- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz
PH-User #8498 üzenetére
Ha a kivezetés a hangfal belső légterével összeköttetésben van, akkor be kel tömni.
Valamit rosszul csinálsz a méréssel, nekem alaplapi hangkártya van egy tenyérnyi integrált PC-ben-ben, és szép egyenes. A tied csak jobb lehet.
Amit a jack dugók közé raktál ellenállást, az 5-15 ohm közötti? -
PH-User
addikt
válasz
szaszlaci #8497 üzenetére
Elvégzem akkor még egyszer. Csak annyi a gond, hogy a csavarok menetei lassan ki fognak menni a ládából. Remélem még ezt az akciót kibírják. Alul van a dobozokon egy nyílás, de nem reflexnyílás, mert nem a dobozból vezet ki, csak úgy ott van.
Biztos van oka, ez számít valamit a mérésnél?
Hangerők igen, azt hiszem 100%-on vannak, de még ránézek még egyszer arra is.shalafi66 - Átlagolás? Több mérés, s azokat átlagolni?
-
szaszlaci
addikt
válasz
PH-User #8495 üzenetére
Na akkor már csak egy kicsit kellene kalibrálni, hogy az tényleg 39 ohmot mutasson.
A hsz mérésnek simának kellene lennie, mint a mutatott képen.
Measurement menüpontban beállítottad ahogy a képen van?
Kimenet - és bemenet szintje 100 %-on van? Windows hangerőszabályzó.Nem, a kiemelés itt még nem látszik, azt majd később.
A doboz szerintem elfogadható lesz a méréshez. -
-
szaszlaci
addikt
Lehet, hogy a nagyobbik szétszedné azt a hsz-t, ha nem vigyázol. Persze szubnál erre nehéz figyelni, főleg ha filmezel is.
A kettő között lenne jó valamit találni (nekem nem sikerült), lehetőleg árban is az olcsóbbikhoz közelítsen.
Tehetsz sima sztereót is rá, az egyik csatornát használva, úgy olcsóbban jössz ki valószínűleg.
Persze akkor szűrni kell, hogy csak mélyet kapjon.PH-User: ha meglesznek a méréseid, grafikonon lehet szemléltetni. Esélyes, hogy kiemel 50-60 Hz körül, elnyomva a többi hangot. Hirtelen úgy hallod, milyen jól meg lágyan szól, de ez nem igaz, ezt kerülni kell.
-
szaszlaci
addikt
Sajnos túl olcsó nem lesz az ilyen. Leírhatnád, pontosan milyen az a hangszóró.
Ha még megvan neki, nem rossz darab, 120 watt kijön belőle 4 ohmon, megmértem.
Van SAL-ból is, az nem éri meg az árát, gyengébb sokkal.Ha valami olcsó kell. Valszeg valami mikroszkopikus TDA IC van benne, de csak 5 rugó.
-
ntomka
nagyúr
Sziasztok. Egy sub ládába kéne nekem erősítő egy 100W-os hangszóróhoz. Mik ajánlottak mellé? Költségkímélő módot preferálom, meg jó lenne, ha nem a Google 6001-ik találatán tudnám beszerezni csak, és ott is használt, zsákbamacska árveréssel.
-
PH-User
addikt
válasz
szaszlaci #8481 üzenetére
Köszönöm magam és a többiek nevében is.
A 20cm átmérőjű hangszórómhoz szerintem ideális lesz a 12,5l doboz, ha 16-os hangszóróknak 10l az ajánlott a méréshez.Egyébként most két ilyen két utas hangfalban vannak benne, hát eszméletlen szép mélyet nyomnak. El sem hittem, míg meg nem hallgattam. A magasak ki vannak kötve, a két mély sorban van az 5.1 erősítőm sub végfokára kötve.
-
szaszlaci
addikt
T-S paraméterek meghatározása Limp programmal.
Ami kell:
-Arta programcsomag, Limp része
-mellékelt képen lévő kábelt elkészíteni*
-pontosan ismert értékű ellenállás a hitelesítéshez
-sztereó bemenetű hangkártya
-10 liter körüli mérődoboz, tudni kell a pontos térfogatot
-ellenállás mérésére alkalmas eszköz*Kábel:
1. Program indít, vonal bemenet és kimenet szintje maximumra állít
2. Pink noise választ a legördülő listában (később lehet szinusz is, de azzal Win7 alatt fagy)
3. Piros háromszög megnyom (Start rec)
4. Ismert értékű ellenállás a hangszóró helyére köt, ezzel kalibrálni. Ha nem annyit mutat:
Setup ->Measurement ->Reference resistor
Annyinak kell választani, hogy az ismert ellenállás értékét mutassa.
A végén így kell kinéznie egy 10 ohmos ellenállás esetén:5. A többi beállítás így nézzen ki:
6. Akkor a mérés: a hangszóró helyére szabadon lévő hangszórót kötünk, majd Start rec. Ha szép lesz, Stop rec.
7. Kattint: Overlay ->Set as overlay (Sárga lesz.)
8. Beszerel a dobozba a hsz, majd ismét Start rec, majd Stop.
Ekkor valami ilyesmit kell látnunk (ez nem hiteles, mert két hsz-t használtam, de most mindegy):9. Katt: Analyze ->LSP parameters closed box
10. Meg kell adnunk az adatokat.
Voice coli resistance: multiméterrel mért ellenállás ohmban
Membrane diameter: membrán átmérő, és a membránszél kb 1/3-a, centiméterben
Closed box volume: doboz térfogat, literben11. Calculate TSP! Meg is vannak a (remélhetőleg használható) T-S paraméterek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autószerelők, autószerelés
- Fűnyíró topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bontatlan MacBook Pro M4 Max 16" 36GB/1TB/1 ÉV Apple Gar./
- Seasonic Focus GX 850 Gold tápegység (garis 2033-ig)
- Chieftec SMART SERIES GPS-500A8
- Apple iPhone 14 128GB Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple Watch Ultra 2 49mm LTE Megkímélt, Karcmentes, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest