Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HENE
aktív tag
válasz sugarforce #2549 üzenetére
Köszönöm!
Közben úgy néz ki, hogy megoldódott. Van készleten notebook a cégnél és abból állítunk be erre.
bambano:
Ki mondta, hogy reklám lenne? Azt írtam, hogy hasznos információk lennének, amik között tudnak válogatni az érdeklődők.
Mit értesz azon, hogy bekonfigurálja a wifit? Ott van, csatlakozik, nem kell jelszó, semmi.
Egyébként lesz TV, de azon nem lehet megjeleníteni mindent, -
gery2123
őstag
válasz sugarforce #2601 üzenetére
Tudom, hogy stabil mert én is azt használom és nekem is megy 7/24-be. De egy béta Debian is van olyan stabil az tuti.
Már csak azt kéne tudni, hogy mit is rakjak fel amire szükségem lehet. Esdig: Kodi, plex, smb, transmission.
Lehet egy owncloud megy majd fel még, de azzal meg úgy vagyok, hogy ott a drive, box......-- PSN_ID: GerY2123
-
gery2123
őstag
válasz sugarforce #2603 üzenetére
Hát ez az, ezzel én is így vagyok, csak olyan kevésnek érzem így.
De ha bele gondolok, akkor nincs igazán több dologra szükségem egyenlőre.-- PSN_ID: GerY2123
-
válasz sugarforce #2899 üzenetére
Úgy ahogy a win userek nagy része menekül tőle úgy nekem se szimpatikus. A seed forgalmad elfedi az esetleges nem kívánt forgalmat. Nem bízom bennük. Eljátszották a bizalmam. Ennyi.
-
sanzi89
addikt
válasz sugarforce #2902 üzenetére
Szerintem erre gondolt a kolléga, az eset óta eléggé csökkent a bizalom az uTorrent-ben, amit meg is tudok érteni. Az újabb és újabb verziók szerintem is csak egyre rosszabbak lettek, ezért is kerestem én is alternatívát (Transmission, Transmission-Qt)
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Rruuer
senior tag
válasz sugarforce #3010 üzenetére
ezt most kérhetem úgy hogy én is megértsem?
-
TonTomika
aktív tag
válasz sugarforce #3176 üzenetére
Virtualizálni csak azért akartam, hogy maga a NAS rendszer kvázi izoláltan futhasson és lehessen mellette mással játszani.
Azt tudom, hogy egy linuxszal is meg lehetne oldani az egészet, viszont egyrészt nem tudok ennyire jól linuxul, másrészt a Xpenology azért több, mint egy config felület. Ott van az SHR, ami miatt pl mindenképpen ezt szeretném választani.
Első körben mindenképpen Xpenology kerül egy pendrive-ra, aztán később még meglátom, hogy mi-hogy kényelmes. Alapvetően egy kényelmesen konfigolható rendszert szeretnék, és egy géppel megoldani lehetőleg mindent. Ha lehet, akkor egy TV-n a médialejátszást is, a többire pedig mehet transzkódolva a plexszel.
A héten összeépítem a rendszert, így felszabadul a D945GSEJT alaplap, max azon elkezdek szórakozni a natív linuxos cuccokkal, de kell egy éles rendszer, amit tudunk használni.
[ Szerkesztve ]
-
Newcrazy
tag
válasz sugarforce #3470 üzenetére
Üdv! Ez az doc, simán a másik gép asztaláról jobb klikk megosztás ezzel, írás/olvasással van megosztva betudok lépni szerkeszteni stb de nem tudom menteni ezt írja ki beraktam a képet.
Viszont mivel egy otthoni hálózat lett kialakítva van ez a gépek közti nyílvános mappa. Amit abba berakok vagyis pl: egy doc.ot úgy már engedi menteni is. (A doc ugye eredetileg csak egy gépen van rajta úgy osztja meg a másikra, ha a másik gépen szerkesztem mentem akkor az első gépen is változik a fájl.)
Megoldható, hogy ne kelljen belehúzgálni a nyílvános mappába a fájlokat?(amiket én is tudok persze szerkeszteni, olvasni menteni. )
Bocsi, hogy ilyen konyhanyelven írom le, nem vagyok nagy szaki.
Előre is köszi
Tisztelettel
Newcrazy[ Szerkesztve ]
-
Newcrazy
tag
válasz sugarforce #3472 üzenetére
Hehe . Be van kapcsolva, és melyik részéről küldjek képet? Jobb gomb megosztás ezzel?
-
válasz sugarforce #3770 üzenetére
Érdekelne, hogy ezt a feladatot hogyan oldod meg rtorrent alatt (egyszerű és felhasználóbarát módon).
-
lajos75
senior tag
válasz sugarforce #3770 üzenetére
Hát én tudom transmission haszálva is szoltirozni.
-
larryking
senior tag
válasz sugarforce #3820 üzenetére
Webmin, ha olyan dolog kell, vagy ajenti és társai. Lehet nagyon jót csinálni és azt gondolom, hogy beton stabil. Illetve lehet rá guit varázsolni. Vagy centos szerver guival és tökéletes.
[ Szerkesztve ]
"We'll meet you where the lights are...."
-
Benőke
őstag
válasz sugarforce #3820 üzenetére
Pláne ha OMV
-
Patice
nagyúr
válasz sugarforce #3823 üzenetére
Valószínűleg arra gondolt, hogy az OMV-nek pont a GUI a lényege.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Benőke
őstag
válasz sugarforce #3823 üzenetére
Mikor először OMV -t telepítettem, nem hittem a szememnek.
Semmi trükközés semmi bajlódás, egyből ment minden. 15 perc után állt a rendszer. Kis kattintgatás a web felületen, és egy csomó minden megy.
+ fícsörökkel kell bohóckodni, de az alapok hát igen egyszerűen mennek. -
larryking
senior tag
válasz sugarforce #3829 üzenetére
Én csak otthoni felhasználásban próbáltam ki, meg egy két apróság, viszont bizonyos dolgok macerásabbak a gui ellenére is mint linuxon.
"We'll meet you where the lights are...."
-
eszgé100
őstag
válasz sugarforce #4317 üzenetére
4 sata csatlakozó van összesen, viszont gyárilag csak egy merevlemez illetve egy optikai meghajtó rekesz van, ebayen körbenézek majd, hogy lehet-e ezt bővíteni. Próbaképpen beleraktam egy üres 160-as WD-t xpenonlogy-val, tetszett, hogy egy magamfajta hozzá nem értőnek sem okozott különösebb gondot az első kipróbálás
(#4318) cinemazealot: pontosan ez a lap van benne. Ha jól tudom raidhez érdemes egyforma vinyókat használni, de a helyzet az, hogy még véletlenül sincs 2 egyforma a lakásban, nagy beruházást pedig előre nem tervezek emiatt.
[ Szerkesztve ]
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
cinemazealot
addikt
válasz sugarforce #4319 üzenetére
Ott a pont!
(#4320) eszgé100
Ha nem nagyon fogod mozgatni a gépet, akkor a vinyókat házilagos megoldással is bele lehet tenni (persze úgy, hogy a szellőzésük biztosítva legyen), ehhez nem feltétlenül kellenek gyári beszerelő alkatrészek. A Mini-ITX és a Házi barkács topic-okban hemzsegnek az ilyen megoldások.[ Szerkesztve ]
-
eszgé100
őstag
válasz sugarforce #4319 üzenetére
Hang miatt nem kell aggódni, egyáltalán nem zavaró jelenleg, nappaliban van és a filmnézés teljesen elnyomja
-
eszgé100
őstag
válasz sugarforce #4323 üzenetére
Hegesztés nem játszik, én nem tudok hegeszteni, és nincs is mivel, megcsináltatni valakivel meg többe kerül, mint megrendelni készen bármilyen keretet ebay-ről, de még mielőtt nagyon bemelegednénk, maradjunk az alapfelállásnál, és számoljunk egy 3.5 hdd-vel, mert azt mindenképp vennem kell. Erre egy WD Red 4 TB-ost néztem ki.
Kókányolást a rendszer kiismerésére és beállítására értettem, mert még sosem foglalkoztam ilyen dolgokkal, bocs, ha ez megzavart valakit."-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
picicsoki
újonc
válasz sugarforce #4325 üzenetére
én most vettem hardverapron cukorka26 tol egy hp z600 kis számitogép kinézetü servert de elég gyorsnak tünik vélemények a z600 rol ?
-
*Ropi*
félisten
-
bambano
titán
válasz sugarforce #4327 üzenetére
fűteni
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
eszgé100
őstag
válasz sugarforce #4325 üzenetére
Tegnap este megjottek a cuccok, ugy ma delutan kezdodik a moka
-
haddent
addikt
válasz sugarforce #4348 üzenetére
Ez jogos és jó ötlet, de ahhoz meg keresni kell direkt olyan SoC -ot, ami 100% open source a driverek stb ÉS már van stabil libreelec támogatás. Ja és természetesen ezek mellett még megfelelő nyers erővel is bír. Ilyen nincs sok, és 20-30 ezer közt járunk, amiből mondom, egy komplett 2-3 éves Dell vállalti gépet vettem ssd -vel ami a kodi 60fps közben lazán tölt le 100mb (megaBYTE) /s -kel és közben rendszerezi az artworkoket stb.. Szóval marhára nem egy kategória. Főleg, hogy bárikor megunom, veszek bele egy nagyobb procit (pentium most..) és máris akár i7 3770 van benne
Szóval én ilyen kis gennyes dobozkára nagyon max 20 at szánnék, de akkor plug'n'play linux és 60fps játssza le a 3d bd50 iso -kat és 4k iso -kat IS és legyen kurva gyors-reszponzív.
-
haddent
addikt
válasz sugarforce #4350 üzenetére
Félreértettél. Én ezt soha nem is állítottam. Csak árban hasonlítottam össze. Minden másban más kategória. Árban viszont kb. azonos. Akkor, ha van hely, minek a kis szutyok?
Egyébként LE nem találtam, ilyenem van: sencor smp 9003 pro, : Amlogic S812 SOC -cal. Ha én vagoyk hülye, hogy nem találtam, tedd meg, hogy átdobod a linket.
-
haddent
addikt
válasz sugarforce #4352 üzenetére
Hát nem tudom, ebben a Dell gépben 3 venti van, de lehúzhatnám mind3 -t se melegende túl. Halk. De értem, és egyetértek, én is szívesebben látnék teljesen passzív dolgot. Távirányító mi sem egyszerűbb, okostelefonról vagy macbookról akár Emby akár Kodi távirányítóval
s812: igen, ahogy mondtad rákerestem újra, végigpróbáltam az összes romot, baszik műküdni bármelyikkel is
-
wopi
aktív tag
válasz sugarforce #4369 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, így leteszek a tervemről.
-
apezka
aktív tag
válasz sugarforce #4417 üzenetére
#sutszi, #sugarforce, nekem is eszembe jutott a virtuális gép, mert használom én is, de akárhogy küzdöttem (vmware és hyper-v alatt is) a kliens Xp-vel nem tudtam megetetni a kiszolgáló gép soros portjára kötött switch-et. Ezért jutottam az építésre/vásárlásra.
#sugarforce, mivel a switch ingyen volt, így nem vennék másikat, az meg sosem gond ha több a felhasználható POE port (szerintem).Mondjuk az eszembe sem jutott, hogy a soros port csak az első konfiguráláshoz kell (és ha esetleg valami miatt factory reset kell ne adj isten), amikor engedélyezem a böngészős hozzáférést, arra viszont csak ismerősök között kéne keresni egy régi gépet. Feltéve ha van még.
Lehet egy régi soros portos, Xp képes thinClient lenne a legjobb megoldás, mert ha most még találnák is régi gépet, kitudja meddig lesz még meg...[ Szerkesztve ]
A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!
-
apezka
aktív tag
válasz sugarforce #4419 üzenetére
Hát igen, én is elbaltázottnak látom. Bár ugye ha jobban belegondolsz, ezt elsőre beállítod azután ott lepi be a por a rack szekrényben. Firmware nincs rá 2009 óta.
Szerintem a böngészős felület, biztonsági okokból tiltva van alapból, bár az is igaz, hogy egy factory reset után nincs nagy biztonsági kockázat, mivel a hálózat nem igazán fog működni...A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!
-
layerke
aktív tag
válasz sugarforce #4535 üzenetére
Köszönöm az ötleteket, megnézem ezeket. Tápom sajnos nincs most másik, de a biost átkutatom.
-
MODERÁTOR
válasz sugarforce #4565 üzenetére
1 db ssd-t szeretnék a rendszernek, és 1 db HDD-t az adatoknak.
A gui nyilván kényelmesebb, de a megfelelő leírás birtokában az SSH-tól sem esek kétségbe.
Igények tekintetében nem tudom mik lehetnek még?
Pl. hogy a szüleimnél lévő IP kamera tudjon rögzíteni a HDD-re távolról?[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
stigma
addikt
válasz sugarforce #4569 üzenetére
Vagy még 30k-ból egy 1 lemezes normálisabb NAS is kijönne csak félek tőle hogy az idő alapján hangos lesz és búgni fog mint a régi Zyxel NAS-om (NSA325V2)....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz sugarforce #4571 üzenetére
Hat igen, de max akkor a brix egy felturbózott NAS lesz..köszi a segítaéget.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Romeo619
senior tag
válasz sugarforce #4840 üzenetére
az az igazság, hogy ameddig nem volt összekötve cloudflare-rel tökéletesen ment....nem lehet, hogy ez a baja?
Korábban már sikerült egyszer ezzel kinyírni az egész mysql-t, folyamatosan kifagyott aztán össze is esett az egész sql tábla. Ezért msot nagyon félve próbálkozom -
Fecogame
veterán
válasz sugarforce #4877 üzenetére
Valóban az a része nem a legacélosabb, de 11MB/s-et stabilan hozza, ami nekem elég is
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
LZs?!
aktív tag
válasz sugarforce #4919 üzenetére
Köszi szépen.
Igényem volna többszörösen összetett backup/recovery megoldásra, de a határhasznosság korlátoz (szerintem). Fontos, de nem pótolhatalan adatok vannak rajta, illetve a fő funkcióit bármikor kiválthatom egy routerrel - így ha esetleg 'megkotlik' az kellemetlen és nyűgös, de nem egy 'single point of failure' az eszköz.
Illetve a Server2008-nak megvan az a nyűgje, hogy csak lokális (local or iSCSI) kötetre hajlandó incremental backup-ot csinálni, és utóbbi nekem fontos...na jó, inkább csak becsípődés, hogy szeretem, ha van visszaállítási pont több verzióra visszamenőleg.
Nevermind...
-
enginev3.0
félisten
válasz sugarforce #4949 üzenetére
Próbáltam
Sajnos pl zavart hogy teamviewer vagy vnc használata közben valami iszonyat felbontáson ment
Inkább NAS os felé hajlanék win10 után
De qbittorrent fontos lenne, a többi kliens számomra már szart sem érA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz sugarforce #4951 üzenetére
Windowson és synologyon (docker alól), simán veri a transmissiont meg a delugeot sebességben stb...
Nálam nagyon kicsi felbontáson ment és virtuális kijelző miatt nem engedett felbontást állítani , persze én Linux low vagyok
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz sugarforce #4958 üzenetére
Igazából elsősorban de
Szeretem úgy irányítani a dolgokatDe most mindenről lemondanék
A masszív torrentrol, a Windowsrol, és a távoli asztalról is
Csak egy rendszert akarok ahol van plex szerver
Meg lehetőleg qbittorrentBeton stabil és nagyjából ennyi
Xpenologyot ismerem de ott a frissítés mindig kérdéses
A többi nas rendszert nem ismerem, de ami olyan egyszerű mint az xpenology azt könnyen megtanulnám
Bár nem tudom hogy nas os vagy Ubuntu+webui
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Chaser
legenda
válasz sugarforce #5032 üzenetére
oké, de ezen egy ssd lóg, nem hdd, az nem lesz szűk keresztmetszet
ha egyik irányba tud 15MB-ot, másik irányba mért tud csak 6-ot? igen messze van egy gigabites lan sebességétől mindkét érték, megint azt tudom mondani, más ha torrent kliensnek haználja, tud rá 30MB-tal letölteni, én meg nem, tehát nem az usb a szűk keresztmetszet, 240mbps-ig biztos jó, a file rendszer miatt lenne ennyi difi?
a router maradna router, csak megnéztem egyáltalán milyen belső sebességek vannak router és gép köztsutszi
ntfs igen, formázzam át?Patice
elvből nem költök rá se sokat, azt hiszem nem akkora hatalmas igényeim vannak így 2019-ben plánevadkörte
adott egy subnotebook, működik tökéletesen, ez, a konfig is stimmel, ha kell os-nek veszek egy 120-as ssd-t én is, egyébként 1db 1tb ssd megy rá usb-n, nem lesz több, nem lesz hdd, pár kedvenc 4k hdr film, 1080p-s megy a gépekről servioval is gond nélkül - ha meg mégis kell több veszek még egy 1tb ssd-t, nem akarom semmilyen szinten hallani a hdd-k zaját, itt nem lehet eldugni messzire a gépet -szerk:
szétugrot ( :[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz sugarforce #5037 üzenetére
lehet letojom az egészet, és 4k hdr-hez odaviszem a gépet a tv mellé, és rákötöm a routerre kanóccal ( : belerakom még az 1tb ssd-t a dvd helyére, oszt' kész, nem gondoltam h ez ekkora űrtechnika még
-
Chaser
legenda
válasz sugarforce #5043 üzenetére
ezt tapasztaltam ( :
1080p-re jó a notebook is servio-val, alig eszik, egyébként is be van kapcsolva jellemzően 24/7-re, tényleg csak 4k hdr miatt érdekes a hálózatPatice
úgy gondoltam 2019-ben ez már nem nagy vasziszdasz', hát az ( :vargalex
nem hackelek, öreg vagyok hozzá, mindig is az voltam ( : , outofthebox' v működjön, v nem kell, telefonnal sem szórakozom, használomsutszi
vagy gép lesz, vagy marad a tv usb-je
nemrég kipróbáltam a flipes routert összekábelezve tv-vel, notebook is bekábelezve, hát beszaggat a csatahajónál, nem tudom mi az anyja van, de nem is érdekel ( : lehet a tv hálózatán van defekt, tv usb-jéről legdurvább bitrátás film is tökéletes, pedig ugye az usb2 - ami ugye bőven sok is 4k-hoz -router megy vissza a boltba, notebookba teszek egy optibay keretet, abba az ssd-t, ultrabay rendszerű a dvd, tehát csavar nélkül ki lehet venni, van notebook dvd-usb kábelem, az megy a tv-be, aztán ha kell odabattyogok a rackkel, ottrohaggyon' meg...következő lakásnál majd foglalkozom hálózattal, most gyorstalpalónak ez bőven elég volt
köszönöm mindenkinek az útmutatást
-
ooszi
senior tag
válasz sugarforce #5105 üzenetére
Köszönöm válaszotok, és mit szóltok ehez az alaplaphoz: [link]
Egy baj van vele hogy csak 2 db sata csati van rajta.[ Szerkesztve ]
BY ooszi
-
tasiadam
veterán
válasz sugarforce #5198 üzenetére
RAM es SSD bovites az opcio. De akkor ezek szerint szuk keresztmetszet a CPU.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
fonok87
aktív tag
válasz sugarforce #5196 üzenetére
Legtöbbet win98-ME verziókkal szívtunk egy barátommal , igaz azok ipari hulladékok voltak gyárilag. Meg nekünk nincs se rendszergazda, se hasonló képesítésünk nincs, lelkes power userként mind a ketten a "családilag kijelölt informatikus" pozíciót töltjük be. Szóval mindig is benne volt a pakliban hogy user error, please change user Meg az is simán lehet, hogy csak felnőttem és nem kapkodok meg b.sztatom azt a gombot amiről nem tudom vagy nem néztem utána mit csinál... KMS-es meg külső aktivátoros verziókkal nem volt gondom (vagy működött vagy nem), de vannak/voltak olyan verziók amikbe valahogy belekotort valaki a licenkezelést megkerülendő. Aztán amikor ez a valaki nem volt elég alapos nem írom hogy nem értett hozzá mert én annyira se, jött a napi szintű kék halál, meg random fagyások, stb. Vista-7-8 esetében meg a sikertelen frissítések ami miatt pl legújabb .NETet nem lehetett telepíteni, ami meg kellett volna egy szoftverhez, hogy használni is lehessen az amúgy működő gépet. Valamiért mióta csak eredeti Windowsokat használunk, ezek nincsenek. Lehet hogy csak egybeesés, de ez a tapasztalatom.
Truss me, I'm an engineer.
-
hm
aktív tag
válasz sugarforce #5220 üzenetére
Igen. Kis cég, de a praktikum miatt muszáj ilyenen gondolkodni.
Szerk: számlázás nem kell. Csak az, hogy melyik anyag éppen hol van.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz sugarforce #5255 üzenetére
Ezer forintos ebay-es szutyok dupla áron. Vicc. Ilyen oldalakat amúgy hogy találnak meg emberek?
szerk.: 600Mbps 802.11N
Napersze egy darab antennával...[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Gaboman
nagyúr
válasz sugarforce #5255 üzenetére
Töröltem a heti olcsó megrendelésemet és amit linkeltél azt lerendelném.
Akkor ez a típus kompatibilis az én gépemhez is?AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, 1TB 7200rmp Green Edition, Gigabyte GTX950 OC, Aerocool X-strike, XFX 450W Prp, BenQ G2420HDBL
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz sugarforce #5266 üzenetére
Win7 64bit
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sweet.tv - internetes TV
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen monitort vegyek?