Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
Így már értem.Bár ezekhez már gondolom az erősítőm is nagyon kevés lenne.
(#17749) fero02: Wattozok,mert egy adott ládáról beszélek, egy adott erősítővel.Azt ne mond, hogy ott sem számít a Watt.
2 részből áll a kocsma, a belső rész ahol zenélek az így tippre kb 35 négyzetméter,csukható ajtó nincs,csak egy nagy "ajtó hely" választja el a másik kb 40 négyzetméteres helységtől.
Hogy a mennyezet mennyit számít nem tudom, de más épületben, ahol van normális mennyezet ugyan ezek a cuccok sokkal nagyobb mélyet nyomnak.
-
Revox66
tag
Szia
PA1502 minden csak nem PA hangfal, az itt kezdődik :Érdemes nézegetni a hirdetéseket, majd lecsapni egy érzékenyebb hangfalra ha összejön rá a keret.
( Reflex , Kiso , Garry , Eminence , Wharfedale ) -
Giot
addikt
válasz
BRIKLY #17746 üzenetére
A PA kifejezetten hangosítási kategória amolyan gyűjtőfogalom, ne a kínai gagyikat nézd hanem a komoly PA dobozokat a nagy gyártóktól mint pld a JBL, vagy az IMG Stagline stb stb persze ők meg is kérik az árát de igencsak jól szolnak és brutális hangerővel.
PLD itt sok profi PA dobozt találsz használtan. [link] -
BRIKLY
veterán
válasz
fero02 #17745 üzenetére
Ennek a párját mindenképp meg fogom csinálni, mert ide a szobába viszont nagyon jó.Oda a kocsmába meg nem tudom mi kellene, mert elég szar az akusztika..Nád mennyezet,felette rögtön a hullámpala.minden mélyet elnyel.
Aktív ládát ? milyet? Egy aktív sub-ot vettem, de rögtön ki is szedtem belőle az erősítőt, mert semmit nem ér egy 50W-os erősítő a 250W-os ládában..PA alatt meg nem tudom mire gondolsz, mert a fentebb említett PA 1502-ért nem adnák annyi pénz sem, mit az MNC-ért..
Ez legalább szépen szól.
-
fero02
nagyúr
válasz
BRIKLY #17744 üzenetére
Én amondó vagyok, hogy akkor ne költs mnc-re sem. Ha végképp szükséged van, akkor vegyél aktív ládát, mert azt ha el kell adnod, akár egyesével is el tudod. "húzd" az időt, amíg csak tudod és ha van rá kereslet és ft, akkor vegyél egy PA-t, ami jó eséllyel hosszú évekig kiszolgál. Ne kínlódj, ne verd magad fölösleges kiadásba.
Kgabi56: nem habszél porladt el?
A papírral (esetleg textillel) nem szokott gond lenni.
-
BRIKLY
veterán
válasz
fero02 #17740 üzenetére
Lényegében minden héten van egy vagy 2 buli az egyik kis kocsmában.Még kezdetleges a helyzet,nem érné meg sokat költeni rá.De ha jobban beindul,akkor is magamnak szeretnék hangfalat építeni,mert az ismerősöm néha el szokta hozni a gyári PA1502-es ládáját, de az sikít,vonyít mindent csinál,csak szépen nem szól. Ez a kis MNC is sokkal szebben szól,mint az..
-
Kgabi56
tag
Kb 10 évvel ezelőtt egy anyagilag megszorult lomistól vettem két hangfalat és egy erősítőt.
Családi ballagásokat,keresztelőket szépen kiszolgált.
A múlt héten elővettem és kipróbáltam.Rosszul szólt!
A két nagy hangszóró papír pereme elporladt az idők folyamán.
Egy ismerős újra peremezte.
Közben kiderítettem,hogy UNUSON dán hangfalaim vannak.
3 utas gxári hangfalak.
FISHER HI-FI toronyerősítőm(CA223R) van.
A kettő együtt akkorát szól,mint egy ház!
Holnap a középsugárzókat próbálom peremezni! -
Parson
addikt
válasz
MasterMark #17736 üzenetére
Jó kis leirás, mindig tanul vmit az ember... még az is, akinek vmelyest ez tiszta volt.
-
fero02
nagyúr
válasz
BRIKLY #17735 üzenetére
Ha alkalmankénti bulikról van szó, akkor maradj ezen a szinten (mind minőség, mind ár). A H2000 hangszórói nem erre valóak (tuc-tuc). Aztán ha valamelyik megdöglik, kukázod és veszel bele egy másikat.
Ha rendszeresen használható és megbízható kell, akkor viszont nyúlj a zsebedbe és vegyél hangosításra való (PA) készletet.
-
BRIKLY
veterán
válasz
MasterMark #17736 üzenetére
Értem.De amiket az oldalon találok az ugyan úgy 90dB/1W/1m mint ez az MNC amit vettem.
-
x63
aktív tag
Ha egy zárt doboztervben az szerepel, hogy 65% -os tömés vagy töltöttség azt miként kell értelmezni?
A doboz 65% -ában van vatelin? -
fero02
nagyúr
válasz
BRIKLY #17731 üzenetére
Választék annyi, mint égen a csillag. Igény esetén akár egyedileg is elkészítik.
-
BRIKLY
veterán
válasz
fero02 #17728 üzenetére
Azt hittem az M.N.C -k jobbak mint a SAL.. de hát 4300Ft-ért ennyi járt.. Milyet ajánlanátok egyébként? (olcsón..)
A piezo nem visít, mert az erősítőn le van húzva a magas.
Egyébként azt az 50W-os erősítőt amit kivettem az aktív sub-ból, azt be lehetne valahogy úgy kötni,hogy ne csak mélyet adjon le?
-
törölt tag
válasz
unknownerror #17725 üzenetére
Jobban jársz, ha veszel használtan másik hangfalpárt. Akár ilyet. Nagyon lutri 10 centis hangszóró vásárlása, komoly csalódás érhet beszerzés és beszerelés után.
-
unknownerror
tag
Üdv!
Én csak hangszórót keresek egy aiwa hifihez:
bruttó 12 literes bassreflex a doboz, nem tudom milyen hangolással, kb 13x2 cm felül, alul 1 centi a szubcső.
ilyen e: [link]10 centis 6+ ohmos, 30+ wattos hangszórót keresek, ami passzolna valamennyire a dobozba.
Amúgy szólni szól, csak zizeg mindkettő.
-
MasterMark
titán
Üdv
Két 30 centis hangszórónak szeretnék egy passzív szubládát építeni. (Vagy 25, nem tudom hol kellene megmérni, a gumiszéllel együtt 30 cm, csak a membrán széléig 25 cm.)
Tudnátok valami leírást adni, amivel el lehet indulni? Kb. mennyiből jönne ki egy ilyen projekt? Viszonylag olcsón szeretném megoldani.
Egyáltalán mekkora doboz kellene neki? Zárt, vagy reflex?szerk.: Ja igen, lefele sugárzót szeretnék, jó az egyáltalán?
-
-
Giot
addikt
Orion HS 280, kis átalakítás (katt a képekre a nagyításért):
Az egyik hangfal előlapját valami baleset érte, emiatt levált a fólia, és az előlap bal alsó sarka valamiért megtört.
Ebben a dobozban lévő közép, és a magas sugárzónak meg volt törve a műanyag kerete:
Ezután levettem az előlapokról a fóliát, és megenyveztem, majd megcsiszoltam a sérült doboz előlapját.
-
-
BRIKLY
veterán
válasz
ozzy711 #17707 üzenetére
A beépített erősítőjét kikerülve közvetlenül a hangszóróra kötöm a szobai erősítőm,mert mint mondtam nincs normális tápom amivel hajtani tudom az erősítőjét. Most abból kell építkeznem ami van,mert estére kell a láda.
Ilyen horror összegeket meg biztos nem költenék rá,drágább lenne a tekercs mint a láda.
-
ozzy711
őstag
válasz
BRIKLY #17699 üzenetére
Ha a .1 ( szub kimenet a hm erősítőn ) vonal kimenetről hajtod meg az erősítőjét, akkor felesleges a tekercs, mivel az elő erősítőben már elektronikusan 150 Hz körül vágja a mélyeket ( a jobbaknál állítható a felső vágási frekvencia ).
Egyéb esetben valami ilyesmit tegyél a pozitív ágba sorba kötve. -
Ari18
őstag
válasz
BRIKLY #17701 üzenetére
"Nem sok mindent mond nekem az,hogy "reflex" "
Annyit jelent, hogy nem zárt, van rajta egy cső
Amúgy miért nem jó neked a gyári "doboza"? erre még nem válaszoltál
Olcsóbban és jobban járnál, ha benne hagynád, annál többet nem lehet kihozni belőle, amit abban szól. Már mint doboz terén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest