- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
A pumpa 3pin-es és az alaplapra van dugva. BIOSból tudom állítani a fordulatát ezért gondoltam, hogy akkor csak lehetne azt is valami szoftverrel.
(#25025) Grózi:
Erről az A-Tuningról most hallok először. Az én lapomhoz semmi ilyen nem jött. Ez lenne az? Itt nem látom a lapom típusát feltüntetve.(#25023) Frenky89:
Lehet, hogy az lesz. -
AssAssynn
addikt
Jó, igazad van, rosszul fogalmaztam! Viszont ilyet csak tényleg akkor szabad használni, ha másra nincs hely.
dfsz34: S havertól sem tudsz kölcsönkérni egy 25mm vastag ventilátort?
Amúgy próbáld úgy megmérni, hogy felrakod az oldallapot, s benézel a kis réseken, majd ahol látod, hogy pont szembe van a legközelebbi pont (CPU hőcső), ott a tolómérőnek betolod a kicsúszó végét. Aztán leolvasod az értéket. (:Egyébként az oldalsó ventilátor sokszor tényleg csak bezavar a légáramlatba. Akkor szokták általában használni, ha mondjuk vízhűtés van, s a VGA, CPU körüli részhez kell egy kis plusz szellő. Vagy akkor, ha a VGA belülről szívja a levegőt, s mindet kifelé fújja, ekkor, ha pont szembe van vele az oldallap helye, akkor néha betesznek oda egyet, hogy könnyebben odaérjen a VGA hűtőhöz a friss szellő.
Szerk.: na közben látom, hogy kifelé szeretnél fúvatni. Ilyenkor viszont az fontos még, hogy ne akarj sokkal többet kiszívni, mint amennyit a többi ventilátor betol, mert annak nincs értelme.
-
lukaszokni
aktív tag
Fenkjú!
Azé' kérdtem, mert találtam ilyen olcsósítottat is, ami nem tűnik annyira meggyőzőnek, mint az előbbi kék. -
lukaszokni
aktív tag
Na az szuper!
Eszembe jutott még egy dolog a gumis rögzítéssel kapcsolatban.
Gyakorlatilag így néz ki a dolog?Mert ha nem, akkor nem ér semmit, hisz ugyan úgy hozzáér a venti test a házhoz.
-
lukaszokni
aktív tag
Ja ja, azt tudom, h nem a luktávolság, csak feltételeztem, h 1-1mm-re jön ki.
De elgondolkodtató, hogy most akkor a 90 és 92mm-esnek ugyan akkora a furattávolsága, vagy különbözik?
Illetve volt valaha a világon bárkinek kezébe, 90-es meg 92-es?
Gyártó honlap szerint nem gyártanak 90-est, mégis minden webshopban 90-esként vannak feltüntetve a 92mm-esek.Végülis szívbaj nélkül megrendeltem az F9-eset, ha nem jó a 92mm-es helyemre, visszamegy.
-
petiwr
senior tag
én is tetőtérben lakom 2. emelet ha ez számít.
Én is elkezdek játszani egyedül a vga melegszik fel 50 fok fölé minden más marad bőven alatta a cpu m most per pill 26 fokos. és nem búg a venti hogy maxon menne.
Egy - két kisebbel néha jobb eredményt lehet elérni mint naggyal. "Nem minden a méret"
De ha ragaszkodik a 140mm hez akkor tökéletes mellé szerintem.
Peetyaa: Nincs egy atom erőműved hogy egy "nagyon" komoly hűtés kéne rá.
De nem vagyok én egy kihegyezett coller szakértő.
Próbálom a legjobb tudásom szerint adni a tanácsot. -
petiwr
senior tag
Nekem van bent 3 120 mm egy 80mm bőven elég amni meleg egyedül a vga-m 50 fok.
jó nem egy izmos gép de. felesleges 20 fokra hűteni a gépet mostani nyári melegben 50-60 fok elég szerintem.
-
krichd1
addikt
Enermax Magma UCMA12, Coolink SWIF2 120P, de biztos van még. Persze gyári adatokból kiindulva, amik vagy igazak, vagy nem.
(#8397) jookomak: Ez igaz, én sem hiszek a gyári adatoknak (teszteknek sem), de nem vennék olyan ventit amire 35dbA-t írnak (lehet ez sem igaz és még hangosabb).
-
westcoastog
veterán
Helyben vidéken tuti nincsenek ilyenek ez a baj, csak bp-ről tudok rendelni, így mások véleményére kell hagyatkoznom erősen. Meg 1 tételben letudni mindent a költségek leszorítása miatt. Itteni boltokban szutyok noname, revoltec, gelid meg világítós sharkoon van, nagyon nagy választék nincs, többször jártam már ventik után.
-
westcoastog
veterán
Igen, csak 8-as venti megy bele. Akkor a 4 ventivel át lehetne szellőztetni ezt a hodályt?
Mert így a tápom megfő, vga 80 fokig felkúszik feltett oldallappal, így oldallap nélkül használom. Már csak kell találnom egy helyet ahol van 800 forintért f8, meg 2 y kábel.
Viszont az 5.-ik ventit hogy kötöm be ami a vinyót hűti? -
KonzolKartel
őstag
fx6100-am van, és sűrűn felugrik mostanában a figyelmeztetés, hogy 65c fölé megy a maghő.
ennél azért pár fokkal többet még kibír, de lesz ennél melegebb is a nyáron.
VGA, HDD rendben van hőmérsékletileg.
nincs egy éve, hogy össze lett rakva a gép, akkor is érdemes pasztázni?
-
AndrewTdi
addikt
hát... ellámáztam. Ugye a TJ08-E-nek van oldalt egy ksi kapcsoló. low meg high állású, ami a venti fordulatszámát vezérli. High állásban nagyon pörgött, low állásban meg megállt. Aztán már arra gyanakodtam, hogy valami bekaksizott, és high állásban viszont hangos volt. Ezért gondoltam lecserélem a ventit.
Aztán végül némi utánaolvasás után csak a BIOSban kellett letiltani a ch_fan controllt. Így most már minden faxa, nem kell másik.#8252) TaaT : nincs. csak előre aggódtam a medve bőrére.
Már csak a VGA-ra kéne valami halk hűtést kitalálnom és majdnem olyan lenne a mostani cucc mint annó a 800D-ben.
-
AssAssynn
addikt
Az a baj, hogy a ház elejében nincs is nagyon hová tenni az érzékelőt. Mert azért ott kevés esély van, hogy a beszívott levegő 32 fok lenne...
Ha meg mondjuk betuszkolnám a vrm hűtőbordába az érzékelőt, akkor nem tudom mit csinálna... biztos egyenletesen mozogna. ;DSzerk.1.:
Más: szerinted 12cm-be a Revoltec AirGuard a jobb, vagy a sima F12? Egy webboltban nézem az adataikat (ott összegezve van minden), s a hangot aránylag egyformának írják, viszont az F12-re 74CFM-t írnak, míg a másikra 51-t. Mondjuk ezek nem tudom mennyire igazak, mert sok hibás adatot láttam már. Azért utána nézek, de mintha ezt egyszer már megtettem volna.Szerk. 2.:
TaaT: A videokártyámnak csak a GPU-ján lesz vízhűtéses blokk, szóval a vram-okat, feszültségszabályzókat léggel kellene hűtenem. S nem akarom, hogy megsüljenek. (: -
AssAssynn
addikt
Remek...
Más: Revoltec AirGuard 14cm - ez milyen?
Illetve a sima AC F12-ről valami vélemény? -
Zoli54213
aktív tag
-
-
-
Keksz03
senior tag
tudja!
sztem annyira akkor sem hangos mint egy CM házakhoz járó venti vagy egy Corsair...TT-ről nem is beszélve! Egyébként egy kicsit lejjebb véve már alig hallatszik, jó a levegőszállítása és nem utolsósorban nagyon szép!
Sajna a szépségért áldozatot kell hozni, mindazonáltal ékes darabja lehet bármely háznak!
-
Vasinger!
nagyúr
Nos igen, a kinézete miatt vennék egyet előre a házba, nem feltétlen a szellőztetés szempontjából, valszeg a winyókat hűtené elől, vagy a winyók fölé tenném be második ventinek.
Viszont pont kapóra jössz, hogy neked volt már ilyen ventid, mert van olyan kifinomult hallásod, mint nekem, főleg Scythe GT után
Szóval minimális fordulaton kb. 6-800 RPM-en sem halk? Gondolom ott még nincs szélzaj, de engem a motorhang érdekelne. Nagyon idegesít általában a Noctuák által kiadott magas frekijű hang. De a GT-k is adnak ilyet ki kb. 900 RPM körül.
Komolyan érdekelne a véleményed a ventiről, mert még nem dőlt el bennem, hogy vegyek e vagy sem. -
Vasinger!
nagyúr
a szabályzónak meg adsz 3pin-en keresztül akárhonnan 12V-ot és simán vezérelheted a ledeket...
Szóval, hogy csak letisztázzuk: Az Appolish verézérlőjére rádugom a ventilátort és rákötöm az alaplapomra is az egyik 3 pint a kábelről és akkor ezzel a megoldással lehetne előlapról vezérelni a fordulatot és a saját szabályozóval a fényét?
Keksz03:
Ezt neked kell eldönteni, hogy mi a fontosabb. A külső, vagy az ár/érték arány.
Bér a Magma nem rossz venti én a Swif 2-re voksolok, szerintem az halkabb. De az sem mindegy, hogy melyiket választod. Az egyik PWM-es 1700 RPM a másik 1200 fix. Nem tudom, hogy arra a radiátorra mekkora venti kéne igazából, függ attól is, hogy a procit mennyin akarod járatni. -
default.
őstag
Van egy 8x8 cm-es, ami az egész házat hűti, ennek egy 3 tűs csatija van, ami megy le az alaplaba.
Van egy 7x7 cm-es, ez a proci hűtőm, ennek viszont 4 tűs csatlakozója van, külön "cpu fan" csati van neki az alaplapon.
Ezen kívül van egy videokártya ventim, szintén 8x8-as, nem tudom, hogy ezt is le kéne-e cserélni...
adatok, ha kell:
Alaplap: ASRock N68C-S UCC
Proci: AMD Athlon II X2 240, csak az enyém fel van húzva 3,2 GHz-re.
VGA: ATI HD 4850 1 GBszóval mit tanácsoltok?
köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest