- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz cinemazealot #69139 üzenetére
el bírják viselni (eddig egyetlen szomszéd jött reklamálni hogy ne fúrjak már ilyenkor este, de akkor is fúrtak, amikor kimentem ezt megbeszélni vele, hamar rá kellett jönnie, hogy nem engem keres ), én nem akarok zavarni, ha nem muszáj.
(#69140) PROTRON: már láttam (meg hallottam is), hogy viselkedik a pórias ütvefúró ezekkel a falakkal, nem akarom én azt.
(#69142) Dani_kp és (#69143) Paul64: köszi, ez szimpatikusan hangzik!
mondjuk van egy kupac hatos tiplim meg bele passzoló akciós torx csavarom (nem is értem, miért nem terjedt el jobban), de talán néhány plusz csavar nem vág földhözhanyas vagy, te disznó?
-
Tothg86
tag
válasz cinemazealot #69091 üzenetére
-
inf3rno
nagyúr
Mintha erre találták volna ki, nagyon esztétikus. Külön tetszik, hogy az egyik oldalon kihúzta a szálakat, a másik oldalon meg már megunta, és bennük hagyta a csavart.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
lemmy71
őstag
Oldható kötés, ebbe mi a gány
-
pjen
félisten
válasz cinemazealot #69087 üzenetére
Az nagyon jó ha mindenhol egyformán meg tudod húzni a "vooblist" falon.Vanmihez mérni az aljzatot.Onnan már egy hosszú vízmértékkel könnyű tovább lépni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz cinemazealot #69057 üzenetére
És ez működik neked? Azért én nem vagyok teljesen biztos benne, hogy ki lehet csavarni miután belekötött az epoxiba.
Buliban hasznos! =]
-
pjen
félisten
-
storm4
aktív tag
válasz cinemazealot #68946 üzenetére
Tökéletes, bár a ződ'-sárga szigszalag hiányzik...
[ Szerkesztve ]
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
Inhouse
őstag
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #68837 üzenetére
Első kérdés hogy a bejövő 3 fázis elágazása hogyan valósul meg a gyakorlatban? Mert ha nem társasház, akkor a külön mérőkhöz illene külön jönnie a villanypóznáról a bejövő fázisoknak. Az extrém mértékű feszültség ingadozást illene kivizsgáltatni az ELMŰVEL, persze csak akkor ha amúgy mind a két fogyasztó teljes terhelésen (matematikailag összegezve) belefér a bekötött és megfizetett teljesítménybe, nehogy az ELMŰ vizsgálat mérő leszereléshez vezessen.
A susogás elemzéséhez szerintem mindenképp kellene a "szomszéd" aktív közreműködése, hogy órákon át lehessen tesztelni. Először úgy hogy mindent lekapcsolnak, legalább fél órára, hogy van-e susogás. Aztán a 2 lakást egyként kezelve, egyesével bekapcsolni maxra a nagyobb fogyasztókat majd legalább legalább fél-1 órán át együttesen járatni, hogy kiderüljön mikor ér a terhelés arra a fokra hogy a szellemek a falban elkezdjenek susogni...mármint ha tényleg van.
Nehogy valahol a falban egy, a szomszéd rokonhoz tartozó régi kötés a feszültség ingadozás miatti rendellenes igénybevétel következtében, a rossz kapcsok miatt tüzet okozzon.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Ribi
nagyúr
Esetleg az alu vezetékek a falban a szar érintkezésnél enyhén szikráznak és azt hallja?
Nincs a környéken valaki aki meghallgatná? -
Barret001
addikt
Nincs a bácsinak agyi érszűkülete? Az szokott okozni megmagyarázhatatlan hangokat.
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #68764 üzenetére
Nálunk ajtón ablakon,üvegszálas szúnyogháló van.A macska nem bántja,türelmesen vár,hogy ki legyen engedve.Nem is próbálkozik vele.
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #68724 üzenetére
Csak 10 éve csináltam,nincs még kitapasztalva.
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #68724 üzenetére
Ez meg a másik. Elvileg kiold a bimetál a beállított hőfoknál, ha mégsem, akkor a hőkioldó biztosíték. De mindenki látott már összeolvadt hajszárítót.
Ventilátor üzemnél, illetve a kérdező sima ventilátoránál nincs ezzel a résszel gond. Otthon mindenki azt csinál amit akar, csak ha tanácsot adunk, akkor nagyon körültekintőnek kell lennünk. Persze, lehet, hogy csak én lihegem túl, illetve ott volt a "pont" is, szóval mindenki azt csinál, amit akar, csak ne legyen baj!Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #68208 üzenetére
Nekem a zsírozás nem vált be. A melegtől megolvad és a reszelékkel (mert azért az keletkezik) elkeveredve egy "szép" fekete malaj lesz rajta. Mivel nem állandóra van, ki kell akasztani, ezért amikor megfogtuk, összekentük magunk vele. Amikor én kerestem műanyag betétes hinta "csapágyat", akkor olyan árat kaptam, hogy abból évekig cserélem az elkopott karabínereket.
Üdv Inhouse
-
betyarr
veterán
válasz cinemazealot #68183 üzenetére
ágyazható a kanapé és az ülőfelületet az elején két láb tartja,de a másik végén két oldalt az alja ezeken csúszik a fa kereten.ide kellene két biszbasz,ami a fentebbi leírásnak megfelel.
pjen: valami egyszerűbb megoldás kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz cinemazealot #68157 üzenetére
Akkor nem csak nálam.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Dani_kp
addikt
válasz cinemazealot #68108 üzenetére
De mozog, de sokkal rosszabbra számítottam e téren mikor kész lett, azért nem is foglalkoztam vele. Gondoltam az andráskeresztre is, de nagyon "belógna" a hintákhoz, ezért fogom, majd lent a lábakat "összekötni". De mivel még csak 5 éves lesz a gyerkőc így nincs agyon hajtva, illetve ha vannak is nálunk kicsivel nagyobbak is, akkor is szépen helyt áll, pedig akkor azért van hintázás ezerrel .
https://ingatlan.com/33821564
-
imibogyo
veterán
válasz cinemazealot #67928 üzenetére
Pedig közel 6.000 darab könyvet selejteztünk most ki, hogy ki lehessen alakítani középen egy "közösségi teret". Ott is végig polcok voltak eredetileg, ahol most a nagy padlószőnyeg van. De egyébként kellett is a szemnek ez a nyitottság, jót tett a helyiségnek (és az állománynak) a ritkítás.
(#67929) AxBattler: hát már egyre ritkábban frissítem a Onedrive galériáimat, szinte mindenem a Google Photos-ban van benne, mert oda automatikusan feltölti a telefonom.
(#67931) inf3rno: azért kellett a sok oszlop, mert nagyságrendileg 4.000 darab könyv + a polcok kerültek fel a galériára, ami azért már jelentős tömeg. Ehhez még jön egy-két ember dinamikus terhelése. Nem akartam a véletlenre bízni a dolgot. Egyébként olyan ~13.000 darabos az állományunk, nem túl nagy.
-
csudri
őstag
válasz cinemazealot #67765 üzenetére
A mostani Pio egy régi fos, még a CD sem működik. Vettem egy Kenwood BT-s fejet, de az meg patkányul szól, úgyhogy megy vissza a boltba. Azért döntöttem végül a BT-s hangfal mellett, mert az autó nem tudom meddig lesz nálunk (lehet sokáig, de egy 20+ éves autónál sosem tudni mikor pusztul el), ezért olyat szerettem volna, ami mobil.
A műszerfalra ragasztós mókát én is elvetettem, ráadásul a dashboard egy darab, ahogy te is írod, kár lenne furkálni, úgyhogy részemről is csak a tapadókorong maradt. Azt nem tudom csak, hogy melyiket szabad venni. Engem az sem zavar ha 2-3-4 db van az üvegen, csak gáz-fék esetén ne billenjen le a dög. -
moleculez
veterán
válasz cinemazealot #67765 üzenetére
Ráadásul kivehető is legyen. Én valami komoly kétoldalú ragasztóval felraknék két jó széles tépőzár szallagot, aztán az nyitható zárható. Esetleg a kocsi valami más pontjában gondolkodni, gondolom nem az audiophil élmény a cél.
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
csudri
őstag
válasz cinemazealot #67755 üzenetére
-
aazimi
tag
válasz cinemazealot #67692 üzenetére
A monitor érintős volt valaha, az elején van egy üveglap. Emiatt tükröződik ennyire.
PÜ a biztos
-
Submarine
senior tag
válasz cinemazealot #67692 üzenetére
az csak tükröződés, fényes nappal fotózott
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #67571 üzenetére
Mindig elmaradt a videó a biliről. Azóta sem ül rá mindig, de tegnap pl. 2-szer is sikerült megzenéltetnie, hátha majd...
A kétoldalas ragasztó (nem 3M) nem vált be, az elemek miatt az elektronika doboz nehéz. Az asszony fogott 2 postás gumit és megoldotta.
7 napig itt zenél neked...Üdv Inhouse
-
Tothg86
tag
válasz cinemazealot #67619 üzenetére
Igen, gyerek mellett lesz, ez biztos nem fog rádolni. Meg azt mondják, el kell szeparálni a hangdobozokat a környezettol. Tömeg es rezgéscsillapítás. Kiderül
-
NEMO1968
őstag
válasz cinemazealot #67602 üzenetére
Köszi.
Elektromos bringa töltőt kellett cserélnem.(36V)
Későn vetttem észre,hogy a csatlakozója nem olyan amilyen kellene,viszont gyanúsan hasonlít egy laptop 5-ös csatlakozójára.
Ilyenem pedig van itthon,így az akkun cserélném a töltőcsatit.
A bekötés kimérése nem gond.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #67595 üzenetére
Ha NYÁK-ba forrasztott az aljzat, akkor lehet, hogy a forrasztása tört el, újra kell forrasztani. Lehet a dugóban is szálszakadás, ha öntött, akkor az csere. Vagy lehet az is, hogy csak szimplán nem érintkezik (ahogy gondolod), akkor meg kell egy kicsit nyomorgatni. Az aljzatnál egy hegyes fém tüskével lehet kicsit összébb szűkíteni óvatosan. Legvégső esetben a dugó középső érintkezőjén is lehet lapítani, de ez tényleg a legvége már, igazi topichű megoldás.
Üdv Inhouse
-
Panthera
őstag
válasz cinemazealot #67595 üzenetére
Ha nem történt meg, takarítsd ki a hüvelyt fültisztitó pálcika és valamilyen alkoholos cucc segítségével (akár ablaktisztító is jó). Lehet hogy csak koszos és ezért nem érintkezik.
-
Inhouse
őstag
Megtört a jég!!! Sikerült rábeszélni egy kis ráülésre. A rendszer tette a dolgát, egyszer csak felcsendült a rühellt dallam! Éljen!!!
A biligyártók meg sz.rjanak sünt! Ezek nem próbáltak még fiúgyereket pisiltetni. Elöl olyan alacsony és béna profilú az a rész, hogy ha nem tartja az ember a bigut lent, akkor nem a bilibe megy a pisi. Egy magasabb, kagyló forma visszafelé hajló emelés kellene rá, hogy jó helyre menjen a cucc.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
Jó, ha elalszik bevizelem neked... Egyébként ha megnyalom az ujjam és ráteszem, akkor is elindul.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #67556 üzenetére
Mármint, hogy öntsek vizet bele és hogyan indul a zene? A kisfiamnak direkt nem akarom ezt így megmutatni, mert onnantól állandóan vizet fog bele önteni. Ma még nem bírtam rábeszélni, hogy ráüljön...kicsit csalódott vagyok...
Banyek, tényleg, csak egy kis szigszalag alulra és máris érdemes leszek a topichű titulusra!
A gyógyszeres doboz miatt meg büszke vagyok ám magamra!Üdv Inhouse
-
törölt tag
válasz cinemazealot #67530 üzenetére
Szerintem még kicsik a gyerekek, akik oda vannak adva megőrzésre... Ahogy látom, 3-5 évesek....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz cinemazealot #67524 üzenetére
Szerintem közvilágítás.
-
hegegabi80
addikt
válasz cinemazealot #67499 üzenetére
Akkor ennek lesz még jó íze. Korábban olvastam egy újságírónak a cikkét, amikor jött haza Amerikából hozott magával egy doboz pepsit. De nem volt ideje meginni és szépen elfelejtkezett róla. Aztán jó pár év múlva rátalált és megitta. Véleménye szerint össze sem hasonlítható a mai cola-val, sokkal finomabb volt és semmi baja nem volt.
(#67489) Tothg86 :
A csőnek a vége meg jó lesz feles pohár tartónak.[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz cinemazealot #67486 üzenetére
Köszi, ez alakul árban. Párszor kellett már pótolnom házakon ilyen bepattintót, azért általában be lehet szorítani őket.
Richard!:
Ötletes, nekem is be van szorítva egy venti, de csak egy 8 cm-es, mert az fért el (és csak egy fiókon tud szívni levegőt). A CPU hűtését már megoldottam egy Alpenföhn Brocken Eco Advanced segítségével, így 70 helyett 58 fokig megy fel terhelés alatt. A VGA az még húzós, mert az 75-80 között van maximum. Gondolkodtam már rajta, hogy ráapplikálok egy Scythe toronyhűtőt a VGA-ra (van egy ilyenem még).[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #67438 üzenetére
Éjjel már nem voltam eléggé rutinos, így már valóban van értelme a kérdésnek. Amúgy a PS2-es az golyós, szal tényleg autentikus lenne, csak az alaplapon ilyen kombó port van, amihez asszem nincs splitterem. :S
Amúgy attól tartottam én is hogy bukom az eredeti feelinget, ezért jelentkeztem itt hátha valakinek van tapasztalata ilyen jellegű probléma feloldásában. Lehet végül az lesz hogy igazi gányolással csak méretre vágom a donor ház lapjait hogy pont rárakhassam a gépházra, de az eredeti "U" alakú házlapot nem bántom és majd később keresek bele tisztes folyadék hűtést.
Amúgy én vagyok az egyetlen aki nem érti hogy az AIO gyártók miért nem számolnak a VRM-ek hűtésével?
Mert a folyadék hűtésnek eredetileg az volt a célja hogy a hőmérsékletet jobb keretek között maradjon, a csendesség más kérdés. Tehát nyugodtan lehetne a processzor blokkon egy nagy méretű ventilátor(14 vagy 20 cm-es), távtartókkal a RAM-ok fölött, alacsony fordulaton, ami rálő az alaplapra így a processzor körüli egységek meg a bordák számára biztosítja a légáramot.#67444
Részvétem.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
pjen
félisten
válasz cinemazealot #67446 üzenetére
Azért egy láb szelep sokat segíthetne. Szerintem van is ott,csak be van ragadva,meg kéne rángatni a csövet.
[ Szerkesztve ]
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #67438 üzenetére
A görgős egér gondolom olyan,hogy csak előre,hátra lehet mozgatni.
-
moleculez
veterán
válasz cinemazealot #67415 üzenetére
Én konzerves dobozra gondoltam ugyanezen gondolatmenettel, én pl nyitvahagynám, és pár leddel meg is világítanám, tök jól nézhet ki, ahogy a bordán törik a fény. De a fenti részletek hiányában nehéz okosat mondani.
-
EXIEZ
senior tag
válasz cinemazealot #67397 üzenetére
A kábelt át kell fűzni, aminek van egy minimális vastagsága
de terhelést mérve, majd minél kisebb kábelt választva megoldható.volt már púpos lipo akkum, meg ami pukkant is
de ami veszélyes, térkövön csinálom, ott max pukkan, nem gyullad ki semmi ami meg olyan akku ( látszik hogy rossz ) megy gyűjtőbe persze.
[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
válasz cinemazealot #66839 üzenetére
Ha ez megtörténik,akkor már eleve a gép sem volt rendesen összerakva,beállítva.
Te láttál már ilyen szétrobbanó követ?
Én a 30 éves forgácsoló pályafutásom alatt egyszer sem,pedig tőlem is "elkért" a gép már mindenféle tárgyakat.[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Nunder
őstag
válasz cinemazealot #66309 üzenetére
Igazából pontosan erről van szó, asszony rá se jön addig amíg be nem próbálja kapcsolni őket
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
törölt tag
+2
-
lemmy71
őstag
+1
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #66170 üzenetére
Nem kell durva vésésre gondolni.Elég ha a vakolatban csinálsz egy "árkot" Pár milis a vezeték.
-
imibogyo
veterán
válasz cinemazealot #66170 üzenetére
Külföldről ~2500 Ft környékén van az egész egy kapcsolóval, ~3500 Ft körül két kapcsolóval (alternatívhoz pl.). Ez nem hiszem, hogy komoly kiadás, vagy kockázat. Ha pedig ígyis úgyis tervben van a ház okosítása, akkor ennyiért nem mindegy, hogy mikor kezded el? Okosítva teli lesz úgyis elektronikával az egész ház...
-
hotkar
aktív tag
válasz cinemazealot #66167 üzenetére
Milyen vastag a fal (vakolattal együtt)?
Ha nem akarsz vésni, akkor meg mindegy, hogy miből van...
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz cinemazealot #66167 üzenetére
"nagyon nem szeretnék vésni"
Kábelcsatorna, vagy pedig vezeték nélküli kapcsoló... -
lemmy71
őstag
válasz cinemazealot #66125 üzenetére
Léteznek szép lekerekített élvédők is, egyszerűbb mint lemarni a szélét. Az [Asztalos klubban] biztos tudnak neked konkrét dolgokat ajánlani.
-
Met
nagyúr
válasz cinemazealot #66125 üzenetére
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
moleculez
veterán
válasz cinemazealot #66104 üzenetére
Gyorsabb voltál, igen az lesz az😁
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz cinemazealot #66104 üzenetére
Köszi szépen! Sajna nem ezt keresem
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Panthera
őstag
válasz cinemazealot #64664 üzenetére
Találkoztam már mindkét jelenséggel, akkor a búgást diagnosztizáltuk huroknak. (Két földelt eszköz között ha csatlakozott egy s-video kábel, akkora egy harmadikon okozott problémát - búgást a hangfalakon.)
-
macilaci78
nagyúr
válasz cinemazealot #64659 üzenetére
Az kör keresztmetszetű vasakhoz volt tudtommal. A zártszelvény huncutabb, hajlításkor hossztengely mentén csavarodik is az anyag, ami kör keresztmetszetnél nem látszik, de téglalap keresztmetszetnél inkább. Inkább húzni szokták forma mentén az ilyeneket.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
johniee
senior tag
válasz cinemazealot #64515 üzenetére
szia, nekem Saike 220V 909D+ Rework Soldering Station van (BangGood-ról)
"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
tvamos
nagyúr
válasz cinemazealot #64484 üzenetére
Igen... Egy FIR kamera jó lenne.... Narancs lámpát akart a gyerek.
A melegedés ok. Fullon hajtva GPU 57, CPU 63 fok. (Sajnos video RAM hűtés nincs, meg a GPU hűtés nem gyári, ezért GPU 0.8V, 800MHz, RAM 800MHz.)
Majd kitalálom, hogy legyen a fejlesztés... Kéne új ház, meg egy jó videó kártya... 5-ös a lottón...Free Isle-t fatal a gyerek rajta. CPU 25% terhelés, GPU lambasting 100%.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
creation
senior tag
-
Shingen
addikt
válasz cinemazealot #64355 üzenetére
neten
Nincs időm nézegetni.
Ezeket néztem ami beleférne a keretbe......風林火山
-
Shingen
addikt
válasz cinemazealot #64353 üzenetére
Jogos
2. erősebb, kényelmesebb, porzsákos.
De kisebb a csiszoló felülete nem nagyon lehet hozzá kapni gyári csiszoló talpat.Viszont az elsőnek nagyobb a talp felülete nem porzsákos, meg gyengébb is.
[ Szerkesztve ]
風林火山
-
Saccco
nagyúr
válasz cinemazealot #64332 üzenetére
Nem, úgy találtam.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz cinemazealot #64276 üzenetére
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz cinemazealot #64270 üzenetére
Nem Először lealapoztam,utána fújtam rá vizet cseppekbe.Utána fekete,majd megint vízezés,majd zöld.És ez lett belőle. Utána vizessen megcsiszoltam,nagyon finom csiszolóval.Kicsit bemattúlt tőle.Olyan steampunk os.
A legbüszkébb a kábel menedzsmentre vagyok.Csináltam két takaró lemezt.Egy fellűl a tápkábeleknek,egy a sata,plusz áram kábeleknek lefele.[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #64258 üzenetére
Elég lenne egy ellenállásosztós szintszabályzó, a potméter pont ilyen. Bár neked a panelen levővel nem igazán értem mi lehet a gond, elképzelhető, hogy nem bemeneti osztóként van kötve, hanem egy előerősítő visszacsatolása (erősítés mértéke) állítható vele. Ez esetben az első fokozat túlvezérelhető, ha potméterrel kezdődik, akkor le tudod húzni 0-ra. A linkelt cuccok is csak ezt a célt szolgálnák, de akár a bemenettel sorba kötött 10-100kohm-os ellenállások is segíthetnének rajtad. Megnéztem az Alin, jobb a kép, 2db 10kohm-os trimmer poti van osztóként bekötve. Ha ezzel nem tudod beállítani, akkor valami nagyon magas jelszint érkezik abból a hangkártyából, ez nem jellemző. Rakj sorba 2db 10kohm-os ellenállást és már csak a fele jelet kell állítani a potival, vagy 22k-t és akkor csak a harmadát, 100k-nál kevesebb, mint a tizedét, stb...
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #64253 üzenetére
Közben eszembe jutott még valami. Ezeknek a PWM erősítőknek a kimenetét szűrni kell, az pedig egy meghatározott impedanciára van kiszámolva. Még a 4 és 8ohm között is van különbség. Ezzel a kimenettel sorba kötött ellenállásos megoldással azt is ellehetetlenítetted. Lehet, hogy csak ezért hallasz torzítást.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #64253 üzenetére
Ha már ellenállás, akkor rakhattál volna 1/4W-osokat a bemenettel sorba és akkor nem torzítana kicsit sem. Vagy akár kaphatott volna egy külső hangerő szabályzó potit, Ali-ról filléres. Vagy ezt közé kötöd táp nélkül, csak a potit. Nekem ennél kisebbek vannak, de mindnek tetszik a hangja.
Lehet, hogy neked is elég lett volna egy 2*15W-os, vagy egy 2*30W-os.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
dewil666
őstag
válasz cinemazealot #64152 üzenetére
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
pjen
félisten
válasz cinemazealot #64148 üzenetére
A Villért elvileg forgalmaz ellenállás huzalt.Egyébként kanthal huzal néven a gugli hoz egy csomó találatot.
[ Szerkesztve ]
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #64095 üzenetére
Pedig azért van rajta!
-
imibogyo
veterán
válasz cinemazealot #64024 üzenetére
Jóvanna... Vörk in progresszzz...
emre: van is itthon, azért is említettem meg a lábkapcsolót. Lényegében ez jutott nekem is elsőre eszembe. Vagy egy olyan kapcsoló mechanizmus, amit maga a vágandó anyag kapcsol fűrészelés közben (mint a mindjárt linkelt videóban)...
(#64026) macilaci78: így van. Azért is van ott a fejhallgató-erősítő doboza. Az támassza meg a fát. Majd természetesen tovább lesz ez gondolva, de most csak ennyi időm volt. Egyébként ebből a videóból van az alapötlet, van benne jó pár megoldás. Nekem mivel csak ideiglenesen van szükségem egy ilyen eszközre, így nem szeretném túlbonyolítani.
Egyébként nem is a biztonság miatt akarnám elsődlegesen kapcsolgatni, hanem mert ezek a fajta szénkefés motorok nem tartós üzemre vannak tervezve és idő nap előtt tönkremenne a gépem.
Gondolkodtam még a benzines gépem befogásán is, de mivel egyedül dolgoznék vele (hosszú idő), így a jószomszédi viszony megőrzése miatt (13 szomszédom van ) mégis az elektromos gépet preferálnám.
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz cinemazealot #64001 üzenetére
A szálkás tárcsa, fedőnéven rendsodró csillagkerék. Ebből is van több fajta.
Pár évig mezőgazdasági gépalkatrész értékesítéssel foglalkoztam. A kopó alkatrész nem túl drága, de fődarab vagy hajtás, már húzós lehet. Kiskertes gépekkel nem nagyon foglalkoztunk, a szántóföld léptékű területen meg nem túl gyakori az önjáró megoldás, szóval kell valami ami meghajtja.
Amennyiben rotációs megoldás választasz akkor nem kell rendsodró, mert a két vágott rendet a dobok közé pakolja.
Én a Prillinger-nél dolgoztam, itt vannak a katalógusaik
De ki is emelek kettőt ami érdekes lehet:
1, Kert
2, zöldtakarmányHa a kapok cikkszámot tudok árat mondani, illetve bárki aki regisztrál, de nekem van egy kis kedvezményem is. Egyébként kezdem azt érezni túlzásba estem.
(#64003) imibogyo
Az MF kaszánál 60cm-es a legkisebb vágóasztallal, ehhez a legkisebb motor 6,5 lóerő.
mod:
Ja, és még egy: Fűnyíró topik
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
emre
veterán
válasz cinemazealot #63997 üzenetére
Egy kis kiegészítés:
A kombájnnak azért ilyen (alternáló) a vágószerkezete, hogy a magot ne verje ki a kalászból mielőtt a megfelelő helyre ér, mert ha más megoldással vágná a gabonát túl nagy lenne a veszteség. Szóval csak ezért ne vedd alapul. De létezik ilyen kivitelő fűkasza is az egyik legelterjedtebbet MF70-nek hívják.
A rotációs kasza képes levágni közel méteres füvet (is). Volt szerencsém hozzá, előfordult hogy akkora volt a gaz, hogy a két dob megszorult mert nem fért el az anyag közöttük. Ezekből van forgódobos, csúszódobos, alsó és felső hajtású. Valamint szerelik szársértővel, és anélkül.
"középen megmaradó "punk taréj"
Rotációs kaszáknál, csak a kopott kés, vagy alacsony fordulat esetén lesz a két dob között magasabb a sarjú.Egy kis mezőgazdasági továbbképzés: Kaszálás, rendrevágás gépei
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
creation
senior tag
válasz cinemazealot #63997 üzenetére
Ha csokizol, akkor Bounty legyen nálad, az kell hozzá!
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
creation
senior tag
válasz cinemazealot #63988 üzenetére
Ez nem lehet kérdés.
Fejlesztési javaslat, 3 kerék, autó akku, egymáshoz képest eltolt helyzet, hogy legyen átfedés, kerékpár lámpa az esti üzemmódhoz és ha nem lesz benne ződsárga szigszalag, akkor nem autentikus. Csatlakozások csakis sorodrva, nem forrasztva!
-
Stylewars_kp
őstag
válasz cinemazealot #63984 üzenetére
Hecht +1
Gallyaló fűrészem van ilyen márkából. Kifejezetten jó és strapabíró.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Pete55555
addikt
válasz cinemazealot #63988 üzenetére
Elgondolkodtató a dolog.... És igazából kíváncsi lennék a végeredményre
De azért megkérdezem: Miért lenne jobb ez, mint egy fűnyíró?
A tákolás élvezetét megértem teljesen, viszont gyorsabban nem haladnál vele szerintem, ahogy említetted is, a lassú előtolás miatt.A másik, hogy két bicikli kerék közé rakva ugye billeg az egész. Nyilván a tengellyel egy síkba raknád a sövényvágókat, de így is a billegés miatt változhat a fűnyírás magassága, tehát nem lesz szép egyenletes a fű.
Akksis megoldás: Hiába rakod a "szerkezetre" a b*szottnagy autóakksit, akkor is nehéz lesz. Volt akksis fűnyírónk, tudom miről beszélek, bár én még így is szerettem, mert nem kellett a madzaggal kínlódni.
Mégegy dolog: Ha szembe fordítod a sövénynyírókat, középen maradni fog egy kb 1 cm-es rész amit nem fog lenyírni, oda megint vissza kell majd menned, vagy kicsit egymás mögé, eltolva kell raknod a két sövényvágót, ekkor viszont mégrosszabb lesz a fűnyírás egyenletessége a billegés miatt.
Ha szembe van fordítva a két sövénynyíró, akkor kerítés mellett pl esélytelen vagy lenyírni a füvet, de gondolom ez már neked is eszeddbe jutott.
Ha nagyon ilyet akarsz, én úgy csinálnám, hogy 4 db kisebb kerékkel, és kicsivel egymás mögé rakott sövénynyírókkal de nem szemben. Így egyik oldalt be tudsz menni a fal mellé is pl, és nem is fog billegni, egyenletes lesz a fű.
Mondjuk mondod, hogy dimbes-dombos a telek...szóval lehet ennek az egyelnetes dolognak itt nem sok jelentősége van
...Szeretem leracsniztatni...
-
creation
senior tag
válasz cinemazealot #63984 üzenetére
Lélekben támogatlak a projectben
kérlek video és képek nélkül ne hagyj minket
-
pinnacle
nagyúr
válasz cinemazealot #63953 üzenetére
Asus 65P. Sajnos nincs rajta mert ez eleve állitott elhelyezésű.
-
tomcat78
őstag
válasz cinemazealot #63798 üzenetére
A hagyományos habarcs lábazatnál hamarabb kiöregszik,kifagy. A misung sem az igazi,mert lefolytja a vizet. Régi épületeknél gyakori probléma, hogy valami barom tömény cementes anyaggal javított és a víz egyszerüen feljebb cseszi szét mondjuk a vakolatot, festést Az ideális valami párologtató adalék vagy előkevert szárazhabarcs. Föleg régi házaknál.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #63793 üzenetére
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #63671 üzenetére
Facebóóóóók szóba jöhet? Ott tudok valakit,aki ilyet árul.
-
HUN_Szuh
tag
válasz cinemazealot #63718 üzenetére
Van ilyen multiszerszámom és azaz utolsó megoldásom arra gondoltam h egy-egyben kinyomtatom v csinálok egy matircát ráragasztom és gravírozok én. Bár nem tudom, h milyen leszXD
Szal valszeg marad a youtube...[ Szerkesztve ]
Ha hirtelen összedőlne az internet és csak egy oldal maradna, azon az állna, hogy vissza a pornóval!
-
NEMO1968
őstag
válasz cinemazealot #63671 üzenetére
Szia!
Szerintem nèzz körül egy MÈH telepen,ott talàlhatsz bontott gèpekböl èkszìjtàrcsàkat ilyen mèretben.
Lèzervàgò mühelyek is dobhatnak ki ilyen mèretü lemezböl kivàgott lapokat.
Esztergàltatsz!
Központossàg ,körkörössèg szempontjàbòl mèg ez lenne a legjobb.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
törölt tag
válasz cinemazealot #63307 üzenetére
Felénk a faluban meg Szeptembertől kb csak olyan fát vehetsz, amin tegnap még a varjú károgott....
Van amikor amikor nem sikerül jó áron vennem Augusztusban, olyankor 17km-ről Debrecenből hozatok inkább fát.
Érdekes módon 30 mázsa akkora kupac, mint a frissből 80-100. Ja, és meleget is tud adni. -
imibogyo
veterán
Egyrészt nem mindenáron ez a tervem, másrészt ahogy Barret001 is írta, ha JÓL égetsz és SZÁRAZ anyagot, azt még a szomszéd sem veszi észre, nemhogy egy egész környék.
Tegnap nyársaltunk egyet és ma amikor beszéltem a szomszéddal meglepődött amikor mondtam neki. Persze a fészerből hoztam ki a tüzelőt, ami már közel 2 éve ott száradt. Ha esetleg úgyis döntök, hogy elégetem ezeket a gallyakat is, akkor is előtte jól kiszárítom őket a fészerben. Én pl. elég sokat szoktam otthon tárcsázni, nyársalni, vagy épp saslikozni szabad tűzön még sem kaptam egyszer sem még csak egy kis fejrázást sem a környezetemből.
Értem amit mondasz, de az, hogy vannak akik annyira balf...ok, hogy vizes, nedves avart, leveleket, meg fákat égetnek, nem alakítanak ki megfelelő (akár kényszer-levegőztetett) égetési helyet és pernyével terítik be a területet 2 Km-es körzetben, azért az nem jelenti azt, hogy csak úgy lehet égetni.
-
Barret001
addikt
A vékonyakat én is elégetem,nincs darálóm.Annyi a trükk benne,hogy ki kell szárítani! A szomszéd sem tudja hogy égetek Semmi füst.
-
hotkar
aktív tag
válasz cinemazealot #63278 üzenetére
A Fieldmann márkából nekem ágdarálóm és akksis kézi fűszegélynyíróm van, mindkettő nagyon korrekt.
De:
ezektől az "5 centinként 2 rugós karom" szellőztetőktől menekülnék. Van olyanom is, 2 év alatt heverte ki a gyep azt az 1 méter hosszú pusztítást, amit az ilyen stílusú gyepszellőztető végzett. Vagy nem fog semmit, vagy gyökerestől szedi ki a füvet is.
Én inkább az ugyanitt kapható Black and Decker GD300-ra hajtanék. Az ugyanannyiba kerül, de sokkal sűrűbben vannak a karmok, más a formájuk is, és sokkal rugalmasabbak. Ezt a típust legalább 15 éve (!) változatlan formában gyártják.
-
imibogyo
veterán
válasz cinemazealot #63270 üzenetére
Még nincs veszve semmi. Mivel megállás nélkül zaklat a sok vevőjelölt (hint = nem), így simán lehet, hogy befejezem majd magamnak, mert ebből eladás szerintem nem lesz.
-
Veron
addikt
válasz cinemazealot #62816 üzenetére
Egyre jobban ráfeszülök a témára, nagy a nyomás.
Ráadásul pontosan kell csinálnom, mert ha nem pont a födémhez nyomom, akkor bármilyen kis résen is fel tud szivárogni a szag."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Zsoleszhun
addikt
-
Zsoleszhun
addikt
-
Sokimm
senior tag
válasz cinemazealot #62580 üzenetére
-
---gabika---
tag
válasz cinemazealot #62528 üzenetére
Köszönöm a segítségedet!!
-
pjen
félisten
válasz cinemazealot #62528 üzenetére
Szia.Nekem van egy Asus panel:model:no133xw01
H/W:2A. F/wa:1. Egy 14" laposon volt.Az egyik zsanér eltört,a kijelző mindíg becsikosodott..Ha érdekel priviben megbeszélhetjük.[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #62475 üzenetére
Ja, igen, a sofita izzó már nem csak 2 méretben létezik, rövid és hosszú...sikerült gyártani a kettő között végtelen méretet, de a lemez legtöbbször enged.
Üdv Inhouse
-
őstag
válasz cinemazealot #62450 üzenetére
Mire gazdaságosan átalakítod, veszel egy rendes kazánt. Nem tudom hogy lehetne egyébként de az elgázosításhoz a kazánba többek között kell egy mesterséges huzatot biztosító ventilátor, ami kibírja a több mint 200fokos égéstermék okozta hatásokat.
A mesterséges huzat miatt a kazánban külön van a tüzelőanyag tér és az égés/hamu tér, közben primer és szekunder fúvókával. Érdekesség még hogy a ventiláció által a tűz nem fölfele hanem lefele ég, így mire a fúvókán átesik az anyag csaknem 100%-ig elégett és lent hamuvá válik.
A hamutér 100%-ig ki van téglázva, mert az normál üzemi körülmények között is simán eléri a 600fokot. A fúvókánál 1000fok is lehet. A ventilátor nem mindig megy, ha megáll akkor a kémény természetes huzata is lefele húzza a lángot nyilván korlátozottabb teljesítménnyel.
Egy ilyen komoly kazán elképzelhető hogy hasonló bonyolultsággal áll össze. Ezekre nem lehet csak úgy ráengedni a vizet meg a füstgáz elvezetés is külön műfaj. Minél rövidebb úton be kell vinni a kéménybe és az se baj ha végig ki van bélelve. Továbbá ha túl hideg lekátrányosodik az egész ami a kisebbik gond. A gond akkor van ha bejön egy -20fok és a már lekátrányosodott kéményre ráfűt a kazán mert rátekertél és már jön is a kéménytűz.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
pjen
félisten
válasz cinemazealot #62401 üzenetére
Mért fagyna el.Tavaly minusz 18 fok volt,akkor is klímával fűtöttem.Csak olyan klíma kell ami tudja ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI MAG A750GL 750W Gold Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- Mini ITX házikó , beépített táppal
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest