Új hozzászólás Aktív témák
-
joolaci67
tag
Sziasztok!
Valaki használ e ilyet ( Akai FS001A-260 hangfal )
Mi a véleményetek róla?
Köszi -
Eletke
csendes tag
válasz
shalafi66 #29498 üzenetére
Szia,
Kis segítséget szeretnék kérni. Van 2db Pioneer hpm700-as (25cm es) mélysugárzóm. Már voltak cserélve 1x a habszélek mindkettőn, de aztán újra elporladt. Szeretném most már egy végleges, lágy gumiszélre cserélni. A hangszóró membrán átmérője 201miliméter. Szél a membrán hátsó pereméhez rögzül, ezért fontos a pontos méret. Tudnál nekem segíteni ebben, illetve elmondanád a véleményed?
Köszönöm! -
shalafi66
veterán
válasz
phanonym #29495 üzenetére
Lehet, hogy átkapcsolható mikrofonról vonalra esetleg. Még nem láttam ilyet közelről.
A 8 centis Sony azt hiszem, kicsit még ki is emel magasban, ha a TV hangszórós verzió van neked.
Ez az 5 centis, valami házimozis hangszóró nekem pont kellene egy darab.
A felső oktávban, hangnyomásban biztosan megvan a szint.
-
phanonym
csendes tag
válasz
shalafi66 #29494 üzenetére
Néztem azokat, de mintha nem lenne rajtuk vonalszintű bemenet, még kutakodom, olvasgatok.
Erről a hangszóróról mi a véleményetek? 1 2
Tudom, nehéz így bármiféle paraméter nélkül, de hátha akinek a keze között már sokféle hangszóró megfordult, tud valamit nagy vonalakban mondani.Szélessávúként használnám, a mélyek nem fontosak, igazából egyetlen kérdés, hogy lehetnek-e olyan jó magasai, hogy ne legyen szükségem magassugárzóra, így a hangváltó tervezését is megspórolnám.
Semmi extrát nem várnék tőle, de tompa magasakat sem szeretnék. 2500 lenne a két darab.
Szerk.: Van egy pár kb. 8 centis logoteches Sony szélessávúm, de azoknál hiányolom a magasakat.
-
phanonym
csendes tag
Sziasztok!
Hangszóró impedanciamenetének és T-S paramétereinek méréséhez szükségem lenne egy külső hangkártyára, mivel csak laptoppal rendelkezem. Tudnátok esetleg ajánlani? Amiket néztem, olyan árban voltak, hogy egyelőre nem érné meg beruháznom rá, mivel mindösszesen egy hangszóró méréséhez lenne rá szükségem, aminek sokszorosába kerülne a hangkártya, de mivel nem értek hozzá, megvárom, hogy mit ajánlanak mások.
-
shalafi66
veterán
válasz
troll81 #29480 üzenetére
Hogy minek írják, az nem számít semmit. Biztos, hogy alacsonyabb frekvenciára hangol, mint amit egy átlagos program számol hozzá. Ezt mérni lehet csak.
Szögben meghajlítva nem jó, csökken a jóság. Kivéve, ha eleve ezt akarod.
A felületet növelve emelkedik fb frekvenciája.
-
troll81
addikt
Azonos port hossz mellett a port felület növelés mit eredményez?
-
-
djfantom
tag
Sziasztok.Épített már valaki közületek aksis boomboxot?Mert ha igen érdekelne,hogy az akuzást ,hogy oldotta meg és meddig bírja.
-
troll81
addikt
A hangszóró elhelyezés a dobozban számít valamiben? gondolok az oldalfaltol való távolság ra? Sub és port közötti távolság?kell e valamit figyelembe venni?
elég összetett dolog ez ha nem értjük.
-
shalafi66
veterán
válasz
kissge #29468 üzenetére
Igen, igen, véletlenül eltévesztettem.
(#29469) Czimby
A Hertz drága, nem biztos, hogy ennyi pénzt megér.A Pio azért szól teltebben, mert gyenge a mágnese, és kiemel mélyben.
A Renegade megint nem olcsó, akkor mégis a HZ, csak próbáld meg olcsóbban megvenni.
A Blaunál lehet, hogy valami apróság rezeg be, meg lehet találni biztosan.
-
Czimby
addikt
válasz
shalafi66 #29450 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam az ODx Blaukat és azt vettem észre, hogy szinuszjellel hajtva(bejáratás) az egyik kicsit hallhatóan berezonál.
De nem sikerült rájönnöm mi. ÉS megmondom őszintén zenén nem hallani, de ha nagyon figyelek és tudom, hogy mire kell akkor mégis én már észreveszem zenehallgatás közben is.Aprón megakadt a szemem ezen a Hertz-en, szerinted ezzel a sérüléssel vállalható?
Varmint ami még szóba jöhetne. Tudom gagyi márka, de tetszik a felépítése(mágnes mérete, nagy pill, széles gumiperem stb. ) És youtube-os videókon elég meggyőző a hangja.
Közben kipróbáltam egy dupla kónuszos Pioneert is ami újonnan 4e Ft a pár.
És azt kell mondjam teltebb ah hangja mint a Blaunak és hangosabb is kicsit, de ugye annyira nem terhelhető.
Valamint a pille nagyon kicsi és a perem is fura, mert az impregnált gumis textil amivel jellemezni tudnám. -
troll81
addikt
118 liter ládát l alakú portal 35 40 hz közé hogyan legegyszerubb hangolni 7x 36.5 a port felület hossz 35 ez passzolhat? A típus ground zero gznw 15x
-
shalafi66
veterán
válasz
Ear001 #29460 üzenetére
Átlagos autós T-S, mint az adatlapon.
De nem látszik minden alkatrész.
(#29459) kissge
Megfelel szerintem. Mivel nagy mozgástér nincs, T-S nélkül is megtervezhető.2 liter nettó térfogat minimum kell, és egy 130mm-es passzív membrán, hangszórónként, kb. 15g együttmozgó tömeggel.
(#29461) phanonym
Biztosan nem volt 25 literes doboza. Ha 14cm a külső átmérő, akkor maximum 10 liter lehetett. Ezt a 10 litert kellene 45-50Hz-re hangolni, kb. 50*160mm-es csővel. -
phanonym
csendes tag
válasz
shalafi66 #29451 üzenetére
A 80 dB érzékenység igazából nem gond, elég. Csak menjen viszonlyag mélyre.
Ha közelítő T-S paramétereket tudnál nekem mondani, hálás lennék. 14 cm az átmérője. Gondolom, valami 25 literes B-reflex-ben lehetett. Én 5-8 liter B-reflexre gondoltam, nem tudom, mennyire kivitelezhető.
A levegő fúvása esélyes, hogy hallható lenne, gondolom, de paraméterek hiányában nem tudok számolni sajnos.
Nyilván nem a tökéletességre törekszem, akkor jóval többet fektetnék bele és vennék egy ilyesmit, de most nem állok neki komolyabb munkának.
Köszi a segítséget. -
kissge
csendes tag
-
shalafi66
veterán
válasz
phanonym #29447 üzenetére
Van vagy 80dB érzékeny. De sok mélyet kapsz, kis dobozban.
Az otthoni mérés is több, mint a semmi, de nagyjából tudható a T-S aránya ezeknek.
Nagyon, nagyon nehéz membrán, közepesen gyenge mágnes.
Mekkora az átmérője?
(#29449) kissge
9cm-es autós hangszórók, nagyon akciósan.Mást ennyi pénzért nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest