- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbina33
senior tag
-
szaszlaci
addikt
WM61-nél: A külső ház és az a "láb", amelyik elvileg hozzá van kötve a házhoz, azt össze kell kötné, és az lesz a test.
A másik lábat pedig a bal csatornára kell kötni.
WM60-nál nem tudom. De ha a tanítótól kaptad te is, akkor nem lehetsz benne biztos, hogy az tényleg 60-as. Akkor az ő kalibrációs fájljjával talán sikerrel jársz. Ha máshonnét van, akkor pedig lsplabba be van építve.Minél rövidebb madzag, és a legjobb, ha az árnyékolás csak a pc-hez kötve. Belül pedig még két érpár fut, amiből az egyik lesz a test, mindkét oldalon bekötve már.
De ha össze akar szedni zajt, úgyis összeszedi, ez van..[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Yahoo
tag
válasz
szaszlaci #13495 üzenetére
Még egy néhány apróság, mielőtt nekifogok.
A mikrofon csatlakozóira nincs ráírva semmi, szval nem tudom, hogy a jack dugón, melyik megy a közös pontra és melyik a ?jobb vagy bal? oldalra?
Nem vészesen zajos az asztali PC-m, de azért van hangja, ez mennyire gáz? Úgy értem, hogy mekkora távolság az, ahonnan már az apróbb zajokat nem szedi össze a mikrofon? Vagy csináljam hosszúra a madzagot és menjek másik szobába?
WM-60A van nekem, kalibrációs fájlt ehhez lehet keríteni vhonnan?
Turbina: Ha jól emlékszem, neked is WM60A van, te kalibráltad?
-
-
Turbina33
senior tag
-
szaszlaci
addikt
válasz
Turbina33 #13481 üzenetére
Na látod/látjátok!
Foobar2000-hez még érdemes valamilyen plugint rakni, hogy ne a Windows keverőpultján keresztül menjen a hang.
ASIO vagy Wasapi vagy Kernel streaming. Amelyik hajlandó működni.. Utóbbi kettő csak egy fájl bemásolását jelenti és a megfelelő kimenet kiválasztását.Giot: szvsz inkább médalejátszó. Persze sokan a HTPC-re esküsznek, a legjobb, ha magadra hallgatsz!
-
Giot
addikt
Srácok tudtok valami HTPC-s topikot itt a PH-n? Azon töröm az agyam hogy építeni kellene a jövőben egyet. Van itthon 3 gép (nem nem az enyém mindhárom) ebből az egyiket beáldoznám. Ebben egy AMD Athlon 5050e 45W-os processzor duruzsol és 2G ram ez jó alap lenne egy HTPC-nek. Csak valami jó alaplapot kellene találnom meg csendes tápot. Házikót csinálnék hozzá.
-
fero02
nagyúr
válasz
RockHaRD #13483 üzenetére
Porszívóval óvatosan ki lehet szívni. Ha állítható a teljesítménye az jó dolog.
Egyik mókus szépen megfogja a membránt, h ne mozduljon el, ha véletlen mégis sikerülne túl közel tenni a porszívó csövét. A másik mókus pedig szépen, lassan közelíti a csövet a benyomott porvédő felé (értelemszerűen a sérülés a cső középpontja felé legyen). Ha vékony, puha anyagból van, akkor nagyon hamar kiszívja. Ha merevebb, vastagabb, akkor lehet teljesen hozzá kell közelíteni majd.
-
RockHaRD
addikt
sziasztok. Nem annyira építéshez tartozik, de barátnőm sikeresen benyomta az egyik hangfalam egyik hangszórójának a közepét. Mivel nem egy nagyon drága dolgoról van szó, tehát amúgy sem egy csúcs minőség, ezért nem nagy különbséget vettem észre hangzásban, de azért nem éppen ez a normális kinézet...
róla lenne szó, az alsót nyomta be a drágám
házilag van erre szerintetek megoldás, h megcsináljam?
-
Turbina33
senior tag
válasz
szaszlaci #13472 üzenetére
Leszedtem egy pár Metallica albumot flac-ben,főleg élő koncerteket,amik megvannak mp3-ban.Kicsit belehallgattam a PC szórón keresztül.Ami rögtön szembetűnik az az,hogy megjött a tér,megjött a dinamika,vannak részletek,amik eddig nem voltak.Kicsit sokkoló volt számomra a dolog,mert azt hittem,hogy az én elhasznált füleimnek már mindegy,de ugy látszik,hogy csak újra használnom kell őket...Bevallom őszintén,hogy most hallgattam először flac-et,azt sem tudtam mi az,meg kellett kérdeznem Google barátomat!
Milyen lejátszót használsz/használtok ehhez? Nálam KMPlayer megy most,de le kellett szedni hozzá valami codeket,másként nem vitte."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
mijos
senior tag
Van egy erősítőm meg egy sztereó hangfalpárom. Milyen mélyládát vegyek hozzá? Az erősítő 8-16 ohm-ig bír, a hangfalpár 8 ohm - 2*50W.
" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
szaszlaci
addikt
Egy ilyen mérés, ami szükséges. Tudom, nem a legegyszerűbb, de enélkül nem sok tanácsot tudunk adni.
Illetve azt is megpróbálhatod, hogy teszel bele egy kevés vatelint, a cső körül szabadon hagyva, és figyelve a membrán kilengését, nem lesz-e tőle túl nagy, és úgy hallgatod, vajon kevésbé emel-e ki. Ha eddig kiemelt. De gyakorlat nélkül ez nem a legjobb módszer.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
szaszlaci #13472 üzenetére
Bár sokaknak hitetlen kerek szemeket jelent csupán, de nagyon számít, hogy milyen formátum, amit lejátszol. Mint az is, hogy milyen lejátszóval milyen erősítőn és madzagokon keresztül jut el a milyen hangfalig. Minél jobb minőségűbb egy rendszer, annál jobban kiadja a tömörítés miatti hiányosságokat. Ehhez nem kell sem elvakultnak lenni, sem hifistának, sem semminek.Csak hallgatni kell zenét. mp3-ban. Aztán meg nem MP3-ban. Figyelmesen, keresve minden hangot.
-
szaszlaci
addikt
Az esetek 90 %-ban, főleg ha egyszerűbb hangszórókról beszélünk, nem elég az egy kondis váltó. De csak ezért mikrofont és váltó alkatrészeket venni, majd dolgozni vele, nem biztos, hogy megéri. A tapasztalat miatt esetleg már igen.
sagit: amíg a szubhangszórót nem mérted meg, nem lehet megmondani.
-
sagit
veterán
erre senki?
érdemes a dobozt kibélelni?
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Yahoo
tag
Sziasztok, végre közeledek a Sony dobozok befejezéséhez, már csak pár réteg festék és kész.
Ideiglenesen a Genius SW 5.1 frontok helyére lesz befogva, míg nem telik egy tisztességes erősítőre...
A gyári frontok pedig mennek surroundnak. Elsősorban abban kérnék segítséget, hogy miként tudnám csiszolni őket? Szétszedtem már, egész kulturáltan meg van építve a doboz, van benne vatelin is, viszont a "váltó" csak egy 4.7uF-es NP kondi.
Érdemes méricskéléssel bíbelődni egy ilyen alacsony kaliberű doboznál? Főleg úgy, hogy egyáltalán nincs hiteles mérőrendszerem kiépítve.Köszönöm.
Szerk.: A szubot egy kis szigeteléssel egészen hallgathatóvá sikerült tenni.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Azok, akik szerint felesleges a flac (ami kb 2x foglal több helyet, mint a 320-as mp3), két csoportba tartoznak, kivétel nélkül:
-sosem hallgattak ilyet, csak olvasták a topikban,
-hallgattak, legfeljebb 1-2 albumot, de nem többet.Akik rászántak pár hetet, hogy csak ilyen zenét hallgassanak ez idő alatt, érdekes módon eszükben sincs olyasmit állítani, hogy feleslegesek a vitatott formátum és társai.
Ezek után aki azt állítja, hogy nincs különbség, feltehetően nagyon szerény hallással rendelkeznek. Ám ez könnyen orvosolható esetükben: hallgatni kell egy kis megfelelő minőségű zenét, és máris rengeteget fejlődnek!Veszteségmentes tömörítéssel a zene valódi szépségét halljuk meg, amit az mp3 és társai elpusztítanak. Nagyjából transzzenei hatást lehet így elérni, emberibb zenékkel.
-
Giot
addikt
válasz
Ibituba #13468 üzenetére
Figyelj attól még hogy lemérsz, kiszámolsz, a végeredményt bemutatod, még nem leszel előrébb, igen vannak alapvető tézisek amiket nem lehet megkerülni. De a HiFi nagyon képlékeny dolog, pld hiába "tökéletes" egy hangfal átviteli görbéje, attól még a hang karaktere, vagy a hangfalak által képzett tér lehet ronda. Hiába mérsz ha van egyéb tényező is amit nem lehet számokban kifejezni. Ezért nem szabad csak a számokra hagyatkozni.
És igen ahhoz hogy észre vedd a különbséget megfelelő zene kell, és hallgatni kell a zenét.[ Szerkesztve ]
-
Ibituba
aktív tag
válasz
fero02 #13469 üzenetére
én nem kezdek semmit. ők kötik az ebet a karóhoz. de nem is érdekel már ez az egész. részemről téma lezárva
U.i vissza olvasva az is kiderül hogy nem én aratom a babérokat itt hanem hivatkoztam hogy hifi topikban olvassanak vissza ha érdekli őket. de részemről erről tényleg ennyi volt
[ Szerkesztve ]
-
Ibituba
aktív tag
kérlek csinálj róla egy tesztet. elég csak 10-10 eredmény . foobar alkalmas erre. flac kontra mp3 320 lame 3.99 kódolás. várom az eredményt. Pontosabban a táblázatot amin szerepel a 10ből 10 találat. mert ugye csak úgy bemondásra hogy én pedig hallom.. hát ez így elég érdekes érvelés és indoklás
[ Szerkesztve ]
-
Ibituba
aktív tag
javaslom ha érdekel benneteket a flac vs mp3 320as téma nézzetek át hifi topikba. duma hogy egetrengető a 320 mp3és flac közötti külömbség. teszteljetek vakon ha érdekel benneteket és kiderül halljátok e a külömbséget
-
Giot
addikt
válasz
Ibituba #13459 üzenetére
A lossless fájlokat nem érdemes összehasonlítani a tömörített mp3-akkal. Nem egy hajóban eveznek. Lényegesen nagyobb az élvezeti faktora Flac-nek, sokkal többet kapsz térben, dinamikában, részletekben.
Persze ha nincs más az mp3 is jó, de ha a lehetőség engedi inkább Flac, vagy még inkább gyári audio lemez. -
szaszlaci
addikt
válasz
fero02 #13452 üzenetére
de rajta vagyok egy épkézláb sztereó rendszer építésén.
Min vagy rajta, Jóska? Már egy éve húzodIbituba, meg flac vagy 320mp3
Nagyon egyszerű. A tömörített zene szar, a tömörítetlen jó. Ha egy ideig csak utóbbit hallgatod, akkor számodra is ordító különbségek lesznek. Rájössz, hogy a legjobb mp3-nak sincs sok köze a zenéhez, (bármilyen stílusról is van szó).■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
fero02
nagyúr
válasz
Ibituba #13459 üzenetére
A kavicsot perpill nem vágom (nagyon fáradt vagyok), inkább mondd, h mire gondolsz.
Sokszor az embernek nem is kell fülelnie, h olyan dolgot halljon meg, ami nem tetszik, vagy éppen nagyon tetszik. A különbséget sokszor ugyanígy ki lehet hallani. Sztem AMD fan is véletlen szúrta ki a különbséget. De ez lehet csak az ő gépénél jelentkezett. Lehet ha a te géped lenne a forrás, akkor észre sem venné. Az a flac vs 320 mp3 már a vége a dolgoknak.
nari1982: annak idején, mikor a Jazz 5.1-ről (azt h gyűlöltem) váltottam a mostani Creative cuccosra, azt hittem enyém a világ. Ezt ma már egy egyszerű mély láda (semmi nagy dologra nem kell gondolni, a gyárit egy kis 16 cm-es Sony hangszóróval szerelt, de alul méretezett ládában, tehát még csak nem is jó) csere bebizonyítja nekem, h nem az enyém.
Anno azt mondtam, h sosem fogom eladni. Most már csak arra várok, h kész legyen a kis 13-as Sony hangszóróval szerelt dobozkám és valószínű fel is dobom apróba. Sajnos az idő és a lustaság ellenem dolgozik, nagyon el vagyok vele csúszva, pedig minden meg van hozzá.Szóval ha akarsz venni egy fullos, rengeteg szabványt tudó 5.1 hangrendszert, akkor szólj!
[ Szerkesztve ]
-
Revox66
tag
válasz
fero02 #13448 üzenetére
Itt elég sok 4-es és 5 -ös értékelés van, ha zenére nem is, de filmre tuti használható rendszer. Én lehet nem írnám le így előre, hiszen nem is hallottam.
Tesómnak Genius 4000 van, és ahhoz képest nem rossz kis házimozi rendszer.
De tény, ez egy hangfalépítő fórum, kicsit elkalandoztunk házimozi témában.mijos:
Hangfakábelnek már írták, próbáld meg az Utp / Cat5 -öt sokat nem vesztesz vele, nem olyan drága. Feljebb említetted, hogy erősítőd már van + 2db hangfalad. Ez miért nem jó zenére ?
-
Ibituba
aktív tag
válasz
fero02 #13458 üzenetére
de azért nyugtass meg hogy "kavicsot" soha nem fogsz rakni a kábeleidre. ha vágod mire gondolok oké ha nem akkor mindegy. ez a fajta "elhivatottság" nekem már bőven sok...
meg flac vagy 320mp3. ... most nem mindegy. a fene akar ennyire fülelni. élvezni kell a zenét és szerintem megy 320as mp3at is maradéktalanul lehet!!
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
válasz
Ibituba #13453 üzenetére
Eleve más a szint ugye, mint a neve is mutatja. Az nem feltétlen a DIY cuccokról szól, ott a komoly rendszereken egy apró módosítás is kihallható, természetesen a placebó hatást nem vesszük figyelembe.
Nem fogok térden állva bocsánatot kérni, mert Nektek úgy jött le. Ez sajnos a fórum velejárója. Hidd el, ha bunkózni akarnék, akkor nem így írnám a mondandóm.
-
Ibituba
aktív tag
válasz
fero02 #13452 üzenetére
azért a hifi topikban sem kell mindenre mérget venni.sokszor már szőrszálhasogatás ami ott megy... aztán mégsem tudnak eredményeket felmutatni egy bizonyos kategóriáju kábelek felett csak az ész osztás megy. (A hama valóban nagyon az alja) Az előző üzeneted amit küldtél neki az szerintem is flegma volt. kicsit csippents vissza, főleg ha nem is flegmaságnak szánod, akkor meg pláne figyelj oda mit és hogyan fogalmazol meg.
-
fero02
nagyúr
Ez nem flegmázás vagy lenézés. Ez a valóság.
Most mondanám, h menj át a hifi topikba és kérdezd meg, h szerintük mi a legalja a hangfal kábelek között, de ott olyan árú kábeleket mondanának, h a fél házat el kell adni pár méterért is és egészen biztos lehetsz, h amiket Te néztél számodra elfogadható árban, azt 1:1-ben lehúznák.
A DIY cuccok között kell tehát keresni a megfelelőt, azok közül pedig a villany boltos réz kábel és az UTP a menő. Olcsó és az árához képest jó minőségű, ill. nem egy nevet fizetsz ki.
A szutyerákot meg azért írtam, mert amiket hangfalnak csúfolnak azok igazából nem valók semmire. Amúgy nekem is hasonló van a gépre kötve (lásd adatlap), de rajta vagyok egy épkézláb sztereó rendszer építésén.
Ha építenél értelmesebb hangszóróból egy pár dobozt magadnak, akkor sokkal sokkal jobb hangot kapnál, mint azzal a műanyag dobozzal, kiemelésekkel teli zajkeltőkből. Igaz ugyan, h azzal nem lesz 5.1 (már ha lényeg) és nem lehet vele "döngetni" h a szomszéd is hallja. Ellenben elviselhető a hangja.
Na ezeken kell elgondolkozni.
-
mijos
senior tag
válasz
fero02 #13448 üzenetére
Nem az a lényeg, nem mondtam egy szóval se. Nekem csak ilyen szutyerákra telik meg nem is kívánok jobbat mert nem vagyok sem függő, sem hozzáértő, sem megszállott. Az ilyen lenéző hozzáállásra és flegma segítségnyújtásra nincs szükségem
-
törölt tag
válasz
harcikoca #13438 üzenetére
Legegyszerűbb megoldás, ha a logitechnek a mélynyomóját lekötöd és a helyére rákötöd a hangfalad mélynyomóját. Nem kell külön erősítő, s megtudod, hogy szól...ha veszel külön erősítőt a hangfalszettedhez, nem fogod tudni kihasználni, mert az 5 hangfalad nem fog hangosabban szólni, szvsz nem fogod tudni kihasználni az erősítő-wega kombód. Még egy előnye ennek a megoldásnak, hogy meglesz a subbra a vágás.
mijos: Hallgass rá, nem az esztétika miatt szól jól egy hangfal...vagy tiszta réz, vagy UTP..[ Szerkesztve ]
-
mijos
senior tag
válasz
fero02 #13446 üzenetére
Most voltam a médiába, saturnban és az ED-ban de semmi jót nem találtam csak az említett hama kábelt, a többi drága. Nem hiszem, hogy sima réz kábel megfelelő lenne. Legalább is a Z-5500-hoz nem lenne elegáns
Az utp kábel ügyben privátban dobj már meg, mennyi lenne mondjuk kb. 30 méter." Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
fero02
nagyúr
Sztem ne akarj. Ott leginkább a nevet (mondjuk nem egy nagy név) fogod megfizetni és nem a minőséget.
Ha jót akarsz magadnak, akkor vegyél Te is (leginkább tőlem
) UTP kábelt, vagy villamossági boltban sima réz drótot.
UTP kábel saját tapasztalatokat a napokban nari kolléga írt le kicsit lejjebb.
-
mijos
senior tag
A hangfalkábel vastagságának van köze a hangfal teljesítményéhez?
-
Turbina33
senior tag
válasz
Revox66 #13439 üzenetére
A szobai dobozok még tervezés,elgondolás alatt vannak.Két 20 centis mélyközép+magas,50-60 lityi körüli dobozban ami befér a szobába és a keretbe.Valszínű H2000 mélyközepek,és valami tuti magas kombináció lesz.A télen tele leszek idővel,összehozzuk valahogy.Közben Épül majd a PA doboz is Shalafi-féle mélyközéppel,arról (is) beszámolok!
Meglátod majd,hogy nem bírod sokáig!
[ Szerkesztve ]
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
harcikoca
senior tag
Logitech G51-em van, abból gondolom, hogy segítene rajta mert kb 3x akkora mint az 5.1 mélye. egy elosztóval dugnám rá a gépre. az egyik az 5.1 a másik az erősítős hangfal, de lehet hogy vennék inkább az erősítőhöz hangfalat az 5.1et meg eladnám, nemtudom még..
AMD+Ati powee'R
-
Turbina33
senior tag
válasz
Revox66 #13435 üzenetére
Ilyet ne csinálj!
Én is szétkaptam az enyémet régebben,most még sztereó sincs,de már nagyon hiányzik egy jó kis mozi 5.1-ben...Majd az uj dobozokkal...
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
törölt tag
Könnyen lehet, hogy a hangfalszetted bemenete kontakt hibás. Ha nem vagy műszaki beállítottságú, akkor vidd el egy szerelőhöz, ha van egy csöppnyi érzéked hozzá, akkor szedd szét annyira, hogy hozzáférj a nyomtatott áramkörön a jelbemenet forrasztásához: kézzel nyúlj hozzá a nyákon a bemenethez, mikor be van kapcsolva, ha jó az erősítő része, akkor erős búgást fogsz hallani abból a hangszóróból, amelyik "jelbemeneti áramköréhez éppen hozzá értél. Ha az erősítő része hibásodott meg, akkor marad a szerelő, de sajnos ilyenkor már többe kerül a leves, mint a hús..
harcikoca: Sony-t, Onkyo-t vagy Yamaha-t keress, ezek elég jó minőségűek szoktak lenni. Esetleg Harman-Kardon, de az már inkább 15 körül indulnak az árban...
Vagy vegyél egy pár hónapos kölköt, az beüvölti a házat is
U.i: 5.1-et ezzel??? Miféle hangrendszered van, amin szerinted ez a Wega javíthat??[ Szerkesztve ]
-
harcikoca
senior tag
sajnos csak 1 db van
Ja és köszi a linket
[ Szerkesztve ]
AMD+Ati powee'R
-
törölt tag
válasz
harcikoca #13425 üzenetére
10K-tól már lehet nézelődni...itt A sony pl egész jó darabnak tűnik. Kenvudot meg a blaukpuntyot kerüld
A hardver aprón is van bőven, nézelődj szorgalmasan.
fero02 Ha jól sejtem, egy van neki, de egy 4 csatornás erősítő csak nem haragszik meg, ha "csak" annyit kell hajtania... -
ace05
senior tag
Helló!
Lenne itt egy ATD SP-258 2.1 hangfalszett amivel gondom támadt.Tavaly novemberben lett véve, és azóta rendesen működött kisebb anomáliákkal (minden nap kis recsegést lehet hallani random időközönként ) idáig . Laptoppal használtam , ma elkellet mennem a laptopommal dolgozni természetesen kihúztam a laptopból mire hazaértem visszadugtam mindent csak az egyik hangszóró működött a mélynyomóval együtt. A hangfalszett jackvezetéke kihúzható rgbs (piros,fehér) , hangfalak is piros, fehér vezetékkel csatlakoznak hozzá ami kihúzható.Ha össze van dugva géppel,tvvel akkor mind a két hangfalon lehet hallani zúgást hogy be van kapcsolva. De ha valamit elindítok gépen / hangot adok a tvre akkor az R hangfalból nem szól hang de viszont hogyha megcserélem a jackvezetéket tehát pirosat>fehérbe fehéret> a pirosba akkor az R hangszóró szól viszont az L ből csak pici zúgást lehet hallani. A jackvezetéket kicseréltem másikra és akkor is ez a baj.Meglehet csinálni házilag vagy kuka az egész? Ja és sajnos nem garis! -
törölt tag
válasz
harcikoca #13422 üzenetére
Ránézésre 2*50 wattos erősítő elég a meghajtásához. Vidd el valakihez és próbáld ki, mit bír ill. hogyan szól...
Az erősítők többsége 4-16 vagy 6-16 ohm közötti hangfalak meghangosítására alkalmasak, így annak, hogy ez a hangfalad hány ohm-os, elég kevés jelentősége van...majd megméreted egyszer valakivel.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
-
Revox66
tag
Igen ez megeshet. Nem lesz baja, akkor lett volna gond ha 4 ohm a hangfal és 8 az erősítő.
Ha gondolod állítsad át 8 ohmra akkor = lesz a hangfal impedanciájával.Amúgy ezt olvastam egy oldalon :
Arra kell figyelni, hogy a Z hangszóró nagyobb, vagy egyenlõ legyen, mint a Z erősítő.harcikoca : Szia, ha van multimétered kiderítheted mennyi ohm -os a hangfalad, a másik esetben fero02 ajánlása a javasolt.
-
harcikoca
senior tag
Hali, van van 1 hangfalam, semmit sem tudok róla, csak azt, hogy Wega márkájú, és a mélynyomó átmérője 21cm. A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen hangfal meghajtására kb milyen erősítőt kellene szereznem, hogy leadja az összes teljesítményét? itt egy kép meg mellette egy A4-es füzet, hogy mekkora a hangfal.
AMD+Ati powee'R
-
Revox66
tag
Szerintem csak úgy lehet, hogy vagy 4 ohmos mind, vagy 8 ohmos, a kettő együtt nem lehet.
A selector most 4-6 ohmos állásban van ilyen esetben csak 4 vagy 6 ohmos hangfal köthető rá. Ezt átállítva pedig 8-16 ohm.
A másik részhez, talán vegyél egy minőségibb rca - jack kábelt lehet jobb lenne. -
Revox66
tag
válasz
tzsolesz #13405 üzenetére
A múltkori mp3 -as felvételét egy mezei asztali mikrofonnal csináltam.
Egy helyen készült a felvétel, semmit sem mozdítottam el, csak kábelt cseréltem.
Van egy komolyabb, de csatlakozó hiányában, nem nagyon tudok most mit kezdeni vele.Sub Focus - Smooth volt a videó alatti zene.
[ Szerkesztve ]
-
mijos
senior tag
Segítséget kérnék tőletek. Van itthon 2 hangfal, 1 erősítő meg egy cd lejátszó. Ezek elég régiek és tavaly nyár óta nem voltak összedugva. Én nem nagyon értek hozzá.
[link]
Elolvastam wikin, hogy mi az impedancia, de nem teljesen értettem meg. Látni az erősítőn, hogy váltani lehet, 2 opció van. Az erősítőhöz 2 hangfal van amikre 8-8 ohm van írva. Olyan hangfalat nem köthetek rá, ami nem 8 ohm vagy kisebb ? Van A meg B rész. Egyszerre mindkettő nem köthetek be ?[link]
Itt látni, hogy a piros-fehér nem tudom milyen nevű kábel meglett vágva és a végére házilag egy jack dugó lett fabrikálva. Eddig működött, de sosem volt olyan jól/erősen mint ha pl. a cd lejátszóról játszottam volna valamit." Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
mijos
senior tag
A jobb minőség alatt azt érte, hogy ne a legalja legyen és a legolcsóbb, hanem valamivel megbízhatóbb. Egy Logitech z-5500-t hoz hasonló szintet szeretnék kihozni a dologból, csak nem 5.1-be mert rájöttem, hogy nem fontos nekem az 5.1 elrendezés.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fero02 #13407 üzenetére
Természetes hogy mókás, hiszen még egy hangmérnök sem tudná megmondani. persze a minőség is egy más kérdés, ebből aztán nagyon nehezen lehet leszűrni óriási következtetéseket.
DE: Akkor is hallható, hogy a magas hangok nem úgy szólnak, és mély hangok sem. Másképpen szól. Azért kérdeztem, mert nem tudom hogy melyik közelít a természeteshez, normálishoz. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
tzsolesz #13402 üzenetére
Nos olvastam más fórumokon, hogy be is kell fonni, erről mik a vélemények?
Nem elég ha simán csak összesodrom a végét az összes kábelnek és megjelölöm a pluszt, mondjuk pirossal , oszt jó napot?
Egy csomó variálást olvasni a neten. árnyékolás bekötése, nem bekötése, csak az egyik végén bekötése stb......Nari kollega felvételein azt hallom, hogy a CAT5-el kevesebb lesz a magas12Khz fölött, és talán picit több úgy 2Khz fölött. mennyire színezi a zenét ez a kábel. Vagy a SAL színezte magasabbra?
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Ebből (CAT 5e, totálba sodorba a plusz-mínuszra is) maximum hány méteres kábelt érdemes készíteni,
Nem sok a 8m? Mert én akkorát szeretnék kb.
Vagy van ennél valami negatív tényező, ha túl hosszúra sikerül?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- PR-Telecom
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1080 Ti 11G GAMING X Bronze Edition
- Earfun Air Pro 4 Fülhallgató ANC - alig használt - 2 év jótállás (GearUp Kft.)
- Precision 5470 14" FHD+ IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook Pro Duo 15 OLED! i9-11900H/32GB/RTX 3080/1tb ssd/Dupla Touch Kijelző/4k Oled Kijelző
- Samsung Galaxy S24 ULTRA 12/256 (NEM szolgáltatótól és NEM részletre vásárolt) -BESZÁMÍTOK!-
- MSI H67MS-E23 (MS-7680) LGA 1155 Alaplap
- Samsung Galaxy S25 Ultra - 12/256GB, 3 év Samsung garancia, kék titán
- Nikon D3500 DSLR fényképezőgép 18-140mm objektívvel + hordtáskával (3215 Expo!)
- Samsung/25/12/256/ Samsung/2025,01,30, vásárlás! Három év garanciával!
- Keresek Intel Xeon E3-1290 processzort!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest