Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sankoo
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! - így megkésve is.
A cég egyelőre pihenteti a dolgot,úgyhogy sajnos még várnom kell a gépre.A Szünetmentes tápok közül a APC Smart-UPS 2200-re gondoltam,mert azokat használják nálunk szinte mindenhol.
Egy utolsó kérdés op rendszernek mit érdemes használni?Az otthoni gépemen jelenleg az Ubuntu 10.04 LTS-t próbálgatom,az erre megfelelő lesz?[ Szerkesztve ]
-
énvagyokAdam
tag
Igen, én is félek tőle, csak épp egy dual-port ethernet kártyával kiesek a költségkeretből.
Akkor marad az egy alhálós megoldás. Wifi-t akartam elkülöníteni nagyobb biztonság érdekében.Mennyi ram lenne az optimális?
[ Szerkesztve ]
(nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
énvagyokAdam
tag
A gond az hogy a net utp-n érkezik, szóval az egyik hálókártyát az lefoglalja, a másik pedig ugye a belső háló.
Ha nem két portos PCI hálókártyát használok, akkor külön wifi alháló kilőve, mivel integráltból csak egy van a lapon. Ezért is kérdeztem az elején az usb hálókártyát, mert max ott tudnék bármit is csatlakoztatni ezeken felül. Ha lenne ilyen atomos alaplap két integrált kártyával hasonló áron, az sokat segítene a problémán.
A wifi-vel lefedett terület viszont elég nagy, kb 3-4 acces point fogja ezt szépen, egyenletesen megoldani. Csak hát ezeket nem akartam rátenni a belső hálóra.(nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
feketebirka
csendes tag
- tudja-e tolni egy 2 magos atom csoda pl 525-ös ~900Mbit/s sebességgel sambával a gigabiten?
Nem! (mindenféle magyarázat nélkül ez a tapasztalatom)gondolom női megérzés
a vinyó vason belül képes ~100mbyte/s-ra
Természetesen igen! Megfelelő raid kártya és merevlemez esetén!
Ha az alaplapi sata felhasználásával szeretnél valami szoftveres raid tömböt akkor nem!!!birka ~ # dd if=/dev/sda of=/dev/null bs=8k count=64k
65536+0 records in
65536+0 records out
536870912 bytes (537 MB) copied, 4.82599 s, 111 MB/sez windoz 7, raid nélkül, egy 2 terás ekogrin samu vinyo
van-e megfizethető áron gigabitnél gyorsabb kapcsolat?
Nincs! Bár pontosíthatnád a megfizethető kategóriát...
Amire te gondolsz ahhoz kell még 1 háló kártya amit nem tudsz hova rakni mert abba az 1 PCI bővítőportba ugye a raid vezérlőt rakodasus hummingbird-ön pl van 3 lan port. különben is talán inkább pci-x portba tennéd. ha te a pci-ba raktad a raid karit, akkor érthető, hogy mér olyan lassú nálad.
windózer alatt megy az olyan?
Létezik.Link? howto? vagy ez is női megérzés?
amit akarok: 24/7 linux,
Hmmmm akkor minek is a windózerkliensnek? a linux meg servernek? tudod a szamba meg a kettő közé ...
-
feketebirka
csendes tag
addendum:
1: van egy 330-as atomom, onnan sikerült gigabiten, sambán át ~90Mbyte/s-t elérnem.
2: man dd. ha nem ismered a linuxot, akkor nem értem, miért szólsz hozzá linuxos kérdéshez!
3: a linux a bondingot oprendszer szinten, a windoz csak driver szinten támogatja, azaz nem fog windoz alatt akármilyen karival menni.
egyébként felesleges árampazarlásnak gondolom home server esetén a raidet. a konfignál amihez hozzájutottam tuning nélkül 25 MB/s-t nyom a samba (azaz tisztán vinyóról). Ha előbb tmpfs-re teszem, akkor símán viszi a 90MByte/s-t. a tmpfs-re való olvasás az meg megy 80-90MByte/s-al. olyasmire gondolok, hogy valamiféle megszakítás keveredés lehet ... jah igen: a cpu terhelés a másolás alatt alig 10-20%, a probléma hogy 80% wait-ben van.
ezúton kérnék minden windoz huszárt tisztelettel, hogy ne szóljon hozzá! köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
feketebirka
csendes tag
az aggodalmam nyílván nem a 90, hanem a 25 mbyte/s kevéssége adja.
erre keresnék, ezek szerint akkor megfelelő alaplapot. amelyik még szimpatikus volt ez az új amd platform:
http://www.silentpcreview.com/article1167-page5.html
az a 18 wattos idle fogyasztás nagyon szimpatikus. kérdés, hogy itt is limitál-e az alaplap?
inkább az a kérdésem, hogy melyik alaplap nem fog limitálni? -
Alex91
félisten
otthoni hálózatba/
nekiesik egy routernek (amiről egyenlőre azt sem tudjuk létezik-e)
Ebbol azert feltetelezheto, hogy van... Meg ugye azert otthoni szervere is van .
Nem tudom, nekem azert szokott az ilyen is segiteni, tudom, hogy van pl. google...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Rush77
aktív tag
Az előző modem típusáról lövésem sincs.
A Mostani az CISCO EPC3925 és a szolgáltatás maradt a kábelnet de IPTV lett hozzá csapva. T-Home a szolgáltató.
Mondjuk annyi, hogy ez a modem egyben router is.
Majd ha otthon leszek este kipróbálom afix IP-t adni a servernek meg ha nem megy akkor a DMZ-t is (csak kisérleti jelleggel)[ Szerkesztve ]
-
Robb202
tag
Kedves Banbano és K6000!
Köszönöm a kommenteket. Elnézést, hogy csak most tudok visszaírni.
Az erősebb asztali PC meg sem fordult a fejemben így. A baj, hogy ott vagyok nagyon elakadva, hogy hogyan lehet nagyon jól rágyúrni a biztonságra és a redundanciára. Ezalatt azt értem, hogy ne legyen weblap idő kiesés. Megbízhatóan menjen és ha esetlegesen nagyobb terhelést kapnak a gépek azt pöpec kibírják és ne lassuljanak le és végül ne álljanak le.
Olyan területeken nincsen elég ismeretem, mint pl a HDD-k és erőforrások jó skálázása, beosztása. Biztonsági mentés megszervezése és kivitelezése automatikusan. Készenléti másodlagos szerver ami át tudja venni a feladatokat ha az első meghibásodás miatt leállna. Azt nagyon köszönöm, hogy adtatok példákat milyen gépeket érdemes nézni, de ezzel még nem áll össze a rendszer megszervezése a fejemben, ami sajnos ismeret hiányból fakad.
Szóval a legnagyobb bajom az ismeretek hiánya, hogy hogyan is alakítsunk ki egy jól működő szerver környezetet. A baj az, hogyha egy céget kérek meg erre, akkor legombolnak jó sokat az emberről.
A képmegosztó oldalon nagy felbontásban is fel lehetne tölteni képeket. Azt, hogy havi mennyit még nem alakult ki teljesen. Ezek a képek tárolhatóak is lennének illetve linkelhetőek etc... (regisztráció szükséges lenne) tehát viszonylag nagyobb HDD kapacitással kell indulni már az elején is.
Az erre irányuló gond az is, hogy hogyan lehet kiszámítani a kezdeti induláshoz a kapacitást illetve a HDD kapacitást? Ezekhez milyen HDD-k kellenek? Elég a sima WD black HDD vagy ehhez komolyabb vinyókra van szükség?
Ahogy említettétek nem szeretnénk a szolgáltatást alul méretezni sem és azt sem ha berohadna a dolog mert beégni nem szeretnénk.További kérdésem, hogy többnyelvűség esetén - tegyük fel - más országokból is próbálják majd a szolgáltatást használni milyen szerver elosztási struktúrára van szükség? Elég csak Magyarországon egy jó vonal és elég gép, vagy földrajzi elosztásra is van szükség?
Ezt más oldalak hogyan oldják meg? Nyilván tömeges képfeltöltésnél és elérésnél nem mindegy, hogy 10kbyte / sec-al megy fel a fájl vagy akár 1 MB / sec-al. Nyilván a szolgáltatás színvonala is lényeg.
Újabb kérdés, hogy az infrastruktúra mennyibe kerül(het) kezdeti szinten és távlatokban?
A szerver farm esetében említett szerződés kötés általában hogyan néz ki? Mennyi hely hány gépnek? Ezek milyen költség szinten mozognak havi, éves viszonylatban?
A webáruház esetében viszont csak lokális környezetet kell kialakítani.
A válaszokért előre is köszönet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dragon Age: Veilguard teszt
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Mesterséges intelligencia topik
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Gyúrósok ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Profi privilégium maradhat a periszkópos iPhone kamera
- Elemlámpa, zseblámpa
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 750W-3000W átalakított tápok eladóak (GPU és ASIC bányászatra is!)
- Mélyen ár alatt LEGRAND 311063 KEOR SPE jó akksi, hosszú üzemidő szinuszos szünetmentes 2000 VA UPS
- HP 460W-os szerver táp
- Szervertápegységek 800W, 1200W, 1400W, 1600W, 2450W, 2650W
- Új Cyberpower szünetmentes tápegység (OLS1000ERT2U)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest