Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Youme
csendes tag
Küszönöm, ezek hasznos infók voltak.
-
bambano
titán
aki hw raidben gondolkodik, az gondoljon arra is, hogy sok hw raid cucc esetén ha tönkremegy a vezérlő, a diszkeket csak másik, ugyanolyan vezérlővel (vagy legalább ugyanabba a sorozatba tartozó vezérlővel) lehet olvasni. Szóval a diszk meghibásodás ellen valamennyire véd, cserébe a vezérlő meghibásodása növeli a kockázatokat.
-
Youme
csendes tag
válasz
Rez_Grof #1292 üzenetére
Ez jó ötlet, A "csendes" gépemben már 3 SSD gyűlt össze 4 év alatt. 2 db 64 és 1 db 128-as. Lehet, hogy az egyik 64-est beteszm a szerverbe és azon lesz az OP rendszer + kiszolgáló programok. Ezek kb. elveszenk 20GB-ot maximum.
Ez a hülye RAID nyugtalanít már csak, de azt hiszem megcsinálom egyelőre RAID nélkül a szervert és majd 1 jó év alatt öszegyűjtök RAID vezérlőre + merevlemezekre (Na meg kiokosítom magam a témában, mert az sem ártana...). Egy évet meg csak kibír az 1TB-os WD Caviar Green anélkül, hogy tönkremenne.
Miért kell neked 5 darab HDD a RAID-hez, 3 nem lenne elég?
-
Rez_Grof
őstag
válasz
Xmodule #1290 üzenetére
Mindenképpen a második konfig egy picit combosabb procival pl.: legkisebb i3
Kérdés még, hogy milyen HDD-t akarsz bele tenni?
Szerintem a következő felállást válaszd:
1db SDD 128GB körül /oprendszer + letöltésnek a cache, hogy azok a műveletek ne lassitsák a csak tárolásra használt diskeket/
2db 2TB vagy 3TB sata3 az se baj, ha NAS vagy egyéb 7x24 működésre tervezett disk.Ja és egy jó tanács, jól gondold át, hogy mire szeretnéd használni és mennyi ideig, mert miután egyszer össze rakod és teletömöd adattal utánna már nem igazán fogod/akarod/tudod modositani csak rengeteg macerával, és ráforditással /saját tapasztalat, most gyűjtogetek RAID képes diskekre az saját cuccomban csak hát abból rögtön kell 5db, meg egy komolyabb RAID vezérlő
/
-
Rez_Grof
őstag
válasz
tomi319 #1286 üzenetére
Ha 100Mb/s-et tudnak a network portok akkor elméleti max a 12MB/s másolásnal gyakorlatban olyan 10MB/s.
Ha 1Gb/s a port akkor 120MB/s az elméleti max, és olyan 100-110MB/s amit lehet tőle várni.Na most elég kevés HDD van otthoni használatra ami ilyen sebességgel tud irni vagy olvasni, huzamosabb ideig.
Azt is illik figyelembe venni hogy a ha 4 gép használja a megosztott fileokat akkor a HDD queue lenght erősen megemelekedhet a sok I/O muvelettol, ezért romlik teljesitmény. Másrészt mivel a share is 1Gb/s-el kapcsolodik a hálózathoz, ha 4-en használják akkor 250Mb/s marad kliensenként legjobb esetben.
Emellett ha rosszul vannak felkonfigurálva a hálózati kártyák akkor még kisebb lesz a sebesség.
-
Xmodule
őstag
Tegnap kicsit bele mélyedtem jobban a témába. Szóval végülis két konfigot néztem ki. Kérdés szerintetek melyik éri meg jobban? Árban kb ugyan annyi. Az egyik intergrált celeron cpu a masik pedig socket 1155 ös foglalattal, szóval a CPU -t akár még cserélni is lehet késöbb.
Config_1
LAP: ASUS C8HM70-I/HDMI CELERON 847 MINI-ITX
RAM: CORSAIR 4GB DDR3 1333MHZ SO-DIMM
HÁZ+TÁP: CHIEFTEC BT-02 MINI-ITX + táp 180W BLACK
Total:1400Kr (44800Ft)Config_2
CPU: INTEL Celeron Dual-Core G465 1,9 GHz - Cache 1,5 MB - Socket LGA 1155 (BX80623G465)
LAP: ASUS P8H61-I R2.0 - Socket 1155 - Chipset H61 - Mini-ITX
RAM: CORSAIR PC RAM Value Select 4 GB DDR3-1333 PC3-10600 CL9 (CMV4GX3M1A1333C9)
HÁZ+TÁP: ADVANCE PC chassi 3906B + táp 300 W
Total:1434Kr (45888Ft) -
Youme
csendes tag
válasz
tomi319 #1286 üzenetére
Én amit néztem Intel DH61AGL ahhoz csak egy laptop táp elég. Amúgy nekem van egy PC-m ami nem tartalmaz mozgó alkatrészt. Még 3.5 évvel ezelőtt építettem. Csak egy "vész ventillátor" van rajta ami előlapról kapcsolható ha játszom akkor a VGA kártyára nyomja a levegőt, de normál állapotban ki van kapcsolva. Az összarakás napjától hibátlanul megy. Igaz nem 3.5 HDD hanem 2.5 SSD van benne. Ha valakit érdekelnek a részletek itt van egy kis leírás róla, bár a bolti linkek gondolom már nem élnek.
-
tomi319
tag
válasz
Xmodule #1285 üzenetére
Xmodule: routerek 10-15 megát tudnak belső hálon max másolásnál...
Youme: Pico psu vagy panel táp még kell hozzá, hogy használhasd a laptop tápot asztali géphez. Azokon van ugyanúgy molex és a többi csati, úgyhogy vinyok is ugyanúgy mennek rá, mint egy sima tápnál. És azért 1 ventit érdemes betenni a házba főleg ha 3.5 " vinyod lesz 1 vagy több...
-
Youme
csendes tag
Sőt láttam olyan MINI-ITX alaplapokat, melyeknek nem kell normál PC táp hanem elég egy 19V-os külső táp (mint a laptpop tápok) mondjuk azt nem tudom, hogy merevlemez ilyenkor hogy kap tápot? Dé így még halkabb lehet a szerver. Hűtő nélküli procival, így csak a merevlemez mozgó (zajos) alkatrész benne. SSD-vel még ez is kivédhető lenne, de szerverbe SSD még csak álom. Maximum az op rendszer + kiszolgáló programoknak egy kis 32 GB-os. De a data-nak HDD kell még mindenképp.
-
Youme
csendes tag
-
Xmodule
őstag
Hello. Gondolkodom egy homeserver épitésen. Nézegettem NAS okat is ami kb egy árban lenne ezzel a konfiggal amit most kineztem. Amire igazabol kellene, hogy torrent fusson rajta és megossza a filmeket kepeket stb a belsö halozaton. Igy mindenki hozzá férhessen. Lehetöleg ne akadjon meg akkor sem ha mondjuk hárman néznek rola 1080p filmeket. Itt a konfig. Ha esetleg valakinek jobb ötlete van szivesen várom, vagy ha valamiböl inkabb mast vegyek. Igazabol a fogyasztas sem utolso szempont de inkabb a zökkenö mentes teljesitmény a fontos.
ASUS C8HM70-I/HDMI CELERON 847 MINI-ITX
CORSAIR 2GB DDR3 1333MHZ
COOLER MASTER ELITE 120 ADVANCED MINI-ITX BLACK
FSP PSU 400W ATX12V
WD GREEN 3.5" 1TB SATA/600 64MBEz igy kb 60.000Ft körul jön ki.
-
Youme
csendes tag
válasz
s3toraph #1277 üzenetére
Lehet, hogy a routerben a tűzfal szabályok közé fel lehet venni, hogy a TV portját (na ezt nem tudom melyik) csak az adott IP címről lehessen elérni. Viszont akkor megszünik, hogy a netről is elérd. Persze ez csak tipp nem tudom, hogy működne-e? Mindenesetre egy jó hosszú kacifántos jelszó szerintem azért megvéd. Sok idő + erőforrás lenne megfejteni. Aztán kapnának pár zenét + filmet érte?
-
s3toraph
senior tag
Hasonlóan gondolkodom, filezilla van most megcélozva.
TV-nél én elég bonyolult jelszót használok fix jelszónak, de az ideiglenes az bizony elég gagyi. Kérdés, hogy router mögül mondjuk látszik-e a gép, ha üzemel és megy rajta a TV? Mondjuk ha abból indulok ki hogy be tud csatlakozni simán egy már vele összekapcsolt gép TV-n keresztül, bárhonnan, akkor igen, ami nem túl biztató. :S De akkor mit lehet tenni? Ha pl. az ember nincs otthon, de akar valamit a géppel (feltételezve hogy üzemel persze), amin nem hagyom elindulni a géppel együtt automatikusan a TV-t biztonsági okokból, de mégis a TV-vel szeretnék babrálni? Valakinek erre ötlet? Marad a távoli asztali kapcsolat?
-
Youme
csendes tag
válasz
s3toraph #1275 üzenetére
Fájl átvitelre majd valami FTP klienset teszek fel. Biztos scannelik a netet. Azt tudom hogy pl. különböző portokat figyelnek és ha nyitva találják próbálkoznak root/root párossal (linux alapú eszközökre, műholdvevő, router, stb vadásznak), -Ezért kell jelszó változtatással kezdeni- de el tudom képzelni hogy ha találnak egy nyitott TV-t akkor elkezdik próbálgatni a 4 jegyű szám jelszvakat. Az csak 10.000 variáció, de ahogy nézem lehet neki adni jó nehéz jelszó védelmet. Úghogy kivédhető ez is.
-
s3toraph
senior tag
Igen be lehet állítani a TV jelszót fixre. Ha be akarsz lépni egy gépre 1x, az adott kapcsolathoz lehet generáltatni egy jelszót, ami lejár ha megszakítod a kapcsolatot, de ha van fix jelszó, azzal mindig be tudsz lépni, akárhányszor.
Én is ilyen progit keresek, win távoli asztali kapcsolata az jó mint már említették a kollégák, de én belső hálóra is a TV-t használom jelenleg még, mert ezzel lehet fájlátvitelt is (igaz nagyon lassan, de lehet) végezni, távoli asztallal meg tudtommal nem, vagy nem ilyen kényelmes. Javítson ki valaki ha tévedek!Kérdés: hogy támadnák meg a géped? Lehet "scannelni" a meglévő, aktív, TV-t éppen futtató gépeket neten?
-
Youme
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Most már csak a RAID-ot kell átnéznem. Találtam hardveres RAID vezérlőket PCI kártyán, de sajnos a SATA-1---> 7 ezer körüli, a SATA-2 már 17ezer körül van. :-(
-
Youme
csendes tag
OK, köszi. Akkor ezt majd még körbejárom. Van-e (win-7) valami olyasmi program mint a Teamwiever, hogy ha konfigurálgatni managelni akarom a szervert, akkor ne kelljen monitort, billentyűt egeret rápattintanom, hanem az én szobai PC-mről tudnám vezérelni, hogy látom az ő képernyőjét is. A Teamwiever is jó lenne, mert azt hiszem be lehet állítani fix jelszóra, csak félek hogy nem biztonságos és kintről a netről megtámadják. Olyasmi kellene ami csak saját házon belül mondjuk megadott IP címről (pl. 192.168.0.115) engedi, hogy birizgáljam.
-
Youme
csendes tag
Köszönöm, de evés közben jön meg az étvágy. :-) Szeretném ha a tárolt adatok biztonságban lennének, így RAID-1-re gondoltam. Ha 2 egyforma HDD-t teszek bele, akkor (mivel a fenti alaplap nem támogatja) a szoftveres RAID mennyit foglal le az erőforrásokból. Írás/olvasás alatt ez egyformán igaz vagy csak íráskor vészes? Vagy keressek inkább hardveres RAID alaplapot ha már ez kell nekem?
-
Youme
csendes tag
Sziasztok!
Média kiszolgáló szervert szeretnék építeni. A problémám az, hogy a Samsung TV-m csak a Samsung PC Share Manager programját látja, Egy másik helységben lévő Asus Oplay-nak meg más kiszolgálás kell. Próbálkoztam modernebb routerekkel USB-n rájuk dugni egy merevlemezt. Nem jött be. Nézegettem NAS dobozokat is, de azok árából miért ne építenék én egy kis dobozkát amit aztán úgy látok el Op.rendszerrel + szoftverekkel ahogy csak akarok. Házhoz szállítással kb. 36 ezer forintból meg lenne a dolog (HDD nélkül)
Alaplap:
http://www.aqua.hu/intel-blkd2500hn-integralt-iatom-d2500-cpu-bulk-alaplap-184087.htmlHáz+táp:
http://www.aqua.hu/hkc-sm01-fekete-mini-itx-haz-430w-tappal-148217.htmlRAM:
http://www.aqua.hu/4gb-1066mhz-ddr3-notebook-ram-kingston-kvr1066d3s74g-cl7-70030.htmlA gép csak a merevlemezen tárolt filmeket, zenéket osztaná meg. Maximum valami torrent kliens futhatna még rajta. Kijelzőre csak konfiguráláskor lenne kötve.
Intel Atom - Dual-Core (1,86GHz)
4GB RAM (1066MHz)
Integrált 10/100/1000 Gigabit LAN
2 db SATA II (3 Gbit/s)Szerintetek ha dobok mellé egy 1000 Gigabit LAN routert akkor ki tud szolgálni két médialejátszót ugyanarról a merevlemezről egyidőben HD minőségben?
-
Yoyoyo
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó topikba írom-e, ha nem, akkor kérlek irányítsatok oda.
Egy hálózati háttértárat szeretnék vásárolni; nyomtató megosztás, és torrentezésre, hogy ne menjen állandóan a "nagy gép".
Mit tudnátok ajánlani? A legegyszerűbb, olcsó és csendes masinát keresnék...
/Synology, qnap, d-link...?/ -
Lazsnak
tag
es az meg lemaradt, hogy lehetne-e olyat h a gepen levo mp3-akat androidos eszkozokon lassam es le is tudjam jatszani, neten keresztul, ne kelljen a telefonon tartani a zeneket
-
Lazsnak
tag
Sziasztok!
Kernek egy kis segitseget a temaban a hozzaertoktol.
Meg regebben osszeraktam egy 45 wattot evo gepet "server"-nek am3+ alapon egy athlon x2 250u (nem keverendo a sima 250-el ez 25w tdp) latja el a feladatokat es a benne levo 5db hdd-vel is 45w korul van a fogyasztasa. Szeretnem jobban kihasznalni a masinat, jelenleg nem csinal mast mint filmet nezunk rola, azaz 2 csaladi haz kozott van halozat, es mindegyikben minden tvn halozaton keresztul xbmc segitsegevel lehet nezni filmeket es sorozatot, illetve tavoli asztalon erjuk el, utorrent es tarsai kezelesehez, mindezt windows 7 alapon.
Szeretnem jobban kihasznalni ezt a joszagot, de nemigazan ertek a temahoz, linux es egyeb rendszerek nalam kizartak, nem is szeretnem megtanulni, es van keznel eredeti windows 8 enterprise, ezzel szeretnem megoldani.
Kerdesem pl, hogyan lehetne megoldani, hogy a sok sok eves csaladi fotokat valami uton modon elerhessem bongeszobol interneten keresztul, biztos van erre megoldas (facebookon pozerkedni nem megoldas
valami kliens segitsegevel, termeszetesen csak illetekeseknek.
Lehetne-e sajat felhoszolgaltatast menedzselnem, van kis csaladi vallalkozas ami masik varosban, es az ottani server adatait, mint valami dropboxos megoldashoz hasonlo dologgal interneten keresztul szinkronizalni a napi menteseket, igy oldva meg h ha az ottani server behal, van egy masolat otthon.
Valaki tudna nekem egy jo leirast belinkelni ahol alapoktol magyarazva bemutatjak hogyan tudnek ftp elerest biztositani a gephez?
Ha valaki az alabbi kerdesekre tud jo leirasokat nagyon szivesen vennem, persze talalgatok en is dolgokat de eddig meg nem jott a megvaltas, szerencsere angol cikkek nem okoznak problemat igy nem muszaj csak magyart
Elore is koszi ha valaki megszan egy linkkel az alabbiak valamelyikevel kapcsolatban
-
porpi007
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Párommal szeretnénk tárhelyet bővíteni. Szóba került, egy kis házi szerver beszerzése is. Vennénk egy nagyobbat a mostani két vinyónk helyett és egy helyen tárolnánk az adatokat. Jó lenne ha távolról is elérhető lenne, de ami nagyobb gondot okoz, hogy párom elég sokat dolgozik itthon is, jellemzően ArchiCad-el, photshoppal. Ez mennyire lassítaná a munkát, ha a hálózaton lennének a dokumentumai?
Annyi féle megoldás van, nem tudom, melyik lenne a legmegfelelőbb számunkra...Néztem a WD MyBook Live-ot (2Tb), nekem nagyon szimpatikus, és árban elég jó, ami fontos szempont. Külön megvehető NAS+vinyó kombók is kijönnénak hasonló árban. Ezek gyorsabbak? Vagy van különbség? Teljesen tanácstalan vagyok...
Ajánlatokat is szívesen várok, minden megoldás érdekel.Köszönöm előre is!
-
bambano
titán
válasz
McSzaby #1249 üzenetére
nem kell próbálgatni, ha a csatlakozósor hátlaptól távolabbi vége előtt kicsivel van egy bevágás, akkor jó lesz.
szerk: ez egy olyan kártya, ami nem megy pci-ban és bele sem tudod dugni a szokásos erővel.
ez pedig egy olyan, ami belemegy és működik.
a bevágások sorrendben balról jobbra: a hátlap mellett nemsokkal a bevágás azt jelzi, hogy a kártya működik 3.3V-os pci-jal is. a következő, ami az előző képen nincs, azt, hogy 5V-os pci-jal is megy. közvetlenül mellette a bevágás a hagyományos pci slot végének kikerüléséhez szükséges bevágás. utána azok a vonalak vannak, amitől a pci-x 64 bites lesz.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Egy olyan brutálisan ostoba kérdésem lenne, hogy a pcx csatlakozós eszközöket nem tudom valahogy PCI-ra rárakni. Van egy csomó teljesen jól használható cuccom egy régi szerverből, viszont a régi szerver 200 W körül eszik alapjáraton, ami nem épp előnyös.. Lenne SCSI kártya, gigabites ethernet csati, meg még lehet más is. Ha bedugom pci, akkor belemegy csak elég sok kilóg még belőle.
-
s3toraph
senior tag
Ezt én úgy intézném hogy ha megvan az átlagfogyasztás, akkor kiszámolom egy hónapra és azt én fizetem ki/beleadom a rezsibe.
Ha már itt tartunk - lehet kicsit OFF -, tudsz valami megoldást arra hogy egy vinyót biztonságosan lekapcsoljak, később meg vissza, menet közben, úgy hogy marad sata-ra dugva, a gépházon belül? Windows energia menedzsmentje nem jó, mert total commandert használok állandó jelleggel és ott ha rányomok véletlenül az egyik partícióra már be is kapcsolja a vinyót. -
s3toraph
senior tag
A liano-ra gondolsz? Ez a normál gépem jelenleg, főleg netezés, filmezés, meg munka, tanulás. HDMI kábelen keresztül olykor erről megy a film a plazma TV-n a nappaliban, aminek iszonyat jó képe van, de monitornak meg ugye nem használható. Kipróbálni vettem, hogy mire elég egy liano az ő IGP-jével, plusz, ne zabáljon sokat a gép. Mivel mostanában nem játszom (el is kéne már adnom a 3870x2-t, ebbe a gépbe még nem is raktam be), csak elvétve, ezért elegendő a teljesítménye. (Mondjuk ez az IGP még nem nagy durranás, de az inteleket így is alázza. Később egy kis fogyasztású, de normális VGA még esélyes, mondjuk egy 7770-es.) Mehetne ez a konfig seedelni meg mindenre, csak sajnálom hogy emiatt üzemeljen állandóan egy egész gép 2 vinyóval + az SSD is. Bár lehet hogy a mérések után kiderül, hogy nem éri meg a kicsi gépet is üzemeltetni mert ez nem fogyaszt sokkal többet. Majd kiderül. A másik oka, hogy hangérzékeny vagyok, akármit eszközöltem eddig még nem hangtalan a gépem, a kicsi meg a nappaliban lenne, szóval este sem zavarna.
-
s3toraph
senior tag
Nem menne állandóan, így havi 1000Ft alatt kijönne a költsége, ahogy számolgattam. Persze egy alacsonyabb fogyasztású koncepció (újabb dual core atomok, brazos) kb. fele ennyit fogyasztani és sokkal erősebb, de több mint duplájába kerül egy ilyen lap használtan is. Próbának jó lesz, olcsón akartam megúszni.
Ha azt nézem, hogy egy mai VGA mennyit eszik játék közben, már nem olyan rossz a képlet. Régebben mikor játszottam, egy sapphire toxic 4850-em volt, na annak 110W a TDP-je, egy e8400 társaságában napi 3-4 óra jjáték, heti 4-5 napon... na az drága volt, így utólag, és akkor még nem is beszétünk gamer konfigokról, ha valaki egy ilyennel tolja napi több órát, hááát...
Hopsz elkalandoztam. Lényeg hogy a fogyasztás nekem is nagyon fontos ezért is kerestem ilyen alaplapot, ami éppen elég teljesítményre, és nem zabál annyitz sem mint egy celeron dual core E széria (asszem 27W a TDP-je).
-
s3toraph
senior tag
Amiről beszéltem az az ami az adatlapomon van. Mellé kísérletezem egy ennél alacsonyabb fogyasztású pici géppel, amolyan home szerverecskének, ami seedelne, meg streamelne, így a liano-nak nem kellene mennie pl. seed miatt. Ennek a pici gépnek a lelke egy Intel Desktop Board D201GLY (egymagos 1,33GHz-es proci van rajta), 512MB DDR2 rammal, egy m-atx házban, FSP TFX 250W táppal, ami kb. 80+ os. Csak ide csati van rajta(a Intel D201GLY2-n van sata is), ehhez kell még ide-sata átalakító hogy rá tudjam dugni az 1TB-os sata vinyóm. Elvileg ki fog jönni a konnektorból felvett max. fogyasztása 50-60W-ból. Majd ezt is lemérem ha sikerül. Ha ennél többet fog enni átlagban, akkor viszont eladom, mert úgy már nem lenne annyira értelme.
Rasberyhez nem értek, de mintha azt olvastam volna róla hogy inkább fejlesztői cucc, nem igazán szabható megfelelően testre médialejátszónak. Bár lehet rosszul emlékszem.
-
s3toraph
senior tag
Oké oké, de egy családi házban van egyéb állandó fogyasztó is (pl. hűtőgép, TV stand by-ban), amik gondolom nem atomstabilan ugyanannyit fogyasztanak mindig, és van amit nem ajánlatos kihúzni ugye (pl. a hűtőgépet) szóval, még ha be is tudnám tartani hogy pl. 1 órán át pluszban csak a gépet járatom, akkor sem kapnék releváns értéket. Szerintem legalábbis. Javíts ki kérlek ha rosszul gondolom.
Mondjuk végiggondolva mégegyszer, körülbelüli értéknek mégis jó lesz. Hmm.... Köszi a tippet.
-
s3toraph
senior tag
válasz
bugizozi #1224 üzenetére
Értem, gondoltam is, de megerősítés kellett. Mivel nincs rá (még) hardverem, kipróbáltam.
Lehet kicsit OFF, de milyen márkát/melyiket ajánlanád? Megbízható legyen, és olcsó. Ha tudja pl. a napi fogyasztást lemérni és kiszámolni pl. euróban az jó, de nem feltétel. Ettől okosabb nem kell. -
bugizozi
őstag
válasz
s3toraph #1223 üzenetére
Fogyasztást nem szoftverrel mérünk hanem hardverrel
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Konfigom az adatlapomon. A CPUID hardware monitor nevű progival kinek van tapasztalata? Megbízhatóan mér? Fogyasztásmérőm nincs sajnos, ezt feltettem kíváncsiságból, a következőket mértem: 84,75W-ot fogyaszt a gépem (netezés közben, meg van nyitva 60 lap, esetleg még megy a utorrent). Ha csak üresjárat + utorrent, 37,13W (terheletlenül leveszi 1200MHz-re az órajelet az APU). A táp 80+ os szóval elvileg az átlagfogyasztásom ténylegesen, a konnektorból az első esetben 106W.
Kicsit sokallom, én olyan 80-85W-ra számítottam, ezért kérdezem, vajon hihetek-e a programnak?Üdv
-
wmati
addikt
9800ft láttam egy ilet igaz hogy 2 portos Delock 89270 PCI 2 x SATA bővítőkártya
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Keresek ebbe az alaplapba legalább 4 portos sata kártyát. Tudnátok ajánlani egyet? ( A PCIe foglalatba kompatibilisek a PCI-os kártyák? )
Köszönöm!
Üdv.:
Julot -
wmati
addikt
válasz
chriscornell #1217 üzenetére
Én azt írtam le amit úgymond ismerek
-
wmati
addikt
válasz
chriscornell #1215 üzenetére
Vlc media player
-
chriscornell
csendes tag
Sziasztok!
Ma eloszor regisztralok a prohardveren azert, hogy kerdezzek Toletek. Segitsegre, tapasztalatra, utmutatasra van szuksegem valakitol, aki sokkal rutinosabb nalam.
Van egy VPS szerverem, windows 2012 data center edition fut rajta, domain, stb mukodik rajta, es gondoltam, beallitok rajta egy webradiot egy kisebb kozosseg szamara. Sajnos a tervezett winamp+shoutcast alapu radio elhasalt mar a kezdetek kezdeten azzal a hibauzenettel, hogy a winamp nem hajlando lejatszani semmilyen filet, mert hogy a VPSnek nincs hangkartyaja, es missing sound driver - error! -t kiabalva megall a tudomany.
Keresgeltem virtual sound card programokat, de egyelore egyetlen jol mukodo, ingyenes darabot sem talaltam.Milyen megoldast javasoltok a problema athidalasara? Mindenkeppen szukseg volna vajon egy (virtualis) hangkartyara, vagy esetleg a winamp+shoutcast helyett hasznaljak mas szoftvert? (gondolkodom az icecast-on de az inkabb unix alapu, ezert egyelore nem kiserleteztem vele).
A segitseget elore is koszonom!
-
-
s3toraph
senior tag
válasz
bugizozi #1211 üzenetére
Hopsz, igazad van, utánaszámolva 100Mbit/s=12,5MB/s, ami az elméleti maximum.
Viszont, van-e rá mód, hogy valami kliens menedzser programmal szabályozzam, kinek mennyi jut ebből a 11-12MB/s-ből? Pl. beállítanám, hogy az egy gépre eső sávszél legyen egyenlő a max sávszél osztva az egyidejűleg bekapcsolódott kiszolgálandó gépek számával (max. 2 db). Tehát pl. 2 gép esetén 5,5-5,5MB/s-ot kapnának. Van erre valami külön progi, vagy beállítás, szolgáltatás a windowsban?
-
bugizozi
őstag
válasz
s3toraph #1210 üzenetére
Egyszerre valószínüleg csak egy gépet bír kiszolgálni (legalábbis ezzel a HDD-vel), mert ha ugyanarra a gépre másolok róla és nézek is egy videót, akkor a videó szaggat amíg be nem fejezte a másolást.
Másik vinyonál is ez lesz a szitu, a hálózat a szűk keresztmetszet ebben az esetben.
nem lesz gond a seedelés+letöltés+1 gépnek streamelés egyszerre (legalábbis remélem).
ezzel nem kell hogy gond legyen
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #1206 üzenetére
Nos, itt tartok:
A kis szerver üzemel win7-el szépen, bár nem túl gyorsan. Ez annak is köszönhető, hogy a 20GB-os ide vinyó marha régi és BIOS szerint udma33 módban megy csak. Gondolom emiatt írja a HDS a teljesítményére hogy 75% (korábban másik gépben 100% volt, köztes időben meg nem volt használatban). Ezen viszont nem tudok állítani sehol. Lehet hogy a kábel csak 40 eres és az a baj, de én nem tudom hogy honnan lehet megállapítani hogy hány eres a kábel. Minden esetre, az eredmények nem rosszak.
A rendszer majdnem szűz, csak win7+driverek+directX webinstall+k-lite mega 5.0 van fent. Így picit meg-megakad egy dvdrip, gondolom nem telepítettem még fel elég sok mindent, vagy valahogyan másképp kel beállítanom az mplayert (directx7-re van állítva mindhárom cucc az outputnál, DX9-ben nincs is kép, ezért is gondolom hogy még kell valami driver vagy frissítés neki). 720p-t nagyon szaggatja így jelen állapotában.
Viszont, a fájlmásolás megy oda-vissza szépen UTP kábelen 10-11MB/s-el, wi-fi-n 2-3MB/s-el, valamint simán tudok nézni a szerverről streamelt DVDRip-et, 720p videót (átlagos mkv), nagyobb minőségű 720p mkv-t (audio+video bitráta=6200kbps, x264, 5.1 AC3, 4,6GB fájlméret), bele is tudok húzni, csak az utolsó példánál kell várni wi-fi esetén pár mp-et amíg betölti azt ahova belehúztam, de egyik sem szaggat semennyit sem!
1080p streamelést nem tudtam még tesztelni, jelenleg nincs a gépen, de meg fogom nézni azt is. Ill. hogy ha XP-t rakok a kis szerverre, akkor vajon mit produkál ő maga videólejátszás terén.Torrent sem volt még tesztelve, de az eddigiek alapján nem lesz gond a seedelés+letöltés+1 gépnek streamelés egyszerre (legalábbis remélem).
CPU LOAD:
szerver-pc (UTP):
másolásnál: max. 15-20%
streamelésnél: max. 30-40%szerver-laptop (wi-fi):
másolásnál: max. 15-20%
streamelésnél: max. 30-40%Egyszerre valószínüleg csak egy gépet bír kiszolgálni (legalábbis ezzel a HDD-vel), mert ha ugyanarra a gépre másolok róla és nézek is egy videót, akkor a videó szaggat amíg be nem fejezte a másolást.
Eddig ennyi gyakorlati tapasztalattal tudok szolgálni!
Apropó, volna egy kérdésem is azokhoz, akiknek volt/van a birtokában ilyen vagy hasonló lap: ez a Z alakú lefogatás a bordákhoz, ezt hogyan lehet leszedni? Újra akartam pasztázni, de az istenek sem bírom kiakasztani a lefogatót a kis kampók alól, ill. nem merem erőltetni, nehogy nagyon meghajoljon a lap és elpattanjon valami.
Valakinek sikerült már leszedni ill. visszarakni?
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok.
Hozzájutottam egy jó kis HP Microserverhez. Win Server 2012 Essential-t kaptam hozzá egy akció keretében. Feltelepítettem, minden beállítva. Működik. Jelentkezett az igény, hogy távolról is el lehessen érni. No problemo (gondoltam én), Remote Web Access beállít. Router-t, domaint, mindent automatán konfigurál. Jár ugye ingyenesen a microsoft-tól egy xxxx.remotewebaccess.com domain is. A szerveren a varázsló végigfut, szerinte minden OK, DE sajnos csak belső hálózatról tudom elérni a gépet
Portok át vannak irányítva, uPnP müködik a routeren (TL-WR1043ND). A microsoft szerint csak a 80-as és 443-as portokat használja, ezeket szépen érzékeli is a router az uPnP-n keresztül.
A jelenség:
- Google chrome: https://xxxxxx.remotewebaccess.com
SSL hiba- IE: a lap nem jeleníthetó meg
- Google chrome: http://xxxxxx.remotewebaccess.com
error 403DE ha a következő címet használom xxxxxx.remotewebaccess.com:443, akkor bejön a routerem kezelőfelülete.
Teljesen tanácstalan vagyok mi nincs jól beállítva
Egy fórumon olvastam, hogy ha belső hálón el tudom érni a remote web accesst, akkor nem a szerverrel van a konfigurálási probléma, hanem a routerrel. De hol
Kérlek segítsen aki tud, fontos lenne!
-
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, furcsa, és értelmetlen a kérdés:
Elviekben megoldható az, hogy egy routerre rakott pendrive szolgáltasson az internet felé egy weblapot és egy egyszerű fórumot, ami tartalomkezelővel ( e107 + phpbb ) van megoldva? terhelés nem lenne rajta, max napi 2-5 ember.
Amennyiben nem, mi az a minimum konfiguráció, amiből egy ilyen igényeket kiszolgálni képes gép áll?
Fontos szempont lenne az energiatakarékosság, a zajmentesség.A router egy BuffaloWZR-HP-G300NH2AP
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #1202 üzenetére
Jelentem, a raid kártyámmal (Dana NW-3114) meg sem nyikkan az alaplap, konkrétan ha beleteszem, be sem bootol, a BIOS-t is átugorja (nem veszi be az F2-t) és kiír valami olyat hogy nem lehet ilyen eszközről bootolni, nézzem meg a manualt. Szóval, raid kártya felejtős.
-
altare
tag
Hali!
Lehet már előttem is feltették a kérdést. Szeretnék egy szervergépet, amin Counter-Strike 1.6, Call of duty 2, Counter-Strike Source, hltv futna - erre milyen gép kellene?
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
FalconKnight #1193 üzenetére
amit írtál szép és jó, csak épp infót nem tartalmaz.
Tehát, mennyi a drága per év?Mit értesz az alatt, hogy nem nagy a látogatottságuk [kérések száma per nap, esetlegesen konkurrens kérések száma, hány MB / GB adatforgalom per nap]
Mit értesz az alatt, hogy az egyiket 1-2 hónapig időszakos terhelést. [kérések száma per nap, esetlegesen konkurrens kérések száma, hány MB / GB adatforgalom per nap]
Ezek elég fontos kérdések még mielőtt akárki akármit ajánlana.Jha természetesen ... ezek gondolom nem statikus oldalak
Milyen adatbázist kell futtatni alatta pl, egy csomó licencköteles, az nem két forint. Ha support kell az is licenc köteles.
Ha van akkor milyen applikációs szerver?Tudod / tudjátok üzemeltetni, monitorozni, patchelni és upgradelni ezeket?
Hátha annyira nem is drága a hosting
ha mégis oda lyukadtok ki, hogy szerver, gondolkoztál már esetleg "cloud" virtuális szervermegoldáson? Pl Amazon EC2, Rackspace. Vagy valami zsebátmetsző hazai. persze kár is még erről beszélni mielőtt nem tudom mi az a sok kiadás per év.
-
Sraff
tag
válasz
kleinguru #1200 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Utánaolvasok az ajánlottaknak.
Terveim és a szokásainkat figyelembe véve nem menne 24/7-ben. Inkább esténként pár órát. A méret nem akadály, szeretném, ha több hdd-t bele lehetne majd rakni, a fogyasztás meg annyi, amennyi. Legyen erősebb a gép.
Sraff
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Lexus, Toyota topik
- Könyvajánló
- BestBuy topik
- Elite: Dangerous
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- További aktív témák...
- 750W-3000W átalakított tápok eladóak (GPU és ASIC bányászatra is!)
- APC Smart UPS 750RMI 1u magas rack-be szerelhető valós szinuszos szünetmentes vadiúj aksikkal eladó
- Szervertápegységek 800W, 1200W, 1400W, 1600W, 2450W, 2650W, 3400W
- Eladó HP 1200W szervertáp HSTNS-PL11 + breakout board + tápkábelek
- HP 460W-os szerver táp
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest