Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz
#10726912 #11556 üzenetére
El kellene kezdeni méregetni, hogy legalább ajánlani tudjunk valamit kiindulásnak. Három út még így is igen nagy falat, de legalább látod, mégis hogy szólnak. Szerény tapasztalataim szerint ott még a fázisoknak (illetve elhelyezésnek) is különösen nagy szerepe van, hogy egyáltalán halld a megszólaló frekvenciát.
Mérés nélkül nagyjából annyit tudsz tenni, hogy a középpel sorosan teszel még egy tekercset, hogy csökkenjen az áthallás. Rezonanciákat ki kellene kerülni, ha vannak. Közép és magas előtt a kondikat változtatni, hogy jobb.
Meg persze előtét ellenállással közös érzékenységre állítani.
Ilyen 20-20.000 Hz-ig emelkedő szinusszal lehet próbálni.
Füllel nem igazán tudsz többet tenni, még így is kellene mérni impedanciát, hogy nem túl alacsony-e. -
törölt tag
Üdv mindenki!
Van egy hangfal párom, amik sajnos (vagy a fene tudja, milyen volt a hangminősége gyárilag) át lett alakítva. Volt otthon elfekvő készletem is, meg alkalmi áron szereztem is hangszórókat, ezért mikor ezt a hangfalpárt megkaptam, neki láttam bele pakolni a hangszórókat. Innentől kezdve természetesen már egészen tűrhetetlen hangokat produkált a cucc...leírom az adatokat mindenről, a lényeg az, hogy kéne egy hangváltó bele. Ill kettőNem audiofil hangzást keresek
Pusztán egy alap mércével hallgatható hangfalpárt szeretnék kialakítani ezekből. Akár komplett hangváltó beszerelése is megoldás lenne, sőt! Mivel abszolút ostoba vagyok tervezéshez, méréshez, hangváltó gyártáshoz, stb... így ez lenne szinte egyetlen orvoslás a problémámra!
A mély hangokkal nincs igazán gondom: a hangfalak bassz reflexek, döngtek mint a hordó, miután vatelinnel ki lettek bélelve, így ez gyakorlatilag eltűnt:számomra és mások számára is; "szép" (személyenként egy pár füllel mért eredmény!) lett a mély tartomány. Az erősítő egy Pioneer A-229 tipus,2*50 Watt, mióta ez van, azóta szintén javultak a mély hangok. Természetesen nem probléma, ha a hangváltó berakása után még jobb lenne...
A gond a közép-magas tartománnyal van: a rengeteg áthallás miatt (mivel a hangváltást jelenleg csak kondenzátorok végzik) van.
Adatok:
Ez a hangfal méreteiKülső magasság*szélesség*mélység)=750*225*200mm. anyaga=15mm-es pozdorja.reflexcső= hossz:140 mm. belső átmérő: 50-40 mm.
mély sugárzó:
Easy Touch autó hangfal. Adat:6*9(15*23cm) 4 Ohm, 35Hz*22Khz. 91 dB. a magas sugárzók le lettek szerelve, csak a mély szól.
Közép hangszóró: videoton (HB10-546) 100mm-es középhangszóró 8 ohm, 120W terhelhetőséggel, és 87dB@1W*1m érzékenységgel. Mást nem találtam róla, egy helyen a kereső kiadja, hogy 20-16000Hz, de az oldalon már más a cikkszám. Bár kinézete ugyan ez.
Magas sugárzó a gyári, egyiken megvan egy adat: 8 Ohm. Eredeti, a hangváltón lévő kondenzátor, amivel működik: M.D.L. 2.2qF 100v, a hangszóró pille papíros.
A hangfal: PALLADIUM SAE-1 Sinus Power:100 Watt. Frekvencia: 24-24500Hz. 4-8 Ohm.
Szóval a hangfal és a hangszórók jobb ( és pénz híján) marad.
A videoton h.sz. miatt gondolkoztam már videoton hangváltón is...de milyen keresztezési frekvenciákkal működjön? Tudom, hogy így nem lesz tökéletes, de azt akkor várhatnám el, ha tudásom lenne hozzá. Az meg sajnos nincs és nagyon kínai, ha elolvasom a szakirodalmat
Mindenki segítségét előre köszönöm, sőt, iszok is hálából az egészségére, vagy akár a segítővel is, ha össze szaladunk valahol bicajjal vagy "szaladással"
Üdv! -
Sziasztok!
Valakinek esetleg véleménye Westra KW 200-1338-ról? -
Tabika
tag
Az igényeim: szépen szóljon viszonylag nagyot is kb. 200-250 wattra gondoltam dupla méllyel!a pénz.. hát amennyire kijön a pár csak szépen és nagyot szóljon
-
Tabika
tag
Szaszlaci te milyen hangszórókat ajánlanál?
-
Tabika
tag
Üdv mindenkinek egy kis segítséget szeretnék kérni van agy pár gyári hangfaldobozom 4 utasok 2db 20cmes mély egy 11cmes közép és egy 7 cmes magas való bele!arra gondoltam h megcsinálom a hangfalakat és mncre gondoltam h azt rakok bele mi a véleményetek???
-
-
szaszlaci
addikt
Nagyságrendi eltérés biztos nem lesz. A magas előtti ellenállást (és esetleg a Notch-ét is) célszerű állíthatóval szerelni. Úgy mikor mérsz és hallgatod, pontosan be tudod állítani. A magasba húzás és a kevés magashang, amit el kellene kerülni.
Ha jól emlékszem, még a Notch kondiját is lehetet cserélgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gitáros topic
- Intel találgatós topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest