- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Házimozi belépő szinten
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben360
senior tag
Tegnap megérkezett a Marantz 6010, még csak manuálisan lőttem be idő híjján, a bemérés csak ma lesz,de így sem rossz már.Még be kell szerezzek egy hdmi kábelt,mert ami itthon van, az nem jó a 4k-hoz.
-
makkai
aktív tag
válasz
BumBum Jack #47847 üzenetére
Szia!
Végül az AudioQuest X2-ből lett berendelve 25m. Úgyhogy minden hangfalhoz ez megy. Ráhagyással lett beszerezve, úgyhogy még lehet marad is tartalék pár méter.
Meg lesz banándugó is rátéve. Legalább is az erősítőnél lévő végeken biztos, meg a Surround-oknál. -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #47827 üzenetére
Sem a füleddel, sem a rendszereddel nincs baj.
A dugók szerintem csak abban az esetben ronthatnak, ha azok jóval alacsonyabb kategóriában helyezkednek el, mint maga a kábel.A héten volt nálam egy középkategóriás sztereó vas, és köröket vert a 4000-es zenei képességeire, általam soha nem hallott élményt adott a Triangle!
Viszont: Ez nagyban zenei ízlés függő!
Klasszikus zenével hallgattam! -
Quetz
őstag
válasz
N.YCityBoy #47842 üzenetére
Ehhez hozzátenném, hogy sajnos a sztereó vonalon nem szokás szoba korrekciót építeni az erősítőbe, míg a házimozis eszközökben ez alap. Amióta voltam pár professzionálisan megépített szobában ahol az akusztikai kezelés kéz a kézben járt a megfelelő korrekcióval, én nem vennék e nélkül elektronikát.
-
mettek
addikt
válasz
#98497792 #47838 üzenetére
Szerintem megválaszoltad magadnak: "nem érdekel a térhangzás". A mozi pedig erről szól. Ez esetben jobban jársz egy sztereó rendszerrel főleg ha eddig is az volt és abban magasak az elvárásaid.
Mindenesetre ha teheted menj el egy hifi üzletbe és hallgass mrg egy mozit és sztereót is.
-
válasz
#98497792 #47838 üzenetére
Ha ennyi pénzem lenne akkor én biztos,hogy vennék egy nagyon jó front hangsugárzót és hozzá egy szintén nagyon jó HM vasat ami zenére is kiváló, mert igen van ilyen ,és 2.0-ban is lehet mozizni👍 Természetesen minőségi kábelezéssel, és itt akkor el is fogyott az 1 Milla😄
Későbbiekben pedig ha mégis ki akarsz építeni egy több csatornás rendszert adva lesznek az "alapok"... -
Quqesz
nagyúr
válasz
Morris #47836 üzenetére
Lehet hülyeséget kérdezek, de miért nem vágod le a burkolat kezdete után kb 1cm-re és blankolod meg megint? Ott már nem szabadna sztem oxidálódnia, és megint tiszta kábelvéget kapsz.
Zsoika
Akkor az vagy vizet vagy párát kaphatott
Nem szabadna sztem szigetelés alatt oxidálódnia. -
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó témában érdeklődök -e a problémám a következő:
Képtelen vagyok eldönteni, hogy házimozi vagy a sztereó irányába menjek -e el, így azok segítségét kérném, akiknek már volt dolguk mindkettővel.
A filmezés és a zenehallgatás is 50-50%-ban a célom.1 millió forint áll rendelkezésre az egész rendszerre. Ha a házimozi mellett teszem le a voksomat, akkor tudjuk hogy ennyiből egy tisztességes középkategóriás rendszer kihozható, ha pedig hi-fi irányába megyek el, akkor egy felső kategóriás is akár - főleg használtan.
Engem nem érdekel a térhangzás, bár tudom hogy a házimozizás egyik fontos eleme ez.
Régebben volt jó pár 5.1-em, igaz bögreszettek voltak, jelenleg egy belépő szintű sztereót használok (Dali Spektor 6 + Yamaha R-N303D), amivel elégedett vagyok, és nagyobb élményt nyújt a filmeknél, mint bármelyik 5.1-es bögreszett.Mit tanácsoltok?
Köszönöm!
-
Quetz
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #47827 üzenetére
Jah, 1 vagy két röccenésnyi különbséget hallottál meg a crown-on a rossz füleddel?
-
bokarcsi71
aktív tag
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Morris #47830 üzenetére
Amikor én vettem az erősítőt és a hangfalakat (szettben), az üzletben tudtak tanácsot adni, hogy milyen kábelt érdemes hozzá venni. Akkor nekem a Denon/Dali szetthez QED kábeleket javasoltak. Nyilván én sem tudom, hogy jó döntés volt-e vagy sem és csak akkor fogom megtudni ha egyszer lecserélem. Egy új rendszernél a hangfalak hangja is változik eleinte és így nehezen tudtam volna még kábeleket is tesztelgetni.
-
BumBum Jack
tag
-
NAtis34
kezdő
válasz
BumBum Jack #47820 üzenetére
Igen, gyönyörködöm, nekem nagyon tetszik élőben.
Két nap alatt megérkezett.
Most éppen azt nézem, hogy hol vegyem meg a Denont.
Állványt ilyet néztem ki:
https://www.netdepo.hu/hangfal-hangfalszett/hangfal-allvany/norstone-stylum-3---tolgy-audiofil-hangfal-allvany-par -
BumBum Jack
tag
Lenne egy amatőr kérdésem.
Milyen SUB kábel szükséges, Y kábel vagy mono? Jamo J10 . -
NAtis34
kezdő
válasz
BumBum Jack #47809 üzenetére
Szia!
Nekem tegnap érkezett meg a szett.
Ma tervezem az erősítőt megrendelni hozzá, ami a Denon AVR-X2500H lesz hozzá Sanci 38 ajánlásával.
Még kell vennem a hátsó sugárzóknak állványokat és persze nem kevés kábelt.
Egyelőre marad az 5.0, de azt még én sem tudom, hogy milyen SUB-ot vegyek majd hozzá. -
makkai
aktív tag
Visszakeresve a korábban kért ajánlások alapján az AudioQuest X2 a javasoltabb. Kérdés hogy az alábbi banán dugó jó lenne az AudioQuest X2-re? Mert ilyet még hozzá tudok csapni 20 db-ot. Banán dugó is csak ilyen van, de ha jó hozzá, akkor az "ajándék lónak ne nézd a fogát" alapon veszek ilyet is.
-
BumBum Jack
tag
válasz
makkai #47811 üzenetére
A szettben az S 808 , illetve S 810 szokták párosítani , de nekem nem jönnek be az ilyen téglalap alakúak, ez csak az én véleményem. . Egyébként meg az S 808 as gyengének gondolom , az S 810 et meg sokan szidják az árúkeresőn, hogy pár nap vagy hét után elkezd puffogni. Állítólag típus hibás széria. Szóval így mindkettőt kilőttem. Néztem a J10 típust, azt viszont dicsérik... és teljesítményben is jobb ,nekem bőven elegendő , árban is jó. Így arra esett a választás.
A J12 is jó, mégerősebbúgyhogy nyugodtan megveheted .
Sajnos még egy darabig tapasztalattal nem tudok szolgálni, mert az erősítő kicsit később lesz beszerezve.
Viszont ezekhez jár összekötő kábel gyárilag, sub az erősítővel? -
makkai
aktív tag
Nagyon gyors kérdés. Vissza nem térő lehetőségem van most ingyen szerezni az alábbi 2 féle kábelből (mert csak ez a 2 féle van, meg Somogyis hulladékok) 25m hangfal kábelt.
Inakustik Premium 4.0 2x4mm2
Audioquest X2 2x2,08mm2
-
makkai
aktív tag
válasz
BumBum Jack #47809 üzenetére
Gratulálok a választáshoz. Szerintem nem fogsz csalódni benne. Ilyen áron szerintem Ár/érték bajnok. Majd beszámolót várok a Jamo J10 Sub-ról, hogy passzol-e és elég-e a teljesítménye az S 809-hez. Nekem Sub még nincs, de ugyanezt néztem ki, vagy esetleg a J12-t.
-
Morris
veterán
Urak!
Vennem kéne kábelt, mert elkezdett oxidálódni a sima normál kábel.
Az audioqest X2-t néztük ki. Viszont ez LGC réz. Ez pontosan mit takar? OFC legyen inkább?Max 1200huf/m ár környéke jó lehet.
(Zensor 7 5.0 - denon x1000) Az erősítő hamarosan cserélődik.
-
BumBum Jack
tag
Makkai forumtárs elégedett Jamo tulajdonos élmény beszámolóján felbuzdulva , és mert megtetszett külsőleg is , árban is.... Úgy döntöttem nekem is megfelelő lesz ez a Jamo S 809 HCS 5.0 szett. Így megrendeltem ma reggel az EA -tól fehér színben , plusz rendeltem mellé egy Jamo J10 Sub ládát ( szintén fehér színben) az Auto hifi outlet -től . 72 ezer.
Egy Yamaha RX V 485 vagy az 585 szeretnék mellé -
bokarcsi71
aktív tag
Van egy pár Focal Chorus 726s, és egy cc700s center hangsugárzóm. Az ezekhez való háttér még hiányzik. Az lenne a kérdésem, hogy a 706s helyett a sima 706-os is jó lenne, mert nem találok 706s-t? A 706-ossal is egységes maradna a hangzás?
-
Sántha Lajos
aktív tag
Az avx. Hu oldalon egy Denon 1400 h erősítőt adna el valaki 60 000 Ft ért. Ez hogy létezhet? új ára 170 000, még használtan is 110 000 Ft körül ment el.
-
lorcsi
veterán
sziasztok!
nagyon kezdő vagyok még a házimozi szinten, de tervbe van véve...
most a BF alkalmával találtam is két szettet ami jónak tűnik..és kb... ekkora összeget szánok rá
az lenne a kérdésem..ár-érték arányban mit gondoltok róluk?
ezek így valós akciók..vagy lhet ettől jobbat is összerakni ennyiért?- ONKYO TX-SR 393 + MAGNAT SUPREME 802 5.0
- JAMO S 809 HCS 5.0 DIÓ SZETT + DENON AVR-X1500H
hd film, mozi...általános zene amire használnám őket
+xbox néha -
törölt tag
válasz
NAtis34 #47802 üzenetére
Szia.
Az a marantz sztem lepkepuki a denonhoz képest, denont. A Denon X2500 az Onkyo 686-al vagy Marantz 5012/3-al van inkább pariban.. De akkor a marantzot ajánlanám ha kifognál hazsnáltzan egyet, vagy BF-en megléphető áron.
ja ezzel ne azt vegyétek hogy a denon rossz, nem ajánlom, stb..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest