy normal 6ohm. Egyébként az is írják hogy a hangszóróik kompatibilisek a 4 és a 8ohm-os erősítőkkel.
Vedd meg nyugodtan, ne hallgass a boltosra. -
canniball
nagyúr
"Az hogy csak 4 ohmos nem jelent nagy hátrányt mivel aktív sub és beépítették az erősítőt és hogy hány ohmos a hangszóró nem érdekes mert nem terheli az AVR-t."
Én is erre tippeltem, de mivel nem értek hozzá délután megkérdeztem a MM-ban az eladó srácot, aki azt mondta a subnál is figyelembe kell venni azt a 6 ohmos értéket.Pedig elhoztam volna a WH-208-at, de így ott hagytam, mert az csak 4 ohmos. Törtem is a fejem, hogy honnan fogom megtudni a mélyládák impedanciáját, mert pl. warfiék még a data sheetben sem közlik ezt az értéket...
"A Wharfedale WH-208 szerintem nem rossz, bár én kicsinek találom..."
Milyen szempontból? A Power Cube 8+ adatai pl. szinte egy az egyben ugyan azok. (Tény, hogy sokkal tetszetősebb, de +10k-t nem szívesen adnék egy szépen gravírozott üveglapért, amit lehet, hogy a barátnőm macskája pikk-pakk elintézne).
A Yamaha külsőre nem tetszik. (Lehet hülyének nézni, de mégis csak a nappaliban lesz és nekem fontos az összkép is.)
A másik kettő pedig már 50k, annyit két okból nem szívesen adnék érte:
1. Az a bizonyos lélektani határ negyvenegynehányezer forintnál van, többet csak erőltetve adnék ki erre a célra (40k-t mondjuk most sem vágnék ki mellény zsebből).
2. Gondolom filmeknél nem jönne ki annyira a különbség, inkább zenénél én pedig nem igazán hallgatok olyan zenét, ahol a dübörgés a lényeg.
Persze cáfolj(atok) ha hiba van a gondolatmenetben! -
fury71
aktív tag
Bocsi a Heco link nem jó
itt egy másik:
Heco Victa Sub 25A [link] -
fury71
aktív tag
válasz
canniball #1669 üzenetére
"Bár így is meglepően benne van a mély a rendszerben hogy teljes legyen a kép megvenném a Wharfedale WH-208 subot (persze csak ha nem mondjátok azt, hogy nem jó), de az csak 4ohmos."
Az hogy csak 4 ohmos nem jelent nagy hátrányt mivel aktív sub és beépítették az erősítőt és hogy hány ohmos a hangszóró nem érdekes mert nem terheli az AVR-t.
Különben is a beépített erölködőt optimalizálják a h.szóróhoz.. Egy RCA az AVR Pre-out-jából a sub vonali bementére és kész.
A Wharfedale WH-208 szerintem nem rossz, bár én kicsinek találom, a hangja nem tudom milyen.
Én ajánlanám azért még a Wharfedale Power Cube 8+ 40e vagy 10+ 50e lehet, hogy azért megéri az + 10-20e.
[link]
vagy ezt: Heco Victa Sub 25A[link]
Ezt is sokan szeretik: Polk Audio PSW110[link]
vagy ez isamaha YST-SW215
[link] -
canniball
nagyúr
válasz
-conrad- #1668 üzenetére
Nekem egyikben sem volt garipapír.
Tegnap bementem reklamálni, kiderült, hogy külön dossziéban gyűjtik ezeket (Westend MM) és a srác elfelejtette odaadni. Persze a dossziéjukban sem volt belőle, így elkérte az adataimat és azt ígérte, hogy két héten belül postázzák (azt mondta ha úgy alakulna addig a számlával tudom igazolni "magam", remélem nem lesz rá szükség). Bízom benne, hogy így is lesz.
Ha már ott voltam megkérdeztem ezt a hangerő dolgot is: azt mondta a bejáratás ideje alatt -20-ig lehet tekerni. (Még jó, hogy pont most betegedtem le, a fülem is bedugult, így -20dB-n nem sokat hallok a filmekből.
)
(#1665)-re valaki?
Bár így is meglepően benne van a mély a rendszerben hogy teljes legyen a kép megvenném a Wharfedale WH-208 subot (persze csak ha nem mondjátok azt, hogy nem jó), de az csak 4ohmos.
-
-conrad-
addikt
válasz
canniball #1662 üzenetére
Ugyanezt a szettet vettem meg én is a MM-ban, nekem a 2 hangfal dobozából az egyikben volt benne a garipapír, ami egy párra vonatkozott a center+2 hátsó papírja is a doboz teteje alá volt beszuszakolva.
Nekem is azt javasolták, hogy ne erőltessem meg, csak normál hangerőn hallgassam egy ideig, én olyan -30 dB-ig tekertem fel attól függően, hogy melyik bemeneten milyen hangos volt.
-
wmarci
senior tag
Azt gondolom, hogy a legütősebb hangfalszett akkor lenne ha minden csatornája aktív lenne
Ügye jól goldolom?
Ha minden csatorna aktív akkor mivel tudom a hangerősséget meg az ilyen dolgokat
váltogatni...mert ha minden csatorna aktív akkor nem nagyon kell AV erősítő
Szóval az a kérdésem, hogy akkor mi kell a helyére....: )
Bocs ha nagyon TudatLan vagyok ebben....Most lemásolom neduddki szövegét
Üdv, wmarci -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Mindenkinek boldog, és sikerekben (+ hifizésben) gazdag boldog új évet kívánok! -
imibogyo
veterán
BUÉK mindenkinek !!!
Végre hallottam egy "komolyabb" 5.1-es szettet, leesett az állam......
Nem gondoltam, hogy ilyen minőségi hallható különbség lesz az 5.1-es Roadstarom után.. -
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1661 üzenetére
"...parti lesz nálunk..."
Egy jó tanács: konfettit ne engedj a lakásba!
"a gari az igy gáz!"
Felhívtam a vevőszolgálatot, azt mondták a blokkal a kezemben menjek be a hifi osztályra és reklamáljak. A cseréhez való hozzáállásuk után bízom benne, hogy ezzel sem lesz gond.
"mehet UTP val és koaxszal egy sinen belül,ha az átlagot mind megüti."
Hogy érted azt, hogy "az átlagot megüti"?
"...működés szempontjából ugyanaz az összes kép"
Mondja ezt egy hozzáértő. Én laikusként ezt nem tudtam..."ezt a lehetőséget az erősitőnek is támogatnia kell..."
Aha. Akkor az enyém marad úgy, ahogy van."...a Heconak a régi vitas 20asát az AVXen 25ért árulják..."
Nem találom.
"...én zártra emlékeztem,ez meg reflex"
És a zárt jobb?
Mindekinek BÚÉK! -
bajnokpityu
félisten
válasz
canniball #1659 üzenetére
no,idén utóljára irok,parti lesz nálunk,kezdődik a takaritás,cuccok elrejtése
ugyhogy bujjék mindenkinek!
a gari az igy gáz!az aida a gari viselője rendes cég,de garijegy nélkül nem állhatnak szóba veled.
mehet UTP val és koaxszal egy sinen belül,ha az átlagot mind megüti.1 dolog van,ami különösen érzékeny, a vonal szintű jel, többinél inkább csak arra kell figyelni,h nagyjából szimmetrikus legyen a kábelek hossza.
nem értem mi a probléma a csatlakozókkal,működés szempontjából ugyanaz az összes képwharfinél szeretik évente picit módosítani a csatlakozók beszállitóját.
irtad a biwiringet.alapvetően egy régi trükk, a keresztváltót működésileg ketté lehet szedni ( a két külső csatit egy lemez kapcsolja össze), és külön kábel mehetne a mélyekhez, meg a magasokhoz.ugyanis alapvetően különböző kábel kéne a mélyhez,meg magashoz.ezt a lehetőséget az erősitőnek is támogatnia kell, elvileg nem szabad azt csinálni,h Ara mély Bre magas,aztán bekapcsolni mindkettőt,hanem úgy lenne értelme, h külön is vannak erősitve).gyakorlatilag nemtom.ahol megmutatták a különbséget,ott nem ellenőriztem az erősitőn,h éppen hogy dugták, hallani viszont nagyon lehetett a különbséget.ha nem használsz ilyen trükköt,akkor bent hagyod a lapkát,és összesen 2 érrel bedrótozod a hangfalat, + meg - ra figyelve,h ne cseréld fel sehol.
olcsó sub: a Heconak a régi vitas 20asát az AVXen 25ért árulják (listaára 30volt).viszont valamiért én zártra emlékeztem,ez meg reflex.namindegy,jó kis cucc.wharfi márka is ért a mély hangokhoz,subját még nem hallottam,de ha az álló hangfalainak olyan mélye van,akkor subot majdcsak tud gyártani,sztem azzal sem könnyű melléfogni.és a wharfi olcsó márka is lett ujabban,sztem a Hecoval lehet 1 árban.
-
canniball
nagyúr
Én is meghallgattam mindkettőt (különben a srác nem tudott volna rábeszélni a JBL-re) és elég meggyőző volt a JBL. Persze más-más erősítőn voltak, azok beállításait sem néztem, és hát amit a MM-ban, karácsony előtti embertömegben, az egész üzletben üvöltő zenében hallani lehetett belőle...
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1655 üzenetére
[OFF]
"remélem tetszeni fog,ha már ennyit szivtál vele"
És a szívásnak még nincs vége: mikor kitoltam a vevőszolgálatra gariztatásra azt mondta az ott dolgozó (egyébként nagyon kedves) úriember, hogy a garijegy miatt ne bontsuk ki a dobozt, a közeljövőben bármikor visszamehetek a garicetlivel és lepecsételik. Itthon kibontottuk a hangfalakat és sem magyar leírás sem garilevél nem volt a dobozban... Ráadásul a szoba méreteit is rosszul saccoltam: rövid lett a rear hangfalakhoz a kábel, azt is ki kell még egészíteni egy újabb darabbal.
Erről jut eszembe: egyszerű sodort rézkábelt tudtam venni átlátszó műanyag gumi borítással (fronthoz 2,5-est, hátra és középre pedig 1,5-est ajánlott a srác), ezek a kábelek mennyire érzékenyek? Vihetem egy kábelsínben UTP-vel és coax kábellel?
Aztán mindjárt a bekötésnél is gondban voltam a hangfalak "bi-wireable crossower panel with four terminal binging post" tulajdonsága miatt. (Mivel jobb ez egyáltalán, mint a "szimpla" bekötés?) Ebből kifolyólag a "Standart connections" rész sem olyan egyszerű: míg a hangfalakhoz kapott manual szerint a frontot így kell bekötni:
addig a netről leszedhető pdf szerint így:
Ugyanígy a centernél a papír szerint így:
míg a pdf szerint így:
Tegyen igazságot az ember...
"sztem ma már mind árnyékolt."
Csak azért gondolom, hogy ezek nem, mert míg a centernél külön kiemelték, hogy az az, addig a többinél szó sem esett róla.
"bajt amugy nem nagyon csinálna"
Korábban jártam már úgy, hogy mivel a TV tetején tartottam a videomagnót a kép felső része "elromlott" (már nem emlékszem pontosan mi volt a baja). Persze a videót leszedve egy idő után helyreállt, de sok nap telt el addig.
"a Heco pl olcsón nagyon szép hangú és jól illeszthető zárt subokat gyárt."
Tudnál konkrét példát mondani? Vagy legalább nagyságrendet. Egy hirtelen rákereséssel 50k-s Heco subot találtam legolcsóbban. Vagy ez az olcsó kategória?
Volt a Warfi szett mellett egy hozzá (legalább is színben) passzoló sub is, de az +40k lett volna, annyit nem akartam még otthagyni...[/OFF]
Mod.: amikor megvettem az erősítőt azt mondta az eladó, hogy még jó darabig ne hajtsam meg fullra (és ha jól emlékszem a hangfalakra is igaz ez). Ez a hangerő skálázás viszont nekem újdonság (a music centerem 0-ról indult felfelé, negatív értékkel még nem volt dolgom)... Mi az az határ, ameddig a bejáratós időszakban is gond nélkül tekerhetem?
-
fury71
aktív tag
válasz
canniball #1654 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Szerintem jobban jársz a Crystal II. 5.0-ás szettelmint JBL 5.1-essel.
Én hallottam mindkettőt és a JBL nem szól úgy mint másik szett még talán a subbal sem. Azok a kis polcsugárzók nem éppen adnak megfelelő teret pedig szeretem a JBL-ek hangját persze a naygobbak más tészta.
A 5.0-ás szetthez meg lehet jó aktív subokat venni esetleg később. Wharfedale, Polk Audio subok vannak már elég jó árban és biztos, hogy lenyomják a JBL szett mélynyomóját. -
bajnokpityu
félisten
válasz
canniball #1653 üzenetére
remélem tetszeni fog,ha már ennyit szivtál vele
sztem ma már mind árnyékolt.amit eladnak frontként,centerként is,az meg főleg.
amugy kb 30centis távolságot kellene tartani,ha mégsem lenne árnyékolt.bajt amugy nem nagyon csinálna,mert miután beállitod a hangfalakat a végleges helyükre, kikapcsolod a TVd főkapcsolóját pár percre,és helyreállnak a szinek a következő hangfalpakolásig.gyakorlatilag. elvileg nem szabad árnyékolatlan hangszórót katódos cucc közelébe tenni.
amugy meg a JBL nemtom milyen subot ad mellé,de a Heco pl olcsón nagyon szép hangú és jól illeszthető zárt subokat gyárt.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1630 üzenetére
Köszönöm!
Végül (előzetes egyeztetés után) visszavittem a Media Marktba, ahol szó nélkül kicserélték, egy Wharfedale szettet (CR-40, CR-8, CR-center) hoztam helyette (remélem ezzel már nincsenek olyan nagy gondok). Ugyan így most azonos árban csak 5.0 szettem van (nincs sub+tartók a hangfalakhoz, mint a JBL-hez és a kábeleket is külön kellett venni), de majd körülnézek ezügyben is.
Viszont rögtön lenne kérdésem is: ha nem tévedek ezek a hangfalak (a center kivételével) nem mágnesesen árnyékoltak (vagy mágnesesen nem árnyékoltak, nem tudom hogy helyes?), milyen messze rakjam őket a TV-től?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1651 üzenetére
nem, azért írtam hátha észre veszed, hogy mit írtál,
tudod mit,
olvasd már el mégegyszer hogy miket írtam, és próbáld meg értelmezni is -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1649 üzenetére
igazad van használj csöves erősítőt te is,
hó, mennem kell, megyek veszek egy gőzmozdonyt, holnaptól azzal járok dolgozni -
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #1646 üzenetére
a lényeg azért ott van a sorok között.160W maximális felvett teljesitmény. ebben benne van a kiváló hatásfokú 7 csatornás erősitő,és sz összes vezérlőelektronika.ha csatornánként 20Wot tud,akkor lenne 100% a hatásfoka kb.3 ohmon,10%os torzitás mellett
otthoni hifiben nem sok értelmét látom a digitális erősitőknek.kit érdekel,h éppen házimozizik,közben hány száz wattot vesz fel?javithatatlan, bonyolult, ráadásul csak az irdatlan drágáknak van olyan hangminősége,mint a hagyományosnak(azt mondják,én elkerültem őket)
kocsiban inkább látok benne fantáziát.ott a felvett áram mennyisége komoly tényező,ráadásul az autóhifi mélynyomók kicsi impedanciájúak,amiket meg a digitális végfok jobban szeret,mint a rossz hatásfokú analógok.
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
bajnokpityu #1645 üzenetére
tudom, tudom, az 50w-os mélynyomom mindent lebont
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1645 üzenetére
leszedtem a manual-t mert kiváncsi lettem, ezt írják benne:
180 W per channel, RMS at 3 Ω at 1 kHz,
with 10 % total harmonic distortion.
Subwoofer: 200 W, RMS at 3 Ω at 100 Hz, with 10 %
total harmonic distortion.
Power Consumption: 160 W (during operation)Front speakers (SP-THD5F)
Type:1-Way Bass-Reflex Type (Magnetically Shielded Type)
Speaker: 8 cm (3-3/16 inches) cone × 1
Power Handling Capacity: 200 W
Impedance: 3 Ω
Frequency Range: 90 Hz to 20 000 Hz
Sound Pressure Level: 79 dB/W•mCenter speaker (SP-THD5C)
Type:1-Way 2-Speaker Bass-Reflex Type (Magnetically
Shielded Type)
Speaker: 8 cm (3-3/16 inches) cone × 2
Sound Pressure Level: 83 dB/W•mSurround speakers (SP-THD5S)
Type:1-Way Bass-Reflex Type (Magnetically Shielded Type)
Speaker: 8 cm (3-3/16 inches) cone × 1
Sound Pressure Level: 75 dB/W•mSubwoofer:
For SP-THD5W (TH-D50/TH-D5/TH-D4)
Type: Bass-Reflex Type
Speaker: 16 cm (6-5/16 inches) cone × 1
Frequency Range: 30 Hz to 200 Hz
Sound Pressure Level: 74 dB/W•mazt azért hozzáteszem hogy elméletileg hatásfokra nagyságrendekkel jobb a digitális, és mindenképp ez lessz majd a jövő, de én még várok egy kicsit
-
pentium4
senior tag
válasz
#67688960 #1637 üzenetére
ez a TH-D5 tényleg pazar cucc, bár az ára kicsit húzós
de jobb mint az első linket mert kicsit a hangfalak nem oylan batárok!
lejátszónak ezt választottam: [link]
és akkor a rendszerhez még jönne egy iylen kütyüt [link], remélem ennyi mindent össze lehet dugni
vagy ez már sok, ennyi dugó van az erősitőn? -
bajnokpityu
félisten
válasz
imibogyo #1616 üzenetére
látatlanban onkyio.
2 kenwoodot hallottam, 7070 meg valami még régebbit.7070 nem volt bántó,de abszolut egyáltalán semmi részlet nem volt a hangjában.zenehallgatásra abszolut alkalmatlan. mindenből mp3at csinált.a régi kenwood amit hallottam meg egy magas frekin kiemelt mint állat,fülsértő volt.azt mondják ez az általános kenwood jelleg.
onkyoból meg hallottam már zseniálisat is -
imibogyo
veterán
#1616-ra valaki ???
-
törölt tag
válasz
pentium4 #1635 üzenetére
tesssék egy majdnem teljes szett tranzisztoros erölködővel(azok a nagy darabok) csak egy lejátszót kell még hozzá választani
vagy van itt még egy pár, a kicsi egybeépítettek a digitális erősítősek, a TH-P5 még elég bizalomgerjesztően néz ki a 3utas frontjaival, menj be hozzájuk és vesd össze hagminőségre -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
pentium4 #1629 üzenetére
A digitális erősítők hangminősége még messze vann a tranzisztoros változatokhoz képest, és a kis műanyag hiperszuber hangdobozok is a nagyobb fából készült dobozosokhoz.
Ezek inkább olcsó vagy dizájn kategóriások, ha nem vagy nagyigényű akkor filmre jó, ha számít a dts-ből csak a simát tudja a 96/24-est nem..
Zenére meg inkább azt mondanám hogy azt is lejátsza, ne várj tőle túl sokat, gondolj bele hogy a mély hangokat csak a sub ad, ez elég vicces zenehallgatásra szerintem. -
JetiRulez
őstag
válasz
bajnokpityu #1617 üzenetére
Szal, ha jól vettem ki szavaidból, akkor nem ajánlott próbálkozni.
-
nyunyu
félisten
válasz
pentium4 #1625 üzenetére
Leszokhatnanak mar vegre a lowend gyartok a PCs zajkelto vackoknal megszokott 10% THD melletti teljesitmeny megadasrol, mert marhara nem lehet ezalapjan osszevetni egy rendes rendszerrel.
Egyebkent asszem ezt a keszletet lattam kirakva a madaras teszkoban, nem volt tul bizalomgerjeszto kinezete, kelloen muanyag gyufasskatulya kinezete volt a jatekhangfalaknak.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1623 üzenetére
"olvasd el az erősitőd leirását,hogy van-e beépitett hangfal védelme."
Átrágtam magam gyorsan rajta, de nem találtam ilyet."hangfalat nem bánthatja egyik esetben sem."
Az egyik eset lenne ha van beépitett hangfal védelme, a másik ha nincs? Az a baj, hogy azzal sem nagyon vagyok ki a vízből, ha a hangfalat nem bántja, de az erősítő túlmelegszik/lekapcsol (amúgy is elég zárt helyen lesz)."...pláne,ha a füzet végén levő teknikai adatoknál találsz 4 ohmra vetitett maximális teljesitményt."
A Műszaki jellemzők c. fejezet így néz ki. Ez most jó nekem vagy sem? És gondolom az enyém is beleesik a [U.K. és EU modell] kategóriába, de honnan tudom ezt meg biztosan? -
pentium4
senior tag
szeva srácok!
most vennék házimozi rendszert és kinéztem egy sony-t! 52k és sztem elég jó: [link]
mit gondoltok ennyiért megéri és a technikai adatai is jók vagy kapok jobbat ennyiért?
kösziP4
-
Fleed
aktív tag
Segítsetek,egy hangártya kéne 10 ezer Ft környékén aminek van optikai jekkimenete !
-
bajnokpityu
félisten
válasz
canniball #1620 üzenetére
igen Neked.olvasd el az erősitőd leirását,hogy van-e beépitett hangfal védelme.ez a plusz áramkör rontja a hangminőséget,de most kincset érhet
ha van saját védelme,akkor használd nyugodtan.hangfalat nem bánthatja egyik esetben sem.
arra kellhet majd figyelni, esetleg szándékosan megtudni a határt, hogy mikor kezd el nagyon melegedni,mekkora hangerőnél.de sztem amugy sem lehet baja.szerintem amúgy is lódit a biztonság javára az erősitő,pláne,ha a füzet végén levő teknikai adatoknál találsz 4 ohmra vetitett maximális teljesitményt. -
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1617 üzenetére
Gondolom a második bekezdés nekem szól.
Bár műszakilag almafabéka vagyok és számomra félig-meddig kínai amit írtál, de ha jól sejtem arra akartál rámutatni, hogy meg lehet próbálni a dolgot, de nem lenne szerencsés ezt az erősítőt ezzel a szettel használni? -
bajnokpityu
félisten
válasz
JetiRulez #1615 üzenetére
sztem ne tedd.jó esetben csak lekapcsol az erősitő,ha a hangfal irányábük jelet kap,rossz esetben károsodik.két külön erősitett csatit nem szabad összekötni direktben.a rajzon ezt teszed
a hangszóró impedanciája időben változik,és változik hangerővel is.szal olyan,h fix 4 ohmos hangfal nincs.azért van erősitőnek ajánlott minimum hangfal-impedancia, mert minél kisebb impedanciával terhele, ő annál jobban melegszik. az erősitők nagy része túlmelegedésnél/túl kicsi impedanciánál egyszerűen lekapcsol.
-
imibogyo
veterán
Ha döntenetek kéne, akkor melyikre esne a választásotok ???
Kenwood 6200D vs. Onkyo TX-SR505E.......
-
JetiRulez
őstag
válasz
60wattosNeon #1600 üzenetére
Szerintem így kell megcsinálni: [link]. De nem vagyok biztos benne, mert még sose csináltam ilyet. Ha jó az elv, lécci bólintsatok rá.
Kösszépen. -
canniball
nagyúr
Elragadott a hév
és vettem egy Yamaha RX-V361 erősítőt, valamint egy JBL SCS 178 hangfal-szettet. Aztán az erősítő könyvét olvasva jött a hidegzuhany: azt írja, hogy "A készülék hátlapján megadott impedanciájú hangfalakat használjon!". A készülék hátlapján az áll, hogy a hangfalak impedanciája min. 6Ω kell legyen, a hangfalszett "kiskönyve" szerint viszont a hangfalak impedanciája csak 4Ohm... Használhatom együtt a kettőt vagy cumi van?
-
WN31RD
addikt
Számomra szimpatikus mind az SCM40 mind a lényegesen drágább aktív SCM50ASL(T), illetve, ha nagyobb a szoba és van kicsit több hely, akkor az SCM100ASL(T) is jó választás lehet. Pénztárca kérdése végülis... Én azt mondom, hogy akinek nem különösebben nagy megterhelés anyagilag az aktív SCM50 vagy az SCM100, vagy annyira szörnyen jó a füle, hogy nem csupán hallható, hanem nagyon feltűnő is, a különbség számára, annak érdemes valamelyik nagyobbat választania, de az SCM40 is bőven van annyira jó, hogy én nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, aki relatíve olcsóbban szeretné megúszni a dolgot. Ez független attól, hogy sztereoban vagy házimozi rendszerben gondolkodunk-e.
Ha drágállod az SCM100 alapú rendszert, hallgass meg egy hasonlót SCM40 alapon összerakva. Lényegesen olcsóbb lesz, viszont nemigen lesz csalódás az sem.(A 18000 USD egyébként az aktív vagy a passzív SCM100-ra vonatkozik?)
-
nyunyu
félisten
Filmnel oke, mivel ki tudja tolni digitalison az elore 5.1-re kodolt hangot, de zenenel csak sztereo lesz, akarmelyik kartya digitalis kimenetet nezed.
Mondjuk sztereobol az erosito elvileg tud mindenfele effektel 5.1-et csinalni, ebben hagyomanyosan eleg erosek a Yamahak, csak hat zenet 5.1-ben hallgatni, hogyismondjam finoman, szoval eleg ize -
imibogyo
veterán
válasz
bajnokpityu #1597 üzenetére
Értem...
Bár én is jó naiv vagyok ennyi pénzért nem tuom hol várok minőséget (legalábbis hasonló rendszerű hangfalaktól), két utasban szerintem több az esély jót kifogni, mint azt már írtad is.Valőszínű tényleg Crystal, vagy 9.X lesz belőle. A zene nekem nem annyira fontos, inkább a film, meg a játék. A quadralt, csak azért említettem, mert olcsó és B-nek megfelelt volna, de azóta nem csak te szóltad le, hanem jó páran a haveri körömből is.
-
Fleed
aktív tag
Akkor kérdés a hangkártyákról: van-e digitális jelkimente a kártyának: [link] .
Szerintetek milyen hangkártyát vegyek? a lényeg h legyen rajta digitális kimenet,10 ezer alatt legyen,meg persze ne legyen vmi gagyi. Köszi! -
Ninoka
tag
válasz
bajnokpityu #1592 üzenetére
Én csak az alapadatokat néztem, mert bennem fel sem merült az, hogy egy 6 csatornás erősítőn, csak 2 csatornán állítható az EQ, Egyébként meg letöltöttem előtte a kézikönyvet, de csak angolul találtam, abból meg nem vagyok zseni, főleg ami a szakkifejezéseket illeti, úgyhogy nem olvastam pontosan végig mindent. De már késő bánat. Most csak kíváncsi voltam, hogy a többi erősítőnél hogy van ez a hangszín szabályzás, mert ha valamikor lecserélem, akkor valószínűleg valami más márkát választok, nem yamahát.
Aktív témák
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest