Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Pete55555 #63990 üzenetére

    Az alapötlet arra az idegesítő tényre alapult, hogy a hagyományos fűnyíró a magas füvet még azelőtt elhajtja, hogy érdemben el tudná vágni a szárát. Aztán be is darálja, majd ha jó dús és nedves, szó szerint belefullad. Ezért kezdtem el vizsgálni a kombájn működési elvét, ami a levágott fűszálakat egyfelől nem is hajtja el (legalábbis nem menet irányba, hanem inkább saját maga felé), hanem még egyenes mivoltukban vágja el a szárukat, másfelől nem darálja be (így akár szénaként is eltehető későbbre), így nem is akar majd belefulladni. A kombájn pedig pont ilyen sövényvágó-szerű késsel operál.

    Billegés: igen, ez benne van a pakliban, de a sztorinak van egy előélete is: 1-2 éve beszereztem két leharcolt mountain bike-ot, plusz még két első kereket, ezekből szeretnék készíteni egy lendkerekes, (főként) emberi erővel hajtott kvaciklit, ami elé idővel befoghatóak volnának különböző szerszámok: pl. ez a fűnyíró, télen hókotró/hómaró stb., ezek nélkül meg ezzel mennék vásárolni a falubeli kisboltba. :) Az ötletet imibogyo traktor projektje ihlette, csak én nem akarok fosszilis üzemanyaggal operálni, inkább emberi erő néhány lendkerékkel és áttétellel plusz max. elektromos áram. Így hosszabb távon 4, de lehet, hogy 6 kerék lesz a gép alatt, így a billegés nem lesz tényező. Addig meg talicskaként tolom magam előtt és igyekszem odafigyelni a billegésre. Vagy mögé teszek egy kisebb vízszintező kereket vagy "szántalpat".

    Tömeg: igen, valóban nehéz lesz, de pont ezért tervezem MTB kerékre, hogy a göröngyös udvaron ne legyen nehéz tolni. Minél nagyobb a kerék sugara, annál könnyebben lehet leküzdeni az út egyenetlenségeit. A rollerszerű (max. ~20 cm körüli) kerékméret szóba sem jöhet. Az akksi pedig nem oszt, nem szoroz, főleg, ha idővel kvacikli lesz belőle és én is ráülök a magam 90 kilójával. :)

    A középen megmaradó "punk taréjra" én is gondoltam már, de ez orvosolható, ha a két sövénynyíró pengélye nem egy egyenesben állnak, hanem az egyik kicsit előrébb, a másik kicsit hátrébb, de mindkettő azonos magasságban. A két gépház által képviselt ~30-30 cm holttérrel a két szélen nem tudok mit kezdeni. Idővel szerintem szétszedem őket, mert a szénkefés motorok egy-két használat után úgyis el fognak kopni (~1500 négyzetméternyi zöldfelületről beszélünk), másfelől vannak benne műanyag alkatrészek, amik szintén esélyes, hogy idővel elkopnak. Kerítés mentén természetesen marad a szegély nyíró és/vagy a hagyományos fűnyíró.

    (#63991) Stylewars_kp
    Csak ne a Hechtnek lenne a legrövidebb pengéje... :( Arra viszont tényleg kíváncsi vagyok, hogy mennyire van pariban a 230 V-os gépek 500 W-os motorja és az akkumulátoros gépek ... vélhetően kisebb teljesítményű motorja... már ha tényleg kisebb és nem csak az áttétel más.

    (#63992) creation
    Ződsárga szigszalag alap. :K A sodort vezeték csatlakozás viszont kiált a Hitachiért, 230 V-ot mindenképpen forrasztanék, vagy max. csokiznék. :D

Új hozzászólás Aktív témák