Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
ugyan már írtam egy másik topikba, de azért megkérdezem itt is. szóval tervezem egy otthoni szerver építését. igazából viszonylag egyszerű feladatokat kéne ellátnia, nyomtatót akarok vele megosztani, fájlokat, torrent szervert (nem lenne rossz ha távból is elérném dyndns-el), illetve, ha megoldható, akkor a gép végezné a router feladatait (itt tegyük fel hogy a megfelelő számú vezetékes ill vezeték nélküli hardverek megvannak). a gépnek egy egymagos proci+1 (vagy 2, ha az 1 kevés) GB ramos konfigot terveztem eddig, elvileg a fogyasztása nem olyan durva, hogy ne tudna menni 0-24ben.
az első gyors kérdésem, hogy ez a vas szerintetek megbírkózna-e ezekkel a feladatokkal, illetve hogy windows server 2003-el meg tudok-e csinálni mindent (ha a 2003 esetleg nem lenne jó, tudok szerezni 2008-at is, csak félek annak már kevés lenne a vas). valamint még az érdekelne, hogy kb mekkora helyet foglalna ez az oprendszer, vagyis kb mekkora partíciót/meghajtót kell az oprendszer számára bekalkulálnom.előre is köszi a válaszokat
-
bambano
titán
-
geza844
aktív tag
válasz
sellerbuyer #640 üzenetére
Nem, csak egy általam írt php file futtatását.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #637 üzenetére
Megoldódott. Ha valakit érdekel, kábel sérülés volt a gond.
-
geza844
aktív tag
Üdv!
Beüzemelnék egy szervert itthonra.
Feladatai lennének:
-hálózati file megosztás
-hálózati DVD meghajtó (olvasás mindenképp, ha írni is lehetne az se baj)
-hálózati USB (vagyis ha rádugom a pendrive-ot, lássam hálózaton)
-Torrent futtatás (távoli vezérléssel)
-nyomtató szerver
-DLNA szerver (Samsung TV-hez)
-PHP script futtatás
-7/24 üzemMilyen OP rendszert ajánlotok rá?
-
sellerbuyer
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A helyzet:
HP N36L Microserveren üzemeltetek otthoni webszervert Ubuntu 10.04.3+ISPConfig 3 alapon, természetesen fix IP címmel, Digikábel 20/10-en.
Csak alapvető szolgáltatások futnak: MySql, Apache, ftp, ssl, smtp, pop3, semmi extra.
Jelenleg 3db weboldal van telepítve, mindháromnak saját domain, de nem nálam mennek a dns-ek, hanem egy domain szolgáltatótól vannak a külső IP-re irányítva.
A probléma:
A weboldalak egy másik otthoni gépemről, külső domainről csodásan elérhetőek, gyorsan töltődnek, stb., semmi gondom velük.
Ez egy darabig így volt a munkahelyemről is, ahol egy 150 gépes hálózat egyik gépéről (bármelyikről) próbálom elérni a weboldalakat.
Viszont kb. egy hete, amikor a harmadik, kissé látogatottabb (mint az első kettő) weboldalt felraktam a szerverre, az történt, hogy kegyetlen lassan kezdtek lejönni a honlapok, alig-alig csordogálnak lefelé, gyakorlatice fél óra, mire teljesen letöltődik egy-egy.Hogy további furcsaságot is írjak: otthonról 56ms a ping a másik gépemről a szerverre és a tracert tűzfalat jelez több állomáson is, amiben elakad! Munkahelyemről jelenleg is 6-7ms a ping és a tracert csodásan végigmegy, sehol nem jelez problémát!
Ha a gép gyenge (nem az), akkor ugye otthonról sem kellene, hogy rendesen töltődjenek a honlapok (külső domainel) és a munkahelyemről is jó volt ugye egy darabig, ez sem lett volna. Ha a net felfelé menő ága gyenge, akkor megint csak az van, hogy otthonról sem kéne jónak lennie és akkor miért a 7ms ping a munkahelyről? Ha tűzfal probléma lenne, akkor eleve nem érném el a honlapokat valahonnan.
Sajnos ötletem sincs, hogy mi lehet a gond. Segítsetek plíz! Előre is köszönöm!
-
moltam
tag
Hali!
Van egy nem használt gépem, és úgy döntöttem, hogy szervert csinálok belőle.
A gép: Celeron D 2,26Ghz, 512Mb DDR RAM, valamint integrált VGA.
A gép monitor nélkül menne 24 órán át.A cél:
-Rábíznám a torrentezést, amit távoli kapcsolat segítségével vezérelnék
-Megosztanám a fájlokat az itthon található gépekkel (4 db notebook WiFi-n keresztül)Egy egyszerű Edimax routerem van, vezetékkel csak a szervergép csatlakozna hozzá, a többi gép wifin, szóval nem gigabites sebességről lenne szó, de arra bőven elég hogy a családban bárki lehúzza róla a neki kellő filmet/zenét/képet.
Ha lehet, XP-t használnék a célra. Később egy FTP szerver sem lenne hátrány rajta,
A fent leírtak alapján kivitelezhető a dolog? valamint milyen programok kellenek hozzá?
-
Đ10Đ4
aktív tag
Hello!
Ha segítene valaki meg köszönném neki.
Egy otthoni Szervert szeretnék össze állítani.
Kölcség hatékonyan és tudásában se legyen elhagyagolható.A Cél pár játékszerver és Kommunikáló program szerver.
Saját célra lenne ez az egész, ezért nem akarok nagy beruházásokat csinálni most e téren!
Counter-Strike 1.6 és TeamSpeak 3 szerverek lennének..
Játék szerverből többet igény szerinte, 3-4db.
TSből 1-2db.Ha valaki tudna nekem segíteni, meg köszönném!
Tisztelet a hozzá értőknek! -
bencze
senior tag
Sziasztok!
Van egy mini itx-es kis gépem, jelenleg inkább csak mpd szerver meg ssh szerverként fut (linux).
A jövőben szeretném átalakítani NAS-nak, a nagy codegen tápot kidobom és helyébe 3.5" belső rackeket tennék, mondjuk 2 db, szükség esetén valami halk ventikkel.A konfig:
- ASUS AT5NM10-I alaplap (ez passzív)
- 1 gb ram
- valami slim dvd egységLenne:
- egyelőre 2x 3.5" hdd (5400 rpm, 2 tb)
- idővel ha kell mehetne bele egy ssd és még 1 hdd, ebben nem vagyok biztos (2 sata van - az már csak pci kártyával lehetne).Ezekhez a konfigokhoz hogyan lehetne kitalálni, becsülni, hogy mekkora táp kell? Picopsu-t sokat hallottam ajánlani szóval biztosan jó, de a teljesítményük és áruk erősen változó.
Más - ezekhez külön kell venni olyan notebook féle tápot, vagy azt is adják vele? Biztos hülye kérdés de nem jöttem rá.Köszi!
-
bambano
titán
a gond az, hogy két felől vagy beszorítva:
1. minden puskagolyót egyszer lehet kilőniez alatt azt kell érteni, hogyha elindulsz valamivel és az elsőre nem jó, másodjára már nem mennek vissza a látogatók. ez a kezdeti költségek emelésére biztat
2. vagy bejön vagy nem. ez meg a költségek csökkentésére biztat.Ennek megfelelően két út van előtted:
1. ráköltöd, amit kell, de az akkor annyiba fog kerülni, ráadásul a gépek elhelyezésére nem szeretnek csak úgy szerződni, úgyhogy hűséget kell vállalni és akkor egy-két évig nem tudsz kikecmeregni az egészből akkor sem, ha bukta. meg ha nem jön be, nyakadon marad három mázsa hardver.
2. ócsóér' indulsz el, akkor esetleg sikeres leszel, de belerokkannak a vasak a kezdeti forgalomba és mire felbővítenéd, elmennek.azt, hogy mennyibe kerül mindez, nem tudom megmondani. azt meg tudom mondani, hogy milyen számok alatt nem érdemes gondolkodni.
- egy asztali pc-t kb. 370k-ból lehet összerakni, ami nem szerver, de azért már számítógép, nem kacat.
- ebből kettőnél kevesebbel nem indul el az ember akkor sem, ha nincs egy fillérje sem.
- két gépet rendes hosztingban havi 25-30k-ért már le lehet tenni
- ehhez veszel olyan internet kapcsolatot, ami külföldre is többet bír egy twitternél, az fél miller/hó alatt megáll szerintem indulásnak
- mindezért elkötelezed magad egy évre minimumszóval nyitásból kell 7-8 misi, ez az olcsó megoldás, amikor relatíve gagyihosztingot csináltál. ehhez még vedd hozzá, hogy mennyiért fejlesztik ki neked azt a programot, amiért a gépeket hajtod. ha ezt a megoldást választod, akkor tervezz még be valamennyi hitéleti költséget is, ugyanis ez csak halványan redundáns, tehát sűrűn fogsz imádkozni a mindenhatóhoz, hogy ne rohadjon le a vas, ne csapjon villám, áram stb. stb.
Egy rendes cucchoz 30 misi kezdőtőke alatt hozzá sem érdemes fogni. Ez nem jelenti azt, hogy ennyiből meg lehet csinálni, mert nincsenek friss áraim, de ennél kisebb összegből én nem fognék hozzá.
-
Robb202
tag
Kedves Banbano és K6000!
Köszönöm a kommenteket. Elnézést, hogy csak most tudok visszaírni.
Az erősebb asztali PC meg sem fordult a fejemben így. A baj, hogy ott vagyok nagyon elakadva, hogy hogyan lehet nagyon jól rágyúrni a biztonságra és a redundanciára. Ezalatt azt értem, hogy ne legyen weblap idő kiesés. Megbízhatóan menjen és ha esetlegesen nagyobb terhelést kapnak a gépek azt pöpec kibírják és ne lassuljanak le és végül ne álljanak le.
Olyan területeken nincsen elég ismeretem, mint pl a HDD-k és erőforrások jó skálázása, beosztása. Biztonsági mentés megszervezése és kivitelezése automatikusan. Készenléti másodlagos szerver ami át tudja venni a feladatokat ha az első meghibásodás miatt leállna. Azt nagyon köszönöm, hogy adtatok példákat milyen gépeket érdemes nézni, de ezzel még nem áll össze a rendszer megszervezése a fejemben, ami sajnos ismeret hiányból fakad.
Szóval a legnagyobb bajom az ismeretek hiánya, hogy hogyan is alakítsunk ki egy jól működő szerver környezetet. A baj az, hogyha egy céget kérek meg erre, akkor legombolnak jó sokat az emberről.
A képmegosztó oldalon nagy felbontásban is fel lehetne tölteni képeket. Azt, hogy havi mennyit még nem alakult ki teljesen. Ezek a képek tárolhatóak is lennének illetve linkelhetőek etc... (regisztráció szükséges lenne) tehát viszonylag nagyobb HDD kapacitással kell indulni már az elején is.
Az erre irányuló gond az is, hogy hogyan lehet kiszámítani a kezdeti induláshoz a kapacitást illetve a HDD kapacitást? Ezekhez milyen HDD-k kellenek? Elég a sima WD black HDD vagy ehhez komolyabb vinyókra van szükség?
Ahogy említettétek nem szeretnénk a szolgáltatást alul méretezni sem és azt sem ha berohadna a dolog mert beégni nem szeretnénk.További kérdésem, hogy többnyelvűség esetén - tegyük fel - más országokból is próbálják majd a szolgáltatást használni milyen szerver elosztási struktúrára van szükség? Elég csak Magyarországon egy jó vonal és elég gép, vagy földrajzi elosztásra is van szükség?
Ezt más oldalak hogyan oldják meg? Nyilván tömeges képfeltöltésnél és elérésnél nem mindegy, hogy 10kbyte / sec-al megy fel a fájl vagy akár 1 MB / sec-al. Nyilván a szolgáltatás színvonala is lényeg.
Újabb kérdés, hogy az infrastruktúra mennyibe kerül(het) kezdeti szinten és távlatokban?
A szerver farm esetében említett szerződés kötés általában hogyan néz ki? Mennyi hely hány gépnek? Ezek milyen költség szinten mozognak havi, éves viszonylatban?
A webáruház esetében viszont csak lokális környezetet kell kialakítani.
A válaszokért előre is köszönet.
-
K6000
aktív tag
NSS (Novell Storage Services) kötetet kellene mentenem, de nem sima fájl szinten hanem jogosultságokkal, mindennel együtt. A kötet szinten (Ghost, snapshot) nem jó mert probléma esetén csak 1-2 fájlt kellene visszaállítani (3-10K) nem pedig a sok GB teljes kötetet.
Tapasztalat? Ötlet, hogy mivel csináljam?
-
K6000
aktív tag
bambano -val egyetértek!
Én ugyan nem szoktam javasolni, de egy induló webáruházhoz első körben egy komolyabb asztali pc. 3-6 hónap alatt kiderül milyen a látogatottság, (némi reklám mindenképpen kell !!!) meg az is mennyi, és mekkora képeket töltenek fel. Ebben a felfutási időszakban a tárterület jól és dinamikusan bővíthetőHa megvan és már látszik az igény, akkor a bevétel és felmerülő igények komoly kompromisszumában kell kötni szerződést egy szerver farmmal. Ezután az igényeknek megfelelően dinamikusan lehet változtatni a szerződés függvényében az erőforrásokat.
Szervert az esetek többségében készen jobb, hatékonyabb, gazdaságosabb vásárolni. Nagyon fontos a mindenre kiterjedő sok éves garancia. Ezek a gépek sokat és sok évig mennek, a nagyobb gyártók meg sok éven keresztül biztosítanak a szervereik elfáradt/tönkrement alkatrészekhez csere darabokat.
Sajnos az IBM nálam is leszerepelt az elmúlt 6-7 évben botrány, hogy milyen gyalázatos a minőség. Sajnos a HP is kezdi, bár ott még 1-2 kis-kategóriás géptől eltekintve nagy vonalakban rendben vannak a dolgok. Dell régen átlagos (1-2 sikerszéria kivételével, amik tényleg jók) mára határozott javulást mutat, a Fujitsu kis kategóriában mára szintén jó és vállalható.
Én toronyban, home (PC szintű) kis-kategóriában Dell-t (PowerEdge T sorozat) vagy Fujitsu (PRIMERGY TX sorozat). Bevállalósaknak, HP fanoknak PROLIANT (ML sorozat) de ezekre sok a panasz (az igazsághoz hozzá tartozik, hogy sokat el is adtak belőlük).
Rack: DELL R510 (sok HDD), HP DL320, DL360, DL380, Intel SR2600URLX -
bambano
titán
szervernél, hogy kihez érdemes fordulni, nem tudom, eddig mindig ibm-et vettem, de most kicsit megrendült a bizalmam. bár lehet, hogy az újabb szériák már jók. A hp-ket is szidták mostanában.
van még gyári intel, csak az annyiba is kerül.lehet, jobban jársz, ha veszel rendesebb asztali pc-ket, többet, és mindig van kéznél 2-3 melegtartalék. méretezni úgy érdemes, hogy kicsiben indul, ha felfut, gyorsan lehessen cserélni, ha meg bedöglik a buli, ne kerüljön sokba.
vas egyszerű: annyi diszk, amennyivel biztonságosan el lehet indulni, annyi ram, amennyi belefér az alaplapba, meg valami rendesebb proc.
szerintem ez hosszabb idő lesz megbeszélni
-
Robb202
tag
Tiszteletem!
Lehet nem egészen a home szerver kategória az első bekezdése a kommentemnek de érdekelne, hogy milyen szervergép park kell a következő oldalakhoz:
képmegosztó oldalhoz, webáruházhoz.
Mind a 2 oldal új ezért látogatottság egyelőre nem ismert. Hogyan lehet felmérni a vasat és azt, hogy mennyit kell majd a hardvere költeni a következő években? A képmegosztó oldal több nyelven is elérhető lesz. Kikhez érdemes fordulni, hogy szervergépek esetén ne valami zsákutca megoldást javasoljanak. Sajnos a szerver oldal eléggé új számomra és ismeretlen.
A komment második fele:
Otthonra néztem egy kicsit komolyabb alkatrészeket. A kérdésem, hogy a Norco fajta szerver házak és U házak mennyire megbízhatóak?
Továbbá érdekelne, hogy ez a kártya ha meghajt 24 hdd-t egy 4U magas 24 hdd-t kezelni tudó rackben hogyan lehet ezt a leírásban szerepló 128 meghajtós rendszerré alakítani a későbbiekben? Mi azaz expander? Hogyan kell ezt az egészet elképzelni?
Egy számítógépnek nem sok 24 meghajtó egyidejű kezelése? Például ez is egy kérdés lenne, hogy szerverek esetén mire kell figyelni, mi azaz optimális kapacitás ami jó?
Szervert építeni vagy készen vásárolni a jobb, hatékonyabb gazdaságosabb?Kérlek segítsetek.
-
Rez_Grof
őstag
Hat ha otthon tartod a vasat akkor digi vagy upc. De ha nem nagy tatalmakat toltenek le akkkor lehet meg egy rendesebb ADSL-el is eldocog.
Eddig olvasatomban ha 10-20 ember van egy MC szerveren akkor, egy core i5, 4GB ram (mai arak mellett raknek bele 8GB-t min) , gyors hdd (lehet inkabb SSD) siman kiszolgal ugy, hogy meg megy mellette mas is. ESXi-be vagy hyper-v be raknam a cuccot.
-
bambano
titán
egy kicsit túlzónak érzem azt az elvárást, hogy akadémiai székfoglaló előadást tartsanak neked a lomjaidról.
neked is kellene tenned valamit az ügyben.
a magam részéről amd-t akkor se, ha korbáccsal vernek, fűteni pedig nem régi p4-gyel kellene.(#619) Rez_Grof: az alaplapi raid vezérlők ebben az árkategóriában a hulladék szint, felejtse el.
-
DrKing
csendes tag
UP!
-
DrKing
csendes tag
Már régóta tervezem egy otthoni "szerver" készítését, amivel tudom rendszerezni a fájljaimat, és nem utolsó sorban torrentezni is tudok rajta.
A lényegre térve, itthon két konfigurációm van amit 0 Ft ráköltéssel össze tudnék hozni:
1. alaplap: Gigabyte GA-7N400E CPU: AMD Athlon XP 1250+
RAM: 1GB
2. alaplap: INTEL D865GLC CPU: Pentium 4 2,4GHz Socket 478
RAM: 1GB
Véleményetek szerint, melyik lenne a megfelelőbb ilyen célra (fogyasztás, sebesség, stabilitás stb. )? Kérlek az előnyeit és a hátrányait is foglaljátok össze a két konfigurációnak.
Köszönöm. -
Himym
senior tag
Sziasztok.
Kellene, egy megbízható 0-24-es szerver Minecraftra és legyen benne hely még 1 közepes látogatottságú honlapra. Nemigen értek a szerverekhez, hogy mennyi RAM kellene vagy milyen CPU stb. Az is jó ha valaki mondd egy megbízható céget akiknél lehet béerlni megfizethető áron szervert. Azt se tudom mennyi hely kellene ennek a kettőnek. :S terra giga :S
Köszönöm a segítségeteket.
-
Rez_Grof
őstag
válasz
emerico2004 #614 üzenetére
Ez programozható processzor.
http://en.wikipedia.org/wiki/Field-programmable_gate_array.Otthon semmibe.
-
emerico2004
aktív tag
Valaki tud segíteni egy ilyen mibe való és mire jó pontosan ? : [link]
-
K6000
aktív tag
Játéktól és operációs rendszertől függően, a net kapcsolathoz elég a IBM 205 is. Olcsóbb bővíteni, kevesebbet fogyaszt, csendesebb.
Használunk, 205-ös, 206-os is, figyelni kell a kiválasztásnál, hogy az alaplapi RAID vezérlő rajta legyen. A proci mellett a kondik ne legyenek púposak sajnos típus hiba az idiótán megtervezett hűtés miatt
Sajnos a processzor hűtő sem hosszú életű, az északi chipset hűtő meg 1-2 gépnél megmagyarázhatatlan okból úgy fel melegedett, hogy kiforrasztotta az alaplapi tartóját. Sajnos az IBM a fület csak beforrasztotta, de nem hajlította vissza. Sajnos a 225-nek is sok hibája vanHa már az elején kiküszöböljük a hűtési / melegedési problémákat jó és stabil tud lenni, de időnként oda kell figyelni.
-
bambano
titán
az x205 az egy belépő szintű szerver. szerverre hasonlító vas, teljesítmény sokban függ a procitól. az enyémben mezei desktop p4 van. ha nem szerver proci van benne, akkor kb. azt a teljesítményt várhatod tőle, mint egy asztali pc-től. csak ez rendesen össze van rakva.
Az x225-ösök már inkább szerverek, de abból azért az alsó vége.
A 205-ös jó home servernek, mert csendes, a 225-ös már nem annyira, az inkább szerverterembe való.
emlékeim szerint mindkettőbe szerverram való, ami aranyárban van ezekhez.
-
Bojár
csendes tag
Sziasztok kerdesem a kovetkezo az ibm xserok pl 205 vagy 225 milyenek avagy mire elegek pl home servernek arhiv ,torrent esetleg jatek Cod Vagy Moha hd nezes nem vagyok jartas benne ezert bocs ha baromsagot is bele irtam
-
T.Peet
csendes tag
A videó feltöltés még egyenlőre csak tervbe van de anélkül szerinted nem elég ez a sávszélesség? Végülis az userek csak a mások profiljait nézegetik, bár igaz van egy pár kép profilonként, meg van egy belső levelező rendszer is hogy üzeneteket tudjanak küldeni egymásnak de az nem igazán igényel nagy kapacitást. Leginkább a chat része idegesít egy kicsit hogy ha elkezdenek egyszerre több százan chatelni, akkor belassúl nagyon mert kevés lesz neki ez a 1Mbit.
-
T.Peet
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy saját szervert mert már a VPS ekben sem bízok. Egy elég nagy portált akarok rá rakni aminek valószínű több ezer látogatója lesz, és nem elég pár % proci használat meg 512 ram, na mind1.
Nem 2 procis lapra gondoltam csak egy sima 775-ösre, egy E5700 3GHz procival, min. 4gb ram dual channelbe, egy raid 5 vagy 10, 4db hdd sata2, de azokból sem akarok nagyot. Kettőre megossza az adatot a másik kettőre meg tükrözi "egyenlőre". Szerintetek egy ekkora géppel már lehet hostolni egy olyan portált aminek 5-10.000 látogatója van naponta, egyszerre akár több százan v ezren is chatelhetnek.
Az oldal egy társkeresős, ismerkedős, chatelős közösségi portál ahol sok kép lesz és korlátlan a videó feltöltés is.
Vagy szerintetek mekkora gépet csináljak? Jó lenne ha még mellette 1-2 szintén dinamikus honlapot is tudnék hostolni, de azok már kisebbek.
Ha esetleg van valakinek szünetmentes tápja, érdekelne. -
peterk
senior tag
Fogadd meg Alex91 ajánlatát, vegyél egy routert, és hagyd a router feladatokat arra. Így nem kella gépbe több kártyát plusz wifi kártyát pakolgatni, a net megy akkor is, ha a szervered ki van kapcsolva, és a legfőbb előnye, hogy a szerver nincs kint direktben a neten. Win server esetén ez elég veszélyes tud lenni, ha nem ismered alaposan, és nincs minden abszolút korrekten bekonfigolva.
A feladatokra egyébként egy atom elég, de 2GB ramot azért tegyél bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest