Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz Blabcsi #51267 üzenetére

    Nem rossz elgondolás, bár én lehet csak egy sima "lyukas" tetőt fogatnék fel a motor tengelyére szerelt csiszoló fölé/mellé, úgy, hogy a tetőn lévő fúrt lyuk középvonala szögben találkozzon a tengellyel. Ezzel a megoldással csak az a baj, hogy forgatnod kell a ceruzát, hogy egységes legyen a végeredmény.

    Én fognék egy valódi hegyező, amit a tengelyre rögzítek úgy, hogy annak középvonala tökéletes folytatása legyen a motor tengely középvonalának (valahogy úgy, mint itt, csak épp olyan felfogatással, hogy ne üssön úgy, mint az állat ellentétben ezzel a videóval, mert azért nem tudja szépen kihegyezni a ceruzát, mert a rázkódástól mindig letörik a hegye). Efelett pedig már csak egy "ceruza méretű" de meglehetősen hosszú 4-5 centiméteres "lyuk" kell (vezetőnek), mely pont belevezeti a ceruzát a hegyezőbe. És készen is vagy.

    Másik alternatívának egy gyári "tekerős" hegyező felfogatását gondolnám a motorra. Szintén csinálta már más. Érdemes megnézni a videóban, hogy mit művel egy nagy fúrógéppel meghajtva. Ceruza terminátor.... :DDD

    Fejben jóval egyszerűbbek ezek, mint így leírva, vagy a (sajnos az alapfelvetésedhez nem túlságosan passzoló) videók alapján gondolná az ember, de most nincs Sketchup-om, hogy összedobjam neked a skiccet. Talán holnap majd a melóhelyen meg tudom oldani. ;)

Új hozzászólás Aktív témák