Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz morgolodo #24327 üzenetére

    Nevezheted, aminek szeretnéd, évente 10 000 darab hangszórót gyártanak. :) Én egy adott hangszórót mértem meg, egy adott időpontban, nyilván egyetlen hangszrógyártó nincs, akinek évekkel ezelőtti adatlapjai stimmelnének. Se a SEAS, se a ScanSpeak. :) Ezek meg párezer Ft-os hangszórók, ne várd már, hogy halálpontosak legyenek. Mire készülnek? Videoton helyettesítésre, ennyit vállal a vállalkozás, és ezt, teljesíti is. a régi 30 évvel ezelőtti pontosság van meg most is. :) Körülbelül.

    A BK mikrofon természetesen a Videotontól van. :) Hitelesítés nélkül is pontosabb, mint az átlagos, elektretmikrofonból tákolt dolgok, pl. Behringer ECM 8000. :) Őszintén szólva, az 1dB-es pontosság nekem megfelel. :) Van jobb ötleted? Szívesen hallanám. :)

    Nos, kérlek mutass egy esetet, ahol a méréseim megkérdőjelezik. :) Szeretném látni. Mert furcsamód, ha ellenőrzik, mindig azt sikerül mérni az általam gyártott hangszórókról, amit megadtam. Mutass egy olyan hangszórójavítót, aki ellenőrzi a javítás után a T-S paramétereket, elvégez elektromos és akusztikai méréseket, és ezzel igazolja, hogy megfelelő munkát végzett. :) Mert én, ezt csinálom. Mutass valakit, aki egyedi alkatrészeket készít, ha kell membránt gyárt, membránszélt, pillét, többféle anyagból, kérés szerint, ismeri az összes gyártási folyamat elméleti hátterét a papírpiartól, a hőformázáson át, polikondenzációs folyamatokig, hullámterjedési tulajdonságok modellezésétől a természetes felhangsorig.. Tényleg kíváncsi vagyok, szívesen beszélgetnék egy ilyen emberrel. :) :)

    Egyébként meg nagy bárotság és iszonyú nagy arc kell ahhoz hogy beleköss valakibe, aki már tizenéve az adott szakterülettel foglakozik, és több ezer legyártott, megjavított hangszórón, és ennek többszörösét kitevő mérésen van túl. Persze amiket felhoztál, azok műszaki szempontból értékelhetetlen dolgok, nem lehet rájuk normálisan válaszolni, csak vagdalkozásra, indulatkeltésre jók. Úgyhogy gratulálok, most jól érezheted magad, sikerült behúzni egy újabb strigulát. :) Ügyes vagy. :)

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem

Új hozzászólás Aktív témák