Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomate
veterán
-
törölt tag
válasz
Mistvan9 #18745 üzenetére
Aha.
Szóvl nincs meg, így egyszerűbb...minek akarsz akkor házimozit venni, ha elég az 5.1-es szett? És minek akarod a pc DD DTS vagy DPL2 dekóderét használni, ha ott a házimoziba épített? Nagyon sok mozit adnak el olyat, ami lekezel külső forrásokat is. Nézelődj MM-ben, vagy egyéb helyeken.
Egyébként van olyan rendszer is, ami nem igényel spec átalakítót sem, sima RCA-val csatlakozik a két egység.
Bici: Van olyan mozi (szerűség), ahol az erősítő rész a mélynyomóba van építve és a dvd fejegység a vezérlő. -
markoka001
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van e lehetőség egy hangfalba vagy a hangváltóba úgymond biztosítékot építeni. Ez így elég nyers megfogalmazás de a lényeg ez lenne. Szeretném megóvni a hangszórókat a széthajtástól. Erre lennék kíváncsi, hogy ki milyen módszert ismer erre.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.Márk -
-
Mistvan9
csendes tag
Sziasztok!
Blu-Ray házimozi, 5.1-es hangfalait, melyeken a lejátszóhoz tartozó csatlakozók vannak, rá lehet kötni PC-re valamilyen, csatlakozó átalakítóval?
A házimozi nélkül használnám a hangfalat, PC-ről.Köszönöm a választ.
-
FabioHD
csendes tag
Tiszteletem uraim!
Szeretnék tanácsot kérni egy sztereó szép hangú hifi hangfal meg építéséhez. 40-50 ezer forint keretem van rá, a Somogyi 30cm-es SBX szériás sugárzóját szerettem volna megépíteni egy hozzá passzoló dobozban 3 utas kivitelben, hangváltóval, reflexcsővel stb. De olvasgattam a hsz.-eket és nem írtatok túl sok jót a 3 betűs márkáról... Ezért gondoltam hozzátok fordulok, hogy milyen hangszórókat vásároljak, mivel eddig egy régebbi Pioneer sztereó szettem volt ami elég szépen szólt és ezt a szintet szeretném meglépni ( de sajnos felmondták a szolgálatot egy házibuliban )..
Tanácsokat, válaszokat előre is köszönöm!
-
burtione
tag
Sziasztok, előre bocs a tudatlanságomért, nagyon amatőr vagyok hangfalak terén. Kérdésem az lenne, hogy szeretnék egy házimozirendszer, de pénz hijján csak egyesével tudom beszerezni a dolgokat. Eddig vettem egy surround sony erősítőt(str-db830) valamint két front hangfalat (exa 240- 180watt sinusban, 4-8ohm, 35-20000hz). következő befektetésem egy center hangfal lenne. Mivel fogalmam sincs, hogy mit kell nézni egy center hangfalnál, hogy az én igényeimhez és hangfalaimhoz idomuljon, ezért ebben szeretnék tőletek tanácsot kérni. Milyen paramétereket kell figyelembe venni stb. előre is kössz a választ. üdv
-
törölt tag
válasz
FiachraBán #18726 üzenetére
A sateliteknek és a mélynek is jót tehet, ha nem műanyag és nem rezonálós dobozban vannak. Egyszerű képlet: Csinálj egy masszívabb ládát (15-20 liter közöttit, hasra ütve), és tedd bele a szubbot. Lehet olyan alakú, mint az eredeti. Kipróbálhatod nagyobb doboz révén reflexcső nélkül is, zártként, kipróbálhatod csillapitó anyaggal és anélkül...illetve próbálhatsz változtatni az elhelyezésén (pl sarokba téve nem a legjobb választás). Emellett csinálj egy kis egyliteres dobozt, és tedd bele a satelitből a hangszórót. ha jobbnak ítéled így a satelit hangját, cserélgesd ki. Ha van valami elfekvő hangfal, hangdoboz, amiről feltételezed, hogy jobb a hangja, mint az eredeti satelitnek, kösd be, hallgasd meg. Csináld otthon megtalálható anyagokból a kísérleti dobozokat, de az illesztékekre ügyelj, se a falapok között, se a hangszórók alatt ne szökhessen el a levegő, tömítsd szilikonnal (talán a legolcsóbb, erre a célra megteszi. Tömít).
Csináld szórakozásképp, aztán meglátod mi lesz. De pénzt NE ölj bele!! (ha igen, akkor pedig annyit, amit nem sajnálsz, ha esetleg kútba dobtad).
Kísérletezz, tapasztalj, szórakozz s majd számolj be az eredményekről -
válasz
Próbáld meg vattával, vagy hasonló puha anyaggal kibélelni a belsejét a falaknál. Nem feltétlenül kell mindenhova, csak a nagyobb üres részekre.
Nekem a Panasonic mini hifimmel "csodát" tett (kb. 10 éve).
Ha belül van az erősítő, akkor nyákot ne fedd be semmivel, hátha melegszik. -
Tomate
veterán
Sziasztok!
Van 2db 12"-os Eminece kappa hangszóróm. Nem nagyon akarok belemenni tervezési témába, viszont magam készítenék el hozzá 2 ládát. Ebben az esetben ahogy olvastam a legideálisabb út, hogy megépítek egy más által már kipróbált bevált ládát így nagyon nem nyúlhatok mellé, viszont ebből is több verzió létezik. Nekem ezekből a hangszórókból két mélyláda kellene bulik hangosítására. Ebből is van több féle, tölcséres, W kialakítású, de van szimpla is ami "kieflé" néz stb. Tudnátok tanácsot tippet adni, hogy ilyen jellegű felhasználásra, hangosításra (mai disco zene) melyik elrendezésű láda szólna nekem a legjobbat?
Köszi előre is. -
fero02
nagyúr
válasz
Hagyd. Ez annyira hitvány egy valami lehet, hogy 1 féllért sem érdemes beleölni.
-
FiachraBán
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy mini surround rendszerem és szeretném egy kicsit jobbá tenni, habár lehet nem éri meg, de nincs nagyobbra zs-m annyira.
A sub 8 literes házikóban leledzik és 4 inch-es (olyan 106 mm). Kicsit rezonál az egész doboz nagyobb hangerőn. Ezt mivel lehetne javítani?
A satellitek műanyag házban vannak (amik talán megvannak 0.5 literesek), azoktól nem várok sokat, hogy javulnának bármitől is, de azért ha tudnátok rájuk valami megoldást, megköszönném.
Előre is köszi mindenkinek!
-
Goose-T
veterán
Ha kicsit is adsz a hangminőségre, akkor a hangszórópárhoz megtervezed és kiméred a hangváltót, anélkül még ronthat is a hangminőségen egy egyszerű kondenzátorhoz képest. Túl sok tényező befolyásolja a váltást ahhoz, hogy bármihez használható legyen egy előre gyártott "univerzális" hangváltó.
-
Zewa
senior tag
válasz
Goose-T #18719 üzenetére
Én naivan azt hittem hogy ha legalább egy kicsit is adsz a hangminőségre akkor hangváltó.
Nekünk itthon az összes hangfalban van, igaz azok HI-Fi cuccok.
Aiwa? Hmm, ha bele futok, nem fogok gondolkozni.Jól néz ki de túl nagy lenne a végkifejlet illetve túl jó cucc ez az én gagyi TDA 7297-re épülő kínai erősítőm mellé társítani szégyenteljes dolog lenne.
Tiger.huhhhh: Köszönöm a linket de lehetőség szerint kerek hangszórót szeretnék. Hétvégén megyek vásározni, meglesem a bizományikat csak találunk valami szimpatikusat.
Köszi a tanácsokat srácok, sokat segítettek. Kezd körvonalazódni hogy mit is akarok és merre keresgéljek.
-
Revox66
tag
válasz
#10726912 #18717 üzenetére
Szerintem jól szól, ö pedig elégedett vele. Igazából nem látszik, de el van választva a hangszóró a fejegységtől. Mintha egy hangfalpárt ,pl. az említett magnat monitort 990 -et beleraknád egy nagyobb ilyesmi dobozba. Majd kérhetek tőle egy videót ha kíváncsi vagy, bár nem tudom mennyire adná vissza a hangját.
-
Goose-T
veterán
válasz
#10726912 #18717 üzenetére
Igazából Zewának ajánlottam az Aiwa cuccokat, csak a te felvetésedre válaszoltam vele.
Zewa: boomboxhoz totál fölösleges hangváltót készíteni, és ahogy Tiger mondta, az autós hangszórókban sincs. Ha esetleg mégis rámennél a minőségre és a hangváltóra, akkor itt van egy jó alany.
-
törölt tag
Csak szólok, hogy az autó hangszórókra szerelt csipogók előtt is csak egy kis kondenzátor van...Nem kell hangváltó, egy egyszerű szerkezetet akarsz, kis méretben. Erre pompásan megfelelnének...
Egyébként ami járható út lehet még számodra, az a TV-k hangszórója. Kis méretű, a hangminőség nagyjából ismert, egy darab is elég egy szoba hangosításához...elég lenne egy szervizeshez elmenned, adna neked fillérekért. Van azokból is kis méretű, nézz körül.
Az autó hangszóró az egyik legrosszabb dolog ilyen célra. Érzéketlen. Inkább gondolkoznék olcsó mini hifis hangszóróban, vagy bontott TV hangszóróban.
Jobb helyeken kipróbálják kérésre a használt cuccokat. Ha szemmel láthatóan nincs sérülés és szól is, akkor nincs sok veszteni valód.
Goose-T: Köszönöm, de nekem nem nagyon kell ilyesmi most
nari1982: Jó is lett, mármint hangminőségre? Elégedett vele az ismi? -
Zewa
senior tag
válasz
#10726912 #18713 üzenetére
Jó ötlet de fel merül bennem pár aggály. Egész hangfalakban általában egy mélyközép és magassugárzó tanyázik amikben gyakran nincs gyárilag hangváltó, csak egy kondi üzemel felül áteresztő szűrőként a csipogó előtt. Én nem értek a Zilyesmihez de akkor beugrana gondolom a buliba még egy hangváltó is illetve méret növekedést is hozna a 2 hangszóró használata.
Méretét, membránjának az állapotát még csak-csak látom egy hangfalnál de a technikai adatokra csak tippelek hacsak nem menekült meg az évek során a plecsni rajta.
Ettől függetlenül köszönöm, talán majd a jövőben nagyobb testvérnél rá fogok repülni a lehetőségre.
Barátom is bont alkalmanként régi (halott) erőlködőket mert állítási szerint bagóért megkapja és 1-1 potméter, újonnan akár 3-4-5ezer forint is lehet abban a minőségben.Köszönöm a linket, tényleg volt egy két érdekesség de sokat láttam már közülük. Ők azért méretben pár kategóriával feljebb játszanak.
-
Revox66
tag
Kicsiben, sajna csak ilyenek vannak elég egyformák. Ezek közül nekem is a Blau a szimpatikus, esetleg használtan még lehetne nézni pioneer-t mondjuk. Régebben én is gondolkodtam egy ilyesmiben, csak aztán egyre drágább lett az amit szerettem volna, autós erősítő + érzékeny hangszórókkal (RFT).
Aztán jött haver, hogy neki kell egy boombox, van hozzá cucc, csináljuk meg.
Audio Top első szett, ha jól tudom nem is olcsó 6,5" és egy jobb Pioneer fejegységből lett ez:Persze tudom te nem ilyenben gondolkodsz, csak hangban sokkal jobb lenne.
Mostanság találtam ezt a csatornát youtubon, érdemes egy pillantást vetni rá.
-
Goose-T
veterán
válasz
#10726912 #18713 üzenetére
A régi Aiwa minihifik hangfalai nagyon jók, azokat lenne érdemes vadászni. Itt szét lehet nézni, van pár jó ajánlat. (Zárójelben hozzátenném, hogy szerintem azért is vásárolta fel annak idején a Sony az Aiwát, mert nagyon jó konzumer hangcuccokat gyártottak, és megirigyelték.
)
-
törölt tag
Ami még járható út lenne, az a műszaki bizományis-lomis irányzat. Keress mikrohifiket, vagy csak azok hangfalait. Egy-két ezerért megkapod az utóbbit, az előzőt 3 K-tól. (legfeljebb lesz egy +rádiód is). A mikrohifik hangszóróiban jobban bíznék, mint az érzéketlen autó hangszórókban. Apró hirdetésekben ezeket nem igazán fogod fel lelni, nincs értékük, így meg sem hirdetik őket. Vagy marad a Blau.
-
Zewa
senior tag
válasz
#10726912 #18711 üzenetére
Sajnos tudom hogy erősen korlátozza a kiterjedés de az a +6cm átmérőben, 2 hangszóró esetében már széltében +12 cm-t jelent ami nagyon sok.
Szeretném ha megmaradna a kompakt kategóriában.
Annyi a célja hogy ha megyek valahova, legyen egy kis zajkeltő eszközöm ami kellően mobil és kiváltja a telefonom.
Néztem használtakat is de ilyen kis méretben nem túl nagy a kínálat, max 10-20%-t tudnák rajtuk spórolni mindössze, így inkább az újat választom. Ahogy nézem, szerintem is a Blaupunkt lesz a befutó.Méretben valami hasonlóra gondoltam.
-
törölt tag
A felsoroltak közül a Blau a rokonszenves. De érdemes lenne 6 colosban gondolkodnod, a 10 centis nagyon nem fog sehogyansem szólni :S Mély terén nem. S keress használtan, szokott lenni bőszen, akkor vehetsz jobb márkák közül is párat. Autó hifis topikban is kérj segítséget, hátha tudnak konkrét tippeket adni, mit honnan, mennyiért.
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Régóta tervezgetem hogy összerakom de úgy gondolom most jött el az ideje a saját, hordozható "hangrendszerem". Sok minden adott már hozzá de a hangszórók még nem. 2db 10cm-es hangszóróra lenne szükségem, úgy gondolom a 2 utas eszközök lennének a megfelelőbbek számomra. (?)
Kérdés már csak az hogy konkrétan melyik. A piac rengeteg fajtát terít elém de nem tudom melyik lenne a legideálisabb. Tudom, az 5000ft-ban limitált keret egy hangszórópárra elég alacsony de ahol használva lesz a Boombox ott nincs igazán értelme a tökéletes hangzásnak. Melyiket válasszam szerintetek?Az erősítő elméleti 15W-t tud kipréselni magából. Ők jöttek szóba, nagyjából preferenciám sorrendjében.
1,2,3,4,5 +1Köszi!
üdv!
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy átépítésre váró hangfalam mert régen csak úgy beleépítettem egy dobozba. Most viszont szeretném a megfelelő méretűt megcsinálni hozzá.
Itt vannak a paraméterek:M.N.C 351-12
Re: 7.4 Ohm
Fs: 29.5 Hz
Qms: 2,83
Qes: 0,64
Qts: 0,52
Cms: 471,51 ľm/N
Mms: 61,73 g
Vas: 166,56 liter
BL: 11,46 T*m
SPL: 90,21 dB/W/m
EBP: 45,77Csak a literszámot kellene megtudnom mekkora doboz kell neki. Zárt doboz reflex nélkül.
Köszönöm a segítséget!
-
VipGamer
újonc
válasz
VipGamer #18707 üzenetére
Elnézést az elözö hozzászólásomért de az ottani képeket valamiért nem hozta be:
Sziasztok!
(Légyszíves a kérdésemre válaszoljatok, és nem szeretnék új hangfalakat vásárolni mivel nekem ez tökéletes!)Na szóval van 2 db hangfalam saját készítésü a doboz asztalossal lett csináltatva szabvány szerint, mindkét hangfal ugyanolyan de csak egyet részletezek le mivel a másik is ugyanilyen
Alul és Középen van 2db MNC Eclipse II 250Wattos 8 Ohmos mélynyomók, és felül 1db MNC Noir II 300Wattos 8 Ohmos mélynyomó mindegyik 30cm-es átméröjü, egy db MNC Dome 300Wattos 8Ohmos Éles és 2db Piezo éles van bennük!
A Hangfal Dobozok Méretei: 100cm magas 50cm széles és 44cm hosszúA kérdésem az lenne hogy ti szerintetek megfelelő e a doboz szellözése illetve jól össze van rakva, esetleg többet kilehetne hozni belőlük?
Van olyan kép is ahol látszik hogy ki van tömve reflex szivaccsal na ahoz lenne még egy kérdésem hogy hagyjam így hogy teljesen ki van tömve mert nekem ezt mondták, vagy vegyek ki belőle egy keveset!?
Jelenleg egy RX-800-as végfokkal és egy Reloop RMX-30-as keverővel vannak hajtva már lassan másfél éve, kb hónaponta 4x járatom meg őket amennyit csak bír a végfok!Mindegyik képet nézzétek meg mivel sorba készítettem őket!
Képek:
Hangfal Teljes Kép alul látható a Sub Nyílás ti szerintetek az elég nagy, Van belülröl is kép hogy hogy is van ki alakítva :
[link]Hangfal Alulról:
[link]Hangfal Alulról: Sub nyílás:
[link]Hangfal Alulról: Az alsó és a középső eclipse hangfal elválasztója, kellene a közép és az élesek közé is mivel az élesek fölött van közvetlen az MNC Noir:
[link]Hangfal Felülröl:
[link]Hangfal felülröl és az élesek:
[link]Hangfal Kitömve Alulról Sok benne a szivacs vagy jó e így mivel mindkét hangfal doboz így ki van tömve :
[link]Hangfal Kitömve Felülröl:
[link] -
VipGamer
újonc
válasz
shalafi66 #18050 üzenetére
Sziasztok!
(Légyszíves a kérdésemre válaszoljatok, és nem szeretnék új hangfalakat vásárolni mivel nekem ez tökéletes!)Na szóval van 2 db hangfalam saját készítésü a doboz asztalossal lett csináltatva szabvány szerint, mindkét hangfal ugyanolyan de csak egyet részletezek le mivel a másik is ugyanilyen
Alul és Középen van 2db MNC Eclipse II 250Wattos 8 Ohmos mélynyomók, és felül 1db MNC Noir II 300Wattos 8 Ohmos mélynyomó mindegyik 30cm-es átméröjü, egy db MNC Dome 300Wattos 8Ohmos Éles és 2db Piezo éles van bennük!
A Hangfal Dobozok Méretei: 100cm magas 50cm széles és 44cm hosszúA kérdésem az lenne hogy ti szerintetek megfelelő e a doboz szellözése illetve jól össze van rakva, esetleg többet kilehetne hozni belőlük?
Van olyan kép is ahol látszik hogy ki van tömve reflex szivaccsal na ahoz lenne még egy kérdésem hogy hagyjam így hogy teljesen ki van tömve mert nekem ezt mondták, vagy vegyek ki belőle egy keveset!?
Jelenleg egy RX-800-as végfokkal és egy Reloop RMX-30-as keverővel vannak hajtva már lassan másfél éve, kb hónaponta 4x járatom meg őket amennyit csak bír a végfok!Mindegyik képet nézzétek meg mivel sorba készítettem őket!
Képek:
Hangfal Teljes Kép:
[link]Hangfal Alulról:
[link]Hangfal Alulról: Sub nyílás:
[link]Hangfal Alulról: Az alsó és a középső eclipse hangfal elválasztója:
[link]Hangfal Felülröl:
[link]Hangfal felülröl és az élesek:
[link]Hangfal Kitömve Alulról:
[link]Hangfal Kitömve Felülröl:
[link] -
uyka
tag
Üdv Szép Jó Napot !
Hamarosan megérkezik a Sal Xpro 2060 - as 120/180w- os mélynyomó hangszóróm.. Ennek össze kellene dobnom egy ládát valaki tud ebben segíteni, hogy milyet mekkorát ? A miből az nem gond az alap anyag már meg van.. Valami ( gyengébbek kedvéért magyarázatot ) elfogadok
Szájbarágósan
Esetleg egy rajzot paintos is megteszi méretekkel.. Qt-ja alapján bassreflex láda kell neki ez tiszta. Persze gondolom nem ilyen egyszerű a helyzet legjobb hang elérésére stb, hogy csináljuk püff és kész..
Akár privát üzenetben ha valaki ott tudna segíteni.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- DOOM - The Dark Ages
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ukrajnai háború
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest